JustinB-da ili ne zaključana tema

poruka: 153
|
čitano: 22.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: JustinB-da ili ne
dr.sc. kaže...

Ranko Kukumar i ostali fanovi Nirvane i inih morat ću vas razočarati. Nirvana nije dobar band, niti je slušaju inteligentni ljudi. Govorite o nekoj umjetnosti i krasnim, nadahnutim stihovima. Onda čitajte poznate pjesnike iz svjetske i hrvatske književnosti. Mlataranje po gitari i bubnjevima meni nikako ne predstavlja dobar zvuk. Kako možete slušati duševnog bolesnika, narkomana i samoubojicu? Njegovi stihovi su prema vašim spoznajama inspirirajući ali ujedno i komplicirani za shvatiti? Moraju biti, svi znamo da se u drogiranom umu kotačići mogu čudno posložiti. Daleko od toga da tvrdim da je Justin Bieber kvalitetna glazba, ili da Cobainov vokal nije dobar, ali teško je tu govoriti o nekoj pravoj vrijednosti, kada je te pjesme kreirala poremećena glava.

Molim te reci mi koju vrstu glazbe slušaš/preferiraš ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Ranko Kukumar kaže...
Cerina15 kaže...

nije realno uspoređivat bibera i nirvanu

osobno nevolim bibera, a još više mrzim one death black metalce

Ja od metala volim samo trash i heavy, onaj growl kod Death i Black metala mi se ne sviđa, inače mi je Metal kao žanr isto jako drag.

Kod deatha je growl,kod blacka je squeal...

Kao i kod svinje? Sorry :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:11 (VirtUoso).
14 godina
neaktivan
dr.sc. kaže...

Ranko Kukumar i ostali fanovi Nirvane i inih morat ću vas razočarati. Nirvana nije dobar band, niti je slušaju inteligentni ljudi. Govorite o nekoj umjetnosti i krasnim, nadahnutim stihovima. Onda čitajte poznate pjesnike iz svjetske i hrvatske književnosti. Mlataranje po gitari i bubnjevima meni nikako ne predstavlja dobar zvuk. Kako možete slušati duševnog bolesnika, narkomana i samoubojicu? Njegovi stihovi su prema vašim spoznajama inspirirajući ali ujedno i komplicirani za shvatiti? Moraju biti, svi znamo da se u drogiranom umu kotačići mogu čudno posložiti. Daleko od toga da tvrdim da je Justin Bieber kvalitetna glazba, ili da Cobainov vokal nije dobar, ali teško je tu govoriti o nekoj pravoj vrijednosti, kada je te pjesme kreirala poremećena glava.

Joj daj molim te... Hoćeš reći da čovjek koji je se drogirao i počinio samoubojstvo nikako nije mogao biti pjesnički kvalitetan?

Postoje ljudi koji su izrezali vene svoje i pisali pjesmu sa krvlju iz tih vena. I gle čuda, ta pjesma je sjajna. I kad su napisali tu pjesmu obisli su se. I što, ta pjesma nije kvalitetna niti je mogla biti?

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
16 godina
protjeran
JustinB-da ili ne

Meni nema do čorbe (čovjek zna s riječima, totalno), straitsa, rammsteina, i nekih nekomercijaliziranih punk-rock bendova... Death/black metal mi nikad nije pasao,ali mi se zato sviđa folk metal :)...

Btw. umjetnik u pjesmama nije vazan,nego poruka...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:14 (netko,netkovic).
17 godina
neaktivan
JustinB-da ili ne

Ranko Kukumar, meni se čini da si ti suicidalna osoba.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

?

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

?

Prema dosadašnjim postovima. I misliš da je to ok.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nisi mi jasan. Procjenuješ osobu koja sjedi nekoliko tisuća kilometara dalje od tebe, koju nisi nikada vidio u životu na osnovu nekih postova na forumu?!

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Nisi mi jasan. Procjenuješ osobu koja sjedi nekoliko tisuća kilometara dalje od tebe, koju nisi nikada vidio u životu na osnovu nekih postova na forumu?!

Nisi ni ti meni. Dižeš u nebesa čovjeka koji je sve pjesme pisao pod teškim drogama. Kao, to je okey. Ništa osobno, al postaješ Mentalistov klon, način pisanja postova, iznošenja misli i svega ostalog.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nisi ni ti meni. Dižeš u nebesa čovjeka koji je sve pjesme pisao pod teškim drogama. Kao, to je okey. Ništa osobno, al postaješ Mentalistov klon, način pisanja postova, iznošenja misli i svega ostalog.

Kakve veze ima njegovo drogiranje sa njegovim pjesničkim, umjetničkim ostvarenjem? Već sam ti gore rekao da postoje ljudi koji su krvlju svojom napisali pjesme i to genijalne.

Sa Mentalistom se nisam složio u vezi Nirvane, i dalje stojim kod mišljenja. A to što smo dobri ovako privatno ne znači ništa za rasprave na forumu. :)

16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Penryn kaže...

Pa evo, ja tvrdim da ti muzicki dosta uskogrudan i podlegnut stereotipima. Kao i ostali u ovoj temi; uhvatili se nekolicine bendova kao skoljke za nasukani brod. Nemoguce da niste culi nesto tako dobro post-'90-ih. Ili ste samo lijeni maknuti se od radio postaja i mainstream medija? Ili ste samo snobovi. ;-)

edit: ej, da nema droge i ostalih halucinogena tko zna kakvu bi glazbu slusali :D Ima jedna studija o tome...da marijuana dodatno stimulira kreativnost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:24 (VirtUoso).
14 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Pa evo, ja tvrdim da ti muzicki dosta uskogrudan i podlegnut stereotipima. Kao i ostali u ovoj temi; uhvatili se nekolicine bendova kao skoljke za nasukani brod. Nemoguce da niste culi nesto tako dobro post-'90-ih. Ili ste samo lijeni maknuti se od radio postaja i mainstream medija? Ili ste samo snobovi. ;-)

Pa čuo sam naravno, ali ništa toliko da je u meni pobudilo neki osjećaj (neki bi rekli da sam se naježio). Većina današnjih pjevača (dominira uglavnom pop žanr) ima kvalitetan glas, ali tekst nije neki da ostavi poseban dojam. Unatoč tome njihove glasovne sposobnosti su neosporive, pjesme su zabavne, ali nije to ono što ja tražim, a ja tražim umjetnost u glazbi.

Ovo se odnosi na većinu današnjih pjevača koji dominiraju radijima kao Lady Gaga, Jessie J, Katy Perry, Rihanna, i sl...

Inače slažem se sa tvojim postom, današnja glazba je solidna, ima smeća isto kao što je bilo i 80-tih (smeće se uvije potkrade, to je nemoguće da ne bude), samo kažem da su tekstovi pali na niži nivo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:27 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

1. Kakve veze ima njegovo drogiranje sa njegovim pjesničkim, umjetničkim ostvarenjem? Već sam ti gore rekao da postoje ljudi koji su krvlju svojom napisali pjesme i to genijalne.

2. Sa Mentalistom se nisam složio u vezi Nirvane, i dalje stojim kod mišljenja. A to što smo dobri ovako privatno ne znači ništa za rasprave na forumu. :)

1. Ma, ne želim uopće raspravljat o tome.

2. Ne znam u pojedinosti, ali itekako se primjeti njegov utjecaj na tebe.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

2. Ne znam u pojedinosti, ali itekako se primjeti njegov utjecaj na tebe.

O tome sudi kada me upoznaš.  {#}

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

O tome sudi kada me upoznaš.  {#}

Ne sudim ti ništa, samo zapažam postove i njihov stil.

14 godina
protjeran
Xbox360 Modder kaže...

Molim te reci mi koju vrstu glazbe slušaš/preferiraš ?

Klasičnu glazbu te neke vrste elektronske glazbe, trance i chillout. Samo mi sad nemoj napisati da je i elektronska glazba produkt drogiranog uma, čovjeka bez svijesti i sl., jer prilično dobro razumijem tu tematiku.

Ranko Kukumar kaže...

Joj daj molim te... Hoćeš reći da čovjek koji je se drogirao i počinio samoubojstvo nikako nije mogao biti pjesnički kvalitetan?

Postoje ljudi koji su izrezali vene svoje i pisali pjesmu sa krvlju iz tih vena. I gle čuda, ta pjesma je sjajna. I kad su napisali tu pjesmu obisli su se. I što, ta pjesma nije kvalitetna niti je mogla biti?

Ne, ne tvrdim to. Pa i Baudelaire i Ujević su bili poznati po opijatima i slično pa su svejedno (prema kritičarima) među najboljim svjetskim, odnosno hrvatskim autora. Ali, postoji bitna razlika u stihovima. U velikom broju rock i metal pjesama mogu se naći vulgarizmi, direktne poruke o drogi i slično. Misliš li da bi pjesnici prolazili s takvim stvarima? Glupi i neinovativni stihovi, opijumi za mase. Naravno, ovo je uglavnom slučaj, ne tvrdim da su svi sotonisti i bolesnici, ima i dobrih grupa, Pink Floyd mi se najviše sviđa od rock grupa(iako također ne slušam).

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:30 (dr.sc.).
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Cerina15 kaže...

trash metal isto nevolim, slayere nemogu slušat 2min odma me glava poćme bolit (imao sam jednoga u razredu koji ih je sluša, srića prista je brzo)

a taj growl mi je nešto najgore šta postoji

e da, ne shvaćam one metalce koji furaju onaj black stil oblačenja, ne izgledaju baš normalno u društvu

Glazba jednim djelom obilježava čovjeka, i zato ta oblačenja. Cajkaše obično viđaš kako nose skupu robu, satove i sl. Rockere na drugi način, kao i metalce. Postoje i Emo osobe (proguglaj ako ne znaš kako izgledaju) i sl.

Thrash metal je meni iskreno jedan jako ljep glazbeni žanr i obožavam ga, ukus kao ukus, nema smisla da se svađamo sad. Slayer mi je zakon definitivno.

Ja osobno slušam sve vrste metala(čak i razne vrste grinda),punk,rock se isto nađe,u posljednje vrijeme malo i ska i neoklasično/klasično.A inače jedino šta mi smeta je narodna,hrvatski pop,turbo folk i cajke,ponekad to sve troje jednostavno zovem cajke jer su razlike dosta male.

Tehno,strani pop,rap,avantgarde čak i šta sve ne kod mene može proći,osim ako je naravno jedno od onih koje mi smetaju.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan
dr.sc. kaže...

Ne, ne tvrdim to. Pa i Baudelaire i Ujević su bili poznati po opijatima i slično pa su svejedno (prema kritičarima) jedni od najboljih svjetskih, odnosno hrvatskim autora. Ali, postoji bitna razlika u stihovima. U velikom broju rock i metal pjesama mogu se naći vulgarizmi, direktne poruke o drogi i slično. Misliš li da bi pjesnici prolazili s takvim stvarima? Glupi i neinovativni stihovi, opijumi za mase. Naravno, ovo je uglavnom slučaj, ne tvrdim da su svi sotonisti i bolesnici, ima i dobrih grupa, Pink Floyd mi se najviše sviđa od rock grupa(iako također ne slušam).

Postoje načini izražavanja gdje se pisac može izraziti iz druge perspektive gledanja. Dakle, može se izraziti iz pogleda sotone, iz pogleda droge, iz pogleda alkohola.... To je sasvim normalno. Nisu svi pjesnici kao Severina i njen Brad Pitt.

Naravno to ne znači da tekstopisac vodi takav život ili ima mišljenje; Postoje metalci koji pjevaju takve pjesme, a na ramenima imaju tetoviranog Isusa i nose križeve na koncerte, krste se i sl.

Tko vjeruje u boga, vjeruje   i u sotonu. O opijatima su svi dovoljno upozoreni da ih uzimaju na vlastitu odgovornost.

16 godina
neaktivan
JustinB-da ili ne

evo opet flejmate cajke

po čemu su cajke gore od metala?

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
16 godina
protjeran
Penryn kaže...

Samo čovjek koji je potpuno svjestan misli o koncu svog života...

I da, onaj dr.sc. je dobro krenuo, a onda rekao da se tip ubio, steta. Jesenjin se takodje ubio.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

evo opet flejmate cajke

Cajke nisu glazba, to je buka. Metal je galzba, stoga treba razlikovati ta dva pojma (inače različita).

Mentalist kaže...

Samo čovjek koji je potpuno svjestan misli o koncu svog života...

Postoje ljudi koji vole umjetnost, ja sam među njima. Volim istražiti kakvu pouku daje jedna pjesma; djelo;knjiga;tekst, itd., itd.

To je isto ko onaj zakon Crkve da bibliju ne smiješ interpretirati kako tebi odgovara, već kako ona kaže (iako je i Biblija knjiga). Dakle, mislim da nisam jedini koji traži smisao u tekstu jedne pjesme.

15 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

evo opet flejmate cajke

Za početak po tome da ne postoji nijedna cajka koja nije ljubavna pjesma na neki način,nijedna cajka ne spominje opijanje.Imaju 0 umjetničke vrijednosti,možeš reći da metal isto nema ali u svakom slučaju ima više od cajki,barem malo više od cajki.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
JustinB-da ili ne

smetaju mi ljudi kojih ode ima puno, mrzu cajke i svakoga ko ih sluša

a kada neko napadne metal žanr, odma svi dolazite u obranu i govorite kako je metal puno bolji

15 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

a kada neko napadne metal žanr, odma svi dolazite u obranu i govorite kako je metal puno bolji

A da prihvatiš tu istinu da je?

Zezam se,ali naravno mora se prihvatiti da 100 ljudi ima 100 ukusa,pa nekim ljudima je vjerojatno i   trljanje neznam drva po drvu npr. vjerojatno najbolja muzika.

A nekim umjetnicima je npr. motivacija raditi muziku koja se namjerno nikome nebi trebala sviđati(noisecore) a neki pak namjerno stalno istražuju nove zvukove i čim vide da se to nekome sviđa krenu isponova nešto sasvim treće raditi(avantgarde).

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 22:51 (g12356).
14 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Za početak, predlažem ti da prolistaš malo wikipediju i proanaliziraš ta dva žanra. Cajke inače se službeno zovu kao turbo folk žanr, odnosno podžanr folk-a. I ovdje nitko nije napadao cajke. Baš nitko niti ih spominjao nije, a kao prvo razlika je golema u tekst, glazbenom umijeću, potrebnim kvalitetama da bi uopće pjevao metal i sl.

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Cerina15 kaže...

Za početak, predlažem ti da prolistaš malo wikipediju i proanaliziraš ta dva žanra. Cajke inače se službeno zovu kao turbo folk žanr, odnosno podžanr folk-a. I ovdje nitko nije napadao cajke. Baš nitko niti ih spominjao nije, a kao prvo razlika je golema u tekst, glazbenom umijeću, potrebnim kvalitetama da bi uopće pjevao metal i sl.

S tim se definitivno slazem, jer za metal moras imat zicu, nemozes napravit dobru pjesmu samo tako, a za cajke je druga prica, samo malo pocnes zavijat pri pjevanju i eto cajke.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Cerina15 kaže...

Istina je da su neki od najboljih svjetkih gitarista baš u tom žanru.Većina ljudi koji kod mene idu u glazbenu školu također vole rock,metal,punk i slično.Iznimke su oni koji idu na lekcije iz tamburice i sličnog.

16 godina
neaktivan
JustinB-da ili ne

weky, znam to već

obazirao sam se na kolegu koji je reka da nevoli nikakvu muziku s naših prostora

glupo mi je da svi branite metal kad ga netko napadne a pljujete po bilo čemu drugom

ja osobno nevolim metal, jedino možda linkin park, korn itd. ako se to uopće može nazvati metalom

neznam kako neko može volit children of bodom, cannibal corpse, marilyn mansone ili neke druge darkere

15 godina
neaktivan
JustinB-da ili ne

Za jednu dobru metal/punk/rock pjesmu treba truda kao za 10 narodnjaka i 5 ovih popularnih teenagerskih.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
odjavljen
Cerina15 kaže...

1.) Napiši post tako da ga barem malo razumijemo.

2.) Metal zaslužuje da ga se brani dok turbo folk ili tzv cajke nisu niti vrijedne spominjanja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice