Mene interesira koliko trosi kompjuter dnevno struje ako ima napajanje od 550 w tema je malo glupa al moram pitat?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je premalo podataka. Potrošnja ne ovisi o snazi napajanja nego o komponentama unutar računala. 550 W je maksimum što napajanje može isporučiti tim komponentama.
Pronađi na netu neki kalkulator snage napajanja, unesi podatke, i dobiveni broj podijeli sa 0,8 (to je otprilike faktor korisnosti napajanja), i to će ti biti neka približna snaga koju računalo vuče iz mreže. Za dnevnu potrošnju pomnoži to s 24 sata i to je to.
Računaj da moj PC s monitorom 22" LCD ovako kad sam po forumu troši oko 120-150 W, a u full opterečenju troši više.
Pokušavo sam izračunat kolko komp troši struje godišnje ako:
-radi 5h dnevno (skuplje struje),
-ima 300W,
uzeo sam da 1 kWh košta 1 kunu, i ispada dnevna potrošnja 1,5 kn, a godišnja 550kn
Šta vi mislite, da li podatci odgovaju realnoj situaciji?
-ima 300W,
uzeo sam da 1 kWh košta 1 kunu, i ispada dnevna potrošnja 1,5 kn, a godišnja 550kn
Ne baš.
I ako radiš 5h dnevno na kompu, sigurno nije stalno pod opterećenjem. A tada troše konfe cca 300-350W jaki kompovi, slabi ispod 200W.
A u idleu troše ispod 100-150W sigurno.
-ima 300W,
Ne baš.
I ako radiš 5h dnevno na kompu, sigurno nije stalno pod opterećenjem. A tada troše konfe cca 300-350W jaki kompovi, slabi ispod 200W.
A u idleu troše ispod 100-150W sigurno.
Tak sam i ja mislio, a kaj mislte kolko bi trošio prosječan novi komp za igranje kad se igra?
Znači ništa ekstremno 1 hard, 1 grafa, 22"LCD...