Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 311.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Teorije zavjere
kowach kaže...
Piješ klor Cl2 čije oksidativno stanje je 0 http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorine#Chemistry_and_compounds

Klor dioksid ima oksidativno stanje +4 i prilično je nestabilna molekula i nećeš je naći nigdje u prirodi. Puno efikasnije rastvara ovojnice virusa i bakterija od klora.

OK. Ja se bar neću otrovati od toksičnog klor-dioksida. {#} http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_Mineral_Supplement

Riječ je o još jednoj prijevari, navlačenju naivnih i lakovjernih na čudotvoran "lijek" koji "liječi sve" (navodi se da liječi rak i rješava HIV!), koji zapravo ne pomaže protiv bolesti i ustvari je toksična tvar.

13 godina
mbaksa kaže...
kowach kaže...
Piješ klor Cl2 čije oksidativno stanje je 0 http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorine#Chemistry_and_compounds

Klor dioksid ima oksidativno stanje +4 i prilično je nestabilna molekula i nećeš je naći nigdje u prirodi. Puno efikasnije rastvara ovojnice virusa i bakterija od klora.

OK. Ja se bar neću otrovati od toksičnog klor-dioksida. {#} http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_Mineral_Supplement

Riječ je o još jednoj prijevari, navlačenju naivnih i lakovjernih na čudotvoran "lijek" koji "liječi sve" (navodi se da liječi rak i rješava HIV!), koji zapravo ne pomaže protiv bolesti i ustvari je toksična tvar.

Klor kao klor ne ubija te bakterije... vec Kisik koji se otpusta... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
zeroname kaže...
mbaksa nije sve tako bajno mi smo imali predavanje iz biokemije na med fakultetu i prof je govorila o npr vitaminu b17 kojeg je otkrio Krebs u košticama marelica i šljiva 1950 i čovjeka su nekoliko puta pokušale likvidirati farmaceutske kompanije jer je dokazano da vitamin b17 gotovo 100% garantira da osoba neće oboliti od raka. A ima efekta i u terapiji. Čak su išli toliko daleko da su proglasili sve vitamine iz B skupine štetnima jer imaju cijano grupu samo da bi ocrnili vitamin b17 a cijano grupa vezana za ostatak prstena nema nikakvo toksično djelovanje na tijelo.

LOL, svašta. Ne zanimaju me teoretičarsko-zavjerničke pričice tvoje profesorice ili zapravo ono što si ti upamtio iz takvih pričica - daj reference za to, s legitimnih stranica!

BTW http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdalin#Cancer_treatment - ne ide vam u prilog. {#}

Sam si sebe pokopao , stavljaš istraživanja FDA , organizaciju koja je desetljecima pod utjecajem farmaceutskih kompanija. Osim toga to nisu teoretičarsko zavjerničke pričice od neke no name osobe vec od osobe koja je Dr. sc biokemije i koja vodi cijelo odjeljenje biokemije na institutu. Po tebi su istraživanja neke američke kompanije jedina i legalna i svi bi se trebali držati njih.

16 godina
SimeKZ kaže...
mbaksa kaže...
kowach kaže...

Čovjek u minuti udahne oko 1.5 litara kisika.

Čak i da se iz MMS-a otpusti kisik (a ne otpusti se, nego ostaje vezan za klor; NaClO2 se raspadne na Na+ kation i ClO2- anion), nebi napravio nikakvu razliku jer se radi o premaloj količini (vjerojatno par grama).

Preporučam pročitati dobar članak koji je napisao Endimion: MMS

Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 21:54 (Shamrock).
16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
mbaksa kaže...
kowach kaže...

Kisik može samo ubit anaerobne bakterije i može napravit još goru stvar jer moze između ostalog pobit i normalnu floru u organizmu.

17 godina
mbaksa kaže...
kowach kaže...

ClO2 nepobitno ubija praktički sve viruse u vodi, jedan od najefikasnijih dezinfektansa:

Jedan od tisuće primjera: http://www.benthamscience.com/open/toantimj/articles/V002/SI0008TOANTIMJ/71TOANTIMJ.pdf 

Činjenice o klor dioksidu:

http://www.lenntech.com/processes/disinfection/chemical/disinfectants-chlorine-dioxide.htm

ClO2 je toksičan ukoliko se udiše ili pije! No ovi lakovjernici imaju točan protokol kolika se količina uzima. U malim količinama nije toksičan.

Moje generalno pitanje je zašto nije napravljeno znanstveno istraživanje gdje se klor dioksd pije (stručno rečeno oralno, in vitro) u cilju dokazivanja ili opovrgavanja istog djelovanja na viruse i bakterije kao i u čaši vode?

I'm silicon-based life-form
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 22:00 (kowach).
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ni dalje ne odgovaraš na pitanja, što mi govori da ne stojiš iza svojih riječi. Tvrdnje ne mogu same stajati u zraku - sve što kažeš za sobom povlači nešto drugo. Mislim, jasno je zbog čega ne odgovaraš - jer ili ćeš sam sebi skočiti u usta, ili ćeš se pokazati u ne baš najljepšem svjetlu. I dalje čekam konkretne odgovore na ona tri konkretno postavljena pitanja.

PS cjepiva ne uzrokuju autizam. Da nisi znanstveno nepismen znao bi to. {#} Ne samo da se već prije dokazalo da cjepiva ne uzrokuju autizam, nego prema novoj studiji ispada da autizam počinje u trudnoći, prije rođenja djeteta: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140326181909.htm

EDIT: u desnom stupcu imaš vijest o još jednoj studiji koja se tiče toga, koja je objavljena ni dva tjedna nakon ove iznad: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/04/140408135032.htm

Hoćeš li sad i dalje drobiti bedastoće da cjepiva uzrokuju autizam?

ako ti postavim protupitanje znaci da ja nemam argumenata?

mozes li mi reci tko je financirao ove studije i u koju svrhu?

da se osvrnem na b17.ocito da zena zna puno vise od tebe sto prica.kao sto sam rekao farmaceuti gledaju korist u svemu.zar bi mogli zaradjivati toliki kapital a da ne varaju ljude?

ti si gori od onih sta su galilea galileia osudjivali.

uostalom kad pocnes lijepit wikipedijine clanke znas sam koliko si nisko pao.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 22:04 (cod4gamer).
16 godina
Teorije zavjere
17 godina
Shamrock kaže...
SimeKZ kaže...
mbaksa kaže...
kowach kaže...

Čovjek u minuti udahne oko 1.5 litara kisika.

Čak i da se iz MMS-a otpusti kisik (a ne otpusti se, nego ostaje vezan za klor; NaClO2 se raspadne na Na+ kation i ClO2- anion), nebi napravio nikakvu razliku jer se radi o premaloj količini (vjerojatno par grama).

Preporučam pročitati dobar članak koji je napisao Endimion: MMS

Slažem se Edimon da je ClO2- otrovan i opasan plin koji može naštetiti organizmu. Drua činjenica je da će se najvjerojatnije sav neutralizirati u želučanoj kiselini i ništa neće doći do krvi u kojoj bi trebao oksidirati viruse.

Nije mi jasna velika količina fanatika koji tvrde da ipak djeluje. Među kojima sam i ja testirao na sebi. Nisam nikakav fanatik i tražim znanstveno objašnjenje u svemu.

Osnovni protuargument djelovanja da je to sve placebo. No fali nam znanstveno istraživanje koje bi dokazalo ili opovrgnulo!

17 godina
moderator
zeroname kaže...
Sam si sebe pokopao , stavljaš istraživanja FDA , organizaciju koja je desetljecima pod utjecajem farmaceutskih kompanija.

LOL Evo vidiš, nisam ja sam sebe pokopao, nego si ti sam sebe pokopao. Kad vidiš FDA odmah dobiš neko pomračenje i ništa osim toga ne vidiš? Pročitaj cijeli članak - imaš reakcije iz Kanade, Belgije, UK, Francuske. Osim toga, FDA ne radi istraživanja - odakle ti to?

zeroname kaže...
Osim toga to nisu teoretičarsko zavjerničke pričice od neke no name osobe vec od osobe koja je Dr. sc biokemije i koja vodi cijelo odjeljenje biokemije na institutu.

Daj link na njezino peer-reivewed istraživanje o toj temi. Ili bar daj linkove na peer-reivewd istraživanja drugih znanstvenika o toj temi, da ne ispada da i ona i ti širite mitove i neistine.

kowach kaže...
Moje generalno pitanje je zašto nije napravljeno znanstveno istraživanje gdje se klor dioksd pije (stručno rečeno oralno, in vitro) u cilju dokazivanja ili opovrgavanja istog djelovanja na viruse i bakterije kao i u čaši vode?

Napravljena su znanstvena istraživanja koja su pokazala da ja ta tvar toksična! To je ko da pitaš zbog čega nije napravljeno znanstveno istraživanje gdje se benzin pije!

kowach kaže...
Nije mi jasna velika količina fanatika koji tvrde da ipak djeluje. Među kojima sam i ja testirao na sebi. Nisam nikakav fanatik i tražim znanstveno objašnjenje u svemu.

Osnovni protuargument djelovanja da je to sve placebo. No fali nam znanstveno istraživanje koje bi dokazalo ili opovrgnulo!

Nije ti jasna kad ne znaš što je znanost i kako znanost funkcionira. Ti na sebi nisi testirao ništa. Ti si dobio ono što si želio. Ti ti je confirmation bias. Znanstvena istraživanja su koncipirana tako da taj bias ne bude prisutan. Za to je ujedno ključan double-blind eksperiment, koji u tvom slučaju nije bio prisutan. Sam sebe si uspio uvjeriti u nešto što nije istina i još si riskirao svoje zdravlje!

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 22:24 (mbaksa).
17 godina
moderator
cod4gamer kaže...
ako ti postavim protupitanje znaci da ja nemam argumenata?

Nikakve valjane argumente nisi dao, samo si sipao izmišljene, nepotkrijepljene insinuacije. Protupitanjima pokušavaš sakriti činjenicu da nemaš valjanih argumenata.

Postavio sam ti tri konkretna pitanja koja proizlaze iz onog što si napisao, odnosno što tvrdiš. Ako je točno ono što tvrdiš i ako stojiš iza toga, onda ti ne bi trebao biti nikakav problem odgovoriti na njih. Naravno, problem je u tome što ne stojiš iza toga što si napisao, odnosno što je sve što si napisao neosnovano, izmišljeno.

17 godina
mbaksa kaže...
zeroname kaže...
Sam si sebe pokopao , stavljaš istraživanja FDA , organizaciju koja je desetljecima pod utjecajem farmaceutskih kompanija.

LOL Evo vidiš, nisam ja sam sebe pokopao, nego si ti sam sebe pokopao. Kad vidiš FDA odmah dobiš neko pomračenje i ništa osim toga ne vidiš? Pročitaj cijeli članak - imaš reakcije iz Kanade, Belgije, UK, Francuske. Osim toga, FDA ne radi istraživanja - odakle ti to?

zeroname kaže...
Osim toga to nisu teoretičarsko zavjerničke pričice od neke no name osobe vec od osobe koja je Dr. sc biokemije i koja vodi cijelo odjeljenje biokemije na institutu.

Daj link na njezino peer-reivewed istraživanje o toj temi. Ili bar daj linkove na peer-reivewd istraživanja drugih znanstvenika o toj temi, da ne ispada da i ona i ti širite mitove i neistine.

kowach kaže...

Napravljena su znanstvena istraživanja koja su pokazala da ja ta tvar toksična! To je ko da pitaš zbog čega nije napravljeno znanstveno istraživanje gdje se benzin pije!

kowach kaže...

Nije ti jasna kad ne znaš što je znanost i kako znanost funkcionira. Ti na sebi nisi testirao ništa. Ti si dobio ono što si želio. Ti ti je confirmation bias. Znanstvena istraživanja su koncipirana tako da taj bias ne bude prisutan. Za to je ujedno ključan double-blind eksperiment, koji u tvom slučaju nije bio prisutan. Sam sebe si uspio uvjeriti u nešto što nije istina i još si riskirao svoje zdravlje!

Kao prvo, napisao sam da moje testiranje nije relevantno. Testirao sam samo da zadovoljim svoju znatiželju. I dobro sam upoznat u rizike. 

Nisam znanstvenik, ali znam kako znanost funkcionira.

Razlika između istražvianja pijenja benzina i klor dioksida je što za pijenje klor dioksida imaš tisuće ljudi koji tvrde da dijeluje, dok za benzin nemaš. Zar to ne bi bilo dovoljno da se napravi istraživanje? Gdje je istraživački duh svih tih znanstvenika?! Ti ga očito nemaš.

Za pravo testiranje treba dobar lab, 10 miševa u kavezu, zarazit ih nekim smrtonosnim virusom i onda im oralno unosti otopinu klor dioksida. Ponoviti eksperiment bar 5 puta da budemo sigurni. Objaviti javno eksperiment. Zatražiti bar još 3 različita laba da ponove isti.

17 godina
moderator
kowach kaže...
Kao prvo, napisao sam da moje testiranje nije relevantno. Testirao sam samo da zadovoljim svoju znatiželju. I dobro sam upoznat u rizike. 

Nisam znanstvenik, ali znam kako znanost funkcionira.

Čini se da ipak ne znaš. {#} U sljedećem odlomku ide objašenjenje.

kowach kaže...
Razlika između istražvianja pijenja benzina i klor dioksida je što za pijenje klor dioksida imaš tisuće ljudi koji tvrde da dijeluje, dok za benzin nemaš. Zar to ne bi bilo dovoljno da se napravi istraživanje? Gdje je istraživački duh svih tih znanstvenika?! Ti ga očito nemaš.

Znači, imaš tisuće ljudi poput tebe koji tvrde da djeluje. Kažeš da tvoje "istraživanje" nije relevantno - po čemu su njihova istraživanja relevantna?

Tu si, dakle, uveo još jednu logičku pogrešku: http://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum - iliti, nešto je istinito samo zato jer puno ljudi tvrdi da djeluje.

Znanstvena istraživanja se provode s razlogom - da se izbjegnu biasevi, koji "istraživanja" poput tvog i ovih tisuća čine neupotrebljivima.

kowach kaže...
Za pravo testiranje treba dobar lab, 10 miševa u kavezu, zarazit ih nekim smrtonosnim virusom i onda im oralno unosti otopinu klor dioksida. Ponoviti eksperiment bar 5 puta da budemo sigurni. Objaviti javno eksperiment. Zatražiti bar još 3 različita laba da ponove isti.

Nisam siguran da je to dovoljno velik uzorak. No, nebitno. Izostavio si ključne stvari! KONTROLNE SKUPINE! Double-blind testiranje!

Ako ti dosad još nije jasno, takvo testiranje za klorov dioksid ne postoji zato jer je klorov dioksid pao na toksičnosti! Ako se pokaže da neka tvar nije toksična (ili je u toksična u određenim granicama) za upotrebu kod ljudi, onda se dalje idu gledati njezina potencijalna pozitivna svojstva.

16 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Neću odgovarati na određene postove, vjerujem da će se uključeni naći u odgovoru.

Što se tiče farmaceutske industrije, obe strane su upravu... djelomično.

Iako su ljekovi neupitno globalno poboljšali kvalitetu života, također je istina da ista industrija proizvodi i prodaje puno proizvoda "upitne učinkovitnosti".

Ova nije nužno posljednica njihove zle prirode, nego dvije stvari:

• Potražnje, odnostno ljutske prirode, koja traži jednostavno rješenje tamo gdje ono ne postoji, a posljednica toga prominentna je i u ovoj temi, o tome niže;
  • Kapitalizma, odnostno udovoljavanja ljudske potražnje umjesto ljudskih potreba (ljudi znaju što žele ne što im treba)

Druga stvar. Rak.

Bolest je obično posljedica neke tvari ili nekog organizma, koji je specifičan, jedinstven, različit od drugih. Zašto ovo pišem. Zato što većina ljekova cilja određenu tvar ili spoj koja je uzrok bolesti, odnosno koja se pojavljuje unutar jedinstvenog metabolizma organizma koji tu bolest uzrokuje, na taj način ga ometajući (kočeći).

Rak je mutacija stanice. A one se inače ne razlikuju mnogo jedana od druge. Da bi se rak prepoznao, mora se gledati iz perspektive organizma, gjde se on sa cijelom kompleksnošću može razlikovati od drugih. Iz perspektive nekog ljeka, nekog spoja, to je stanica kao i svaka druga. Drugim rječima, ljekovi su samo spojevi, a spojevi su nasljedno glupi. Upravo zbog toga je teško naći napraviti ljek za rak. Trebaju nam pametni ljekovi.

B17? Teško. U većini slučajeva tvari koje se promoviraju su antioksidanti. Ali one ne liječe rak, nego, ako se redovito unose, svojim djelovanjem smanjuju mogućnost oštećenja stanice.

Zašto nema NaClO2 pokusa u živo?

Zato što je dokazano toksičan i to je protiv regulativa.

Dali je prirodno i bolje?

Prirodno je trenutno aktualno, ali ne i bolje. Određeni spoj ili tvar apsolutno je identična proizvedena "prirodno" ili u tvornici. Stvari tu prestaju biti jednostavne jer je tvari na tako "niskoj" kemijskoj razini jako teško kontrolirati, tako da je gotovo nemoguće dobiti veću količinu istog spoja koji nije na neki način onečišćen drugim. Isto tako, gotovo je nemoguće biti 100% siguran u konačan sastav proizvoda koji se prizvodi, posebice masivno.

Iako ovdje treba prepoznati činjenicu da su ove variabilnosti jednake (da ne kažem i puno, puno veće) u prirodni gdje, iz neke voće npr., dobivate i tisuće drugih nepoznatih spojeva u nepoznatim količinama, i s time i upitnu količinu recimo vitamina b17 koja bi navodno trebala liječiti rak.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 22:58 (Xanzzu).
17 godina
Teorije zavjere

Hm, naišao sam na zid. Ne mogu ovo opvrgnut:

"Tisuću subjektivnih dokaza je isti kao i jedan subjektivni dokaz."

Mogu reći samo u obranu da se tu radi o tisućama i tisućama ljudi, no logika je ista i na milijonima. Zašto onda tim idiotima ne dokazati suprotno :)

"Zašto nema NaClO2 pokusa in vivo?

Zato što je dokazano toksičan i to je protiv regulativa."

Ta istraživanja su napravljenja 80' ih godina, regulative su napravljne da bi se spriječila daljnja istraživanja. No moja izjava je teorija zavjere i nema znanstvene podloge.

16 godina
neaktivan
kowach kaže...

Ta istraživanja su napravljenja 80' ih godina, regulative su napravljne da bi se spriječila daljnja istraživanja. No moja izjava je teorija zavjere i nema znanstvene podloge.

Poprilično sam siguran da u međuvremenu nije izgubio toksičnost. Regulative su napravljene da bi se spriječila daljna istraživanja dokazano opasnih tvari na živim bićima. Bez razloga.

Ali da zapravo sam zaboravio komentrati jednu stvar, umjesto toga video (o cjepljenu)

17 godina
moderator
Xanzzu kaže...

Iako su ljekovi neupitno globalno poboljšali kvalitetu života, također je istina da ista industrija proizvodi prodaje puno proizvoda "upitne učinkovitnosti".

Ova nije nužno posljednica njihove zle prirode, nego dvije stvari:

• Potražnje, odnostno ljutske prirode, koja traži jednostavno rješenje tamo gdje ono ne postoji, a posljednica toga prominentna je i u ovoj temi, o tome niže;
  • Kapitalizma, odnostno udovoljavanja ljudske potražnje umjesto ljudskih potreba (ljudi znaju što žele ne što im treba)

Tu si načeo nešto o čemu nisam govorio u ovoj temi, a to je da farmaceutska industrija ne ispunjava ljudska očekivanja. Niti ih može ispunjavati. Možda za 100 ili 1000 godina. Samo možda. Ljudi očekuju da im farmaceutska industrija proizvede lijekove 100%-tne učinkovitosti za sve bolesti i onda su razočarani kad toga nema i onda se okreću "prirodnim alternativama", koje to zapravo nisu.

Farmaceutska industrija daje ono što može dati. Nitko ne kaže da će čovjeka od paracetamola u 100% slučajeva prestati boljeti glava ili da će mu temperaturu sniziti na normalnu. I da neće imati nikakvih nuspojava. Lijekovi nisu 100% učinkoviti niti to treba od njih očekivati i nisu 100% beštetni. Učinkovitost i štetnost (nuspojave) razlikuju se od lijeka do lijeka, od stupnja bolesti do stupnja bolesti, i od osobe do osobe.

Naravno da je farmaceutskoj industriji u interesu da proizvede lijekove za što širi spektar bolesti. No zar to znači da mogu raditi što žele i prodavati svašta? NE! Za razliku od alternativaca, farmaceutske kompanije moraju dokazati učinkovitost svojih proizvoda! Opet sad tu dolazimo do izgleda česte zablude da ta učinkovitost mora biti 100% - nije niti može biti. Farmaceutskoj tvrtki u interesu je proizvesti što bolje lijekove (što učinkovitije sa što manje nuspojava), jer će je to dignuti iznad konkurencije - više će zaraditi.

Ujedno, naivno je vjerovati da su sva istraživanja koja prethode svih lijekovima savršeno izvedena, bez pogrešaka i statističkih manipulacija. No, je li kompanijama to u interesu napraviti? U interesu im je što prije na tržište izbaciti neki lijek, ali ako lijek ne valja, prije ili poslije dokazat će se da konkretni lijek uzrokuje probleme - takav lijek će se poslati na reviziju, možda i povući, a kompanija koja ga je izbacila na tržište, a da nije provela dovoljno istraživanja će nadrapati. Evo recimo imate slučaj Vioxxa. Drugim riječima, opasan lijek ne može dugo opstati na tržištu jer će se primijetiti da s njim nešto ne štima, pa će uslijediti velika sramota firme koja ga je napravila i velike kazne i odštete. I čemu nas sve ovo vodi? Kvalitetnijim, učinkovitijim, sigurnijim lijekovima koji pokrivaju sve veći spektar bolesti.

Oni koji su protiv farmaceutske industrije zbog ideoloških ili religijskih razloga ne moraju koristiti njihove proizvode. I stvar riješena. {#} Nama ostalima dozvolite da živimo zdravije i dulje.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ujedno, naivno je vjerovati da su sva istraživanja koja prethode svih lijekovima savršeno izvedena, bez pogrešaka i statističkih manipulacija. No, je li kompanijama to u interesu napraviti? U interesu im je što prije na tržište izbaciti neki lijek, ali ako lijek ne valja, prije ili poslije dokazat će se da konkretni lijek uzrokuje probleme - takav lijek će se poslati na reviziju, možda i povući, a kompanija koja ga je izbacila na tržište, a da nije provela dovoljno istraživanja će nadrapati. Evo recimo imate slučaj Vioxxa. Drugim riječima, opasan lijek ne može dugo opstati na tržištu jer će se primijetiti da s njim nešto ne štima, pa će uslijediti velika sramota firme koja ga je napravila i velike kazne i odštete. I čemu nas sve ovo vodi? Kvalitetnijim, učinkovitijim, sigurnijim lijekovima koji pokrivaju sve veći spektar bolesti

Upravo to. Isto kao i svaka druga industrija rade prema svome interesu. Neću nikoga citirati, ali netko je ovjde napisao da zašto ne bi rade u većem interesu ljudi.

Zato što je kapitalizam. U interesu im je izbaciti valjan proizvod, ali i zaraditi novce da mogu opstati na tržištu. Naravno da će financirati istraživanja koja će im pomoći pri prodaji proizvoda.

17 godina
moderator
kowach kaže...

No moja izjava je teorija zavjere i nema znanstvene podloge.

Ovaj tvoj komentar je odraz intelektualnog poštenja, nečeg što mnogima ovdje nedostaje. {#}

Preporučio bih ti da počneš pratiti podcast Skeptics Guide to Galaxy, putem kojeg ćeš pratiti legitimne novosti iz svijeta znanosti, i da pogledašvidee Michaela Shermera, koji ima dosta za reći o tome zbog čega ljudi vjeruju to što vjeruju, te da pogledaš videe QualiaSoupa (u videima se dotiče brojnih logičkih pogreški i biaseva), pogotovo recimo ovaj: 

Imaš i domaći kanal na YouTubeu Bura Znanja, koji na hrvatskom jeziku na jednostavan način predstavlja puno toga iz psihologije i kritičkog razmišljanja.

17 godina
moderator
Xanzzu kaže...
Zato što je kapitalizam. U interesu im je izbaciti valjan proizvod, ali i zaraditi novce da mogu opstati na tržištu. Naravno da će financirati istraživanja koja će im pomoći pri prodaji proizvoda.

Kapitalizam je odredio cijenu lijeka protiv hepatitisa C na 1000 dolara po tableti. Zapravo ni ne nužno kapitalizam kao takav - kompanija je milijarde dolara utukla na razvoj tog lijeka! Taj novac mora odnekud doći.

No, poanta je da i za lijekove koji doista liječe neke bolesti koje su ne tako davno bile neizliječive i donedavno tek djelomično izliječive, ima ekonomske opravdanosti - ako je premalo pacijenata ili ako firma misli da će zbog tog lijeka pasti potrošnja drugih njezinih lijekova, jednostavno definira cijenu lijeka takvu da ne bude na gubitku zbog troškova razvoja i da pritom još nešto i zaradi. Dakle, može se. Isto tako bi se mogao naplatiti i "lijek protiv raka". Kad bi isti bilo moguće stvoriti.

Samo budala može reći da su recimo kompanije koje proizvode lijekove koji ljudima spašavaju život zle. Nisu kompanije zle, nego ja takva osoba zla i zlonamjerna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 23:46 (mbaksa).
13 godina
mbaksa kaže...
Xanzzu kaže...

Kapitalizam je odredio cijenu lijeka protiv hepatitisa C na 1000 dolara po tableti. Zapravo ni ne nužno kapitalizam kao takav - kompanija je milijarde dolara utukla na razvoj tog lijeka! Taj novac mora odnekud doći.

No, poanta je da i za lijekove koji doista liječe neke bolesti koje su ne tako davno bile neizliječive i donedavno tek djelomično izliječive, ima ekonomske opravdanosti - ako je premalo pacijenata ili ako firma misli da će zbog tog lijeka pasti potrošnja drugih njezinih lijekova, jednostavno definira cijenu lijeka takvu da ne bude na gubitku zbog troškova razvoja i da pritom još nešto i zaradi. Dakle, može se. Isto tako bi se mogao naplatiti i "lijek protiv raka". Kad bi isti bilo moguće stvoriti.

Samo budala može reći da su recimo kompanije koje proizvode lijekove koji ljudima spašavaju život zle. Nisu kompanije zle, nego ja takva osoba zla i zlonamjerna.

Taj novac je potpuno nebitan jer tvrtka koja napravi lijek, ima pravo ga samo ona proizvodit i distribuirat sljedecih 10-15 godina ( sad ne znam tocno ). Pa nas Belupo kad je sintetizirao Paracetamol je zivio svoje najbolje dane jer je novac iso ko lud...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
Teorije zavjere

Sto vi mislite,jesu li ove poplave i kise dio prirodnih ciklusa ili...

http://www.balkaninfo.org/upotreba-haarp-postrojenja-u-srbiji-donosi-poplave-na-balkanu/

17 godina
Ja sam misljenja da su te poplave dio amerikanse urote protiv cijelog svijeta. Zapravo ljudi reptili koji preko merike vladaju svima nama i mislim da bi trebali sto prije otvoriti oci. Zadnje analize naseg tla pokazuju izrazite kolicine nafte i zemnog plina kojeg ljudi reptili koriste za pogon interstelarnog pogona svojih letjelica, dok sitnicu ostavljaju nama za motorna vozila kojima se trujemo. Zapravo, cak znam neke informacije (ne smijem izdat izvor) da dolazi jos jedna galaticka rasa zvana ljudi papige koje ce manipulirati nama sa nam uzmi zracni prostor za letenje, dat ce nam polubicikle od kamenja, da nas drze na tlu dok ne otvorimo oci. Uglavnom, ko mi vjeruje ok, ko ne - otvori svoje oci, nemoj biti ignorant, pridruzi nam se prije neg bu prekasno. /nonsensebullshit off
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
Teorije zavjere

HAARP... {#}

Jel' postoji nešto za što HAARP nije kriv? Bilo što?

Jer dosad se HAARP povezivao sa svime: Kontrola uma, zrakoplovne nesreće, vremenske neprilike, potresi...

Zbilja imamo naprednu tehnologiju kad sa jednim uređajem možemo sve to.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
17 godina
mbaksa kaže...

Preporučio bih ti da počneš pratiti podcast Skeptics Guide to Galaxy, putem kojeg ćeš pratiti legitimne novosti iz svijeta znanosti, i da pogledašvidee Michaela Shermera, koji ima dosta za reći o tome zbog čega ljudi vjeruju to što vjeruju, te da pogledaš videe QualiaSoupa (u videima se dotiče brojnih logičkih pogreški i biaseva), pogotovo recimo ovaj: 

Imaš i domaći kanal na YouTubeu Bura Znanja, koji na hrvatskom jeziku na jednostavan način predstavlja puno toga iz psihologije i kritičkog razmišljanja.

Treba početi od osnovnih pojmova: što je skeptik i homeopatija. Pokušavam ovaj slučaj homeopatije savinutih linija staviti kontekts klor dioksida: dokazati da su crte ravne ili savinute, no živim u sustavu koji mi je to zabranio dokazati. Ja pokušavam dokazati da klor dioksid liječi, no ne mogu to dokazati jer me spriječava zakon o toksičnosti kemikalije. To što je kemikalija toksična ne znači da ne liječi.

Hipotetski kad bih imao pravi znansveni lab i kad bih napravio istraživanje koje dokazuje lijekovistost, moji dokazi ne bi ništa značili jer zakonski nemam prava ni raditi takvo istraživanje. Dakle tu nas spriječava zakon. Isto kao kad policajac provali u nečiji stan kao bez sudskog naloga da bi došao do dokaza. Takav dokaz se ne priznaje na sudu.

Druga analogija bi bila da živim u srenjem vijeku i pokušavam dokazati da se zemlja vrti oko sunca, no vijerski zakoni mi ne dopuštavaju dokazivanje takve gluposti jer je davno utvrđeno da je zemlja centar svemira.

Da li mi je logika OK?

Da li je analogija OK?

17 godina
Teorije zavjere

Nego, jel ima preppera tu u Hrvatskoj? Jel ko od vas gradi bunker ispod kuce?

Rvat katolik!
17 godina
moderator
kowach kaže...
Treba početi od osnovnih pojmova: što je skeptik i homeopatija. Pokušavam ovaj slučaj homeopatije savinutih linija staviti kontekts klor dioksida:

To ti neće uspjeti iz više razloga. Prvi je taj što su homeopatiski preparati kao takvi posve bezopasni (radi se o običnoj vodi ili o granulama šećera), iako valja napomenuti da igranje s homeopatijom kad čovjeku treba legitimna lječnička pomoć je štetno i može biti opasno po zdravlje pa čak završiti i smrću (zbog toga sam napisao "kao takvi"), drugi je taj što homeopatija temeljena na apsurdu, treći je taj što je homeopatija dokazano neučinkovita.

kowach kaže...
dokazati da su crte ravne ili savinute, no živim u sustavu koji mi je to zabranio dokazati.

To je nešto slično kao da pokušavaš dokazati koliko puta možeš nekog ubosti prije nego mu naneseš ozljede od kojh bi mogao imati trajne posljedice. Dokazivanje tako nečeg je glupo, pogotovo zato jer ti za to trebaju drugi ljudi. Država i zakoni su tu da te spriječe da budeš glup, neodgovoran i kriminalan. {#}

kowach kaže...
Ja pokušavam dokazati da klor dioksid liječi, no ne mogu to dokazati jer me spriječava zakon o toksičnosti kemikalije. To što je kemikalija toksična ne znači da ne liječi.

Toksičnost nije binarna stvar - toksičan, netoksičan. Nego se pita koliko je nešto toksično. Klor-dioksid je dovoljno toksičan da ga izbaci s liste potencijalnih lijekova.

Bojim se da ne shvaćaš što znači liječiti i što je lijek. Lijek je omjer pozitivnog i negativnog što ti donosi neka tvar ili neki postupak. Kad su nuspojave ili šteta koju neka tvar radi previsoki, onda to nije lijek nego otrov i onda nekog ne liječiš, nego truješ!

kowach kaže...
Hipotetski kad bih imao pravi znansveni lab i kad bih napravio istraživanje koje dokazuje lijekovistost, moji dokazi ne bi ništa značili jer zakonski nemam prava ni raditi takvo istraživanje.

Ovo što si napisao je besmislica. Istinitost nečeg ne ovisi o tome imaš li ti zakonska prava nešto raditi ili ne.

kowach kaže...
Isto kao kad policajac provali u nečiji stan kao bez sudskog naloga da bi došao do dokaza. Takav dokaz se ne priznaje na sudu.

Zbog čega se ne priznaje na sudu? Zbog toga što je neistinit ili postoji neki drugi razlog? Zbog nekog drugog razloga.

kowach kaže...
Druga analogija bi bila da živim u srenjem vijeku i pokušavam dokazati da se zemlja vrti oko sunca, no vijerski zakoni mi ne dopuštavaju dokazivanje takve gluposti jer je davno utvrđeno da je zemlja centar svemira.

Poanta vjerskih zakona i poanta zakona koji se tiču prava je različita. Također, nikad nije doista bilo utvrđeno da je Zemlja centar svijeta - još u trećem stoljeću prije naše ere se teoretiziralo o tome da je Sunce zapravo u centru. Osim toga, kad već spominješ "utvrđeno" - utvrđivanje u ono doba i utvrđivanje danas, po modernoj znanstvenoj metodi, jedno s drugim nema nikakve veze. Sve to ti ruši analogiju.

kowach kaže...
Da li mi je logika OK?

Ne.

kowach kaže...
Da li je analogija OK?

Ne.

15 godina
Shamrock kaže...

HAARP... {#}

Jel' postoji nešto za što HAARP nije kriv? Bilo što?

Jer dosad se HAARP povezivao sa svime: Kontrola uma, zrakoplovne nesreće, vremenske neprilike, potresi...

Zbilja imamo naprednu tehnologiju kad sa jednim uređajem možemo sve to.

Ok,idemo sad zanemariti sve one tvrdnje i uvjerenja sto drugi smatraju za sto se HAARP koristi.  

Dajte nam vi kolega odgovorite za sto se koristi postrojenje u Srbiji po imenu HAARP. Cinjenica je da to postrojenje postoji. Po vama ono ima sasvim drugu funkciju osim onih koje su do sada navedene. Pa ako znate koja je funkcija HAARP-a u Srbiji bilo bi lijepo da to podijelite sa nama na forumu,da ne zivimo u zabludi.

17 godina
moderator
tadic kaže...
Dajte nam vi kolega odgovorite za sto se koristi postrojenje u Srbiji po imenu HAARP. Cinjenica je da to postrojenje postoji.

And the plot thickens... To je ista onakva činjenica kao što je činjenica da u Bosni ima piramida?

17 godina
mbaksa kaže...
tadic kaže...
Dajte nam vi kolega odgovorite za sto se koristi postrojenje u Srbiji po imenu HAARP. Cinjenica je da to postrojenje postoji.

And the plot thickens... To je ista onakva činjenica kao što je činjenica da u Bosni ima piramida?

Zar nema? Sta nisu nasli neke tunele i slicno?

Rvat katolik!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice