zena konobar

Kaže se konobarica
zena konobar

Kaže se konobarica
najopasnija kombinacija tj piće poslije žestice kroz duže vrijeme
definitivno treba izbjegavati bambus
Uglavnom ne mixam. Ako pijem zestu onda pijem zestu, ako je bambus onda je bambus. Iako sa znanstvene strane nema razlike
ta kombinacija cole i crnog vina može biti fatalna,znam da mladi to piju,uostalom i ja sam jedno vrijeme
ali jednostavno se sve svodi na sustavno uništavanje jetre,izbjegavati bambus pod svaku cijenu
zena konobar

Kaže se konobarica
HAHAH da je to netko drugi rekao, ja bih ga isparvio, ali ipak je to mentalist
Uostalom i ja kažem " teta konobar" 
Kada sam u drustvu prijatelji piju alkoholna pica (pivo najcesce) i mene nagovaraju da i ja pijem a ja to nezelim.
Govore mi da sam pi*ka,kukavica,da sta ce mi bit od malo alkohola,ismijavaju me pred ostalima jer nezelim piti
Kako da sve to izbjegnem??
Pogledaj ispod tvog posta u mind chalengeov post koliko ima Thumb Up-ova. I znas sta? U pravu je
Nisu ti prijatelji 100% ako te, kao sto kazes, teraju sa silom, "siluju" ili na bilo koji nacin zlostavljaju da pijes a ti to ne zelis. Sto ce biti kada oni, jedan dan, odluce da namlate nekog posto ih je ovaj krivo pogledao i sve to pod utjecajem alkohola.
Ili nek ti se prijatelji nauce zivjeti sa faktom da ne zelis piti kada oni to zele vec kad ti zelis ili menjaj prijatelje. Takvih u zivoti ces susresti pun *rac.
I da! Sasvim je u redu da ne zelis piti. To je to. Netko ne zeli pusiti netko ne zeli piti. Toliko
Eh sad, pitanje je kako ne biti crna ovca u drustvu kada svi piju. Lako, nemoj piti
Sada su 2-3 pive, jedan dan neces moci biti high sa pivom pa pozelis zestoko pice. Alkoholizam je los. Losiji cak i od droge.
E sad il imate toliko stare konobarice, il si ti toliko mlad pa tako kažeš....
Okej, dobio si sve "savjete" sprdanje i prekenjavanje umjesto savjeta,
evo samo da ja kao starkelja i iskusan pivopija(nac)
kažem koji su ti argumenti zbog kojih te itko neće za*ebavat kad odbiješ- jer su istina:
Od jeftine pive (a za skupu se dok si mlad nema para u kafiću jeltako) pune ekstrakta
i kemikalija kasnije boli glava, posebno ako nisi pošteno i začinjeno jeo. Dakle;
"Neću, od tog jeftinog smeća dobijem uvijek poslije glavobolju"
Predložio bih ti i standardan "neću sad, vozim" ali vidim da si premlad za to, osim ako
nemaš skuter.
Od ostalog, dobra je ideja radler jer je dosta sličan soku, samo traži "mali" i bok.
Eto, lastan je svoje rekao.
ta kombinacija cole i crnog vina može biti fatalna,znam da mladi to piju,uostalom i ja sam jedno vrijeme
ali jednostavno se sve svodi na sustavno uništavanje jetre,izbjegavati bambus pod svaku cijenu
A dobro ti otisao na jetru... Pa nisam dugogodisnji pijanac. U biti, unatoc mojim upisima na ovoj temi pijem jako malo. Bilo je par ekstrema i to je to. Evo vec 4 godine nisam apsolutno nikakav alkohol u sebe unio (izuzev ruma u kolacima xD).
Sto se fatalnosti tice, prisustvovao sam jednom slucaju kada je jedna cura zamalo upala u alkoholnu komu - od BAMBUSA. Kao sto rekoh, sve je to etanol. Koliko te zestica moze ubiti, toliko moze i bambus.
Ne moras meni objasnjavati kako alkohol djeluje, kemija mi je struka ;) Ako ti je ovo sa bambusom sablazan, bolje da ni ne znas sto smo sve u labosu znali raditi (mladost-ludost).
Svaki alkohol unistava jetru i to mnogo. Sve je u disciplini ali kada se pije, pogotovo u tim godinama, disciplina je tesko "dostupna"
Problem u NO.1 mixiii-ijevim godinama je sto se ne pije iz gusta vec da bi se pokazala, dokazala i zadrzala "muzevnost".
@NO.1 mixiii
Kada pijes (ako moras) pij polako i pametno. Izbegavaj zestoka pica i pij kvalitetno zestoko pice ili brand pivo. Heineken je super izbor. Nije poanta napraviti se "grudva", jesti case i pisati macke po ulici i praviti budalu od sebe.
Poanta je gledati nekog drugog kako radi budalu od sebe dok se ti zabavljas
WTF?
znaci ako cu vec "morat" popit pivu pit cu pivu s limunom 
Okej, dobio si sve "savjete" sprdanje i prekenjavanje umjesto savjeta,
evo samo da ja kao starkelja i iskusan pivopija(nac)
kažem koji su ti argumenti zbog kojih te itko neće za*ebavat kad odbiješ- jer su istina:
Od jeftine pive (a za skupu se dok si mlad nema para u kafiću jeltako) pune ekstrakta
i kemikalija kasnije boli glava, posebno ako nisi pošteno i začinjeno jeo. Dakle;
"Neću, od tog jeftinog smeća dobijem uvijek poslije glavobolju"
Predložio bih ti i standardan "neću sad, vozim" ali vidim da si premlad za to, osim ako
nemaš skuter.
Od ostalog, dobra je ideja radler jer je dosta sličan soku, samo traži "mali" i bok.
Eto, lastan je svoje rekao.
Eh imam skutera :D
Ne moras meni objasnjavati kako alkohol djeluje, kemija mi je struka ;) Ako ti je ovo sa bambusom sablazan, bolje da ni ne znas sto smo sve u labosu znali raditi (mladost-ludost).
Kad smo kod kemije...
Dok je bila zdrava i citava Jugoslavija bio sam sa jednim "kontingentom" doktora u Libiji. I znate sta? U Libiji nema alkoholicara!!
Zato sto nema alkohola (: Zbog alkohola moze vrlo lako zavrsiti [ako imas srece] na robiji ili ostati bez ruku, biti kamsikovan [javno] i sve sto "prilici" takvom drustvu
Dakle, doktori iz Juge...nema alkohola ni za lijek a pazari teze od suvog grozda, sljiva, urme....
Dalje znas sve. Malo destilacije
, harmonika, dernek..... [sve to u kampusu]
A bas su lijepu rakiju dobijali. Jednom im je uspjelo da dobiju 60 stupanjsku rakiju. Jednom su "skuhali" rakiju dobivenu od banana...doduse imala je 25 stupnjeva
Tad sam bio 12 godisnjak i nisam pio a nisam pio ni kad sam postao odrasla osoba. A nije da sam nevinasce....
ne objašnjavam tebi već ljudima koji ovo čitaju,ja osobno ne volim ta slatka pića
nije sav alkohol isti,tu se radi o kombinaciji coca cole i alkohola, a taj ne smije postati stil života i svakodnevna navika
nekoliko ljudi koje znam privatno i profesionalno je bilo na rubu ciroze jetre zbog tog fatalnog miksa
WTF?
Ma htio sam napisati losa i jeftina zestoka pica kao sto je No Name votka, viski, brandy...
Neki su toliko losi sto mirisu "neodoljivo" na Etil Alkohol (iz apoteke)
Jednog dana ove zime, nismo imali nekog casa i kolektivno smo svi kao razred otisli u jednu kavanu. I ja sam, s misljenjem kad mogu svi mogu i ja. Pustio sam sve da naruce svoje pive i slicno, a ja sam ostao zadnji.
Narucio sam sok od jabuke uz pitanje je li jako hladan, nakon sto mi je zena konobar odgovorila da imaju samo iz frizidera, rekao sam joj da mi ga ugrije.
Nitko nije smio rijeci progovoriti.
Samo sam cekao tvoj komentar :D
nego moze li mi neko objasniti 'kako piti' neki spominju neko pauziranje?
nekoliko ljudi koje znam privatno i profesionalno je bilo na rubu ciroze jetre zbog tog fatalnog miksa
Kvaka je u tome sto i cola udara na jetru i alkohol udara na jetru. Tako da je to u biti dvostruki udar na jetru. Svakodnevna navika nikako ne smije biti, vjerojatno je i visegodisnja praksa od jednom tjedno previse (ovisno o kolicini).
Slazem se da bi svatko tko unosi alkohol u sebe trebao biti dobro upoznat s time sto mu tocno alkohol cini. Tu dolazimo do onoga u skoli kada se uci biologija i kemija pa se jave pametnjakovici s komentarom tipa: "kad ce to meni u zivotu trebati?".
nego moze li mi neko objasniti 'kako piti' neki spominju neko pauziranje?
Davno ovo mi je bila struka i svakodnevnica [ugostitlejstvo]
Dakle..ako pijes zestoko fora je u mineralnoj ili gaziranoj vodi. Mnogo, mnogo..ali zaista mnogo vode dok pijes zestoko [ne znaci da se moras dolevati kao da si kamila]
Jedan gutalj zestokog dva-tri vode polako i pametno.
Ako jedan dan vidis da nemas "recnika" ako ne pijes onda prekini piti i tgrazi pomoc. To je siguran znak da si zagazio u te mracne vode
Znate, alkohol ne ide kroz digestivni trakt vec direktno iz zeluca u krv [zato se i brzo opijem kada pijemo zestoko]
Losa vijest za muskarce [i za zene isto!]
Alkohol unistava/ostecuje takozvane visoko-strukturirane stanice u organizmu kao sto su jetra, bubrezi, mozak [zivcani sustav] i najvise, na zalost, testise kod muskaraca i jajnike kod zena
Da skratim, na duljem roku od sebe pravite evnuhe
Narucio sam sok od jabuke uz pitanje je li jako hladan,
Zima i jako hladan sok od jabuka. Bravo! 
Da li se sjecas kad sam rekao da si ti moralna vertikala prema kojoj se svi trebaju kretati?
Svaka tekucina ide direktno u krv, zeludac i gusteraca nemaju sto s time raditi.
Alkohol unistava/ostecuje takozvane visoko-strukturirane stanice u organizmu kao sto su jetra, bubrezi, mozak [zivcani sustav] i najvise, na zalost, testise kod muskaraca i jajnike kod zena
Alkohol (etanol) je organsko otapalo. Moze skidati lak sa nokta, boju markera, smeksati ljusku jajeta. Zamisli si sada tu veselu supstancu u krvi kako polako unistava sve s cime dolazi u kontakt.
Jednog dana ove zime, nismo imali nekog casa i kolektivno smo svi kao razred otisli u jednu kavanu. I ja sam, s misljenjem kad mogu svi mogu i ja. Pustio sam sve da naruce svoje pive i slicno, a ja sam ostao zadnji.
Narucio sam sok od jabuke uz pitanje je li jako hladan, nakon sto mi je zena konobar odgovorila da imaju samo iz frizidera, rekao sam joj da mi ga ugrije.
Što pokazuje da si iznimno iskopleksirana osoba, ne zbog alkohola, vec zbog ovog podcrtanog.
E sad il imate toliko stare konobarice, il si ti toliko mlad pa tako kažeš....
Nisam baš tako mlad, a nisam ni star, u najboljim godinama
Ma ne, to mi je onako "poštapalica", ako je žensko zgodno, onda je teta, ako je ružno onda je gabor
Što pokazuje da si iznimno iskopleksirana osoba, ne zbog alkohola, vec zbog ovog podcrtanog.
On je zapravo vrlo normalan, samo što je njegov smisao za humor neshvaćen i nemoj to primati k srcu.
Čemu uopće odbijati nektar života!?
Kad sam bio tvojih godina,bavio sam se svim popularnim sportovima:
-klošarkom
-drogometom
-kotletikom
-skokom s votkom
...i svejedeno,eto me još uvijek ovdje,živog i ne baš zdravog
(ali,to nema veze s mojim "sportskim" sklonostima iz mladosti).
Objasni lijepo ekipi da nisi povodljiv i da nešto činiš
samo kad se to tebi hoće.I zbilja,popij ako želiš....
ako ne,onda nemoj dozvoliti ekipi da te na fore diže.
Ako baš inzistiraju uz uvrede i ultimatume,
onda i ti njima vrati jednakom mjerom.
Predloži nekome iz društva nek se polije katranom i posipa per'jem XD
Ili nek se po*ere susedu ispred vrata, nek pozvoni i zatraži tariguza
Edit: Zaboravih poantu(šta se može,senilnost na dijelu
)
Naravno da te neće poslušati i zbilja učiniti štogod od gore navedenog,
no...tad i ti imaš argument za ne popiti,jer će im valjda doći iz riti u
glavu da ne mogu silom nekog nagovoriti na ono što ne želi činiti.
Okrenuo sam malo na zahebanciju,no to su ozbiljne stvari
i nije se dobro zezati s alkoholom,svi znademo da je alkohol veliko zlo
koje je u stanju narušiti zdravlje pojedinca,razoriti obitelj...etc...
Ma zamisljamo ali ovo citaju i osobe koje nisu bas na TI sa medicinom
@ostali
Laicki, kada alkohol ude u krv onda ide u jetra, jel? Onda ova [jetra] pocinje luciti enzime da bi razgradila alkohol do [mind chalenge upisi nesto!] i sve tako dok se stetne tvari ne razgrade. U toj ljudskoj laboratoriji se odradi mnogo posla sto se tice razgradnje otrova sto alkohol u biti i jest otrov.
HINT:
Trazite na wikipediji Ciroza
pozz svima!
Imam 15 godina i imam problem! Ne nisam alkoholicar!!!
Kada sam u drustvu prijatelji piju alkoholna pica (pivo najcesce) i mene nagovaraju da i ja pijem a ja to nezelim.
Govore mi da sam pi*ka,kukavica,da sta ce mi bit od malo alkohola,ismijavaju me pred ostalima jer nezelim piti
Vidim da imaš svoje "Ja" i to mi je vrlo drago, znati šta hoćeš a šta nećeš je nešto što u životu zaista dobro dođe u bezbroj situacija, i u društvu i na poslu i na drugim mestima.
U tvojoj konkretnoj situaciji, bitno je da ne zaboraviš da ne želiš da se opijaš i da ima načina da se dokažeš u društvu i van kafane (a ako je alkohol i pravljenje sra*a jedini vid dokazivanja u konkretnom društvu, onda biraj novo društvo, ali pretpostavljam da se radi o normalnim momcima i da nije tako). To znači da ćeš nekad morati da otrpiš i to da ti neko kaže da si pi*kica, ali da ćeš to da nadoknadiš na drugom mestu, pogotovo što se radi o prolaznoj fazi koju ima svaka generacija.
Takođe, nije smak sveta ni ako nekad uzmeš jedno pivo. To ne znači da se napiješ, jedno pivo ti neće ništa uraditi, a ne moraš ni njega celog popiti ako ti ne ide, već je to jedan mali beznačajni ustupak kakav ponekad nije loše napraviti, a vremenom će i tvoji prijatelji sazreti dovoljno da poštuju tvoju odluku, a ako su pametni momci, i za sebe će shvatiti da alkohol sam po sebi i nije neka fora.
Ja imam 25 i cijeli život sam pi*ka za neke idiote, frendovi me još uvijek tjeraju da pijem al iz zajebancije, nemoj pit ak nećeš..
Kome god si manji u očima ako ne piješ nije dostojan tvog prijateljstva, drži svoje mišljenje i nedaj se..
Nemre ti niš bit od koje pive il nečega al to ti netreba! Uostalom, kaj su oni neke face sad? Troše lovu na nekaj od čeg ih i onak boli glava i kaj ih tjera da se ponašaju ko debili, ne svi al večina..
I da se razumijemo, većina mojih cuga, i naravno, ako je to jednom, dva puta tjedno to je ok, dapače, ali više od tog je skoro pa problem.
pozz svima!
Imam 15 godina i imam problem! Ne nisam alkoholicar!!!
Takve stvari se događaju ako imaš jak karakter nedaj se nagovorit. Glupo je uopće raspravljati o tome s njima tvoja stvar je što nećeš pit.
Uff...koja tema...
Odmah prva 2 odgovora su i najbolja, kasnije samo razglabanje.
Pa evo da i ja predočim svoje iskustvo.
Kad je krenula tamo neka 14ta godina onda je počelo opijanje samo tako. Oduvijek sam dobrano preko prosjeka u kilama pa sam oduvijek mogao popiti i Boga i vraga a prektički bez ikakvih vidljivih posljedica. Izlazilo se van prvo petak i subotu, uvijek se je cugalo do kraja, i stavrno smo se znali ubijat do kraja, i kako sam već rekao, imao sam "sreće" da zbog konstitucije, hehe, tijela nisam gotovo nikad povraćao i slično, a koliko god da sam popio gotovo nikad se to na meni nije baš vidjelo.
Tamo oko 18te smo počeli izlazit još i četvrtkom, i subotom i nedjeljom, ponekad i petkom...hehe, dobri su to dani bili...ja se ne sjećam kada se nismo nalili ko magarci. I uvijek sam ja vpozio, uvijek sam popio 3x puta više od drugih, a uvijek sam bio najtrijezniji, i još kad je policija uvela puhanje, pa sm oskužili da koliko god a sam pijan ja bi uvijek napuhao 0,0 e od tada nije bilo druge nego uvijek ja voziti. Nebrojeno su me puta zaustavili, bilo je i nekih extremnih situacija, 1 ili 2 pout korz sve te godine, da nisam mogao stajat na nogama a murija me zautavi u Rijeci, međutim puhanje i opet 0,0, srećom nisu tražili nikad da krv vadim. Ali u 99% slučajeva se na meni nije ni moglo razazant da sam bio pijan.
I tako je sve to trajalo, znači od nekih 14-15 pa do cca 22-23 godine, i tek tada, ali bolje da je tada nego još kasnije, mi polako počelo u glavu dolazit šta sve radiš i riskiraš takvim opijanjem, a da ne govorim onda još i vožnjom u takvom stanju. Riskiraš život i zdravlje prijatelja, poznanika, i sasvim nepoznatih osoba u prometu koje možeš unesrećit a koji nisu ni krivi ni dužni, riskiraš uništiti psihu i zdravlje svojih roditelja i rodbine (svojom ozljedom, pogibijom, sranjem koje napraviš), riskiraš puno puno toga tiuđega, a ako si totalni kreten pa ti nije baš do nikoga stalo i voliš samo sebe onda razmisli da riskiraš svoje zdravlje, svoj novac, svoj život.
Nemam šta lagat, bilo je to extra zakon u to vrijeme, pogotovo onaj dio da sam mogao se nalijevat i nalijevat a doć doma prividno trijezan, ili napuhat 0,0 svaki put bez obzira na to koliko sam popio itd itd...je, bilo je super, tada, jer sam bio glup. Jako glup, još kad vidiš da ti alkohol slabo djeluje onda naravno iskušavaš granice, pa exaš cijele boce prvo piva, pa vina, i bambusa, i žestica, i dereš bez beda, i to ti je zakon slijedeći dan, wow kako smo se oblili...ali dodje jednom iz guzice u glavu pa tek onda skužiš kakav si kreten bio i koliko si sreće imao da se nikakva tragedija kroz sve te godine nije dogodila.
Ja ne mogu reć da mi je žao što sam tako to proživio, jer bilo mi je ok, iz nekog razloga nikad problema nisam imao ni sa jetrom, ni sa nijednim dijelom tijela unatoč svom tom alkoholu, lošoj prehrani, i višku kila, osim problema sa leđima, ali to zato jer sam 1 kralježak malo izbio jednom (potpuno ne vezano uz alkohol), ali da bi to ponovio, sada, nebi sigurno.
Kada bi sada morao iznova radije bi izabrao put bez alkohola, čisto iz razloga što ne želim biti odgovorna za ničiju tragediju u životu.
Međutim to je sada, prije je bilo drukčije razmišljanje, tj odsutnost istoga.
Oksidacijom prvo u acetaldehid, a onda u octenu kiselinu. Nisam siguran kako se octena kiselina dalje razgraduje i razgraduje li se uopce...