Tomato - Žestoka tarifa?

poruka: 27
|
čitano: 33.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Prijevara tomatove Žestoke tarife?

Dakle, sad sam malo gledao i ono dovraga, obracunska jedinica za Zestoku Tarifu je 1Mb.

Dakle, svaki put kad upalite internet, skinete 1 mail, ugasite internet, on vama pozdere 1Mb.

Po tome, taj internet paket ce se istopit za par dana.

Naravno da je solucija drzat internet stalno upaljenim, ali, zasto bih trosio bateriju svog uredaja bezveze ako nemoram?

Kakva je to glupost, taman sam se prebacio i sad cu morat opet ici negdje drugdje, stvarno mi nije jasno?!?!

Krajnje bezobrazno od njih.

Ima li jos netko od vas Zestoku tarifu da je upoznat sa tom cinjenicom?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 19:49 (BMK).
14 godina
Prijevara tomatove Žestoke tarife?

Moram priznati da ću na ovaj tvoj upit odgovoriti istovremeno veselo {#} i bez neke uvrede CINIČNO {#}, ali stvarno nisam i drago mi je da neću vrlo duuuugo svrnuti u TELE, niti jedan, niti dva a još manje u tri {#}!!!!

Obzirom sam prošle godine šacao gdje kupiti mob, opasno mi se približila opcija kupnje kodar nji ali uvijek kada sam dolazio, kao da sam osjećao nešto što me je kočilo, hladilo u nakani kupovanja moba kod njih, a razmišlao sam {#} i o prenašanju broja iz T Mobile u TELCA, opet kažem, na svu sreću nesam, pa nisam niti ja veslo sisal {#}!!!!

Što ti reći na kraju, više sreće drugi puta, bolje čitaj ono KAJ PIŠE MALI SLOVIM, prespavaj koju noć prije nego se zaletiš grlom u jagode kolega, ovo ti je škola za drugi puta, i to vrlo skupa, zar ne, povikaše seljaci, ... 

ATJ Lučko
17 godina
Re: Prijevara tomatove Žestoke tarife?

Kakve veze ima tele sa tomato? I šta fali teletu? 

Zbog zašto ti je bolji t-gamad od ostalih?

edit:

pa fino piše da je obračunska jedinica za prijenos podataka 1MB. Čak i nisu tako mala slova.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 14:29 (Pero Dinamit).
14 godina
Pero Dinamit kaže...

edit:

pa fino piše da je obračunska jedinica za prijenos podataka 1MB. Čak i nisu tako mala slova.

Priznajem MEA CULPA, poletio sam s odgovaranjem, a u žaru borbe sam previdio Tomato rajčicu i TELE2, makar, svi su oni jednaki, manje više, ali da i dalje ipak sumnjam u doborhotnost TELE2, sumnjam!

Ma sumnjam i u Tomato, amo što tamo šišanje obračunavaju po nekim drugim tarifama {#} {#} !!!! 

ATJ Lučko
16 godina
moderator

Da je to obračunavanje loše se slažem, ali tu nema prevare. Sve je lijepo naveden na njihovoj stranici, a tvoja je greškašto nisi čitao što piše.

Prebaciš se, a da se ne informiraš i onda se sjetiš odjednom kenjat po njima {#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
Pise tamo nakon svega tj. kao da nakon isteka tarife sms dode tolko a mb tolko i onda pise ovo za 1mb obracunsku jedinicu a u uvjetima koristenja nisam nigdje procitao taj stavak.
Nije me nista kostalo osim vremena posto nema ugovorne obveze pa odem bilo gdje bez beda.
Ali da je to bas bezobrazan potez bas onak, bezobrazno za poludit. Ako se dosta ljudi zali, mozda ce i promjenit, u tom je fora!
14 godina
XXX-Man kaže...

Da je to obračunavanje loše se slažem, ali tu nema prijevare. Sve je lijepo naveden na njihovoj stranici, a tvoja je greška što nisi čitao što piše.

Prebaciš se, a da se ne informiraš i onda se sjetiš odjednom {#} po njima {#}

Ad1; nije da imam namjeru svaditi se, ali samo da podsjetim kako je bilo sa obračunavanjem kasnih devedestih kada je mobilna telefonija takar došla kod nas, govorim o GSM mreži, kada je obračunska jedinica impulsa bila minuta, a hrvatski znakovi su pojeli poruku dok nisi napisao niti uvod u poantu, ali neka, tako nam je svigdje, od banaka pa nadalje.

Ad2; da opet priznajem kako sam se prebrzo transformirao na vijesticu, a da nisam duboko udahnuo i odbrojio od 21 do 0, makar! Ovo je bio jedan relikt lošeg feedback-a kojeg sam zaradio vlastitim snagama, što je opet meni jaki primjer za dobru školu za ubuduće, a upozorenje na znanje i ravnanje svima drugima {#} !!

ATJ Lučko
16 godina
moderator
Tomato - Žestoka tarifa?

Svi su oni g*vna, svaki na svoj način, ali u 95% slučajeva je problem u tome što se korisnici ne informiraju dovoljno.

Evo ja sam nedavno razmišljao o promjeni operatera ili tarife i najprije sam si sve isprintao, a onih par stvari koje nisam vidio ili mi nisu bile jasne sam provjerio kod službi za korisnike. Nakon toga šansa da me neko "prevari" je ravna nuli.

Ali često su korisnici ovce koje slijepo vjeruju u velike, podebljene i blješteće brojeve, a kasnije se češu po glavi (i po novčaniku).

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
Re: Tomato - Žestoka tarifa?
Ma racun ce mi i ovako biti manji u vipu al to je samo koliko su bezobrazni i to je to, slat cu im prigovore i sve i eto, cak mi je i rekla zenska kad sam zvao da saljem prigovore posto ce se jedino tako nesto moci promjenit.
Ne znam ovo mi se cinilo kao nesto super za 109kn mjesecno fantazija a sad se prilagodit tome i probat izborit nekaj, ako ne prebacit se na nekaj drugo hehe.
16 godina
ATJLučko kaže...
Pero Dinamit kaže...

edit:

Priznajem MEA CULPA, poletio sam s odgovaranjem, a u žaru borbe sam previdio Tomato rajčicu i TELE2, makar, svi su oni jednaki, manje više, ali da i dalje ipak sumnjam u doborhotnost TELE2, sumnjam!

Ma sumnjam i u Tomato, amo što tamo šišanje obračunavaju po nekim drugim tarifama {#} {#} !!!! 

Vidi je ocijenio Tele2 Smart za bonove tarifu kao jedinu u regiji i teoretski u Europi koja ima za 4€ 1GB interneta i 300 minuta.

Ništa više ništa manje, tako da sam ja uvijek na toj tarifi!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
Tomato - Žestoka tarifa?

Hebem ja mater tomatu i svima u tomato centru (ako postoji)

Pretprošli tjedan sam zatražio prebačaj na tomato jer mi žestoka tarifa savršeno odgovara i ono je šta mi paše oko plačanja.

E sada idu problemi. U VIPu u Arena Centru, dok sam tražio prebačaj na Tomato, raspitao se za sve oko žestoke tarife. Gospodična mi je izostavila da nakon aktivacije moram ostavit broj tekućeg računa kod prodajne agentice koja me zvala i da ću morat potpisivat ugovor koji mi oni moraju dostavit. Nakon prebačaja, zvao sam 098 99 55 za aktivaciju Žestoke tarife na što sljedi neugodnjak.

Govorni automat mi kaže da treba 3 dana da se to aktivira. Rekoh dobro i nakon 15min zove ta prodajna agentica i uzme mi broj osobne i tekućeg računa i tek pred kraj mi kaže da mi moraju dostavit ugovor i kad mi paše. Ja kažem u ponedjeljak do 9 jer me ostalih dana nema doma i kaže da će sigurno bit dostavljeno, ali kifla.

Zovem danas tj večeras službu za korisnike i kažu mi da je poslano, ali ugovora nema, da moram zvat Overseas Express.

Ma oći pi*ku materinu zvat jer sam od prošlog četvrtka bez para na računu da bi mi idiot od agenta predložio da si aktiviram Brutalnu tarifu koja košta 49kn + aktivacija 20kn + uspostave poziva za što mi najmanje treba 100kn jer sam terenski radnik. Dakle 100kn na to i + još kad mi aktiviraju pretplatu 104kn (pretplata 99kn + radijska frekvencija 5kn).

Stvarno divno i krasno od njih. Počinjem žalit jer sam prešao na Tomato...

12 godina
neaktivan
Nocio kaže...

Hebem ja mater tomatu i svima u tomato centru (ako postoji)

Pretprošli tjedan sam zatražio prebačaj na tomato jer mi žestoka tarifa savršeno odgovara i ono je šta mi paše oko plačanja.

E sada idu problemi. U VIPu u Arena Centru, dok sam tražio prebačaj na Tomato, raspitao se za sve oko žestoke tarife. Gospodična mi je izostavila da nakon aktivacije moram ostavit broj tekućeg računa kod prodajne agentice koja me zvala i da ću morat potpisivat ugovor koji mi oni moraju dostavit. Nakon prebačaja, zvao sam 098 99 55 za aktivaciju Žestoke tarife na što sljedi neugodnjak.

Govorni automat mi kaže da treba 3 dana da se to aktivira. Rekoh dobro i nakon 15min zove ta prodajna agentica i uzme mi broj osobne i tekućeg računa i tek pred kraj mi kaže da mi moraju dostavit ugovor i kad mi paše. Ja kažem u ponedjeljak do 9 jer me ostalih dana nema doma i kaže da će sigurno bit dostavljeno, ali kifla.

Zovem danas tj večeras službu za korisnike i kažu mi da je poslano, ali ugovora nema, da moram zvat Overseas Express.

Ma oći pi*ku materinu zvat jer sam od prošlog četvrtka bez para na računu da bi mi idiot od agenta predložio da si aktiviram Brutalnu tarifu koja košta 49kn + aktivacija 20kn + uspostave poziva za što mi najmanje treba 100kn jer sam terenski radnik. Dakle 100kn na to i + još kad mi aktiviraju pretplatu 104kn (pretplata 99kn + radijska frekvencija 5kn).

Stvarno divno i krasno od njih. Počinjem žalit jer sam prešao na Tomato...

Ovaj tekst kao da sam ja pisao...:)

Sve isto se desilo meni. Zahtjev sam predao 01.08. preko telefonskog agenta i ugovor mi od njih dođe tek 08.08. Oversesom i to na moje inzistiranje da mi što prije pošalju jer idem na godišnji u inozemstvo. Nisam htio nadopunjavati bonove na T-com-u (prijenos broja je u pitanju), jer sve čekam njih da mi to prebace (zašto da bacam novce). Potpisao sam ugovor u kojem piše pod člankom 6. o općim uvjetima VIP-a da od kada se potpiše ugovor, imaju rok aktiviranja kartice 24 sata, ali danas je već 13.08. i naravno ništa. Ja sam ih ponovno zvao i molio da mi to ubrzaju jer sutra putujem u inozemstvo da bi mi agentica njihova rekla da oni još nisu dobili moj ugovor i da ja zovem Overseas, ali svejedno ona kaže da na svom računalu vidi, da imaju rok od 3 do 5 radnih dana za aktivaciju, i da za nju ovaj ugovor koji sam ja potpisao ništa ne vrijedi. Naravno poslao sam i mail, ali nitko mi nije odgovorio na njega. Već je dva tjedna prošlo od mog zahtjeva i 5 dana od potpisivanja ugovora, oni kazu da u njihovom računalu nemaju ništa. Žao mi je što sam potpisivao bilo kakav ugovor sa njima, neprofesionalni su totalno, strankama ne izlaze u susret i ne rješavaju problem sa svojim kurirskim službama, nego prebacuju taj problem strankama... Preporučivao sam ih i svojim kolegama na poslu, ali sada kada su vidjeli ove moje probleme, više nitko niti ne pomišlja na "žestoke tarife"... Eto samo ljudi moji da znate šta vas sve čeka, ako se odlučite za njih... Ako mi se bude dalo napisat ću Vam kada mi budu aktivirali svoju karticu, ali već sada razmišljam da ih otkantam i da odmah raskinem ugovor sa njima... L.P.

15 godina

To Vam je zato kaj korisnici VIPa imaju prednost. Znači sva pažnja je usmjerna korisnicima VIPa a tomatu što ostane i sužena je pomoć na samo najnužnije kako ne bi morali trošit resurse na korisnike tomata jer tu nemaju neke zarade.

16 godina
Tomato - Žestoka tarifa?

Moze malo pojasnjenje...hmmm...imam zestoku i potrosio sam prosli mjesec tih 1500Mb. Trosio sam i dalje je... Za ono preko toga pise 1M=0,07kn. Gledam obracun, npr: 429,571 MB 20,4960kn. 1,014 MB 0,1120kn. Sad mi nista nije jasno :blond moment:

11 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

potpisao sam ugovor prije vise od dva tjedna i nisu mi jos aktivirali sim karticu, dali ja mogu sam nekako aktivirati tu sim karticu ? ili da otkazem ugovor s njima, trebam savjet !

16 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

Meni je trajalo 2 dana, nazovi ih i prigovaraj, ne treba toliko trajati. 

Što se tiče 1MB obračunske tarife, razlika između izračunatog prometa i stvarno potrošenog prometa na računu mi je 5-10% što je sasvim u redu za tarifu i ono što nudi za 99kn. 

13 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

Nije da reklamiram ili nesto ali mislim da vip ima najpovoljiniju tarifu (Savrsena tarifa = Pozivi, Poruke prema svima bez naknade 155kn iako na tarifi pise 150 uzimaju 5kn radijske frkvencije + internet obracunavaju po 1kb i imas 1gb po najbrzoj mogucoj brzini a onda nakon smanje na nisam siguran koliko tocno ali dovoljno da mozes mail i viber koristiti nesmetano), problem je jedino sto je tarifa aktualna dva puta godisnje pa za vipov rođendan i pred blagdane ukoliko se nevaram. Inace za nekog tko puno prica i ima puno uspostava poziva ovo je ideala, mislim da nema jeftinije sa svime ovime.

Let it be
16 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

A žestoka, o kojoj i je tema? 1500 min, por i MB za 99kn mjesečno. Nisam još nikad ni pola potrošio, a teško mi je zamislit da netko i može

14 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

Hej, ako netko prelazi na žestoku i nema nekoga za preporuku, odnosno korisnika žestoke koji ga je doveo u žestoku, a sukladno tome dobiješ jedan mjesec besplato. Neka mi se slobodno javi preko pm-a. Tnx

14 godina
Tomato - Žestoka tarifa?

Ja sam u prosincu 2013 prešao na žestoku i za sada sam zadovoljan. Aktivirao sam je u Hrvatskoj pošti čekao sam samo jedan dan na aktivaciju.

Ako netko želi preći na žestoku, a nema korisnika žestoke koji ga dovodi u žestoku, neka mi se slobodno javi (i jedan i drugi dobijemo jedan mjesec besplatno).

Lp

11 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

Tomato SIM kartica prestane odjednom raditi.

Mobitel vam treba za posaoc - posao vam ovisi o njemu.

Odete u poštu pitate za pomoć, jer ste tamo kupili pretplatu na Tomato.

Oni vam ne mogu pomoći jer oni samo prodaju njihove usluge.

Pošalju vas u VIP centar, ali ni tamo vam ne mogu pomoći.

Ipak vam prodaju novu SIM karticu i u 24 sata vi morate ponovo biti uključeni.

PROŠLO JE 5 DANA (120 SATI), JOŠ NISAM UKLJUČEN.

Na Tomato info nemaju pojma, kao ni u VIP centru.

TOMATO JE DOBAR DOK VAM NEŠTO NE TREBA, ALI KADA VAM ZATREBA I MALA SITNICA...SRAMOTA :-(

Bježite s Tomata, ako se planirate pretplatiti, moj vam je savjet nemojte...krenite na BON BON.

Srdačan pozdrav

10 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

Tamo piše da je obračunska jedinica 10kb a ne 1MB... Isto tako piše kad se potroši podatkovni paket, da je cijena MB 7lipa, što bi 1GB iznosio 7kn dodatno na pretplatu u zestokoj? To se cini sasvim ok..  ljudi kod t coma dobivaju po 1000kn racune ako nepaznjom potrose 7, 8 GB van paketa.  U tomatu bi po ovim cijenama od 7lipa/MB, 7GB potrosenih van paketa kostalo 49kn? Dakle racun bi iznosio 99kn+49 i plus 10kn naknade za pristup mrezi?

10 godina
matrix777 kaže...

Tamo piše da je obračunska jedinica 10kb a ne 1MB... Isto tako piše kad se potroši podatkovni paket, da je cijena MB 7lipa, što bi 1GB iznosio 7kn dodatno na pretplatu u zestokoj? To se cini sasvim ok..  ljudi kod t coma dobivaju po 1000kn racune ako nepaznjom potrose 7, 8 GB van paketa.  U tomatu bi po ovim cijenama od 7lipa/MB, 7GB potrosenih van paketa kostalo 49kn? Dakle racun bi iznosio 99kn+49 i plus 10kn naknade za pristup mrezi?

1GB = 1024MB

1024*0,07 = 71,68kn

Dakle, 1GB van tarife = 71,68kn

10 godina
neaktivan
Tomato - Žestoka tarifa?

U pravu si... izracunao sam onako u glavi... no opet, cini se ok ako je sada obracunska jedinica 10kb... 

15 godina
Tomato - Žestoka tarifa?

molimo bih tko koristi tomato na bonove da mi objasni sljedecu recenicu:

Uz mjesečnu naknadu za tarifu naplaćuje se i mjesečna naknada za korištenje mreže u iznosu od 10,00 kn

sta to znaci da uz mjesecne naknade uzimaju i 10kn? ili placas 10kn vise na bonu, kao npr. kod simpe gdje sam sad, ona naknada za RF?

gledam prec sa simpe na veliku + ili barem srednju + tarifu...jer mi vise odgovara

isto tako bi zamolio i da mi kazete kakva je pokrivenost 3/4G u hr, npr u gorskom kotaru, i zabacenijim mjestima? a u vecim gradovima kakva je brzina neta?

16 godina

Pa to je već duže vrijeme tih 10 kn za korištenje mreže, to znači za bonove da bon od 50 platiš 55 kn a 100 platiš 110 kn. Dok na pretplati to pridodaju uz tarifu koju imaš i tih 10 kn.

Pokrivenost bi trebala biti sasvim OK, jer VIP je pokrijo stvarno dosta površine sa 4g signalom

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 12:18 (kran).
15 godina
To za 10kn vise da platim bon kuzim i ok je. Al me zanimalo dal kad imam 100kn na bonu dal skidaju 80kn za 6000 jedinica ili 90kn. Ako sam skuzio platim bon 110kn, dobijem 100kn i skinu 80. Ne dobije se nista nekih 10% bonusa kao na simpi?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice