Za to neće očito nitko odgovarati, ali recite vi meni tko je odgovarao za ubijanje i pljačkanje u hrvatskoj ?
Za to neće očito nitko odgovarati, ali recite vi meni tko je odgovarao za ubijanje i pljačkanje u hrvatskoj ?
RH je podignula preko 4000 kaznenih prijava protiv poznatih i nepoznatih počinitelja zločina za vrijeme akcija Bljesak i Oluja. Odgovornost je pojedinačna, a generali nisu odgovorni za zločine pojedinaca, Gotovina i Markač su nevini.
kad generali dolaze u hr?
kad generali dolaze u hr?
Iza 16:00 sati stižu na Pleso, tako piše u medijima.
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Utom prokletom ratu je bilo svega i svačega. A,znamo i tko je bio agresor a tko žrtva.
Ono što se događalo na terenu nije odgovornost zapovjednika,pogotovo ne Generala.
Kako su Generali mogli osobno kontrolirati svu širinu i dubinu bojišta?
Kako su mogli spriječiti zločine? Nikako,nije fizički moguće.
Osobno sam bio pripadnik 1. Gardijske Brigade,Tigrovi.
Znam vrlo dobro koje smo zapovijedi dobili i kao pripadnici
legitimne postrojbe HV,morali smo ispoštovati to....kome drago kome ne.
A,zapovijed je bila: Ne dirati civile!!!! Zarobljenike privesti u stožer na ispitivanje!!!!
Pa,onda? Vjerujem da su svi moji suborci iz brigade kao profesionalci ispoštovali
sve zapovjedi i odnosili se prema civilima i ratnim zarobljenicima sukladno Ženevskoj Konvenciji.
Za druge postrojbe ne znam,no mišljenja sam da su sve Gardijske Brigade imale jednake zapovijedi.
Tko se drznuo pa prekršio zapovijedi,nek odgovara pred sudom i pred Bogom za svoja nedjela.
Ali,ponavljam....krivnja nije i ne može biti kolektivna. Nek svak odgovara za svoja ne/djela.
Generali zasigurno nisu bili krivi i ne može im se staviti krivnja po zapovjednoj odgovornosti na teret.
Kako može jedan čovjek imati apsolutnu kontrolu nad (karikiram) 30-50k vojnika?
Kako ih može kontrolirati,zabraniti im da učine kakvo zlo na terenu?
Pa,nije Gotovina Superman pa da u minuti obiđe cijelu bojišnicu.
Nek su oni oslobođeni,to je ono što me danas čini sretnim.
Bog i Hrvati:)
Bog i Hrvati

što mislite jel bi pustili iz skole da idemo na ovo? jel se isplati pitat uopce?
što mislite jel bi pustili iz skole da idemo na ovo? jel se isplati pitat uopce?
Tko jos u skoli pita jel smije ic, samo elegantno izadjes i nikome nista. :)
Vidimo se svi na trgu, danas je dan veselja i uživajte svi 
Tko jos u skoli pita jel smije ic, samo elegantno izadjes i nikome nista. :)
i kad me pita di sam bio? na trgu a
Utom prokletom ratu je bilo svega i svačega. A,znamo i tko je bio agresor a tko žrtva.
Ono što se događalo na terenu nije odgovornost zapovjednika,pogotovo ne Generala.
Kako su Generali mogli osobno kontrolirati svu širinu i dubinu bojišta?
Kako su mogli spriječiti zločine? Nikako,nije fizički moguće.
Osobno sam bio pripadnik 1. Gardijske Brigade,Tigrovi.
Znam vrlo dobro koje smo zapovijedi dobili i kao pripadnici
legitimne postrojbe HV,morali smo ispoštovati to....kome drago kome ne.
A,zapovijed je bila: Ne dirati civile!!!! Zarobljenike privesti u stožer na ispitivanje!!!!
Pa,onda? Vjerujem da su svi moji suborci iz brigade kao profesionalci ispoštovali
sve zapovjedi i odnosili se prema civilima i ratnim zarobljenicima sukladno Ženevskoj Konvenciji.
Za druge postrojbe ne znam,no mišljenja sam da su sve Gardijske Brigade imale jednake zapovijedi.
Tko se drznuo pa prekršio zapovijedi,nek odgovara pred sudom i pred Bogom za svoja nedjela.
Ali,ponavljam....krivnja nije i ne može biti kolektivna. Nek svak odgovara za svoja ne/djela.
Generali zasigurno nisu bili krivi i ne može im se staviti krivnja po zapovjednoj odgovornosti na teret.
Kako može jedan čovjek imati apsolutnu kontrolu nad (karikiram) 30-50k vojnika?
Kako ih može kontrolirati,zabraniti im da učine kakvo zlo na terenu?
Pa,nije Gotovina Superman pa da u minuti obiđe cijelu bojišnicu.
Nek su oni oslobođeni,to je ono što me danas čini sretnim.
Bog i Hrvati:)
Najbolji post danas na forumu po pitanju generala.
Vidi se da si bio na prvoj crti.
Bravo stari.....
I jedna prigodna
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zh0jIOoB8Zs
Pa neides solo valjda?
Skupite se vas 4-5 i pitajte razrednicu ili samo otidite, a kad vad drugi dan pita recite da ste bili na doceku generalima
i stvar bi trebala biti rijesena
Jedna prigodna ;)
Da, reci da si bio na dočeku generala i točka!
VIDIMO SE NA TRGU LJUDI
Ovisi o razredniku, mozes i to, a mozes i bolio me trbuh, iso sam kod zubara, bilo mi je slabo....
Nakon ove presude to pitanje mogu postaviti samo neupućeni ili oni kojima bi bilo drago da se baci ljaga na cijeli obrambeni rat. Sigurno neće za to odgovarati jedan general ili indirektno cijela Hrvatska. Pojedinci će odgovarati i odgovaraju.
hehe, ja sam tu blizu Pakoštana pa ću imati tu čast. A biti će ljudi iz cijele Hrvatske, ne sumnjam u to.
hehe, ja sam tu blizu Pakoštana pa ću imati tu čast. A biti će ljudi iz cijele Hrvatske, ne sumnjam u to.
Da, ma gledat ću putem telke. Aj ak možeš, slikaj pa mi pošalji par slika na PP, ili ovdje podijeli s nama. Hvala
Doslo je do prve izmjene u Hrvatskoj:
-izlaze Gotovina i Markac, a ulaze Sanader i Cacic...
Svaka čast na postu. Najjači su mi oni koji nisu vidili ni r od rata i dođu s*at i idu provodit neku pravdu. Kao onaj debil klauški što piše za jadni index.
Jadna ona država koja izgubi svoj identitet. Mislim da svi možemo biti ponosni što smo Hrvati unatoč situaciji ovakvoj kakva je trenutno!
Hvala generalima sto su mi omogucili da ciatam Bug kao najbolji HRVATSKI(a ne neki drugi) racunalni magazin.Pozdrav svim forumasima domoljubinma.Hvala Bogu zivjela nam Hrvatska.
upozoreni ste već, nemojte da treba djelit kartone!
nebitno je dal se slažete ili ne, al imajte pristojnosti i poštovanja barem jedni prema drugima!
Samo ću reći jedno; "PRAVDA JE SPORA I NAJČEŠĆE SLIJEPA, ALI JE I NA KRAJU DOSTIŽNA"
!!!!!!!!
Onaj koji nije sudjelovao u ratu ili nekoj bitci uopće, ne može shvatiti činjenicu o xyz2 mogućih i nemogućih okolnosti u tom konkretnom trenutku!
Neka, DEČKI su vani, konačno
, sretan im put doma !!!!
Sve je to ok, al mi se danas zivot zgadia kad san vidija da djeca niti 3 razred vicu p**** cetnicke, ubij srbina...