Informatičar starog kova

poruka: 1.401
|
čitano: 392.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Informatičar starog kova

Uvjek je dobro cuti nest poucno od "vrhunskih znalaca" kad ti dođu u butigu, pa eto, vjerujem da imas materjala.

daniel
15 godina
neaktivan
Re: Informatičar starog kova
Informatičar starog kova kaže...

Alo ljudi

Imate li kakvih želja šta da pišen? Uvik san sluša glas naroda :)

Samo mi nemojte reći: "Piši češće" jer kvaliteta x kvantiteta = konsanta :)

Jep, ako je!{#}

I ne, nemam temu, samo zaj*bavam.{#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
po mojoj slobodnoj procijeni, većina ljudi te čita zbog tvojih susreta sa inteligentnim korisnicima vrhunskih gadgeta :-)
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Napiši nešto o bugu...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Može jedna o usporedbama now and then?

Tipa, kako je danas izgleda tipična zamjena HDDa, a kako je nekad to izgledalo, koliko je bilo (više) posla i slično. Toga sigurno imaš na pretek.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
neaktivan

Nije loša ideja "Now and then"... kad se samo sitin jumpanja 486 motherboarda :(

16 godina
neaktivan

Nije loša ideja "Now and then"... kad se samo sitin jumpanja 486 motherboarda :(

Ne zaboravi psovati! {#}

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
13 godina

Samo MBa? Ja bih rekao prije jumpanje ***svega*** :D Od ploča, modema, zvucnih... Ahhhhhh good ol' days; ukrali ih DIP switchevi! {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
15 godina
Informatičar starog kova

Uh, dok sam ja svog amdejca K6-2 sa 300 Mhz dizao na 333 da bi mogao dekodirat DivX bez trzanja... :D Naravno, ne iz biosa nego jumperima, jedan za bazu a drugi za multy. Ne moram ni reci da sam pored kompa imao stolni ventilator po ljeti. Al bar sam filmove mogao gledati u miru po zimi sa dekom. :)

15 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Samo MBa? Ja bih rekao prije jumpanje ***svega*** :D Od ploča, modema, zvucnih... Ahhhhhh good ol' days; ukrali ih DIP switchevi! {#}

A tjeranje egzotičnih komada hardvera poput Sound Blastera ili CD-ROMa da prorade pod DOS-om? {#}

Mali hint:

SET BLASTER=A220 I3 D1 H5 P330 E620 T6

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
Informatičar starog kova

E da, sad mi je pala na pamet jedna ideja, recimo da pišeš koliko je nekad trebalo vremena da od "kutija" dobiješ gotovo računalo spreno za rad, a koliko danas.

Dakle da kupiš posebno komponente i da kreneš u sastavljanje i instalaciju winsa i svih drivera, a koliko treba danas.

Recimo znam da sam ja svoje prvo računalo naručio u jednom lokalnom dučanu, i da ga je majstor koji ga je sastavljao kod mene doma, proveo cijeli dan sastavljajuči i instalirajuči drivere, a još i spajanje interneta {#}

A danas, recimo ja sa ssd-om, instalacijom sa usb 3.0 sticka, kompletno računalo izvadim iz kutija i složim, te instaliram sve, za manje od sat vremena! nisam mjerio točno, ali vjerujem da to može i brže, da ja usput ne radim još 10 poslova {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Now and then se sviđa i meni.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
protjeran
Informatičar starog kova

Seri po jabuci :D

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina

Alo ljudi

Imate li kakvih želja šta da pišen? Uvik san sluša glas naroda :)

Samo mi nemojte reći: "Piši češće" jer kvaliteta x kvantiteta = konsanta :)

Ajde jedan "javni natječaj" iz tvoje perspektive, jesi pisao ono nešto za servis, ali...

Onako, malo žešće. {#}

15 godina
Informatičar starog kova
Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
16 godina
vlad0 kaže...
Jovanka kaže...

A tjeranje egzotičnih komada hardvera poput Sound Blastera ili CD-ROMa da prorade pod DOS-om? {#}

Mali hint:

SET BLASTER=A220 I3 D1 H5 P330 E620 T6

- nije to SB, to je SB16/AWE32 jer je T6. Uvijek I5 (3 je za LAN). Jumperi? P&P.

Kad smo kod jumpera, ima li besmislenijeg primjera od 80pinova na MBO za izbor SD-DDR-a? 80 komada jumpera, potrebno prebaciti s pin 1-2, na 2-3...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Danas (jel, danas, bilo je aktualno do prije dvije-tri godine) je nekima problem složiti master-slave na IDE kanalu.

-"Nero mi ne vidi pržilicu, sve sam spojio..."

-"OK, doći ću danas pogledati". Par sati kasnije, kad dođem i vidim:

-"Komp mora samnom doma, nešto tu ne štima"

sutra...

-"Nije ti valjao IDE kabel i morao sam flashati BIOS, bio je neki bug. Sad sve radi. 2 sata posla + kabel - 150kn".

-"Može, evo ti".

-"Hvala"

{#}

[edit] - što ću im ja, sve je pisalo na onim papirima uz pržilice/diskove i na samom driveu... Ne možeš fulat.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 15:55 (Sum_of_all_fears).
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Danas (jel, danas, bilo je aktualno do prije dvije-tri godine) je nekima problem složiti master-slave na IDE kanalu.

-"Nero mi ne vidi pržilicu, sve sam spojio..."

-"OK, doći ću danas pogledati". Par sati kasnije, kad dođem i vidim:

-"Komp mora samnom doma, nešto tu ne štima"

sutra...

-"Nije ti valjao IDE kabel i morao sam flashati BIOS, bio je neki bug. Sad sve radi. 2 sata posla + kabel - 150kn".

-"Može, evo ti".

-"Hvala"

{#}

[edit] - što ću im ja, sve je pisalo na onim papirima uz pržilice/diskove i na samom driveu... Ne možeš fulat.

Istu stvar, tebi/meni/10-om, napravi automehaničar kad odvezeš automobil na servis. O meštrima za kućanske aparate da ne pričam.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

{#}

Danas je mnogima problem spojiti i sata disk na ploču sa sata only utorima ,pa prema tome?

Barem se i na tome može zaradit (spajanje i inicijalizacija i format diska - 100 kn ,na licu mjesta + par gemišta). {#}

Evo ,prije dva sata.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 16:02 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže..

Danas je mnogima problem spojiti i sata disk na ploču sa sata only utorima ,pa prema tome?

Barem se i na tome može zaradit (spajanje i inicijalizacija i format diska - 100 kn ,na licu mjesta + par gemišta). {#}

Evo ,prije dva sata.

Ti si jedan od onih što se zahebava s ministrom financija (nema veze tko je na vlasti), na gemište niste platili PDV, bando lopovska.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
(...)

- nije to SB, to je SB16/AWE32 jer je T6. Uvijek I5 (3 je za LAN). Jumperi? P&P.

Kad smo kod jumpera, ima li besmislenijeg primjera od 80pinova na MBO za izbor SD-DDR-a? 80 komada jumpera, potrebno prebaciti s pin 1-2, na 2-3...

Kod SB-a, defaultno su se koristile dvije IRQ linije - IRQ 5 i 7. Izvorno se koristila IRQ 7 linija, od SB-a 1.0 iz 1989. godine sve do SB16 iz 1992. godine, kada je default promijenjen na IRQ5. Razlog je jednostavan: IRQ 7 je linija namijenjena prvom i drugom LPT (paralelnom) portu, dok je IRQ 5 namijenjen trećem (kod nekih proizvođača i četvrtom) LPT portu; neki proizvođači koristili su IRQ 7 za LPT1, a IRQ 5 za LPT2. Sve je bilo u redu u doba DOS-a, ali u Windowsima (3.0 izašao je 1990., 3.1 1992. godine) se moglo dogoditi da bi korisnici pokušali pustiti muziku dok bi printer radio - budući da dva uređaja ne mogu u isto vrijeme koristiti istu IRQ liniju, ili glazbe ne bi bilo ili bi printer prestao printati. Budući da je standardna konfiguracija portova kod PC kompatibilnih računala bila 2 serijska i jedan paralelni, IRQ 5 se vrlo rijetko koristio za predviđenu namjenu, pa su se zvučne kartice obično konfigurirale da koriste dotičnu liniju.

IRQ 3 je linija namijenjena drugom/četvrtom COM (serijskom) portu i rijetko se koristila za potrebe zvučne kartice. COM1 je obično bio zauzet mišem, dok se na COM2 obično spajao modem (što znači - ili nema zvuka ili nema BBS-inga, odnosno nešto kasnije, pristupa Internetu).

Kako izgleda 80 jumpera za odabir memorijskog utora, slika je ispod (ploča je Syntax SV266A).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ti si jedan od onih što se zahebava s ministrom financija (nema veze tko je na vlasti), na gemište niste platili PDV, bando lopovska.

Kak nismo? A kaj se sa PDV-om na sumpor ,vinobran ,vodu ,naftu za traktor .... itd. Nemoj ti meni .... {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
kizo2703 kaže...

Kak nismo? A kaj se sa PDV-om na sumpor ,vinobran ,vodu ,naftu za traktor .... itd. Nemoj ti meni .... {#}

I to ste prošverali iz nekog skladišta, naftu izvukli iz tajkunske lađe, na trošarinu si zaboravio ili ti je vino pomutilo oštrinu razmišljanja. Uglavnom potpomažeš sivu ekonomiju i rušiš ekonomski poredak jedine nam domovine (ako se tu ima što rušiti, nakon ovih naših ekonomskih stručnjaka).{#}{#}

13 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Nisam u gugl upisivao tko su šampioni, nego sam išao na link u komentarima, na stranicu koja ih opisuje.

Ja ih zovem nenadjebivi genijalci, iz istog razloga zašto ih neki zovu šampioni.

Čitajući iskustva s jedne i druge stranice,  nasmijao sam se i malo je falilo da ne zaplačem.

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Alo ljudstvo...

Šta vam se čini, kakav je ovaj mladac ČZI koji je napisa zadnja dva posta? Zna dečko znanje, nema šta. Cili život san govorija da će daleko dogurat :)

16 godina

.. koji je napisa zadnja dva posta?..

- napisa ih ISK-mlađi. Tako je to kad postaneš role model. (iduća faza je zamjenjivost...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Alo ljudstvo...

Šta vam se čini, kakav je ovaj mladac ČZI koji je napisa zadnja dva posta? Zna dečko znanje, nema šta. Cili život san govorija da će daleko dogurat :)

Zanimljivo piše, uglavnom mi bude ža šta je već kraj posta.

Čovjek Zlatnog Imena :)

Pingu ;)
13 godina

Alo ljudstvo...

Piše realno, u skladu s dosadašnjim tvojim postovima; with a twist (distribucija vs "old_school_PCškabucin"). Samo mislim da će se jako brzo "ispuhati" s obzirom da je tematika puno uža od tvoje. Nije to toliko loše, ali činjenica je da mu je fluktuacija Štefica(TM) puno manja nego tebi. {#}

Keep up the good work! {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Alo ljudstvo...

Zanimljivo piše, uglavnom mi bude ža šta je već kraj posta.

Čovjek Zlatnog Imena :)

Dobar si. Samo mi reci kako si skužija jer meni je tribalo 6 miseci a prvi rođak mi je... :)

15 godina
Vapor kaže...

http://quark.blog.hr/2010/11/1628430668/rat-svjetova.html

Skidam kapu na ovaj post skupa sa starim. Da sam starom da ga pročita koji je bubuk za informatiku, ali eto smoga je znanja da čita portale i ponegdje ubaci komentar da skuži tematiku tvog posta.

E, i jesi na kraju saznao tko je ČZI? {#}

Jesam :)

Čovjek sa Zlatnim Imenom.

17.3.2012. 

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 20:50 (Vapor).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice