Koliko zauzima windows xp sp2 ?

poruka: 9
|
čitano: 11.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me koliko prostora na particiji zauzima windows xp service pack 2,dakle samo ono što on instalira.

Imam novi hard od 20gb na koji mislim stavit navedeni sustav zbog osobnih razloga.Što mislite,da li će hard od 20 gb biti dovoljan da se instalira cijelokupno ono što sadrži instalacijski cd od navedenog sistema i da još instaliram drivere za one komponente koje trebam instalirati i koliko bi to otprilike cjelokupno zauzelo harda,dakle samo ovo što sam naveo ?

I još da pitam,da li moram instalirati i drivere za matičnu.Općenito,koliko znam,kad se instalira neki sistem,kad se instalira,ja mogu ući u njega i imam sliku pa mi nije jasno zašto se onda moraju nanovo instalirati driveri za grafičku,zvučnu itd.

Samo da navedem koji mi je plan:

Imam jedan hard sa win7 i želim staviti još jedan(taj od 20gb) sa win xp sp2 tako da budu zajedno u kučištu.

15 godina
neaktivan

http://support.microsoft.com/kb/314865

Ovdje ćeš pronaći sve informacije.

15 godina
neaktivan

Mislim da ce ti 20 gb biti dovoljno za sve sto si naveo..na starom laptopu sam isto koristio i bilo je ok.

Da bi pojedine komponente radile pravilno potrebno je instalirati drivere za iste,u device menageru to lako provjeris,gdje god imas zuti usklicnik znaci da odredeni driver ili nije instaliran kako treba ili uopce.Ako nemas cd-ove s driverima iste potrazis po netu i to ti je to.

A mozes i na tom disku gdje ti je win7 instalirati i windows xp,naravno ako imas dovoljno prostora za to.Potrazi malo po forumu,sve ti je objasnjeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 23:15 (ivele).
17 godina
RE: Koliko zauzima windows xp sp2 ?
lebron kaže...

Zanima me koliko prostora na particiji zauzima windows xp service pack 2,dakle samo ono što on instalira.

Imam novi hard od 20gb na koji mislim stavit navedeni sustav zbog osobnih razloga.Što mislite,da li će hard od 20 gb biti dovoljan da se instalira cijelokupno ono što sadrži instalacijski cd od navedenog sistema i da još instaliram drivere za one komponente koje trebam instalirati i koliko bi to otprilike cjelokupno zauzelo harda,dakle samo ovo što sam naveo ?

I još da pitam,da li moram instalirati i drivere za matičnu.Općenito,koliko znam,kad se instalira neki sistem,kad se instalira,ja mogu ući u njega i imam sliku pa mi nije jasno zašto se onda moraju nanovo instalirati driveri za grafičku,zvučnu itd.

Samo da navedem koji mi je plan:

Imam jedan hard sa win7 i želim staviti još jedan(taj od 20gb) sa win xp sp2 tako da budu zajedno u kučištu.

XP SP2 instaliran na disku zauzme oko 2.5 GB prostora recimo otprilike.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 23:28 (rambox).
16 godina
neaktivan

Da te pitam ovo za drivere.Znači,zasad ima na jednom hardu win7 i instalirane drivere.Zanima me kad stavim novi hard u kučište i kad instaliram win xp sp2,da li ću moći instalirati baš te iste drivere koji su mi i na win7 ili ću morati instalirati neke druge.

To pitam jer sam negdje čuo iako nisam potpuno siguran da driveri moraju odgovarati instaliranom operacijskom sustavu.

16 godina
neaktivan

Ima li netko od vas da je skinuo neki sustav s interneta i da je sve normalno radilo ?

Malo mi je čudno kada pogledam npr. torrent datoteku win xp sp2 jer iznosi negdje oko 550 do 600 mb što mi izgleda malo i pitam se da li je sve ono što je potrebno sadržano u toj datoteci.

Da li sam u krivu ?

17 godina
lebron kaže...

Da te pitam ovo za drivere.Znači,zasad ima na jednom hardu win7 i instalirane drivere.Zanima me kad stavim novi hard u kučište i kad instaliram win xp sp2,da li ću moći instalirati baš te iste drivere koji su mi i na win7 ili ću morati instalirati neke druge.

To pitam jer sam negdje čuo iako nisam potpuno siguran da driveri moraju odgovarati instaliranom operacijskom sustavu.

Za XP moras stavit posebne drivere koje si dobil uz maticnu, ili ih skinut sa stranice proizvođaca maticne i to je to.Cool

16 godina
protjeran

Moj XP zauzima 9 Gb.Star 2 godine.Koji je kardan ovim programima svi se gledaju uvuci u dupe OS-u.

http://aixtended.com/
17 godina
neaktivan
lebron kaže...

Ima li netko od vas da je skinuo neki sustav s interneta i da je sve normalno radilo ?

Malo mi je čudno kada pogledam npr. torrent datoteku win xp sp2 jer iznosi negdje oko 550 do 600 mb što mi izgleda malo i pitam se da li je sve ono što je potrebno sadržano u toj datoteci.

Da li sam u krivu ?

nisam skidao s neta,al imam kopiju originalnih win xp i to ti je na cd-u negdje oko 600 mb i sve ti je tu... meni instalacija uzima negdje 1,50gb

ak hoćeš još dobit na prostoru kad instaliraš windowse odeš na "add or remove programs" i pod "add or remove windows components" da makneš ako ti smeta nešto što si dobio s OS-om.

inače obavezno instaliraj neki TuneUp (najbolje 2009) da pc održavaš redovno čistim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice