Glavna je mašta, ako imaš dobru maštu sve drugo je lako :D.
Gotovo tri godine nisam shvaćala u čemu je fora, ali sad si me prosvijetlio.
P. S. Što ako imam zločestu maštu?
Ako imaš zločestu maštu, zanimat će me pročitati ono što napišeš;) I ako pod zločestom maštom misliš ono što mislim da misliš, to je zlatni rudnik i možda najlakši način zarade kad je riječ o izdavaštvu. I ciljana publika je super nekritična, ili barem vrlo tolerantna sudeći po ocjenama takvih knjiga na Goodreadsu. Stvar je u tome da literaturu ni ne čitaju oni kojima nije namijenjena, pa skoro po definiciji dobiješ čitatelje koji će knjigu u prosjeku ocijeniti barem sa solidnom četvorkom. Ciljana publika za trilere puno je šira, recimo, i teže je pogoditi ukuse.
Inače, koliko vidim i čitam (da ima "metaizdanja" o izdavaštvu) i prema iskustvima frenda koji je napisao knjigu te je izdao standardnim kanalima (naša izdavačka kuća)...
Self-publishing je definitivno metoda izbora. Onome tko dobro vlada engleskim svijet je otvoreni pladanj za njegove knjige. Čak i da nije engleština toliko savršena, nađe se lektor (izvorni govornik) za prihvatljivu cijenu, samo "sirovi materijal" mora biti ipak čitljiv i na upotrebljivom engleskom.