Pozdrav,
sigurno nije pravi forum ali kako sam registriran samo na ovaj, postavljam pitanje pa se možda netko kompetentan nađe i da odgovor.
Prije 2 dana svjedočio sam nemilom događaju,
ispred moje zgrade muškarac je tukao ženu (vjerojatno su se vraćali iz kafića). Oboje rekao bih između 20 i 30 godina imaju.
Prvo je započelo kao svađa, tada je galama i gurkanje da bi ju na kraju šutnuo na pod i udarao na podu.
Otišao sam do telefona i nazvao policiju. Policija je najavila da će doći, MEĐUTIM ... nikakva policija nije došla čitavih sat vremena dok sam dežurao (iako su udaljeni svega 400 metara od mjesta incidenta). ovo nije prvi put da se to dogodilo. U zadnjih godinu dana zvao sam policiju barem 5 puta - i nikad nisu došli. Pisao sam Josipoviću (ured@predsjednik.hr), odgovorio mi je danas ujutro da će vidjeti može li se nešto srediti po tom problemu.
kako ne volim pustiti stvari zdravo za gotovo, ali pravno neznam koje su mi mogućnosti, što sve smijem kao građanin učiniti da prijavim nesavjesno ponašanje onih koji su dali svoju prisegu i koji usotalom svoju plaću (od naših novaca) dobivaju kako bi održavali mir i SPROVODILI ZAKONE.
Hvala.

Naravno da je teško spriječiti lika ako se želi ubiti jer to može napraviti kad god hoće, ali barem u tom trenutku ga mogu odvesti na otriježnjenje pa kad se otrijezni možda dođe pameti. Rijetko reagiraju sve dok ne bude neko sranje. A onda kada se dogodi samo se krivnja prebacuje na druge i tako u krug...