Pronašli smo zmiju zaključana tema

poruka: 54
|
čitano: 19.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

kod moje bake pronašli smo mladu zmiju, imam i par slika,

samo neznamo koja je vrsta tj. je li otrovnica.

našli smo je blizu podruma pa sumnjamo da je u podrumu kotilište.

bitno je da saznamo koja je vrsta, dali da se moja tetka još boji

biti u blizini svoga doma?

molim pomoć

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 13:17 (Hex).
16 godina
neaktivan
RE: Pronašli smo zmiju
Hex kaže...

kod moje bake pronašli smo mladu zmiju, imam i par slika,

samo neznamo koja je vrsta tj. je li otrovnica.

našli smo je blizu podruma pa sumnjamo da je u podrumu kotilište.

bitno je da saznamo koja je vrsta, dali da se moja tetka još boji

biti u blizini svoga doma?

molim pomoć

pazi sad, kratke zmije su većinom otrovnice, ponekad i one sitnije, a naravno, i ako imaju šareno krzno, mislim na žive boje, tada je otrovnica, ali sumnjam da je ovo otrovnica, pa vidi je kako je ružna i kako je samo velika!

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

daj malo slikaj glavu,tvoja baka je u strahu?ja sam guza naso na terasi

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
17 godina
neaktivan
šiloman kaže...

daj malo slikaj glavu,tvoja baka je u strahu?ja sam guza naso na terasi

Bratić je glavu sjekirom smrskao, tako da nema neke koristi. Nismo ni mi mogli identificirati glavu

17 godina

A da probaš kontaktirati ZOO?

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

ma meni to na ridovku vuce...nijedna zmija u primorju nije ovakva osim šarke po meni,šarka jedina slici

16 godina
neaktivan
Hex kaže...
šiloman kaže...

Bratić je glavu sjekirom smrskao, tako da nema neke koristi. Nismo ni mi mogli identificirati glavu

Bratić je neki opasan jel?Smijeh

17 godina
Pronašli smo zmiju

Nije otrovna, slobodno ju pojedite. Belji se

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
Pronašli smo zmiju

Na žalost razbili ste jedan od najboljih odgovora na pitanje je li otrovnica ili ne, a to su oči. Otrovnice u pravilu imaju sužene zjenice dok one koje nisu otrovne imaju okrugle. Tako sam barem čuo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...
Hex kaže...
šiloman kaže...

Bratić je neki opasan jel?Smijeh

jok ba, mogu i ja uzet sikiru i lupit zmiju poglavi, ali da je mirna, i da ne skače

17 godina
neaktivan
Vido kaže...

Na žalost razbili ste jedan od najboljih odgovora na pitanje je li otrovnica ili ne, a to su oči. Otrovnice u pravilu imaju sužene zjenice dok one koje nisu otrovne imaju okrugle. Tako sam barem čuo.

dobro si čuo da, to je istina... i mislim da to nije otrovnica ali svakako kontaktiraj nekog ko se u to kuži

C'est la vie / http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY
16 godina
neaktivan
Vido kaže...

eh da, misliš, otrovnice kao ona kugla iz gospodara prstenova, e da, sad se sjetih, ali šta ćeš, bratić smrskao glavu!

17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

evo kvalitetnijih slika sa digitalcem

donja strana donja strana
gornja strana gornja strana
glava(nije za malu djecu) glava(nije za malu djecu)
16 godina
neaktivan
Hex kaže...

evo kvalitetnijih slika sa digitalcem

ček malo, crvene oći, sumnjivo mi to, jel ta zmija još čitava (ne mislim na glavu) da kad navratiš, prije nego je crvi napadnu, slikaj joj digitalcem oči iz blizine!

16 godina
Pronašli smo zmiju

-po ostatcima, vjerojatno je riđovka/šarka... na kontinentu su tamno-smeđe, kod tebe malo crnje, 50-100cm. Vidi sliku online pa usporedi. Poskok ima malo rjeđe šare ali na slici je trbušna strana, teže je za vidjeti... vjerojatno su se izlegle i krenule van iz podruma. Nisu jako opasne, ali treba paziti (jer i pčele grizu..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-po ostatcima, vjerojatno je riđovka/šarka... na kontinentu su tamno-smeđe, kod tebe malo crnje, 50-100cm. Vidi sliku online pa usporedi. Poskok ima malo rjeđe šare ali na slici je trbušna strana, teže je za vidjeti... vjerojatno su se izlegle i krenule van iz podruma. Nisu jako opasne, ali treba paziti (jer i pčele grizu..).

ne, ova njegova ima crvene oči, a ova tvoja ima bijele

17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

ja sam na to odma posumnjao ali ipak mi je malo cudno ti da je crno bijela

17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

Ja sam famozni koljač pa evo slike očiju

EDIT: evo slika

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 14:00 (BORN).
16 godina
neaktivan
BORN kaže...

Lijepo si ju unakazioCool

17 godina
BannedOnThisForum kaže...

pazi sad, kratke zmije su većinom otrovnice, ponekad i one sitnije, a naravno, i ako imaju šareno krzno, mislim na žive boje, tada je otrovnica, ali sumnjam da je ovo otrovnica, pa vidi je kako je ružna i kako je samo velika!

Nisam mogao izdrazat a da ne primjetim i pocnem se smijat. Stari ja nisam jos vidjel krznenu zmiju... otkad zmije imaju krzno ?? :D:D:D Znam da si mislio na sarenu kozu... Decki ako ima zmija dlake po sebi onda je cudo nevidjeno, mogla bi bit opasna... Mozda mali Big Foot  :D:D

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 14:03 (Batista).
16 godina
neaktivan
BORN kaže...

jbt, na prvoj slici, zjenica ima oblik pješčanog sata, wtf?!, mislim da je otrovna, ipak vi pregledajte podrum, rupe, ćoškove, tražite jaja ili drugu zmiju

Batista kaže...
BannedOnThisForum kaže...

Nisam mogao izdrazat a da ne primjetim i pocnem se smijat. Stari ja nisam jos vidjel krznenu zmiju... otkad zmije imaju krzno ?? :D:D:D Znam da si mislio na sarenu kozu... Decki ako ima zmije dlake po sebi onda je cudo nevidjeno, mogla bi bit opasna... Mozda mali Big Foot  :D:D

ma napušen sam ovo jutro, nemoj mi zamjerit xP, ma mislia sam ja na kožu ili šta već zmija ima xDD, al fakat, sad i ja vidim kakvu sam glupost bubnuo

17 godina
ihush kaže...

poskok je cioli crn i ima mali rog na glavi, dok riđovka ima crvene, naračnaste šare po sebi...

ovo mi nije otrovnica...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
17 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

ako šta pomogne kad smo je prije klanja štapom pritisli nije pokušavala gristi štap ili slično, nego je samo pokušavala pobjeći

16 godina
neaktivan
Makić kaže...
ihush kaže...

poskok je cioli crn i ima mali rog na glavi, dok riđovka ima crvene, naračnaste šare po sebi...

ovo mi nije otrovnica...

pogledaj joj oči, pa onda zaključi

16 godina
neaktivan
BORN kaže...

ako šta pomogne kad smo je prije klanja štapom pritisli nije pokušavala gristi štap ili slično, nego je samo pokušavala pobjeći

Niste ju ni trebali ubijat,sad ste samo razljutili druge zmije,ako ih imaBelji seSmijeh

17 godina
neaktivan
big_guy kaže...
BORN kaže...

Niste ju ni trebali ubijat,sad ste samo razljutili druge zmije,ako ih imaBelji seSmijeh

Ima da ih nema ako sikiru razljuteBelji se

BTW imate li još kakvih ideja? Po slikama mi je najbliža bila bjelici ili bjelouški

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 14:13 (BORN).
16 godina
neaktivan
BORN kaže...
big_guy kaže...
BORN kaže...

Ima da ih nema ako sikiru razljuteBelji se

BTW imate li još kakvih ideja? Po slikama mi je najbliža bila bjelici ili bjelouški

ne, nije bjelouška, živim u BiH, i prije mjesec sam bio u tučepima, i imao iskustva sa bjelouškom, ona je skroz  bijela, samo je prošla ispred mene

17 godina
Pronašli smo zmiju

Sljedeći put ne razbijati glavu nego samo odrezati :)

btw, moguće da je leglo ali je moguće i da je samo zalutala odnekud. Nabavite mačke, one vole loviti mlade zmije i poprilično su uspješne u tome, a ako mačke netragom nestanu onda znate da su otrovnice jer ovolika zmija će mačku ipak malo teže progutati xD

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
17 godina
neaktivan
Vido kaže...

Sljedeći put ne razbijati glavu nego samo odrezati :)

btw, moguće da je leglo ali je moguće i da je samo zalutala odnekud. Nabavite mačke, one vole loviti mlade zmije i poprilično su uspješne u tome, a ako mačke netragom nestanu onda znate da su otrovnice jer ovolika zmija će mačku ipak malo teže progutati xD

Meni je još čudno otkud ih ima, preko dana 5 mačaka se u dvorištu vrti, a po noći imamo 3 ježa(bar sam ih toliko uspio naći). Najbolje da zaključam mačku unutra pa neka traži

16 godina
neaktivan
Pronašli smo zmiju

Većina zmije može imati više boja.Shvatite to.

Netko je rekao da je bjelouška cijela bijela, ali zapravo većinom nije...

Isto tako i poskok...netko je rekao da je crn, ali on može biti i smeđ.

Možda i je riđovka (ona je nešto otrovna btw) sudeći po šarama, ali zapravo može biti poljarica ili još puno zmija...

Jer ih mnogo ima iste boje.

Možda bi mogli i shvatiti koja je vrsta i je li otrovna, da joj glavu niste osakatili.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice