Novi biser t-com tehničke podrške

poruka: 28
|
čitano: 21.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

ovo sam jednostavno mora objavit na forumu. tolko sam se smija da me boli stomak....

zna sam da "tehničari" iz t-com telefonske podrške nemaju veze al sta je posve posve je...

situacija:

zove me prijateljica da je kupila laptop i naravno uzela od t-coma adsl.na laptopu je windows 7

i naravno kad je dosa router,prija to spojila i kao amater nesto nije bilo u redu i ona zvala t-com podrsku. i sad lipo njih dvoje isli korak po korak i nikako se spojit na router.

i sad vise tehnicar nezna sta je, i prespojija je na drugog tehnicara na neki drugi broj 900 000. i isto drugi tehnicar nezna sta je i pita on nju:"a koji vam je operacijski sustav?",

a kaze meni prija: "windows 7".

a sad tehnicar muci i jamput njon kaze:" ZAO MI JE  AL NAŠ ADSL NE PODRZAVA WINDOWS 7!!!!!!!!!!!"Smijeh

i dobro prijateljica sad buduci da nezna bas nesto posebno o kompovima pita ka sta da sad napravi, a on njoj:"neznam vam,to vam mi nemozemo rjesiti,ako imate nekog prijatelja,il rodjaka koji se razumije u to pitajte njega!"Smijeh

zamislite...

i sad moja prijateljica nezna sta ce i zove ona opet t-com podrsku na 9000 i govori ona tehnicaru problem i kaze on njoj: "neznam ti ja, zovni opet taj 900 000 i pravi se glupa i ako te pita koji je OS,reci da ti se pali XP!"

naravno ona to nije napravila nego zvala mene i (necemo se hvalit)ja rjesija to u 10 min(prvi put radija sa sedmicomSmijeh)

e sad da su meni to rekli iz podrske sa i njoj ja bi trazija sefa da ih odma otpuste, jel nemoguce da njoj moze neko kome je to posao reci nesto kao :"ja neznam, zovi prijatelja il rodjaka koji se u to razumi!"

smija sam se 3 ure, i evo još se smijem tome.

PORUKA T-COM-u:

MOLIM VAS NADJITE STRUČNE LJUDE KOJI SE RAZUMIJU U NESTO.

17 godina
neaktivan

Meni je to više žalosno nego smiješno!Koliko ima ljudi koji se razumiju u to a nemaju posao.

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA!Hvala.
16 godina
protjeran

Ne žalosno, jadno. Jadno kako imaju monopol, kako se predstavljaju kao vrhunska kvaliteta. Jedino vrhunsko što imaju su tupani u službi za korisnike.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
18 godina
neaktivan

Svatko tko ima imalo pojma o računalima sigurno ne ide raditi u službu za korisnike za 20 kn/h.

Tamo obično rade studenti, kojima je jedina dodirna točka s tim poslom kratki tečaj koji su prošli. A što se tiče konkretnog slučaja, Windows 7 je relativno nov i vjerojatno se u njihovim uputama spominju samo 2000/XP/Vista, pa je taj netko krivo zaključio da Sedmica nije podržana.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan
RE: Novi biser t-com tehničke podrške
macak kaže...

Svatko tko ima imalo pojma o računalima sigurno ne ide raditi u službu za korisnike za 20 kn/h.

Tamo obično rade studenti, kojima je jedina dodirna točka s tim poslom kratki tečaj koji su prošli. A što se tiče konkretnog slučaja, Windows 7 je relativno nov i vjerojatno se u njihovim uputama spominju samo 2000/XP/Vista, pa je taj netko krivo zaključio da Sedmica nije podržana.

Ako im je tolika satnica znaci da im je placa oko 4000 kuna, naravno pod uvjetom da imaju radno vrijeme od 8 sati. Pa i nije bas mala placa, pogotovo uzme li se u obzir njihovo znanje.

Ima ljudi koji bi radili i puno bolje za te novce, sramota.

17 godina

Ma tu je neko dobio posao preko veze ko nije ni vidio kako izgleda računalo.

Meni su se nekoliko puta na njihovoj podršci javili takvi likovi.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina

Ovo "ADSL ne podržava Win7" su i mojoj curi rekli kad ih je zvala jer se nije mogla spojit.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno..

18 godina

Ako gledamo sa druge strane bolje da joj je rekao da zove prijatelja/rođaka nego da gubi vrijeme rješavaući problem sa njim koji nema pojma xD

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
17 godina
odjavljen

Nedaj Bože da im kažeš da imaš Fedoru ili Backtrack 4 Iznenađen

S druge strane, ako znaš osposobiti Backtrack, znaš i ADSL natjerat da radi....

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

osobno ih mrzim, tj. mrzim ih zvat. prije cu cackat oko kompa 2-3 ure nego njih zvat da mi kazu nesto u 5 minuti...

doslovno ih mrzim jel znam da ih je vecina nekvalificirana za posao.

u mom slučaju nije jedan čovik nego troje. TROJE TEHNIČARA koji nemaju veze sa vezom.

1. koji uopće šalje nekom drugom, jel teoretski je služba za korisnike 9000 a ne 900 000. tako da bi on odma to "triba" znat rjesit

2. koji je tolko GLUP i nesposoban da moze rec da adsl ne podrzava windows 7 i rec korisniku da nadje prijatelja ili rodjaka koji se razumi u to(jel on se ocito ne kuzi, pa neznam sta uopce radi tu)

3. sta joj moze rec da javi ovome drugome da ima xp,kao da su xp i sedmica isti OS,pa nece skuzit(to da je reka da ima vistu pa aj ovi mozda nebi skuzija)

tako da u jednom slučaju 3 tehničara ne da neznaju rjesit jednostavan problem( jel kod sedmice je doslovno tolko jednostavno da sam i ja kao netko ko prvi put radi na sedmici moga rjesit u 10-ak minuta,a virujem da bi i netko ko nema nikakva iskustva uspija rjesit samo gledajuci u onu knjizicu sta je dobija sa routerom moga rjesit) nego jos usto pricaju takve gluposti da je tesko za povirovat.

meni je stvarno to smišno, jel bi plaka kad se nebi smija...

17 godina
neaktivan

Bolje i to neg da ti kazu ko meni da moja lan kartica ne podrzava DSL...

17 godina
Abomb kaže...

...

a sad tehnicar muci i jamput njon kaze:" ZAO MI JE  AL NAŠ ADSL NE PODRZAVA WINDOWS 7!!!!!!!!!!!"Smijeh

Pod tim je vjerojatno mislio da ne pružaju korisničku podršku za Windowse 7.

Mislim da je ista situacija i s Linuxom i s OS X-om.

16 godina
protjeran
Ivche kaže...

Bolje i to neg da ti kazu ko meni da moja lan kartica ne podrzava DSL...

Ma doživjet ćemo da će nam reći: "Vaša ethernet kartica,nezna komunicirati preko UTP kabela..." Smijeh

Evo jednog mog dogadjaja s njima:

Zovem ja korisničku podršku T-Shi*a xD   zbog nepotpunog učitavanja stranica, i keže meni pametna operaterka:

- Iskopčajte ruter iz struje.

Ja: Jesam.

Operaterka : Pričekajte sada malo i uključite ga tek kada vam ja kažem.

Ja: U redu.

Operaterka (nakon 2 minuta) : Ajde sada idite na Start pa na run i upišite CMD,i onda upišite PING 192.168.1.1

Ja sam umro od smijeha, a ovoj sam spustio slušalicu jer vidim da je baš "pametna". Ta valjda UTP kabel pokušava gurnut u telefonsku utičnicu,i onda se čudi što nemože...

SmijehSmijeh

Moj rad... xD Moj rad... xD
Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 20:17 (xZero1).
17 godina
neaktivan

T-Com tehnička podrška valja samo kad treba kliknuti gumb "Opljačkaj" na njihovom ekranu - tačskreen, naravno, nećemo da se radnici muče!

... this might be a debatable question but what on earth is a fatal exception? ... vau kako sam smiješan... boli glava...
17 godina
Abomb kaže...

...

Pod tim je vjerojatno mislio da ne pružaju korisničku podršku za Windowse 7.

Mislim da je ista situacija i s Linuxom i s OS X-om.

ma da je i to mislija isto nemos bit tolko nesposoban da nemos uspostavit normalnu konekciju...... najbolje da nitko ne nadograđuje svoj OS i da se svi drzimo xp-a.

pa cekaj xp je izasa ima 9 godina. on nije ima nikakav ozbiljan problem nego jednostavno spojit router i komp... nema komplikacija,normalno spajanje. ako za to nema korisničku podršku onda neznam za sta imaju?

razumin ja da je sad neki problem kompliciraniji,al normalno spajanja moraju imat podrsu za sve os-ove pa i ukljucujuci linuxs,os x, windows 95 i ako triba da znaju kako ce se spojit na windows 8. o tome nema price...

problem je u tome sta njegova paza podataka na kompu isprid njegove prazne glave nema opis spajanja na windows 7 pa buduci da nezna ko mu glavu nosi on nije zna ni kako se spojit.

al sta je najzalije on je stvarno mislija da nepodrzaje windows 7Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 20:29 (Abomb).
17 godina
neaktivan

Ja nekako ne vjerujem da su ispali bas tol'ko glupi.Neodlučan

http://www.youtube.com/watch?v=hGv80tzt1JM
17 godina
neaktivan

Iskreno, ne krivim ljude koji rade u SZK preko student servisa. Mnogi od njih na racunalu znaju doc na fejs i to je to. Vjerojatno imaju manuale tipa:

1.Jel vam ruter ukljucen u struju? a) ako je odgovor da idite na tocku 2

b) ako je odgovor ne idite na tocku 3

2.Da li vam svjetle lampice?

3.Ukljucite ruter u struju...itd.

Mozda bi im trebali odrzat neki ubrzan tecaj iz konfiguracije rutera i slicno da ipak ne postavljaju glupa pitanja i blamiraju se tj. blamiraju T-Komu.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
17 godina
odjavljen

Oni vjerojatno imaju nešto slično windows troubleshooteru. Postavlja pitanja koja su na ekranu, stavlja kvačice ovisno o korisnikovu odgovoru i onda mu program "pljune" rješenje. Mora postavljati "glupa" pitanja tipa "Jel vam ruter uključen u struju" jer ne može kliknuti na next za idući korak...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Ma oni nisu čuli za win7 to su stari pa neznaju bilo je3.0 pa 3.1 ... pa 95, win7, 98, 2000..........

Sada se windowsi zovu riječima xp, vista

tko je čuja za 7-icu to je staro

SmijehSmijehSmijehSmijeh

17 godina
neaktivan

Tema me dobro nasmijala:).Stvarno u toj sluzbi bi trebali raditi ljudi koji se razumiju u racunala, mrezne tehnologije itd a ne neki studenti koji jedva znaju upalit racunalo.Sto je najgore kad ti najvise treba pomoc od operatera kad ti net ne radi itd nemozes se oslonit na szk da ce ti pomoc nego ti je bolje rijesavat problem sam...

17 godina

kazem vam mene je zvala da njon tribam nesto rjesit na laptopu. ja kazem sta. a ona meni nemogu na internet zvala sam tcom i oni rekli da mi adsl ne podrzaje windows 7.

ja samo blenija: "molim!"

nisam moga virovat. smija sam se cili dan.idem taman sad intslirat sedmicu na kućni komp, pa ako budem ima volje zvat cu ih da neznam spojit, pa me bas zanima sta ce rec.Cool

ako uspijem mozda i snimim razgovor... hehehehe

al to da je jedan,nego tri bezglava...

17 godina
neaktivan

moj zadnji poziv službi za korisnike je bio kada mi je pucala veza za max TV...

nazovem i kažem da mi trza slika na maxu a on meni veli sada ćemo to rješiti korak po korak,

"prvo mi recite da li vam je u tom trenutku prijemnik bio ukopčan u struju, drugo mi recite

da li vam je tada TV bio ukopčan u struju..."

treće nisam dočekao jer sam poklopio slušalicu, kao da namjerno te se žele rješiti što prije,

katastrofa....

17 godina
neaktivan

A što tek bude kad ih pitate za FTP postavke i bombarditrate  pitanjima, obično uslijedi višestruko prespajanje ...a to nije samo slučaj s T-...nj.-em nego i s drugim operaterima.
Istina je da rade po manualu jer prvo pitanje, kad upitaju korisnike koji su se meni obratili poslije , glasi "..svijetle li vam lampice ?.."  .

Private
17 godina
Abomb kaže...

SmijehSmijehSmijehSmijehSmijeh 

Ta im je dobra.

Trebas ih nazvat i rec da ti je zao sto T-com nema "tehnicare" Cool

SmijehSmijehSmijehSmijehSmijeh

http://tinychat.com/bug - Chat za sve Bug forumaše
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Oni vjerojatno imaju nešto slično windows troubleshooteru. Postavlja pitanja koja su na ekranu, stavlja kvačice ovisno o korisnikovu odgovoru i onda mu program "pljune" rješenje. Mora postavljati "glupa" pitanja tipa "Jel vam ruter uključen u struju" jer ne može kliknuti na next za idući korak...

Radi se o ekspertnim sustavima, koji su uobičajeni u tech supportu zato što operater tehničke službe ne mora imati pojma o temi - dovoljno je da zna čitati i koristiti računalo.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
odjavljen

Bilo bi pametno da imaju malo obrazovanije agente kojima se poziv preusmjeri ako agent ne zna riješit problem. Možda i imaju, ali nitko nema živaca dočekati kraj ovih glupih pitanja.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
the economist kaže...

moj zadnji poziv službi za korisnike je bio kada mi je pucala veza za max TV...

nazovem i kažem da mi trza slika na maxu a on meni veli sada ćemo to rješiti korak po korak,

"prvo mi recite da li vam je u tom trenutku prijemnik bio ukopčan u struju, drugo mi recite

da li vam je tada TV bio ukopčan u struju..."

treće nisam dočekao jer sam poklopio slušalicu, kao da namjerno te se žele rješiti što prije,

katastrofa....

Najbolje u cijeloj temi. Pitajte google a ne t-com službu za korisnike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 16:53 (vedrann).
11 godina
protjeran

Stari topic, al svejedno me zanima dal ima koja grupa ljudi koja je zainteresirana za rad (ozbiljan, ne kao ovi klaunovi iz T-coma) IT support ?
p.s. ova firma mi jako simpaticna i jako pristupacna (IT podrska), pa bi volio znati dal je tko za takav rad, da se pokrene nekakav rad. Nije tesko, i lako se uci ;)
Molim bez glupih pitanja i vrijeđanja !!! Pun forum je glupih komentara

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 9:37 (Ivan29).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice