Evo mene, igrao sam AC:B.
Jel mario jos online?
jesi se dogovorio s onom pirsanom?
Evo mene, igrao sam AC:B.
Jel mario jos online?
jesi se dogovorio s onom pirsanom?
oh shit not again.... Zaboravio uključiti torrent, a pošto skidam 120 gb manuala na 30 kb/s bitno je...
PA da tako nešto i planiram staviti, inaće na to bi išli ovakvi ventovi tako da mi takvo što i ne treba.
praktički samo izbušiš 120mm krug u sredini, nikave vražije rupe, jer bi ti plexy pucao od tako zgusnutih rupa...
ok.... pleksi od 5mm ne puca baš tako lako x) i btw imam posebne metode obrađivanja pleksija koje ne zahtjevaju upotrebu bušilice ili pile, tako da nema šanse da mi pleksi pukne, ak ipak pukne, ja snosim trošak kupovanja novog
U PLAY WITH LASERS? 
modem -.-
Na quratz te nabodem
@mario.l_hr
Nisam niti necu. Ne zelim debele.
Super, nego rekao si da se kužiš i u protok zaraka, pa da te pitam onda u vezi toga.
ja sam mislio da ovi 120mm ventovi upuhuju zrak, a ova 2 od 80mm ispuhuju to van. jel to dobro?
trebaš veći ispuh nego upuh, jer ako imaš veći upuh, zrak se kovitla i može stvarati džepove kod kojih se toplina ne izmjenjuje, tj tople džepove, i dio svježeg vanjskog zraka ti izlazi van bez da je izmjenio toplinu sa hladnjakom, znači nevalja... pogledaj protok svojih ventilatora po kubičnom inču pa oni koji imaju veći protok stavi za ispuh
prostudirao sam gradivo poprilično dobro kad sam pravio protok za moju kantu x)
U PLAY WITH LASERS? 
modem -.-
Na quratz te nabodem
@mario.l_hr
NOT FUNNY, NOT FUNNY AT ALL!
To si čekal?
Još jednom, laserom režeš pleksi munjovoz?
dobra vecer :P
hebo autocad...neki dan morao sam nacrtati zupcanik, pa mi se nije dalo, pa sam napravio na laksi (tezi?) nacin...
dakle, uzeo sliku zupcanika, skinuo program photo to sketch 4.8 i nakon toga u photoshopu i paintu napravio ostatak, a u wordu kotirao :)
evo kako je islo, korak po korak :)
Super, nego rekao si da se kužiš i u protok zaraka, pa da te pitam onda u vezi toga.
ja sam mislio da ovi 120mm ventovi upuhuju zrak, a ova 2 od 80mm ispuhuju to van. jel to dobro?
trebaš veći ispuh nego upuh, jer ako imaš veći upuh, zrak se kovitla i može stvarati džepove kod kojih se toplina ne izmjenjuje, tj tople džepove, i dio svježeg vanjskog zraka ti izlazi van bez da je izmjenio toplinu sa hladnjakom, znači nevalja... pogledaj protok svojih ventilatora po kubičnom inču pa oni koji imaju veći protok stavi za ispuh
Aha, ma mislim staviti neka dva malo jača 80mm venta, i ova gore dva da upuhuju na minimalnoj snazi...
a možda ipak bude bolje da stavim obrnuto...
U PLAY WITH LASERS? 
pleksi se da obrađivati istim tehnikama kao i staklo, puno bolje nego sa pilom
hebo autocad...neki dan morao sam nacrtati zupcanik, pa mi se nije dalo, pa sam napravio na laksi (tezi?) nacin...
dakle, uzeo sliku zupcanika, skinuo program photo to sketch 4.8 i nakon toga u photoshopu i paintu napravio ostatak, a u wordu kotirao :)
Sorry, ali mene su učili da se tak kote ne pišu, kotne mjere si napisal na pozicije, nikako dobro...
Aha, ma mislim staviti neka dva malo jača 80mm venta, i ova gore dva da upuhuju na minimalnoj snazi...
a možda ipak bude bolje da stavim obrnuto...
trebaš pogledati njihov protok, mogu se specifikacije pronaći bez problema na internetu, pa budeš bio siguran
Ma nisam se našel stim zabavljati, sad sam na modanju auta... ali doći će i STB na red...
jao daaaaaaaaaaaaa, sad sam se sjetio i ja...imas potpuno pravo...moram mjenjati, srecom pa nisam printao jos :)
hvala!
@mario.l_hr
Priznaj da si se s njom dogovarao cijelo vrijeme na FB-u, ako nećeš ti reći reći će nam Ivan.
Razmisli ti o potpunoj eliminaciji ovih 80 mm ventilatora, povoljno će djelovati na buku, otraga ostavi perforaciju maksimalno koliko ide, ako može sa strane isto napravi perfoaciju. Temeljni postulat kod odvoda topline je da se topli/vrući zrak izbacuje van. Na taj način su konstruirani svi rashladni i klima uređaji (vanjske jedinice) tako postupi i ti.
Idem ja spavati, laku noć... Ruske, za savjete o teh. crtanju pitaj munjovoza, vidiš da on radi sa svim...
To ti je jednostavno, čim gluplja jednostavnije je prodati priču i dobiti ono što želiš.
Bobica ti je već dao primjedbu. Nadam se da ti profa ima naočale jer nema šanse da to prodaš ko tehnički crtež. Ako je za faks nemoj ni pokušavati.
Razmisli ti o potpunoj eliminaciji ovih 80 mm ventilatora, povoljno će djelovati na buku, otraga ostavi perforaciju maksimalno koliko ide, ako može sa strane isto napravi perfoaciju. Temeljni postulat kod odvoda topline je da se topli/vrući zrak izbacuje van. Na taj način su konstruirani svi rashladni i klima uređaji (vanjske jedinice) tako postupi i ti.
PA gledam ovako, pa 4 venta po mogučnosti jako tiha (planiram nabavu enermax-ovih) za hlađanje cpu, i grafe mi nije nikako puno.
S obzirom da mi nikad ne treba prejaka grafa, jer se ne igram previše, tek tu i tamo, mislim da će ovo čisto solidno raditi svoj posao :-)
Pa nemam je ni za frenda na FB-u, da mi se puni naslovna stranica porukama tipa: kako sam glupa, napila sam se, narkomanisala itd...
Ne,ne i ne. EOD
mario: ma treba mi samo da imam negdje dimenzije zapisane, nije vazno, znam i sam da je katastrofa, ali bolje tako nego nikako...
ispravljam sad kote, zaboravio sam skroz da sam ih krivo radio...hvala na primjedbi :)
PA gledam ovako, pa 4 venta po mogučnosti jako tiha (planiram nabavu enermax-ovih) za hlađanje cpu, i grafe mi nije nikako puno.
S obzirom da mi nikad ne treba prejaka grafa, jer se ne igram previše, tek tu i tamo, mislim da će ovo čisto solidno raditi svoj posao :-)
Problem je u onome što ti je gore napisao munjovoz. Push-pull efekt se najbolje koristi u situaciji kada su ventilatori pustavljeni u liniji, kod ovakve konfiguracije (pod kutem od 90stupnjeva) to i nije neka sreća. Zbog zakretanja zraka dolazi do turbulencija i neravnomjernog korištenja kompletne površine hladnjaka. Uz to koliko god bili tihi ventilatori povećanjem njihovog broja povećavaš i buku.
jbt kako sam sad živčan :/
ima tko nešto za lomit?
jbt kako sam sad živčan :/
ima tko nešto za lomit?
Sto je bilo?
Napravio kratki spoj 50 ledica?
Problem je u onome što ti je gore napisao munjovoz. Push-pull efekt se najbolje koristi u situaciji kada su ventilatori pustavljeni u liniji, kod ovakve konfiguracije (pod kutem od 90stupnjeva) to i nije neka sreća. Zbog zakretanja zraka dolazi do turbulencija i neravnomjernog korištenja kompletne površine hladnjaka. Uz to koliko god bili tihi ventilatori povećanjem njihovog broja povećavaš i buku.
Može onda neki prijedlog?
ako netko nije shvatio,perforacija je pravljenje hrpe rupica radi stvaranja usisa sa određenog mjesta, mario misli da se naprave rupice oko hladnjaka pa da stražnji ventilatori vuku svježi zrak iz tih rupa i izbacuju topli, dok taj svježi vanjski zrak zbog potlaka prolazi kroz hladnjak, dobro rješenje kad si ograničen sa brojem i pozicioniranjem ventilatora
Sto je bilo?
Napravio kratki spoj 50 ledica?
saznao neke stvari koje bolje da nisam :/
Može onda neki prijedlog?
Na vrhu staviš najveće ventilatore koji idu. Oni nek ti služe za izvlačenje zraka iz kutije. Otraga i na bočnim stranama napravi perforacije (rupe) kroz koje će ulaziti svježi zrak.
jep, protok zraka nebi bio ravnomjeran, tamo gdje su ventilatori bliže bi bio veći protok zraka, tamo gdje su ventilatori više udaljeni, bio bi manji, a na samom kraju hladnjaka koji je najviše udaljen nebi postojao protok zraka, ako ne smeta buka, povećanjem protoka za npr 30-40% ta turbulencija i ne hlađenja jednog dijela hladnjaka će biti efektivnija nego perforacija i ugrađivanje samo jednog para ventilatora (da vidimo što mario misli x) )