Titlovi

poruka: 36
|
čitano: 10.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Titlovi
Jack the Ripper kaže...

Imam problem sa sinkronizacijom titla i filma. Znaci titl je za dvdrip   verziju filma , film je isto dvdrip. i kad pokusao sam u SE sinkronizirati po 1 i zadnjoj izgovorenoj recenici ali ne uspijevam događa se da ili titl kasni ili da premalo traje. probao sam skinuti drugi titl za film   i događa se isti problem. Zbog cega mi ne sinkrronizira titl i film, pocetna recinica i zadnja su podesena tocno kad pocne izgovarati?   frame rate sam uskladio

Nikad nisam uspjela uskladiti titlove na taj način, uvijek mi kasni niegdje u sredini filma. Najbolje ti je da vidiš koliko trebaš titl ubrzati ili usporiti i primjeniš pravilo na cijeli titl, pa kasnije ako baš negdje šteka malo ga pomjeriti.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
14 godina
neaktivan

Dobro razumijem da se to događa kod jednog filma , a meni se to događa kod svakog filma koji pokušam sinkronizirati

16 godina
neaktivan

Što uopće ideš 'sinhronizirati' film? Ako titl ne paše na film, nema tu baš neke pomoći osim ručno kasapiti. I onda je pitanje da li će odgovarati ili ne. Ukoliko je odgovarajući titl za film, nije problem u različitim izdanjima/varijantama filma, titl podešen za ispravni fps, nemaš što drugo napraviti nego 'poštelati' početni titl. Tj. da titlovi počnu kada to zaista i treba. Postoji mogućnost da uslijed titlanja na različitim uređajima, od kojih su neki i analogni, vrijeme titla se linearno (obrati pažnju na ovo) razvuče ili skrati za određeni vremenski perod. Tada cijelo vrijeme titla razvlačiš ili stišćeš za određeni postotak. Kada namjestiš prvi i zadnji titl, svi ostali moraju odgovarati. Ukoliko se to ne dešava, titl nije za taj film ili titl ima grešaka u titlanju. U bilo kojem od tih slučaja, ne možeš puno napraviti, osim ručno se igrati s upitnim rezultatom..

15 godina
neaktivan
Jack the Ripper kaže...

Dobro razumijem da se to događa kod jednog filma , a meni se to događa kod svakog filma koji pokušam sinkronizirati

Ne skineš dobar titl i rješavaš njegovo poštelavanje na krivi način. Kao što stoji u postu iznad, namjestiš općenito pravilo za cijeli titl, odnosno pomakneš ga ili naprijed ili nazad, kako ti paše i sve sjedne na svoje mjesto.

Osim naravno u situaciji kada ili NE NAPRAVIŠ KAKO TREBA ili SKINEŠ KRIVI TITL.

15 godina
neaktivan
Titlovi

Kako riješiti problem preklapanja titlova? Postoji li neka brzinska metoda ili se mora ručno svaki line posebno?

16 godina
neaktivan

Subtitle WS > Prepravi > Vremena > Produživanje/skraćivanje vremena. Staviš mu minimalno vrijeme, npr. 1/100, označiš spriječi preklapanje i neka to napravi za sve titlove. Za tu jednu stotinku je ionako svejedno, a popraviti će ti preklapanje. Jedino što mi pada na pamet..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice