Porez, pdv, carina - P&O izdvojena tema

poruka: 742
|
čitano: 415.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
13 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Malo bolje pogledas i vidis da je iz Londona.... europska unija... nema nista.

Isto tako, to ti nije original joystick i jos ti je 20kn postarina.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O
Uvezao bih 10-tak starih flipera iz bih. Kako se to procjenjuje i da li se može uvesti u RH.
13 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Pozdrav!

Odma da krenem na stvar, već jako dugo naručujem jeftine i skupe stvari i normalno na skupe svari (iznad 22eura) platim PDV, a na ove jeftinije ne platim.

Međutim sad su mi stigle dvije sitnice iz kine (udice za ribolov i USB to RJ45), ukupna vrijednost toga nije niti 15Kn ali ja sam iz nekog razloga poštaru morao platiti 9Kn?

Da nije možda prošao onaj zakon o oprezivanju svih stvari kupljenih izvan EU?

Posao oslobađa.
13 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Riješeno, sad je pošta uvela novi blesavi zakon a to je da na svaki paket/pošilku koji ti poštar osobno uruči a koji ne dolazi iz EU (tipa Kina USA...) mora se plaiti naknada od 4.5 Kn.

Znači ako vam poštar donese 4 pošiljke iz primjerice kine morate platiti 4*4.5=18Kn!!

Ako želite izbjeći ovo plaćanje onda morate reći poštaru da vam dade onaj žuti papir te sami idući dan podignuti pošiljku u poštanskom uredu.

Posao oslobađa.
13 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Jel se placa porez na svaku stvar koja dode u hrvatsku, kome se ona uopce placa. Naime, htio bih kupiti jednu stvar iz Hong Konga koja kosta 108$, pa me zanima. 

Molio bih nekog da mi to objasni.

17 godina
Re: Porez, pdv, carina - P&O
johnsteR kaže...

Jel se placa porez na svaku stvar koja dode u hrvatsku, kome se ona uopce placa. Naime, htio bih kupiti jednu stvar iz Hong Konga koja kosta 108$, pa me zanima. 

Molio bih nekog da mi to objasni.

ovisi o vrijednosti i izvorištu. Mislim da je uglavnom sve u vezi toga ovdje odgovoreno, pa prosljeđujem link

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 23:44 (denix).
13 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Pozdrav svima! Narucio sam mobitel iz kine za 90$ u Split i zanima me tocno kako i gdje se placa pdv na mob i kako me obavjeste? Hvala.

EDIT: nasao sam odgovor

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 8:35 (Nije nego).
15 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Eh da sam znao bježao bih od DHL kao vrag od tamjana...

Šalju mail,traže taj EORI broj kojeg trebam izvaditi na carini a nemam blage veze kako,

još će mi zaračunat svoje troškove s obzirom da je sama njihova dostava preko 130kuna...

Nikad više DHL ili slična govanca.

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Eh da sam znao bježao bih od DHL kao vrag od tamjana...

Šalju mail,traže taj EORI broj kojeg trebam izvaditi na carini a nemam blage veze kako,

još će mi zaračunat svoje troškove s obzirom da je sama njihova dostava preko 130kuna...

Nikad više DHL ili slična govanca.

Kaj se tice DHL-a u vezi dostave unutar EU je super...al izvan...katastrofa

XBL - skols1555
15 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Da sam znao naručio bih s Xiamoijeva shopa u EU,došlo bi me na manju cifru nego ovako,

no dobro,barem će stranica vratiti tu "carinu",nadam se..

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Da sam znao naručio bih s Xiamoijeva shopa u EU,došlo bi me na manju cifru nego ovako,

no dobro,barem će stranica vratiti tu "carinu",nadam se..

Ne placas carinu, samo PDV..

XBL - skols1555
15 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Znam,carina mi je zajednički naziv za sve te namete.

10 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Pozdrav!

Naručila sam mobitel iz Hong Konga (217$) i seller mi je paket poslao preko Belgium posta, označen kao gift u vrijednosti 30$.
Iz carine sam dobila poziv da im dostavim račun ili da potpišem izjavu sa iznosom paketa. 

Da li se gleda na taj paket kao da dolazi iz EU jer je "pošiljatelj" Belgija?

Koliko je rizično potvrditi taj iznos u izjavi s obzirom da su mi poslali poziv?

Da li se netko našao u sličnoj situaciji pa da je napisao neki drugi iznos na izjavi bez računa da bude manji PDV?

Hvala :) 

17 godina
Floraos kaže...

Pozdrav!

Naručila sam mobitel iz Hong Konga (217$) i seller mi je paket poslao preko Belgium posta, označen kao gift u vrijednosti 30$.
Iz carine sam dobila poziv da im dostavim račun ili da potpišem izjavu sa iznosom paketa. 

Koliko je rizično potvrditi taj iznos u izjavi s obzirom da su mi poslali poziv?

Da li se netko našao u sličnoj situaciji pa da je napisao neki drugi iznos na izjavi bez računa da bude manji PDV?

To što piše belgijska pošta ne znači da je "pošiljatelj" netko iz Belgije.

Ne gleda se kao da je iz EU.

Rizično je. Njima gift ništa ne znači i samo ćeš zakomplicirati stvar.

16 godina
Floraos kaže...

Pozdrav!

Zamoli prodavača da ti ispiše račun na tvoje podatke sa iznosom do 30$  i pošalje na mail.

Proslijediš ga carini i riješen problem.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
kostolomac kaže...

Zamoli prodavača da ti ispiše račun na tvoje podatke sa iznosom do 30$  i pošalje na mail.

Proslijediš ga carini i riješen problem.

Teško da će to proći na carini.

16 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Radim s carinom svaki dan imam iskustva i previše s njima.

Oni nju traže račun ili bankovni ispis (pay pal)

Uostalom uzeo sam do sad preko  stotine stvari preko ebaya. ( do 1$ pa preko 1000$ ).

Samo jednom sam platio porez i carinu  jer je vrijednost bila preko 1000$.

Zakonski račun ili ispis bankovni mora proći.

Floraos- ako te još što zanima pošalji mi inbox pa ću ti pomoć što i kako napravit:)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
kostolomac kaže...

Radim s carinom svaki dan imam iskustva i previše s njima.

Oni nju traže račun ili bankovni ispis (pay pal)

Uostalom uzeo sam do sad preko  stotine stvari preko ebaya. ( do 1$ pa preko 1000$ ).

Samo jednom sam platio porez i carinu  jer je vrijednost bila preko 1000$.

Zakonski račun ili ispis bankovni mora proći.

Floraos- ako te još što zanima pošalji mi inbox pa ću ti pomoć što i kako napravit:)

Radim s carinom i za carinu preko 20 godina. Račun je samo jedan od načina procjene vrijednosti robe.

Ovakav račun je daleko od vjerodostojnog, ako otvore paket vrijedit će kao i komad toalet papira.

A onda počinju gnjavaže.

15 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Začudila me brzina carine,znači kontakt odličan,uslužni su i aktivirali EORI broj kroz dva dana.

S obzirom da sam mislio  da ću čekati 5 dana minimalno ovo je odlično.

Jedina zamjerka za DHL,užasno su spori.

Kontakt broj: 0800 9000
12 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Pozz, molio bih nekoliko informacija ako netko ima iskustva s ovim.

Naime, prije otprilike sat vremena mi je mama javila da su nju i susjedu uhvatili na carini sa 2kg duhana, duhan je za osobne potrebe ali naravno razumijem da je tolika količina ilegalna.
Carinici su mami i susjedi predložili da se kazna piše samo na jednu osobu da se postupak pojednostavi i skrati a troškove kazne da zajedno plate na što su one pristale.
Na prekršajnom nalogu koji je mama dobila od carine piše da mora platiti 1050 kuna (smanjeno zbog olakotnih okolnosti) i 100 kuna za troškove prekršajnog postupka.

Zanima me slijedeće:
Je li to sve ili će biti još troškova (MUP?)
Je li moguće kaznu platiti na rate?
Hoće li mama imati problema prilikom prelaženja granica HR u budućnosti?

17 godina
Porez, pdv, carina - P&O

To je carinski prekršaj tako da nećeš dobiti ništa od mup-a. Treba ti pisati na prekršajnom nalogu pouka o pravima (pravo na žalbu, plaćanje 2/3 kazne i sl.). Vjerujem da je carina izdala taj nalog pa imaš pravo na prigovor nadležnom sudu gdje možeš tražiti da ti smanje kaznu ili da ti daju plaćanje na rate ako možeš navesti olakotne okolnosti. Nemoj me držati za riječ jer nisam vidio taj nalog koji si dobio ali pretpostavljam da je ovako kako sam naveo.

Scorp21
12 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

To je carinski prekršaj tako da nećeš dobiti ništa od mup-a. Treba ti pisati na prekršajnom nalogu pouka o pravima (pravo na žalbu, plaćanje 2/3 kazne i sl.). Vjerujem da je carina izdala taj nalog pa imaš pravo na prigovor nadležnom sudu gdje možeš tražiti da ti smanje kaznu ili da ti daju plaćanje na rate ako možeš navesti olakotne okolnosti. Nemoj me držati za riječ jer nisam vidio taj nalog koji si dobio ali pretpostavljam da je ovako kako sam naveo.

Da, piše ako se plati 2/3 u roku od 8 dana da se računa kao da je cijeli iznos plaćen. Također ima pravo žalbe ali odlučili smo da nema smisla s time se natezati s obzirom da i jesu krive.

A ako neće biti dodatnih kazni/troškova onda i nije tako strašno pa će vjerovatno platiti sve odjednom.

17 godina
markymark099 kaže...

Moguće. Malo će je češće vjerojatno kontrolirati.

12 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
markymark099 kaže...

Aha tako smo i pretpostavili. ostalo se slažeš s kolegom Scorp21?

17 godina
markymark099 kaže...
Old Iggy kaže...
markymark099 kaže...

Aha tako smo i pretpostavili. ostalo se slažeš s kolegom Scorp21?

Yup. To je carinski prekršaj, neka na svojoj carinarnici pita za rate.

12 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

ok, hvala dečki. 

15 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Pozdrav svima. Trebao bi brzi odgovor.

Naime, naručujem par sitnica iz Kine, točnije sa Banggood. Sad je situacija takva da ću umjesto jednog paketa sa tim svim proizvodima, dobiti 4 paketa, a u svakom po 1-2 predmeta.

E sad, hoće li carina praviti probleme, posto će mi u kratkom vremenu doći odjednon 4 paketa manje vrijednosti. Ukupna vrijednost je cca. 120kn tako da PDV ne plaćam.

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
dv14 kaže...

Pozdrav svima. Trebao bi brzi odgovor.

Naime, naručujem par sitnica iz Kine, točnije sa Banggood. Sad je situacija takva da ću umjesto jednog paketa sa tim svim proizvodima, dobiti 4 paketa, a u svakom po 1-2 predmeta.

E sad, hoće li carina praviti probleme, posto će mi u kratkom vremenu doći odjednon 4 paketa manje vrijednosti. Ukupna vrijednost je cca. 120kn tako da PDV ne plaćam.

Ne bi smjelo biti problema.

14 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O
Moze mi netko reci koliku carinu i pdv bi morao platiti na ovo : https://www.fitbit.com/surge

Iz Amerike ?
17 godina
moderator
Marko5552 kaže...
Moze mi netko reci koliku carinu i pdv bi morao platiti na ovo : https://www.fitbit.com/surge

Iz Amerike ?

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice