I tako je i Quark ušao u našu sektu... dobrodošao, brate :-)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Mislio si reći "kolega sad si službno se z@j€bo ko nikad u životu"
Mint je po mome jedna od boljih i user-friendly distra na kojoj se bez problema snalaze i dugogodišnji useri Windowsa. Uz to, do "naprednijih" postavki se lako dođe, community je velik i nikad nisam imao (većih) problema sa Mintom. Bolji mi je od Ubuntua u bilo kojoj verziji i od Fedore (pogotovo od zadnje dvije-tri).
Mislio si reći "kolega sad si službno se z@j€bo ko nikad u životu"
epitaf:
... bio je pravi čovjek, ISK. Tad se navukao na.. i postao običan geek, koji će uskoro lajkati na fbu i rušiti pentagonove servere. Još samo da svlada multiboot i terminal, l33t 5p1ka je već tu.
Pošto pravi ISK nikad ne staje kad je posao gotov, PC-OS radi .. fali uzbuđenje. Tad obično šrafciger ili disketa proradi i ... eto nove 'savršene' reinstalacije, ideje samo naviru, pa i neke koje nemaju previše veze s realnošću.
btw, @ ISK, kod izbora instalacije prema hardwareu (atom, generacija CPUa..) pripaziti na verziju distre, osnovna i386 radi na svemu, fritezi, dok i686 samo na fritezi s regulatorom dodirnika i jačoj... zbog iskorištavanja željezarije kao wifi, vga i sl., ponekad mora 'jača' verzija, pa da se ne čudiš što nešto neće. Željezarija je kriva (nemoj da san nekog utepija da translatira željezarija).

Kako bre Civil...
Kako bre Civil...
Neka pametna glava je napisala na netu definiciju Civila koja ide:
"Civil je jedini outsider u informatičkoj hijerarhiji jer još nije zaređen. Međutim duboko u nutrini svog bića osjetio je unutrašnji glas koji mu kaže “Dođi sine, ostavi sve svoje snove o životu u prirodi i čistom zraku jer je izrada prave Conky konfiguracije afrodizijak par ekselans.”
Civil još radi u Terminalu i nije ovlašten da išta dira osim prekidača za paljenje računala i monitora.
Ovaj stadij traje dok odgovorne osobe na osnovu pokazanog predznanja ne odluče da li će biti primljen na usavršavanje. Tipično pitanje koje se postavi civilu da se vidi da li je individua uopće materijal za informatičara je “Koja je razlika između Gnome-a i KDE-a?”
Stopa prolaznosti je 3,14% što nas upućuje na činjenicu da otprilike svaki trideseti civil postane insajder. Ostalih 96,86% propalica postanu odvjetnici, ekonomisti, baletani i razne vrste menađera."
Nije moje, teško da bi ja tako nešto mogao napisati, sumnjam na ihusha ali nisam siguran. Sad mi ti reci da se nisi našao u ovoj definiciji.
Stopa prolaznosti je 3,14% što nas upućuje na činjenicu da otprilike svaki trideseti civil postane insajder. Ostalih 96,86% propalica postanu odvjetnici, ekonomisti, baletani i razne vrste menađera."
Nije moje, teško da bi ja tako nešto mogao napisati, sumnjam na ihusha ali nisam siguran. Sad mi ti reci da se nisi našao u ovoj definiciji.
-nisam ja (ili se ne sjećam),... rekao bi ISK.
pa evo jednog javnog priznanja.. jer onaj feeling što bi zagorci rekli, deja vu. (Pervan).
osim razlike u paraleli, meridijan nam je približno isti, godište tu negdje (99% isto), evolucija od amebe do ITjca slična, počeo je koju godinu ranije s potomstvom, pa je u prednosti za komada 1, neću ga stizat jer sam zakasnio, frizura (ne više tako crna, ali su dlake na glavi, ne samo na bradi), kilaža i omjeri (kao mikelanđelovi idealni čovik u krugu..) čak i nekadašnji mali plavi auto, nebi se čudio da je i horoskopski znak. Tako da neke textove osim po kajkanju ili ćakulanju nebih razlikovao. Recimo da bi (da sam natipkavao) natipkao 99% istih textova. Razlika na putu amebe je vjerojatno negdje tamo oko krede-jure (tektonski pomak, recimo pubertet-fax), kad sam ja završio sjevernije i bavio se više soft, on južnije i više hard. Sve ostalo je svaki ITjac prošao, manje-više, jednako. (osim što je on elokventniji i ima podjelu 1-2-2a, al ja sam ljepši). Ta razlika je vjerojatno posljedica soft-hard razdiobe onih ameba, kao i okoliš, prehrana.. vanjski čimbenici po kojim se i blizanci ipak razlikuju.
Tako da stvarno nisam siguran, vjerojatno je on krivac, rečenica je 'prečitljiva' da bi bila moja.
- Samo bi dodao, da je 3.14 precjenjena brojka, kao prva godina faxa, jer potrebni su i baletani, nogometaši, pekari, glazbenici.. i statističari koji to sve preračunaju. Pošto se iz ukupne populacije od 100% mora namiriti sve (nemamo uvoz kineza), postaje jasno da je to filter. Tako da samo 0.14% ostane do kolokvija (taj broj se btw kao PI, naziva 3.14čkin dim, = x MOD INT(x)), tj upotrebe prve apt-get u CLIu. Kasnije se 96.86% CLIjaša smjesti u neku tvrtku gdje ugl. rade na windoze klijentu, klikaju next, igraju WoW i tipkaju zajedljive postove s BCCom BSODa nevaljalog OSa dok onaj savršeni upale jednom.. za ažuriranje passworda.
Vidi ovoga Vitruviana, misli da je ljepši od mene :)
A morao si spomenuti MINT-eka
Nego neki dan pričam s jednim poznanikom, koji je na neki način (ajde neću reći koji, ali pretpostavljam da znate) zaradio onaj tako zvani "MUP virus". I pitam ja njega kako si to riješio, i čovjek mi kaže:
"Ma odnio sam na servis čovjek me spasio, spasio mi sve dokumente i slike. Čak mi je i pozadinu istu ostavio! Naplatio mi samo 400kn"
Jel vidiš ti quark, kakve ti novce gubiš zato što na blog stvaljaš stvari koje netrebaš Ti si pomogao 1000 ljudi koji čitaju tvoje gluposti koje bacaš, a ovaj heroj to naplačuje 400kn.
Zamisli koji su to novci, koje si potencijalno imao
Obavezno si nabavi nekog ekonomista da počne davat savjete
A morao si spomenuti MINT-eka
Nego neki dan pričam s jednim poznanikom, koji je na neki način (ajde neću reći koji, ali pretpostavljam da znate) zaradio onaj tako zvani "MUP virus". I pitam ja njega kako si to riješio, i čovjek mi kaže:
"Ma odnio sam na servis čovjek me spasio, spasio mi sve dokumente i slike. Čak mi je i pozadinu istu ostavio! Naplatio mi samo 400kn"
Jel vidiš ti quark, kakve ti novce gubiš zato što na blog stvaljaš stvari koje netrebaš Ti si pomogao 1000 ljudi koji čitaju tvoje gluposti koje bacaš, a ovaj heroj to naplačuje 400kn.
Zamisli koji su to novci, koje si potencijalno imao
Obavezno si nabavi nekog ekonomista da počne davat savjete
Ma hajde... oni koji će mi donijeti PC zbog toga ni ne čitaju blog pa prema tome sebe nisam ništa oštetio. Šta misliš od čega sam q3,14o PC junioru? Od plaće?

..
- nije (arhitekta) mali od tetke, to je profesionalac (možda iz hitne službe).
Na kraju je samo bitan osmjeh na licu stranke (i majstora).. treba i to znati.
@ unix, daj ne zbunjuj čovjeka.. tek se umintario a ti ga podsjećaš na MS.
..
edit: ispravak ispravka, dva-tri posta doli.
-ovo je mali od tetke (arhitekta), za razliku od malog o'tete koji nije arhitekta, zato i piše mali od tektke.
(inače, može biti tipfeler zatipak, ali sad nije).

..
HAHAH ma nije mali od tetke, ali nije ni "na linuxu vam ne rade mail-ovi" heroj
Jedan lokalni majstor, u čiji servis svratim kupiti DVD-e kad kuham muziku za put na more i slično

..
Hm... jako bitno je da napomeniti da nije "mali od tetke" nego "mali o'tete". To je baza stara priko 20 god iz sjp, a govorija je jedan tip non stop "jesi smotan, nemoš se uspet uz konop, to bi moj mali o'tete napravija itd." i onda je on dobija nadimak "mali o'tete". Inače nema veze sa informatikom ali mi se učinila kao zgodna usporedba za neovlaštenog servisera...
:D
Kako ide sa Mintom? Jesi naišao na neke probleme koje nisi riješi googlanjem? :)
Prijatelju, moram priznati da zasad samo surfam preko Minta i gledam čega sve ima. Ne čačkam ništa tipa da mijenjam neke postavke (dobro, neke mijenjam nisam baš toliki ćuk na batini) ali da ti pravo kažem zasad sam u read only modu. Nije da mogu nešto pokvarit, samo reinstaliram, ali i sa vrimenom sam tanak pa polako. Zasad mi se sviđe jer radi stabilno i kao što sam već ranije rekao udahnuo je novi život ovoj kanti. Planiram i napisati ono ko fol insajderski post, jel, ja veliki linuxaš
Facepalm samom sebi
majke vam ga spalim, jeste vi logirani na moje računalo? pa kud prije....
majke vam ga spalim, jeste vi logirani na moje računalo? pa kud prije....
“Nije me pustilo” podrazumijeva da korisnik smatra da je računalo živo biće, koje usput i ima nešto protiv korisnika, nešto kao redar na ulazu u disko pa ono, ti ćeš uć, ti nećeš.
Potrgao sam se na ovu.
A ona žena isto neka kokoš.
iako mi manje više svi oko mene znaju šifru pa mi to ničemu ni ne koristi,
Evo kolega, ključ od stana pa ga vi kopirajte okolo, brava mi je čisto za foru na vratima, inače može uć svaka tuka.
Opet odličan zaključak quark
S obzirom da i sam radim u radu sa ido, khm hkm, mislio sam reći korisnicima jelte
Ljudi ti obožavaju dati 4-7 potpuno beskorisnih informacija za njihov problem Tu na forumu, još nekako ljudi kod problema i ne navode takve stvari, valjda su vidjeli kak drugi rade, pa uglavnom čekaju da ih se pita, međutim, na drugim forumima, samo pogledaj način na koji ljudi traže rješenje problema
Evo neki dan mi frend šalje poruku na fejsu: "e kralju, opet mi ne radi komp, spojim mobitel s njim, da prebacim pjesme, neće ga uopće učitati, probam s drugim usb-portom, pa sa onim otraga, neće. Restartao sam ga, i opet neće. Neki dan sam dobio nove windowse, i instalirao sam one iste programe kao i ti prošli put. Samo što sam ovaj put umjesto GOM playera instalirao VLC, a umjesto AIMP-a, obični winamp. Aimp mi prestane svirati kad završi jedan krug pjesama, a nije mi se dalo tražiti u postvkama da to namještam. I da, kupio sam novi miš i tipkovnicu. Da pokušam da vratim staru tipkovnicu? Miš nemogu jer je pokvaren. Javi hitno, treba mi muzika za sutra"
S obzirom da znam da nema teorije da mu ja sad govorim šta da probaje, odem ja do njega doma i ustanovim u čemu je stvar.
Riješenje je ispod zatamljeno, baš me zanima koja je informacija od gore navednih bila korisna
Ne radi usb kabel, isčupao sam onaj iz punjača, i radi normalno
Šta se to događa sa ovom temom i Quarkom?
ja živ i zdrav, temu još niko nije izbrisa, a za blog sam trenutno tanak s kvalitetnom inspiracijom :)
a ni ne događa se ništa pametno...
ja živ i zdrav, temu još niko nije izbrisa, a za blog sam trenutno tanak s kvalitetnom inspiracijom :)
a ni ne događa se ništa pametno...
Priznaj da si se navukao na Terminal. Otkako si instalirao Linux od tebe ni traga ni glasa, samo naprijed, ako tako nastaviš uskoro će unapređenje.

Priznajem da sam iz tog Mint PC-a izboja memorijski modul i proda ga za 150 kn fuš-korisniku.
http://informaticar.eu/192-snijeg-ili-labud/
Iz priloženog svjetlopisa jasno je vidljivo da HP-u nije bilo u planu da se ovo računalo uopće može servisirati, niti nadograđivati, a s obzirom da su predinstalirani Windowsi 8 – niti koristiti.
-otkrio si sveti gral ITa. Platit kurvu il' dotura?
-copy možeš napraviti bilo čime, problem je kompatibilnost (npr x64-seven-osam.. i skoro nikakve šanse da sam to napraviš), skraćeno, VM je pravo rješenje, nakon kojeg više ne ovisiš o hardwareu i programeru.
btw, back on topic... ISK, dugo ti nije kroz ruke prošao neki Lenovo PC. Cigla na žici je main fičer unazad godinu dana, dodaj orjentaciju na AIO i tabletiće, postane jasnije. Za uredsko računalo je sasvim dovoljno, naravno, nema više jeftikaner JNCa kad cigla izgubi sposobnost komutiranja AC-DC.
- pošto svugdje koriste 'smart' chip koji ne dozvoljava 'tuđoj' cigli da radi tako odgovoran posao, za predpostaviti je da će generiranje profita više doprinjeti taj izum nego što je od njega koristi imao npr Tesla (limited warranty 1y/0y/0y).
@ISK: priznaj da si piliće (koji su bili smješteni u ovom praznom dijelu kućišta) odnio doma. Na taj način si dodatno zaradio na krajnjem korisniku.