CNPS10X,mugen 2 ili katana 3

poruka: 121
|
čitano: 17.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Zanima me koji od ova 3 hladnjaka mi preporucate, smatram da mugen 2 najbolje hladi ali koristit cu ga na phenomu 1055t pa neznam bas dali mi je i potreban tako dobar hladnjak , svidio mi se zalman cnps10x performa koji je slicne cijene kao i mugen 2 a malo je manji , e sad pitanje je kako hladi , dali mugen hladi bolje od njega? Na 3. mjestu je katana 3 kojoj je glavna prednost sto je jako jeftina , kakko katana hladi te da li ju se isplati kupiti ?? napominjem da cu proc clocknut na oko 4 ghz te zelim da mi ga cooler solidno hladi na tom clocku , da ga drzi bar ispod 60 ,  jos nesto vazno je da mi je buka apsolutno nebitna , kuciste u kojem cu ga drzat je cm 690 2 advanced.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Performa je sasvim OK hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Mugen 2 sa nekim tihim ventom hladi super a isto tako i malo se cuje.

Elite Spammer

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
katana-malo kosta, savrseno hladi,nebucna..
brijem brij, pijem pivu
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mugen II je najbolji ovdje. Razmisli malo i o Hyper 212+ jer je gotovo 100 kn jeftiniji, a ne hladi mngo slabije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja glasam za ninja 3 :) 15-ak kn skuplja od Mugen-a... Kupi nju pa i ti napisi pokoji review :D

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

2 0 hvala 0
15 godina

a sta kazete na performu , ona mi je najprivlacnija , uostalom pomela je sve hladnjake koje su testirali u jednom od bugova , neznam sad koji broj , dali jju se isplati uzeti s obzirom da je iste cijene ko mugen tj dali je mugen 2 bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: CNPS10X,mugen 2 ili katana 3
athlon64 kaže...

a sta kazete na performu , ona mi je najprivlacnija , uostalom pomela je sve hladnjake koje su testirali u jednom od bugova , neznam sad koji broj , dali jju se isplati uzeti s obzirom da je iste cijene ko mugen tj dali je mugen 2 bolji?

Pomela sve hladnjake a pola poznatijih nije ni bilo u testu.

100% gubi od mugena i yasye no to je sve unutar par zanemarivih celzija stupnjeva.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

BUG broj 210.

Uglavnom Preforma je nešt malo manja od Quiet-a sa nešt malo lošijim ventom. A da staviš gore vent od Quiet-a dobiješ potpuno indentičan hladnjak.

E sad što se tiče MUGEN2. Odličan hladnjak za sitne pare, al se ne može mijeriti sa Zalmanovom CNPSX10 serijom nit po kvaliteti obrade(posebice baze koja je na Zalmanu gotovo dovedena do savršenstva), a niti po efikasnosti. Mugen može moj i7 držati do nekih 4,0Ghz na 1,39v i tu mu je plafon. Dok moj Zalman tijera i7(sada po ljeti) za potrebe bencha na 4,3Ghz i 1,45v. Idemo malo na kvalitetu obrade. Kod mugen2 aluminijski listići su savitljivi do te mijere da moraš dobro pazit kako barataš sa hladnjakom, a posebno su iritantni prilikom čišćenja ili stavljanja ventova i onih držaća. Kod Zalmana pak su prilično čvrsti i nakon desetak puta vađenja nema ni jednog pomaknutog listića. Baza kod mugen2 je prilično loše ispolirana i okom su vidljive neravnine, dok kod Zalmana baza je gotovo savršeno ispolirana. Vent je nešto tiši na mugenu2 pri max okretajima i ima 4 žile za razliku od zalmanovog koji dolazi sa 3 žile.Kod Mugen2 također je problem sa visokim pasivnim Hladnjakima na RAM-ovima. Ja sam svoje VIPER-e morao premiještat na sekundarne utore.

Mugen2 je odličan cooler za običnog korisnika ili povremenog OC-era,al za ozbiljniji Overclock je Mugen2 ipak preslab.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Evo i jedan Review preforme koja je odmah uz bok Quiet-u. Kao što rekoh gotovo potpuno indentični hladnjaci.

http://www.guru3d.com/article/zalman-10x-performa-review/6

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

okej, evo citam rewiew i jako mi se svida hladnjak, od katane sam odustao jer mi ipak treba nesto za ozbiljnij overclocking , mugen mi se svidio ali mi se cini da cu odustat od njega jer mi je malo cudno da ne hladi bas nesto dobro a toliko je ogroman , cini mi se da je to radi kontakta kao sto si ti i reko , ima li jos netko nekakvih misljenja o performi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo sad bas gledam po netu i vidim da performa ima 5 heatpipeova na svakoj strani a mugen 4 .

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

a ako kupim mugen 2 i okrenem ga prema vrhu kucista , dali cu imat problema s stavljanjem memorije unutra ili ce mi stat u utore u koje budem htio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

a ako kupim mugen 2 i okrenem ga prema vrhu kucista , dali cu imat problema s stavljanjem memorije unutra ili ce mi stat u utore u koje budem htio?

Ne ako RAM-i imaju poviđene pasivce. a ako su pasivci standardni(il ih nema) onda može bez problema

I'll be back
15 godina

sranje , ovi gskil flare imaju pun k visoke pasivce,  microman , dali tebi normalno stane s zalmanom?

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

evo sad bas gledam po netu i vidim da performa ima 5 heatpipeova na svakoj strani a mugen 4 .

Šta si ti slijep? Pa mugen 2 ima 5 heatpipeova, imao sam ga...

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a -> http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1336396
17 godina

Sad da je Mugen opisan kao mid-range hladnjak - ne bi rekel...

Bacite oko na ovaj review di su prikazani noviji cooleri i njihova usporedba. Zalman Extreme slovi kao jedan od najboljih coolera, sad pogledajte njega i Mugen-a, ubacil sam dolje sliku da lakse uocite brojke.

Mugen kaska za Extrem-om za 4°C, uzmimo u obzir da je temperatura sobe u kojoj je Mugen testiran visa za 1°C, vent mu se vrti za 600 okretaja manje. Extreme kosta 509 kn, Mugen je za 170 kn jeftiniji...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 12:12 (Batista).

2 0 hvala 0
17 godina

a sto mislite o zalmanu flex

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8324

mislim ga kupiti i staviti 2 ventilatora na njega,jel se isplati kupiti ga.

po reviewovima mi se cini ok hladnjak.posebno sa dva venta

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Bacite oko na ovaj review di su prikazani noviji cooleri i njihova usporedba. Zalman Extreme slovi kao jedan od najboljih coolera, sad pogledajte njega i Mugen-a, ubacil sam dolje sliku da lakse uocite brojke.

Mugen kaska za Extrem-om za 4°C, uzmimo u obzir da je temperatura sobe u kojoj je Mugen testiran visa za 1°C, vent mu se vrti za 600 okretaja manje. Extreme kosta 509 kn, Mugen je za 170 kn jeftiniji...

600 okretaja manje hebiga to je dosta buke.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

a Core 2 Extreme QX6850, which has a 130 W TDP. The choice for a CPU with a high TDP is obvious. To measure the efficiency of the tested cooler, we need a processor that gets very hot

Nije mi jasna jedna stvar. Žele da procesor bude što topliji, a onda gore stave 65nm procesor kojemu je max sigurna temperatura oko 65°c. Normalno da če na 60°c biti mala razlika između hladnjaka, al baš me zanima kakva bi bila razlika između Mugen2 i Zalmanovog EX-a na i7 procesoru kojem je 75°c mačji kašalj za overclockiranje.

Uostalom ako se ne misli overclockirati nema ni smisla uzimat više od nekog Hyper212. Mugen2 nije High End hladnjak, a posebice ne kad su u pitanju intelovi i7 procesori.

I'll be back
17 godina

a zalman flex sa dva coolera?za i5 750 koji je sad trenutno na srotu od stock coolera.

dvoumio sam se izmedju mugena 2 i flexa ali cu uzeti flexa jer je manji u sirinu i kvalitetnije izradjen a dodirna povrsina sa procesorom mu je odlicno ispolirana

sto mislite,microman?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

a Core 2 Extreme QX6850, which has a 130 W TDP. The choice for a CPU with a high TDP is obvious. To measure the efficiency of the tested cooler, we need a processor that gets very hot

Nije mi jasna jedna stvar. Žele da procesor bude što topliji, a onda gore stave 65nm procesor kojemu je max sigurna temperatura oko 65°c. Normalno da če na 60°c biti mala razlika između hladnjaka, al baš me zanima kakva bi bila razlika između Mugen2 i Zalmanovog EX-a na i7 procesoru kojem je 75°c mačji kašalj za overclockiranje.

Uostalom ako se ne misli overclockirati nema ni smisla uzimat više od nekog Hyper212. Mugen2 nije High End hladnjak, a posebice ne kad su u pitanju intelovi i7 procesori.

Na intelovoj stranici je pod specifikacijama TDP-a od 930 navedena vrijednost - 130 watta...

OC-anjem to poraste naravno, al neosporivo je da je Mugen trenutno jos Best Buy (nisam gledal reviewe za Ninju 3 koja je jos brutalnija kaj se tice heatpipe-ova)...

17 godina
Batista kaže...

Na intelovoj stranici je pod specifikacijama TDP-a od 930 navedena vrijednost - 130 watta...

OC-anjem to poraste naravno, al neosporivo je da je Mugen trenutno jos Best Buy (nisam gledal reviewe za Ninju 3 koja je jos brutalnija kaj se tice heatpipe-ova)...

Baš gledam ninju 3, hebote ima 8 heatpipe-ova. Mugen 2 ima "samo" 5. Samo nešto mozgam kakav će tek biti mugen 3?

A baza od mugena 2 nije dobro ispolirana? Mogu koristit bazu coolera kao ogledalo čak i sada nakon dugog korištenja. Ja bi išao na mugena, on po meni pruža niže temperature uz manje okretaja što je meni važno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 13:28 (Hyperion).
17 godina

Da i to za bazu kaj velis... Meni je takodjer dosla ispolirana... Isto jedva cekam da vidim novog Mugena :)

Upravo gledam u njegovu bazu i hebes mi sve ak nije ko zrcalce...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 13:35 (Batista).

0 0 hvala 0
15 godina

e ovako cemo , mugen 2 radi velicine , nakaradnosti , neprakticnosti ispada i igre , u igri ostaju cnps10x performa i ninja 3 , performa mi se cini jako lijep hladnjak dobrih preformansi , visoke kvalitete te ne bas tolko gigantske velicine , ninja takoder izgleda totalni bog od hladnjaka , isuse koliko heatpipeova ima pa to nije normalno , mora da bolesno hladi , mogao bih kupit nju pa napravit rewiew jer vidim da je nitko na forumu nema , samo dali je ninja velika kao i mugen ,cini mi se da je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

e ovako cemo , mugen 2 radi velicine , nakaradnosti , neprakticnosti ispada i igre , u igri ostaju cnps10x performa i ninja 3 , performa mi se cini jako lijep hladnjak dobrih preformansi , visoke kvalitete te ne bas tolko gigantske velicine , ninja takoder izgleda totalni bog od hladnjaka , isuse koliko heatpipeova ima pa to nije normalno , mora da bolesno hladi , mogao bih kupit nju pa napravit rewiew jer vidim da je nitko na forumu nema , samo dali je ninja velika kao i mugen ,cini mi se da je.

Ninja je nesto manja, kockastijeg oblika. Uzmi nju, moze bit samo bolja od Mugena

15 godina

pa da , definitivno nemoze bit losija od mugena a usput bi i napravio uslugu forumašima te napravio rewiew , smao me zanima dali bi smetala visokim hladnjacima gskill falre-a.

15 godina

http://www.silentpcreview.com/article1060-page7.html a pogledajte pvaj rewiew , ispada da je ninja 3 sranje od coolera , cnps10x jos gori a mugen medu 5 najboljih. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

http://www.silentpcreview.com/article1060-page7.html a pogledajte pvaj rewiew , ispada da je ninja 3 sranje od coolera , cnps10x jos gori a mugen medu 5 najboljih. 

Ovo je bedastoca da boli, debilana...

Sad je CM Hyper bolji od Zalmana Extreme ? Yeah right...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice