Ostavite se ćoravog posla i primite se knjige.
sta nije da ako upadnes na faks uz placanje postoje prosjeci koje moras zadovoljiti, npr. 3.5, i onda pises molbu i smanjuju ti skolarinu?
tako je barem bilo prije(6godina). osobno znam 2 cure na socijlnom radu koje su sa izvanrednih dosle zbog prosjena na redovne bez placanja a sad znam curu s filozofskog koja se trudi nabiti prosjek iznad 4,0 da bi joj smanjili skolarinu.
s druge strane...ovi koji su pokrenuli strajk...njima bih prvo uzeo indes i vidio prosjek...imas ispod 3.0 i studiras na trosak drzave...nemamo se kaj spominjati.
dalje...nisam studirao filozofski i nije da ih branim (ja ih isto osobno smatram cudacima) ali uzmite u obzir da oni zavrsavaju i hrvatski,engleski,njemacki (a ne samo tamo neke cudne stvari) i da su to sve predmeti u skolama, tako da lakse malo s tim o tome kolko je tezak taj faks jer ce vam danas sutra ti ljudi uciti djecu hrv,eng,njem...
moj glas...dolje strajkasi jer ne kuzim kaj bi oni...dajte besplatno studiranje!! nabijajte si prosjek pa necete morati placat ali cuj...nabijati prosjek = sjedenje i grijanje stolice = nesto raditi a tko je normalan vidio raditi u nasoj drzavi?
ili
uci za prijamni pa upadni bez placanja
Lepi:
Koristi mogucnost uredjivanja vec napisane poruke i mogucnost visestrukog citiranja, ako porukom odgovaras na vise poruka.
Editiraj prethodne poruke i strpaj ih u prvu jer ce biti obrisane.
Super što si se pohvalio, ali tako se može ispričati i napričati za svaki fakultet. Pitanje je afiniteta, sposobnosti i organizacije. Koliko bih ja s računarstvom po tvojoj arhitekturi mogao pljucati tek.
Kako god, svejedno stojim kod toga da je to elitističko rangiranje fakseva i pljuvanje po filozofskom fašizam.
A ovo prosvjedovanje može biti OK, ali da se odnosi na one koji to zasluže radom, a ne na sve.
Većina ionako provjeduje samo da ne mora na predavanja.
Kratko od mene.
Ja postujem strajk i to da se oni zele izborit za sebe, ali valjda moras imat nekih realnih razloga (ocjene) i dobre argumente ("besplatno skolovanje svima")
Slazem se sa predsjednikom Mesicem koji ima ikoju pametnu- poslali su poruku...
ovo je sad izbjegavanje svojih obaveza i izbjegavanje obaveza...
mnogi strajkaju nebi li produzili rok nekom seminaru, nekom radu ili samo naucili za ispit jer je vrijeme ispita a oni su u strajku.
Ja sam za to da se svima koji strajkaju upisu "neopravdani" po Bolonji i neka ih se srusi godinu, pa neka pjevaju.
Ako dekanski zbog nije se slozio sa strajkom onda oni "odrzavaju nastavu" i neka pisu tko nije dosao... jednostavno
poslali su poruku, sad pocnite radit, ili neka svi upisu ime i prezime i posalju svim poslodavcima hrvatske drzave da su u strajku.
Tako da se zna da ako im se ne svida nesto na poslu oni ce strajkat i da u takvim ljudima nemozes nac povjerenje jer nikad neznas kad ce oni zabrijat po 3 mjeseca strajka
Ne podržavam štrajk.. I sam sam student.. Ali ovo je previše, blokiranje nastave zbog njihovih fix ideja.. Pa nismo u osnovnoj.. I da... Kažu da znanje nije roba?? Ako ti završiš fax, valda onda se kužiš u to što si završio i radiš u struci, poslodavac te plaća.. DAKLE.. On plaća tvoje znanje..
@lepi:
Jel ti mene ignoriras? Za slijedeci prestup ides na godisnji. Ja spremam za tobom vec 15 minuta, ne stignem ni pocistiti sve sto ti uspijes nakotiti.
Prethodne duple poruke sam ti kopirao u jednu, a visak obrisao. Naredne ce biti obrisane a ti ces na hladjenje.
Za ono kolko ćeš platit jednu godinu na pravu, tolko ćeš zaradit kao odvjetnik u nepunih 15min ako znaš radit kako treba.
@lepi:
Ja postujem strajk i to da se oni zele izborit za sebe, ali valjda moras imat nekih realnih razloga (ocjene) i dobre argumente ("besplatno skolovanje svima")
Slazem se sa predsjednikom Mesicem koji ima ikoju pametnu- poslali su poruku...
ovo je sad izbjegavanje svojih obaveza i izbjegavanje obaveza...
mnogi strajkaju nebi li produzili rok nekom seminaru, nekom radu ili samo naucili za ispit jer je vrijeme ispita a oni su u strajku.
Ja sam za to da se svima koji strajkaju upisu "neopravdani" po Bolonji i neka ih se srusi godinu, pa neka pjevaju.
Ako dekanski zbog nije se slozio sa strajkom onda oni "odrzavaju nastavu" i neka pisu tko nije dosao... jednostavno
poslali su poruku, sad pocnite radit, ili neka svi upisu ime i prezime i posalju svim poslodavcima hrvatske drzave da su u strajku.
Tako da se zna da ako im se ne svida nesto na poslu oni ce strajkat i da u takvim ljudima nemozes nac povjerenje jer nikad neznas kad ce oni zabrijat po 3 mjeseca strajka
Ostavite se ćoravog posla i primite se knjige.
Neka upišu pametniji fakultet???? Filozofski fakultet upisuju stvarno jako dobri studenti, kada se završi taj fax sumnjam da će ijedna diplomirana osoba tražiti posao duže od 10 dana.. To uopće nije nikakvo izmišljanje tople vode ili takovo nešto.. Oni koji ne znaju što upisati idu ne Ekonomiju .. Osobe koje štrajkaju nemaju pojma zašto štrajkaju, vjerojatno će sljedeće upisati tj neupisati istu godinu.. Na nekim fakultetima već sa 3.5 se piše zamolba i smanjuje školarina.. Nije fer prema odličnim studentima da neki koji imaju prosjek 2.0 nemoraju plaćati kao i oni što imaju 4.5, treba se malo potruditi..
Neka upišu pametniji fakultet???? Filozofski fakultet upisuju stvarno jako dobri studenti, kada se završi taj fax sumnjam da će ijedna diplomirana osoba tražiti posao duže od 10 dana.. To uopće nije nikakvo izmišljanje tople vode ili takovo nešto.. Oni koji ne znaju što upisati idu ne Ekonomiju .. Osobe koje štrajkaju nemaju pojma zašto štrajkaju, vjerojatno će sljedeće upisati tj neupisati istu godinu.. Na nekim fakultetima već sa 3.5 se piše zamolba i smanjuje školarina.. Nije fer prema odličnim studentima da neki koji imaju prosjek 2.0 nemoraju plaćati kao i oni što imaju 4.5, treba se malo potruditi..
...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare...
...običaj je u svim autoritarnim režimima da se napadaju i ocrnjuju oni koji protestiraju, samo da bi se izbjegla
bilo kakva rasprava o problemu ili o onima koji svojom nekompetencijom uzrokuju probleme...
Bio sam svjedok ni manje ni vise kada su upali na predavanje i zaustavili predavanje.. Ok. rekli su sto su imali i to je to.. Ali ne,oni jednostavno ne žele da se predavanje održi. Ali najveća je ironija u tome što su neki koji su prosvjedovali, doslovno bili vođe tih ˝prosvjeda˝ pitali druge a za sto se točno štrajka.. Nisam mogao vjerovati.. i zato kažem da nemaju pojma zasto strajkaju.. U ovoj državi čini se svako može štrajkati..
Većina ih štrajka radi zabave.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mate-kapovic-studentske-skolarine-su-porez-na-budale/432157.aspx
MATE KAPOVIĆ, viši asistent na Odsjeku za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedan od najvatrenijih podržavatelja studentskih prosvjeda, smatra kako su glasine o tom kako je on jedan od organizatora prosvjeda rezultat neshvaćanja i neznanja, dok školarine naziva "porezom na budale".
VISI ASISTENT!!
Visi asistent prica o tome kako svi oni izdvajaju za skolarinu i kako je to porez na budale...
Mislim da bi mi koji radimo i placamo njihove studije trebali strajkat...
Tko oce studirat neka studira o svom trosku...
Sad mi se polako gadi i to da placam studij i onima koji su odlicni studenti... Dali oni meni placaju socijalno ako sam nezaposlen?? NE
zasto bi ja njima morao placat studij ako studiraju?
na kraju mi nista nije jasno...
Slazem se s tobom.. Izgleda da će i ljudi koji nemaju djece placati drugom.. Ma..
Bio sam svjedok ni manje ni vise kada su upali na predavanje i zaustavili predavanje.. Ok. rekli su sto su imali i to je to.. Ali ne,oni jednostavno ne žele da se predavanje održi. Ali najveća je ironija u tome što su neki koji su prosvjedovali, doslovno bili vođe tih ˝prosvjeda˝ pitali druge a za sto se točno štrajka.. Nisam mogao vjerovati.. i zato kažem da nemaju pojma zasto strajkaju.. U ovoj državi čini se svako može štrajkati..
Prekini pisat sh takav znak nepostoji u hrvatskom pravopisu i ostavi se ćoravog posla.
I nije to nikakva glupost.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mate-kapovic-studentske-skolarine-su-porez-na-budale/432157.aspx
MATE KAPOVIĆ, viši asistent na Odsjeku za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedan od najvatrenijih podržavatelja studentskih prosvjeda, smatra kako su glasine o tom kako je on jedan od organizatora prosvjeda rezultat neshvaćanja i neznanja, dok školarine naziva "porezom na budale".
VISI ASISTENT!!
Visi asistent prica o tome kako svi oni izdvajaju za skolarinu i kako je to porez na budale...
Mislim da bi mi koji radimo i placamo njihove studije trebali strajkat...
Tko oce studirat neka studira o svom trosku...
Sad mi se polako gadi i to da placam studij i onima koji su odlicni studenti... Dali oni meni placaju socijalno ako sam nezaposlen?? NE
zasto bi ja njima morao placat studij ako studiraju?
na kraju mi nista nije jasno...
Prekini pisat sh takav znak nepostoji u hrvatskom pravopisu i ostavi se ćoravog posla.
I nije to nikakva glupost.
Lazem?? Ne postoje vođe?? a kako se zovu osobe koje pozivaju na štrajk?? LOL, Ne da im se na predavanja, nisu oni ni ludi, nadoknađivat će se pa će tak i tak imati vise vremena za uciti.. Cuj pocetak 5. mjeseca vjerojatno imaju samo koji potpis u indexu, pa zasto bi ucili kad mogu na prosvjed..
Lazem?? Ne postoje vođe?? a kako se zovu osobe koje pozivaju na štrajk?? LOL, Ne da im se na predavanja, nisu oni ni ludi, nadoknađivat će se pa će tak i tak imati vise vremena za uciti.. Cuj pocetak 5. mjeseca vjerojatno imaju samo koji potpis u indexu, pa zasto bi ucili kad mogu na prosvjed..