Kada sledeci put pomislite da se muzicke kompanije stvarno brinu o izvodacima i njihova prava da je to sve za njihovo "dobro" pogledajte ovu sliku
Kada sledeci put pomislite da se muzicke kompanije stvarno brinu o izvodacima i njihova prava da je to sve za njihovo "dobro" pogledajte ovu sliku
a to ti je kao opravdanje da ne kupuješ cd-e,ja sam odavno znao da najmanje ide autorima,ali sam ih kupovao zbog kvalitete zvuka,a autori ionako imaju i previše,ali si napravio jedan previd,u većinu današnjih autora te velike kompanije ulože velik novac u marketing da bi se za njih čulo,danas glazbu ne proizvode autori i bandovi nego producenti i glazbene firme,još nešto dali misliš da bi za ove danađšnje zvijezde itko znao i dali bi postali slavni da velika studija u njih ne ulažu ogroman novac,a šteta od piratstva se računa idiotski atko neko ima doma 1000 mp3 albuma to ne znači da bi taj isti kupio svih 1000 albuma da nema piratstva
a to ti je kao opravdanje da ne kupuješ cd-e,ja sam odavno znao da najmanje ide autorima,ali sam ih kupovao zbog kvalitete zvuka
To mi je kao da predocim da nije samo piratluk problem. I ja kao i dalje kupujem CD-e i vinilke ali samo ako mi se svidaju unatoc tome sto ih vec imam sto u FLAC-u sto u .mp3 formatu zbog prakticnosti. Brze mi je da skinem ceo album nego da se lomim da ga kodiram u sta vec ne da bih ga slusao na PC-u. J*bes ga! Dokle su stigli ovi kompjutori i internet! Dozivio sam da Audio CD od 700 Mb iscuclam sa neta za jedno 7 min. (brza mi je veza) a stavljanje, ripanje i razvrstavanje u EAC-u mi oduzme dobrih 20 min. ako je sve u redu
,u većinu današnjih autora te velike kompanije ulože velik novac u marketing da bi se za njih čulo,danas glazbu ne proizvode autori i bandovi nego producenti i glazbene firme,još nešto dali misliš da bi za ove danađšnje zvijezde itko znao i dali bi postali slavni da velika studija
Bas zato piraterija iz godine u godinu dozivljava renesansu posto bratija iz Sony-a, EMI-a i ostali ulazu u likove kao Lady Gaga, B. Spears... i ti ocekujes da idem na iTunes i kupim Lady Gagin Poker Face? :)
Kada su se M. Jackson, Madona, Sting...i ostali kvaliteti (ama bas bukvalno kvaliteti) probijali nisam video da su se bas lomili za njih na pocetku. Kada oni vide da su dobili kravu muzaru onda opale po cjeni nosaca zvuka.
Ko je probijao Pink Floyd? Stounse? Beatlese?
Audio CD i dajle je bezobrazno skup. I dalje kupujem albume za koje ja mislim da su zasluzili. Znas, ja sam tip malo starijeg kova koji se druzi za Audio CD-om jos od negde 88` kada smo ga placali 50 pa i vise DM. Dosta su uzimali od mene, moja kolekcija originalnih audio cd-a broji vise od 300 albuma koji me kostaju malo bogatstvo