Porezna kartica/knjizica

poruka: 17
|
čitano: 42.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Porezna kartica/knjizica

Ovako ljudi, ja ni sam nisam pametan sta da napravim.

Treba mi porezna kartica/knjizica al sam ju izvadio u 3mj. I kako sam radio u ledu, to se negdje putem izgubilo valjda. Ja sam 10.10.2012 podigao papire iz Leda i ljepo ih stavio u fascikl sa sobom. Ali nisam obracao paznju na to da li je porezna među papirima.

I sada kad mi treba za posao, porezne nema ni u fasciklu di mi uredno stoje svi papiri iz leda, a u Ledu kazu da neznaju da je to kod mene. Jucer sam jos bio u poreznoj upravi i rekli su mi da moram ici tamo di sam zadnje radio da oni moraju napisat neku recenicu poreznoj upravi za izdavanjem nove kartice. I ljepo kazem toj zeni iz Leda iz obracuna placa i kaze mi da ona prvi put cuje za to, da bi oni morali slat neki dopis.

E sad bih vas molio savijet sta da napravim i di mogu bar kopiju nabavit jer mi u poreznoj upravi kazu da od njih nemogu dobit novu neg da moram u Ledo ici di sam i bio maloprije.

15 godina
protjeran
Porezna kartica/knjizica

Netko iz Leda, tajnica ili tko je već zadužen za to može otići na poreznu i izvaditi novu karticu. To je običan komad papira s listom tvojih primanja u protekloj godini. Koliko ja znam ne tribaju nikakvi dopisi ili išta slično. Barem je takav sistem u mojoj firmi

16 godina
Re: Porezna kartica/knjizica

znam znam, ali mi je zena u ledu rekla da ona nema nikakve veze s tim :/

15 godina
protjeran
Nocio kaže...

znam znam, ali mi je zena u ledu rekla da ona nema nikakve veze s tim :/

Pa pitaj je tko ti je prvi put izvadio karticu

16 godina

pa ja sam vadio jer sam se morao od starog odjavit, to je u 3mj bilo prosle god, al od tad sam 2 posla promjenio

15 godina
protjeran
Nocio kaže...

pa ja sam vadio jer sam se morao od starog odjavit, to je u 3mj bilo prosle god, al od tad sam 2 posla promjenio

Samo otiđi na poreznu i pitaj da ti izvadi poreznu karticu i ne spominji da si onu izgubio. Ja sam je isto sam vadio nekoliko puta i uvijek sam je dobio bez problema. I to nema veze di si radio i koliko jer kako sam ti već rekao to je samo lista primanja za proteklu godinu

16 godina
moderator
Volume kaže...

To je običan komad papira s listom tvojih primanja u protekloj godini.

Ne, nije.

porezna kartica inače izgleda ovako:

http://www.porezna-uprava.hr/contentData/PDF%20Datoteke/Obrasci/porez%20na%20dohodak/Obrasci%202009/Obrazac%20PK.pdf

To o čemu ti govoriš je nešto sasvim drugo. To je potvrda o primanjima.

Porezna katica se predaje kod zapošljavanja u firmi, te se isto tako kod otkaza dobiva nazad i kod ponovnog zaposlenja se ta ista nosi u novu firmu.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 10:41 (XXX-Man).
15 godina
protjeran
Porezna kartica/knjizica

Onda sorry, ja sam malo pomiješao. Mislio sam da misli na onaj izvadak o primanjima šta se isto uzima na poreznoj, jer dosta ljudi za to isto kaže porezna kartica

16 godina
XXX-Man kaže...

Ne, nije.

porezna kartica inače izgleda ovako:

http://www.porezna-uprava.hr/contentData/PDF%20Datoteke/Obrasci/porez%20na%20dohodak/Obrasci%202009/Obrazac%20PK.pdf

To o čemu ti govoriš je nešto sasvim drugo. To je potvrda o primanjima.

Porezna katica se predaje kod zapošljavanja u firmi, te se isto tako kod otkaza dobiva nazad i kod ponovnog zaposlenja se ta ista nosi u novu firmu.

Majstore, ali daj mi reci kako ja to mogu ponovo izvadit? :/

13 godina
neaktivan
Porezna kartica/knjizica

Otiđi u poreznu i pitaj ih da ti izdaju novu karticu,jer si staru izgubio,da ga hebeš moraju imat zavedeno u sustavu

16 godina
moderator

nisam siguran, ali znam što možeš i što ti je najbezbolnije...

traži tamo gdje si zadnje radio da ti napišu dopis ili tako nešto u čemu piše da su ti oni to vratili ili da su oni izgubili (što god bilo, u to ne ulazim) i obavezno pečat+potpis...ne moraju oni slati to nigdje, neka ti napiše pa ćeš ti to odnijet tamo...

isto tako ti lijepo napiši što se dogodilo na drugi papir i potpiši se...

oba papira odneseš na poreznu i moraju ti izdat drugu

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina

gledaj kolega, ja sam ljepo reko u ledu da su mi u kadrovskoj ljepo rekli da mi treba nekakav dopis da mogu novu uzet il dobit, ali su rekle zene da prvi put cuju za to, da to ne moraju radit

16 godina
moderator

znači da su nesposobne radit svoj posao...ako neće javi se nadređenom...

13 godina
neaktivan
Porezna kartica/knjizica

I ja sam svoju poreznu karticu izgubila. Zanima me dali moram ići u porezu tamo di mi je prijavljeno boravište ili prebivalište? Ili je to svejedno di idem? I dali se može odmah druga dobiti.

16 godina
moderator

Iskreno, nemam pojma koja je razlika...al uglavnom odi tamo gdje si prijavljena trenutno...

Dobiješ ju odmah.

13 godina
neaktivan

ok.hvala,nadam se da ću ju odmah dobiti...

15 godina
neaktivan
Porezna kartica/knjizica

MOlim pomoc!

Imam stari pk-obrazac iz 2011 i izgubio sam posao!

Sada ma iz Leda d.d. tjeraju da nabavim pk-obrazac tj. jel mogu sa tim starim pk*obrascem ili trebam ici po novi  pk u poreznoj upravi?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice