Kutija na semaforima koja radi tuk-tuk-tuk...

poruka: 16
|
čitano: 4.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

... ima i jedan gumb koji radi beep. Zna li itko čemu taj gumb služi, osim što radi beep?

Nagađam da bi možda mogao imati veze sa ubrzavanjem ili usporavanjem pojave zelenog svjetla za pješake, ali nisam nikad vidio da utječe ikako. Jednom mi se upalilo crveno oko sekundu nakon što sam pritisnuo, iako možda to nema veze jedno s drugim ili ičim... Neodlučan

17 godina
neaktivan
RE: Kutija na semaforima koja radi tuk-tuk-tuk...
DigiMagic kaže...

... ima i jedan gumb koji radi beep. Zna li itko čemu taj gumb služi, osim što radi beep?

Nagađam da bi možda mogao imati veze sa ubrzavanjem ili usporavanjem pojave zelenog svjetla za pješake, ali nisam nikad vidio da utječe ikako. Jednom mi se upalilo crveno oko sekundu nakon što sam pritisnuo, iako možda to nema veze jedno s drugim ili ičim... Neodlučan

Gledao sam neke emisije i kažu da je to u biti samo gumb.

Ne treba mi potpis!
16 godina
neaktivan

hhahahaahahahahahahah tema je carska....

BTW, to je za slijepe

15 godina
neaktivan

To šta ćuješ tok-tok,to ti proizvodi ovakav mali zvućnik ((beep speaker),koristi se i u raćunalima),a dal tipka utjeće na promjenu svijetla,to neznam...Neodlučan

16 godina
neaktivan
Ljudima bilo dosadno, pa ubacili kutiju koja radi: tuk-tuk-tuk-... i gumb koji radi beep...
Nitko ne zna koja je svrha toga...
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
15 godina
neaktivan

Ovom tipu je to izrazito smetalo...

15 godina
neaktivan

Taj zvuk slijepima pomaze da nadju gumb,i kad ga stisnes upali se crveno svjetlo..

....SandMan_CRO....
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 0:46 (Y2K2).
16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Služi za plašit vrane.

17 godina

Dexteeeer what does this button do?

Dee Dee don't push that button! Deee Deeeeeeee...

Booooooooom!

Smijeh

I'm going woo woo
17 godina
odjavljen

Na nekim semaforima treba pritisnuti gumb za dobit zvuk za slijepe (oduvijek me čudilo kako slijepi znaju gdje je). Na nekim semaforima, uglavnom na križanjima prometne ulice s nekom sporednom postoji gumb za zeleno svijetlo. U noćnom režimu rada auti na prometnoj ulici stalno imaju zeleno, a sporedna ulica ima senzor koji detektira vozila. Pješaci koji prelaze preko prometnije ulice imaju gumb koji trebaju stisnuti kada žele prijeći cestu. Većina semafora radi tako da vrti cikluse kao da semafor radi stalno, ali ne mijenja svijetla (osim eventualno na pješačkom preko sporedne ulice), a kad detektira vozilo ili gumb sljedeći ciklus radi normalno.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina

taj botun nema veze sa slijepima, pretilima, obdarenima i slicnima.

zeleno se na tim mjestima rjedje pali da bi se ubrzala cirkulacija prometa,obicno je na zelenim valovima.

sve dok nema pjesaka i nitko ne pritiska,zeleno caruje jaaaako dugo.

e sad kad dodje baba s vrecom pvc boca i pritisne, prelazi se na sto hitnije skracivanje zelenog.

odite na vecer kada nitko ne pritiska pa pratite koliko traje zeleno.

uvode i rupu u razini struka ispod tog botuna, da se ugodno skrati vrijeme.

teško vrijeme za matore
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

taj botun nema veze sa slijepima, pretilima, obdarenima i slicnima.

zeleno se na tim mjestima rjedje pali da bi se ubrzala cirkulacija prometa,obicno je na zelenim valovima.

sve dok nema pjesaka i nitko ne pritiska,zeleno caruje jaaaako dugo.

e sad kad dodje baba s vrecom pvc boca i pritisne, prelazi se na sto hitnije skracivanje zelenog.

odite na vecer kada nitko ne pritiska pa pratite koliko traje zeleno.

uvode i rupu u razini struka ispod tog botuna, da se ugodno skrati vrijeme.

Ima taj gumb sa slijepima itekako veze,pa sta mislis kako ce slijepa osoba prijeci na semaforu.

....SandMan_CRO....
17 godina

ima na semaforima sa zvucnim signalom, ja sam se vise bazirao na semafore sa botunima bez zvucnog signala .

teško vrijeme za matore
16 godina
neaktivan

Kolko ja znam kad pritisnes onaj gumb ispod te kutijice, prije se upali zeleno svjetlo.

Model fashion guru.
16 godina
neaktivan

Nije ngo kad sporo taj beep ide, onda je crveno, kad ide brzo onda je zeleno. Njega ne triba ni stiskat ni ista, on je tu cisto da slijepi znaju kad je green a kad red.

Spirit...
17 godina
neaktivan

Dakle postoje dvije vrste kutija, obje imaju gumb koji sluzi da se pjesacima prije upali zeleno.

Jedne imaju zvucne signale a druge nemaju. Zvucni signali sluze da slijepa osoba zna kad treba preć cestu.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice