Evo nadimak: "paramenka" filozofira o svijetlosti, zanimljivo je evo vam link i citat:
http://alternativa.hr/forum/index.php?topic=16.0;prev_next=prev#new
"CRNA SVJETLOST
Otkrićem staklene PRIZME Znanost se ozbiljno posvetila izučavanju spektra sunčeve svjetlosti. Time su pokrenuta mnoga pitanja koja su dala mnoge odgovore o kojima se do tada nije niti nagađalo. Otkriveni su ne vidljivi djelovi spektra Sunčeve svjetlosti, zatim, jedna vrsta prolazi kroz mnoge prepreke, ali ipak posebnim načinom mjerenja znamo za njihovo postojanje.
Evo, ja tvrdim da postoji još jedan oblik svjetlosti koji su znanstvenici potpuno zanemarili, a to je po mojoj teoriji CRNA SVJETLOST. CRNU SVJETLOST lako uočavamo; okrenite leđa prema Suncu, obori te pogled prema zemlji; - ispred sebe imate vlastitu sjenku, a ta sjenka je u biti ništa drugo već CRNA SVJETLOST.
Kako se dobiva ta vidljiva boja svjetlosti za koju gotovo da nema prepreka: Poznati spektar Sunčeve svjetlosti zadržan je na vašim leđima, jedan dio nevidljive svjetlosti vaše je tijelo propustilo, ali ovu C.S. vaše tijelo također propušta samo što je ona nakon filtriranja ipak vidljiva na površini zemlje.
Dakle, CRNA SVJETLOST je ne vidljiva sve dok je ne “očistimo” filtriramo od drugih vidljivih djelova svakog izvora svjetlosti.
Osnovna svojstva CRNE SVJETLOSTI:
1. - CRNA SVJETLOST je najzastupljenija svjetlost svakog izvora svjetlosti.
2. - C. S. po mom uvjerenju trebala bi prelaziti brzinu C.
3. - Masa CRNE SVJETLOSTI je nula, a njena putanja je prava crta .
4. - C. S. je vidljiva u obliku klasične sjenke svakog osvijetljenog predmeta. Najveća količina nje nama dolazi iz Sunca. Bez otpora jednako prolazi kroz dlan vaše ruke, prvu i drugu ladicu vašega radnoga stola i potpuno nesmetano nastavlja svoje pravolinisko kretanje kroz cijeli naš planet. Dakle, tek je najjasnije uočavamo na suprotnoj strani planete kao crnu noć.
5. - CRNU SVJETLOST je nemoguće filtrirati, a pravocrtna putanja joj se ne može mijenjati. Ali, ipak postoje kemiski elementi koji, po mojoj teoriji, ne propuštaju C. S . već je samo zakrivljuju; - temperatura tih elemenata je približna apsolutnoj nuli (nula kelvina). Zakrivljivanje C. S. odvija se na isti način kao što se zakrivljuje crni stoljnjak na stolu dok ga polako vučemo preko dlana naše ruke.
6. - Jaki izvori svjetlosti imaju izrazito svijetli sjaj, ali isto tako, predmeti imaju izrazito tamne sjenke koje dolaze iz pravca izvora te svjetlosti. Ili još preciznije rečeno: - Izrazito jako crnilo CRNE SVJETLOSTI uočavamo u disku Mjeseca za vrijeme totalne pomrčine Sunca. Za razliku, - ako promatramo Mjesec u jednoj od njegovih četvrti tad njegov tamniji dio nije izrazito crn.
7. Najveći dokaz za postojanje CRNE SVJETLOSTI je u ponašanju kometina repa. Po mojoj teoriji komete nemaju rep, već on nastaje kao sjenka CRNE SVJETLOSTI iz razloga što komete dolaze iz dubine svemira i imaju vrlo niske temperature koje bi mogle biti blizu apsolutne nule (nula kelvina). Rep kometa nije materijalne prirode jer u tom slučaju nebi mogao oponašati klasičnu sjenku; - stalno je otklonjen od Sunca.
Dakle, mrak nije odsutnost svijetlosti, naprotiv, to je samo opća prisutnost postojeće i čiste CRNE SVIJETLOSTI , a koju propušta skoro svako tijelo pa i planet na kojem živimo. Po mojoj teoriji otsutnost svjetlosti u svemiru nije izražena u vidu crne boje, već u vidu komore"