De mi recite, dobio sam paket i na uplatnici "poštansko-carinska deklaracija za fizička lica" na kojoj piše,
'Ukupni carinski dug (8+9+10+11) i Administrativna taksa za tarifni broj' šta im znači ta ukupno carinski dug 8+9+.. ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad carina zatraži potvrdu/ račun, što poslati ako sam naručio preko aliexpressa (nije plaćeno preko paypala ), a nema nikakve ozbiljne potvrde?!
Cijena po današnjem tečaju 159.6 kn. Nadam se da neće naplatiti
Kad carina zatraži potvrdu/ račun, što poslati ako sam naručio preko aliexpressa (nije plaćeno preko paypala ), a nema nikakve ozbiljne potvrde?!
Isprintaš u PDF detaljniji prikaz narudžbe. Znači kad si u popisu narudžbi, klikneš na View Detail.
Cijena po današnjem tečaju 159.6 kn.
Gleda se cijena u eurima. Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Nadam se da neće naplatiti
Nemoj nepotrebno paničariti. Ne znam što si naručio, no nije nužno da će te tražiti račun. A i ako te traže - platit ćeš troškove i gotova stvar. Ne isplati ti se živcirati oko toga.
Pretpostavljam da ce traziti jer je rijec o vecem paketu tj. ekranu za laptop (placen 24.38$).
Sutra cemo vidjeti, u subotu je dosao u Zagreb. Htio sam samo provjeriti da znam što otprilike mogu očekivati.
Pitanje za vas koji se razumijete. Paket mi je došao na carinu vrijednosti 350 kn. Carinjen je za 88kn što odgovara porezu od 25%, ali kad mi je poštar dostavio paket još mi je naplaćeno 55kn za "dostavu " od carine do mene ? Sve skupa sam platio dodatnih 130kn. Za što znači onih 55kn (imam potvrdu za to) ?
Carinski troškovi, par kuna provizije za plaćanje, nešto pošti za to sve i tako...
Zna li netko ako prebacim novce sa svog tekućeg na žiro račun gleda li se to kao zarada na poreznoj?
Decko i ja smo narucili PS4 od ruskog sellera, po cijeni od nekih 270 dolara sveukupno. Radi se o privatnoj osobi i rabljenom proizvodu, da li ima ikakve nade:
A) da se zbog rabljenosti proizvoda mogu izbjeci pdv ili carinski troskovi?
B) da nam ne zaustave paket na carini?
Pretpostavljam da je odgovor na oba pitanja ne, u tom slucaju, da li netko zna na koje carinske troskove (ne pdv) trebamo racunati?
Hvala unaprijed :)
Jedno brzinsko pitanje,
otisao mi je paket na carinu, jutros mi je stiglo pismo sa PCP brojem i sve sam im poslao u mailu ALI, nisam dobio onaj automatski odgovor kao i inače, jel se nesto mjenjalo po tom pitanju? Kako da znam da su dobili trazene dokumente?
Rodjak je kupio Pc za 4000kn u Hr i prijavio na Hr carini da bi dobio povrat pdv 800kn ali su ga na Bih oglobili sa 330km tj 1320kn. po kojoj osnovi da plati više..kad je u Hrvatskoj stopa PDV na 25% a u Bih 17...kazu da su to novi neki propisi ako je tako onda se nista ne isplati više kupiti preko grane u Hr..
Pa nemoze bosansko carinjenje koštati 520kn!?
znaci poslan mi paket iz turske, kutija prazna vrijednosti 10kn oni platili postarinu i sve. meni danas stize mail od carine da mi zele naplatiti paket tj da ja njima posaljem uplatu. a glavni paket mi je bio stigao u austriju vrijednosti 500€ cca nije tolko ni bitno nisam nista platio, a posto su zaboravili kutiju tu, poslali su mi je naknadno 2 tjedna poslje al u hrv, i sad nasa lijepa carina zeli to ocariniti. ja im govorim to su dva razlicita paketa i dvije razlicite posiljke. ova koja stize u hrv je besplatna ne mogu ja vama poslati racun akd ga nema. pa su kao rekli javiti ce mi na mail.
jel mogu onu cariniti tako nesto?
Pozdrav, evo jedno pitanje.
Imam prijatelja koji radi u Kini u tvornici xy predmeta.
Taj isti xy predmet kod nas kosta u ducanu oko 200$, dok je kod njih 20$ (preracunato). Sada je taj predmet stao na carini (3 kom prije njega su prosli), i mene zanima po kojoj cijeni ce ga carina cariniti?!
Cijena kod nas ili kod njih? Imam dokaze iz kineskih ducana da cijena kosta 20$, koliko god to bilo cudno! Cak i na official stranici od tog xy proivodaca je cijena takva, dok je za europu veca. Nista cudno, buduci da je sve tamo jeftinije gdje se proizvodi! Ja prijatelju uplatim novce na nacin da on ima na ebayu acc, te kupim npr naocale u vrijednosti 20$ od njega, a on posalje onda drugi (citaj xy) predmet!
Imam receipt na ebayu, gdje se po trackingu vidi da je stao bas isti paket koji sam narucio, samo sto unutra nisu naocale?! E sada, dali ja to mogu tako carini obrazloziti ili ne?
Ne znam sto da radim kada u ponedjeljak dode poziv za carinjenje...
EDIT: zaboravio sam reci, da je ovog puta stao na carini bas poklon, gift!
Ja sam samo platio postarinu (8$), na nacin na koji sam rekao (kupio 4x naocale od 2$). Znaci, imam receipt na ebayu od 8$, kao i na mailu "racun" koji je prijatelj ispisao, a posto ne znam kineski, osim datuma, "XY PREDMET" i $8 nista ne razumijem!
Dali da dam tih 8$ receipt s ebaya + receipt s maila ili ce me jednostavno cariniti po toskovimaXY koji kod nas kosta oko 1500 kn?!
P.s.- xy predmet je originalan, nije fake, i nije ilegalan. :)
Namjeravam naručiti navlake neke za stolice i ukupni iznos je 41$ s poštarinom. Moram li za to plaćati PDV ili neke druge dodatne troškove?
Pozdrav, evo jedno pitanje.
Imam prijatelja koji radi u Kini u tvornici xy predmeta.
Taj isti xy predmet kod nas kosta u ducanu oko 200$, dok je kod njih 20$ (preracunato). Sada je taj predmet stao na carini (3 kom prije njega su prosli), i mene zanima po kojoj cijeni ce ga carina cariniti?!
Cijena kod nas ili kod njih? Imam dokaze iz kineskih ducana da cijena kosta 20$, koliko god to bilo cudno!
Namjeravam naručiti navlake neke za stolice i ukupni iznos je 41$ s poštarinom. Moram li za to plaćati PDV ili neke druge dodatne troškove?
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Poštovani, naručio bih jedan 3d printer iz Kine, pa me zanima dali bi morao platiti carinu na njega? Ako da u kojem postotku. Cijena samog printera je 400 dolara. Tražio sam na internetu ali nigdje nisam našao nešto što se tiče samih printera. Hvala
Poštovani, naručio bih jedan 3d printer iz Kine, pa me zanima dali bi morao platiti carinu na njega? Ako da u kojem postotku. Cijena samog printera je 400 dolara. Tražio sam na internetu ali nigdje nisam našao nešto što se tiče samih printera. Hvala
IT oprema nema carinu (tj. stopa je 0%), no plaćaš PDV i troškove postupka kao i za sve ostalo.
IT oprema nema carinu (tj. stopa je 0%), no plaćaš PDV i troškove postupka kao i za sve ostalo.
Ok, hvala na informaciji.
Pozdrav!
Ako kupim PS4Pro u Italiji moram li ga prijaviti na granici (carina)? Moram li platiti PDV ili kakve druge troškve?
Ekipa, dali se netkome u zadnje vrijeme dogodilo da mora platiti carinu na paket iz EU zemlje? Nedavno sam naručio mob iz UK i prema trackingu je zadržan na carini i krenuo je u carinski postupak.
UK nije EU.
Carina i carinski postupak su različite stvari, porez..
UK nije EU.
Carina i carinski postupak su različite stvari, porez..
Ček, kako to misliš? Pa još nisu izašli iz EU.
Ekipa, dali se netkome u zadnje vrijeme dogodilo da mora platiti carinu na paket iz EU zemlje? Nedavno sam naručio mob iz UK i prema trackingu je zadržan na carini i krenuo je u carinski postupak.
Sa koje stranice / iz koje trgovine?
Sa koje stranice / iz koje trgovine?
ebay.co.uk. Seller ima adresu u Londonu, a od tamo je i navedeno da šalje.
Danas je nešto došlo iz Zagreba. Vjerojatno se radi o obavijesti s carine.
Ponovno pitam- da li je netko imao takav slučaj? Ne znam što da radim.
Pa sta mozes uraditi? Vjerovatno ce ti traziti racun radi PDVa....Sacekaj da vidis sta je pa onda se pitaj sta da radis...
Pa sta mozes uraditi? Vjerovatno ce ti traziti racun radi PDVa....Sacekaj da vidis sta je pa onda se pitaj sta da radis...
Ali kojeg PDV-a iz zemlje članice EU? Razumiješ, ne smije tu biti PDV-a ni carine. Slalo se unutar EU.
Osim ako trgovac nije napravio neki dropshipping.
Našao sam u čemu je problem. Trgovac je koristio borderlinx: http://www.borderlinx.com/GB/en/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SN_UK_Brand_Borderlinx&gclid=Cj0KCQjw--DLBRCNARIsAFIwR25-7Qu4lnC_fnHLEYr-qLPODhUwkYtOp-DRJikqiZDNqlrZY8BWcYcaAs0WEALw_wcB
Prevario me. Otvorio sam case na ebayu. Ovo je zadnji put da ću kupiti tako nešto od business sellera. Ebay je za mene prekrižen.
Našao sam u čemu je problem. Trgovac je koristio borderlinx:
Kako si saznao da je koristio taj servis?
To im je valjda caka "ako prođe - prođe". Na paketu se sigurno onda nalazi legendarna žuta naljepnica.
To im je valjda caka "ako prođe - prođe". Na paketu se sigurno onda nalazi legendarna žuta naljepnica.
Guglao sam adresu njegove "tvrtke". Izbacilo mi je borderlinx na toj adresi. Da, htjeli su APP. Ali sada su meni natovarili problem na leđa.
Ali kojeg PDV-a iz zemlje članice EU? Razumiješ, ne smije tu biti PDV-a ni carine. Slalo se unutar EU.
Osim ako trgovac nije napravio neki dropshipping.
Ko kaze da ce biti??????????? Ako je nesto zavrsilo na carini ne znaci da ce se cariniti niti platiti pdv. Mozda ce ti traziti dokaz da j eplacen pdv u nekoj od zemalja EU pa da ne moras platiti u HR.
Guglao sam adresu njegove "tvrtke". Izbacilo mi je borderlinx na toj adresi. Da, htjeli su APP. Ali sada su meni natovarili problem na leđa.
Malo previse dramis. Sacekaj da vidis sta ti pise i onda pitaj sta dalje.....