Svjetleći štapići

poruka: 15
|
čitano: 3.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Svjetleći štapići

Bez obzira na to što je pitanje vjerojatno blesavo, možda imate kakvu ideju.

Zna li tko gdje se mogu kupiti – uživo, a ne na internetu – svjetleći štapići? Izgledaju nekako ovako. Nekada davno, prije 15-ak godina, prodavali su se u Ipercoopu na zagrebačkome Jankomiru, ali on je već odavno zatvoren. (Na njegovu je mjestu u King Crossu sad Interspar, koji nije ni do koljena nekadašnjoj talijanskoj trgovini – no to je d(r)uga priča.) Napominjem da nisu bili baterijski nego je trebalo, u nedostatku boljega izraza, zgnječiti štapiće kako bi se dogodila kemijska reakcija i tako proizvela svjetlost. Sjećam se još da su bili pakirani po jedan komad, i to u ljubičastoj vrećici. Sada na mreži pokušavam pronaći nešto slično, ali dobivam samo sumnjive web-stranice koje nude narudžbu na veliko. Postoji li dakle trgovina koja danas prodaje ono što je Ipercoop imao u ponudi početkom ovoga tisućljeća?

Hvala unaprijed!

ukrućena goropadnica
15 godina
Svjetleći štapići
Ive lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted, until the dark became my world, I could see.?
7 godina
protjeran
Re: Svjetleći štapići

Županja mi je ipak predaleko. Voljela bih pronaći prodavaonicu u Zagrebu.

ukrućena goropadnica
9 godina
neaktivan

Imaš u svakom dućanu s ribolovnom opremom, ali su manje dužine.

Ne znam jel drže i duže verzije, a može biti da drže jer neki plovci imaju dugačku plastiku u koje se stavljaju.

Traži pod nazivom ampule/starlete za ribolov.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2020 8:58 (fer-de-lance).
16 godina
Mary Sue kaže...

Bez obzira na to što je pitanje vjerojatno blesavo, možda imate kakvu ideju.

Zna li tko gdje se mogu kupiti – uživo, a ne na internetu – svjetleći štapići? Izgledaju nekako ovako. Nekada davno, prije 15-ak godina, prodavali su se u Ipercoopu na zagrebačkome Jankomiru, ali on je već odavno zatvoren. (Na njegovu je mjestu u King Crossu sad Interspar, koji nije ni do koljena nekadašnjoj talijanskoj trgovini – no to je d(r)uga priča.) Napominjem da nisu bili baterijski nego je trebalo, u nedostatku boljega izraza, zgnječiti štapiće kako bi se dogodila kemijska reakcija i tako proizvela svjetlost. Sjećam se još da su bili pakirani po jedan komad, i to u ljubičastoj vrećici. Sada na mreži pokušavam pronaći nešto slično, ali dobivam samo sumnjive web-stranice koje nude narudžbu na veliko. Postoji li dakle trgovina koja danas prodaje ono što je Ipercoop imao u ponudi početkom ovoga tisućljeća?

Hvala unaprijed!

Marice, neće biti Ultre, ne trebaju ti...

ali da ne veliš da neću pomoći:

https://zirafa.hr/products/neon-svjetleci-stapici-100-kom

https://www.eventlights.shop/cn/svjetleci-stapici/

Ju je je? Je ju je!
11 godina
Svjetleći štapići

Tih narukvica ima i u svakom kik-u.

16 godina
miki_the_pirat kaže...

e da, točno, pogledaj u "kiku"

Ju je je? Je ju je!
16 godina
Mozda joj treba svjetleci dildo
16 godina

bez brige, da joj treba, napisala bi, pismena je to dekla...

Ju je je? Je ju je!
7 godina
protjeran
fer-de-lance kaže...

Imaš u svakom dućanu s ribolovnom opremom, ali su manje dužine.

Ne znam jel drže i duže verzije, a može biti da drže jer neki plovci imaju dugačku plastiku u koje se stavljaju.

Traži pod nazivom ampule/starlete za ribolov.

Treba mi nešto duljine najmanje 15–20 centimetara. Nastranu sad pogane asocijacije, toliko su otprilike dugački oni štapići iz Ipercoopa koje sam spomenula; kraći nisu korisni jer su nespretni za mahanje. Naime meni ne trebaju za ribolov nego za roćkas. Znaš li možda ima li smisla tražiti takve u ribolovnim prodavaonicama ili tražim previše – da ne kažem preduge?

Inače, zgodan pomak u značenju vidljiv je na riječi starleta.

Stric_Jura kaže...

Marice, neće biti Ultre, ne trebaju ti...

ali da ne veliš da neću pomoći:

https://zirafa.hr/products/neon-svjetleci-stapici-100-kom

https://www.eventlights.shop/cn/svjetleci-stapici/

Bit će zabava ako ih sama organiziram.

Prvi su nedostupni, a druga je stranica prevedena Google Translateom. Svejedno, hvala!

miki_the_pirat kaže...

Tražim štapiće. Ima li njih u Kiku?

ukrućena goropadnica
11 godina

Znam da u kik-u imaju te narukvice... msm to su zapravo štapići sa spojnicom da ih se zakači u krug. Imaš i one balone sa ledicama unutra... full su kvalitetni baloni - ja sam to isto kupovao klincima za rođendane.

13 godina
Bilo ih je u Pepco dućanima pod party asortiman. Bili su i dost jeftini kolko se sjećam.
It is hard being a person!
9 godina
neaktivan
Mary Sue kaže...

Treba mi nešto duljine najmanje 15–20 centimetara. Nastranu sad pogane asocijacije, toliko su otprilike dugački oni štapići iz Ipercoopa koje sam spomenula; kraći nisu korisni jer su nespretni za mahanje. Naime meni ne trebaju za ribolov nego za roćkas. Znaš li možda ima li smisla tražiti takve u ribolovnim prodavaonicama ili tražim previše – da ne kažem preduge?

Sumnjam.

Nisam već godinama u ribolovnim vodama pa ne obilazim više dućane, ali palo mi na pamet možda da uzmeš ove normalne ribolovne i imaš za kupiti prozirne silikonske cjevčice kojima se inače spajaju na plovke koji nemaju rupu za ampulu, pa možeš spojiti par komada s tim cjevčicama.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2020 10:11 (fer-de-lance).
17 godina
Svjetleći štapići

Mislim da sam vidio u Offertissimi, baci pogled tamo.

Object reference not set to an instance of an object
8 godina
protjeran
Svjetleći štapići

Obicno tih "stapica", duzine circa 10-15cm, debljine 1cm, uspravni, imas u trgovinama

koje se bave prodajom opreme za alpiniste, ekstremne sportove, pa i lovacke opreme.

Imam jedan star 20ak godina, koji kad se aktivira, svjetli svjetlo-zelenim sjajem izmedju 7-10 sati,

kao rasvjeta u slucaju nuzde.

Tako da pogledaj tamo. Makar ti je lakse naruciti online, osobito sad u doba covid-a kad je sve zatvoreno.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice