Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 991.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Gitare i sve vezano uz njih
codec kaže...
R4zOR229 kaže...
codec kaže...

Imam jedan super program što se tiće sviranja zove se frets on fire nešta slično ko gitar hero samo duplo bolje i teže mogu se ubacivat svoje pjesme a svira se tipkovnicom to se jedino nemože izvest na laptopu jer se tipkovniva mora stavit u položaj kao gitara zabavnp je a može se skinut na ovom linku http://fretsonfire.sourceforge.net/

i kakve to ima veze s ovime...

kakve nema u programu sviraš gitaru a na temi piše gitare i sve vezano uz njih pa znači taj program je vezan uz njih a čuj lika kakve to veze ima Cool

da ali se ovdje prica o pravim gitarama....

I don't ask why people lie, I just assume they all do.
15 godina
neaktivan
jel zna neko za kolko se moze kupiti solidna akusticna gitara (u zg)
50Niggas
17 godina

pa kolko imas music shopova odes i isporobavas kaj ti si se svida

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Jel može itko od vas prokljuvit kakav je ovo bolesni taping na 4.50

? Da ga je*** ne kužim kaj svira tu...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
1domagoj1 kaže...

Zato on i je The Eddie Van Halen Cool

Men aren't fat, only fat women are fat.
16 godina
neaktivan

Moram s nekim ovo podijeliti, s nekim tko razumije kako je to biti bez 'svojeg' zvuka :-)

Dakle, kao sto sam pisao pred jedno tri mjeseca, dao sam pojacala i sound processor na preradu, tj. na izmjenu transformatora na 110V.

Jucer su me napokon nazvali i rekli da je gotovo.

Valjda treba bit malo agresivan kod takvih stvari, ja sam naucio da su muzicari nekako ozbiljniji u trgovanju, ali to tako ne ide ovdje izgleda.

Elem, lijepo sam nazvao, i pitao kako ide jer mi se nitko nije javio vec 5 tjedna. Zena na telefonu mi govori kako se jos radi na tome, bla bla bla. Ja joj govorim, kako mi je receno da ce pojacala biti gotova za 3 tjedna, a evo istice 4 mjesec. I kad sam to rekao, puko mi je film. Lijepo sam joj u startu rekao da razumijem da ona nije kriva, tako da lijepo prenese nekom svom manageru da cu po pojacala doci u petak, i odnijeti ih ili sredjena, ili nesredjena skupa s mojim depozitom i tuzbom preko potrosacke udruge.

Onda mi je odmah rekla da sacekam minutu. Cekao sam na telefonu tocno 60 sekundi a onda zaklopio.

Nakon dva sata telefon zvoni, pustio sam ga da zvoni malo, a onda se javio i rekao da ne mogu razgovarati jer sam na sastanku nek me nazovu za sat vremena.

Tocno sat vremena kasnije, zove Netko Netkovic, i govori mi kako su pojacala sredjena, da ce me kreditirati i prakticno nakon depozita trebam platiti dosta malu cifru, bla bla bla...

Goveda. Sviram na dzepnom pojacalu vec 4 mjeseca. Uf!

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 21:14 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
peraja kaže...
1domagoj1 kaže...

Zato on i je The Eddie Van Halen Cool

Samo zato jer ima Pick of Destiny Smijeh. Ko je gledal Tenacious D, skužit će o ćemu pričam. :D

Šalu na stranu, ovo je stvarno teško za skontat.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

/cut

Haha, čim se spomenu tužba i potrošačka udruga u istoj rečenici, gotovo je za 3 sata, a ne za 3 tjedna :D. Go Deus!

17 godina

Ajd bas dobro da si napokon dobio pravu stvar, a ovakvi slucajevi nisu rijetki nazalost...ugl susjedi su imali mira 4 mjeseca, idili je došao kraj, jeli Smijeh

Men aren't fat, only fat women are fat.
17 godina
1domagoj1 kaže...

pa imas close look jos :D bas cu vidjet sutra malo sad ce me stara ubit ak ukljucim pojacalo,btw zkj tabove ne pogledas iako mozda nisu tocni bar imas okvirno otkud krenut

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 23:27 (R4zOR229).
14 godina
neaktivan

pitanje... sto mislite za pocetak koju gitaru nabavit... ciljam akusticnu

Ibanez SGT120E VBS
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
1domagoj1 kaže...

pa imas close look jos :D bas cu vidjet sutra malo sad ce me stara ubit ak ukljucim pojacalo,btw zkj tabove ne pogledas iako mozda nisu tocni bar imas okvirno otkud krenut

A znam, to sam mislil i reći, iako je tolko blizu, opet ne vidim niš. Ne znam uopće, nemam uopće pojam u glavi kak tak neš proizvest. :D Tabove nisam gledal, ali ajd, budem bacio oko ako ima kakav. ;)

16 godina
neaktivan

UU je*ote zvukaa Iznenađen ..... baš je The Eddie Van Halen Smijeh

EDIT: E, htio sam i pitati još, jel postoji bežično pojačalo?

Prof. dr. sc. torrentologije
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 12:09 (Brzi97).
17 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

UU je*ote zvukaa Iznenađen ..... baš je The Eddie Van Halen Smijeh

EDIT: E, htio sam i pitati još, jel postoji bežično pojačalo?

Kak misliš, bežično pojačalo?! Svako pojačalo moraš u struju uključit, nema bežičnog prijenosa struje :D.

Ali za prenositi signal, da postoje wireless sustavi, ali to ti je jaako skupo (ako nešto valja, i ovdje vrijedi poznata: kolko para tolko muzike). Tu ima nekakvih par pa si pogledaj.

16 godina
neaktivan

Mislio sam da li postoji nekakvo pojačalo za koje ne triba struja, već na baterije recimo, isto kao što postoje bežične tipkovnice, miševi itd.

17 godina

pa ja imam npr roland micro cube i moze radit na baterije s time na gitaru normalno spojim kabom na njega,jedio kaj ima sam 3wata sad nzn bas dali jaca pojacala mogu na baterije

17 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Mislio sam da li postoji nekakvo pojačalo za koje ne triba struja, već na baterije recimo, isto kao što postoje bežične tipkovnice, miševi itd.

Pa naravno da postoje, samo mala pojačala, naravno. Tipa 5W tranzistorac neki. Imaš one Marshallove micro ili tak nekak se zovu. Veće i jače pojačalo, heh, teško ili nikak. Jedino da ga spojiš na nekakvih par akumulatora većih. Analogija s bežičnim tipkovnicama i miševima nikako ne leži jer su to sve mali uređaji male potrošnje. 100W combo lampaša teško da ćeš upogonit na baterije...

17 godina
neaktivan

Što se tiče tappinga na 4:50 u Eruptionu, iz prve bi rekao da tapka s palm mutingom uz bolesnu razinu distorzije što daje onakav prigušen zvuk.

Inače nisam fan EVH-a i shreddinga, a pogotovo nisam fan tog videa koji, kao da vrišti "ja imam najveću karu!". Još shvaćam da netko želi biti poput Eddieja pa da može odsvirati tapping sa 10 prstiju i 22 sweeping arpeggija u sekundi (trademark i copyright shreddinga), ali to dobrovoljno slušati - to nikad neću shvatiti. Ionako zasigurno postoje brži gitaristi od Eddieja koji nisu tako eksponirani, a ovi poznati iz svog "talenta" zarađuju kruh samo zato što ih sponzoriraju kompanije poput recimo Fendera (EVH) ili Ibaneza (Vai i Satriani) kako bi izreklamirali svoje gitare kao izuzetno svirljive ("vidite narode, s našim Ibanezom se zaista može odsvirati 352 tona u sekundi!").

Naravno, impresivno je kad netko ima takvu tehniku kao EVH, ali svaki čovjek, koliko god bio (ne)talentiran, uz par sati vježbe na dan, 15 godina vježbanja i malo volje, može postati poput one tzv. "kreme gitarista". Nažalost, nema svatko (po mom mišljenju i dragi nam Eddie) osjećaja za glazbu tako da mu džabe tehnika kad on zna jedino za random kruženje po skalama.

Kad se samo sjetim kako je Eddie upropastio fino melodičan

sa svojim solom u 2:16 koji baš nikako ne paše konceptu pjesme koji baš fino gradi sintić. Iz relativno laganog refrena prelazi na solo u drugačijem tonalitetu s brutalnom distorzijom i visokim tonovima s gro pinch harmonika. Zapravo veoma siromašan solo bez temelja od 17 sekundi u koji je Eddie natrpao sve kerefeke kojih se mogao sjetiti. Clap-clap...

When you came pulling in here, did you notice the sign on the front of my house that said ''Dead Nigger Storage''?
17 godina
neaktivan

Slažem se s tobom, ali ne u potpunosti. Recimo, taj dio s tappingom, je, onak, zbilja fora.

Ovaj solo u Jumpu je ok. Nije ništa posebno, ali je ok. Zapravo taj ulazak u drugi tonalitet je dao malo na boji toj pjesmi, klasična fora. Lickovi su isto, klasika. Shredding je naravno, uvijek polemika. Postoje slučajevi kad je shredding jednostavno to, baš treba, a postoje slučajevi kad čovjek čuje, odma poželi razbiti zvučnik kolko u tom trenutku ne paše. Sve se svodi na osobni ukus slušatelja. Konkretno, u tom videu koji sam stavio, gotovo pa cijeli solo je onak, baš čisti shredding, svakako nije zgodno, tek se ponegdje nazire motanje oko neke melodije. Poslušaj recimo

dvije odlične solaže, shred, ali smisleni, to je to. Ništa drugo ne bi pasalo jednostavno. Od ta dva mi je nekak draži RTL solo, iako je Friedman odličan gitarist i reko bi superiorniji od Hammetta, al RTL mi je tu stvarno draži, ima neku progresiju, od lagane solaže builda se prema nekom vrhuncu i onda se ono, oslobađa. Friedman ima zgodne lickove i često koristi egzotičnije skale nego samo trčanje po pentatonskim skalama gore-dolje i zbog toga njegove solaže su onak, zanimljive i (relativno) bolje.

17 godina
neaktivan

OK, još nekako mogu probaviti shreddanje u metalu (iako ne volim ni metal, ali iz drugačijih razloga), ali građenje karijere na čistoj tehnici ne. Glazba nije natjecanje u brzini - svaki (dobar) glazbenik bi trebao imati vlastiti stil. Pritom ne mislim (samo) na odjevanje i look, već na cijelo izražavanje (koje bi trebalo primarno biti kroz glazbu). A što nam Eddie radi? Uzme gitaru (vrijednosti 25'000 $, stvarne cijene ne iznad 1'000 $) pred big fucking stackom ogromnih pojačala (sveukupne snage vjerojatno jače od 10 MW-a) i bez ikakve podloge istehnicira svoje u 10 minuta. Kreativno?

Nije da imam nešto protiv shreddanja, samo volim da je sve lijepo ukomponirano. Recimo,

mi se sviđa iako ima shredding solo na kraju.

Čak se pitam je li Eddie stvarno tako dobar gitarist. Bilo je mnogo polemike oko

pjesme Jump. Neki kažu da su klavijature bile semplirane na 48 kHz te da je to rezultiralo višim tonalitetom što se nikako nije dalo ispraviti, ali u usporedbi sa studijskom verzijom čuje se da je tonalitet isti. Dakle, Eddie je vjerojatno uzeo gitaru naštimanu na pola tona niži štim. Imao je mnogo opcija da ispravi taj horor - mogao ju je zamijeniti za neku naštimanu na standardni štim ili je jednostavno mogao svirati za poluton više. Što je on napravio? Nastavio kako je naumio, kao da ne čuje što radi.

When you came pulling in here, did you notice the sign on the front of my house that said ''Dead Nigger Storage''?
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 2:33 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan

Hehe, ne bih htio ulaziti u polemiku s tom pjesmom Jump kad ne znam o ćemu je riječ tu točno, jer iskreno, EVH-a niti ne slušam, znam onu Eruption i tih par live soloa s Youtube-a.

Glazba nije samo tehnika i brzina, istina, to stoji. Badave je moći odsvirati 20 nota u sekundi ako to ne znaš usmjeriti i nešto od toga napraviti. Eddie zna svirati i zna stvarno i unijeti feel u stvar, ali ga zna i zaj*bat i to grdo. Pogledaj

primjer. To što svira na početku, ne znam jel je to neka pjesma ili je to "pripremio" ili na licu mjesta izmislio, ali je odlično. Čak je i do 1.20 sve okej, ali onda ga za*ere na 1.25. Izgleda mi ko da je počel vježbe zagrijavanja tu. Da se bar vrtio malo duže i više oko te teme s početka, pa onda krenul na Eruption baš bi super bilo. Al eto, nije. A velim, opet, sve ovisi o ukusima, nekome je možda baš super to. Svakako da je shred dobra stvar, ali u mjeri. Uvijek treba naći mjeru (za bilo šta) i to moći ukomponirati. Onda je to to.

16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

To je The Soothsayer.

Digitech whammy, shred, no sta ti mislis o tome? Zanima me.

Vai je meni drazi od Satrianija jer ima Tender Surrender, dok Satrian-i ima Cryin' i Always with me, always with you.

Ne mogu pisati, moram uciti, mama gasi PC.

15 godina
neaktivan

Buckethead je jedan od boljih gitarista današnjice. Shredder al ima bluesa u sebi.

Jel itko čuo od Ron Thal-a "

"?

hmda
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

To je The Soothsayer.

Digitech whammy, shred, no sta ti mislis o tome? Zanima me.

Vai je meni drazi od Satrianija jer ima Tender Surrender, dok Satrian-i ima Cryin' i Always with me, always with you.

Buckethead mi je iznimka. Iako sam ga čuo svega dvaput (uključujući linkani video), mogu reći da mi se čini vrlo dobrim, ali pošto nisam u tom điru, ne slušam ga.

Ne znam zbog čega mi je Buckethead OK, pretpostavljam da zato što njegove izvedbe nisu samo brzina i drkadžijanje. On nije baš tipični shredder, više neki progresivac koji razvuče jednostavnu progresiju na 9 minuta uz super lickove i solaže.

16 godina
neaktivan

Evo da napokon linkam ponesto sto nije snimljeno iPhoneom.

Malo informacija:

- s obzirom da jos nisam kupio mic (eeeeek), ovo je snimljeno drito sa analognog outputa na GMajoru, dakle Simulclass i slanted cabinet nisu pokazali svoju moc, ali triaxis prede ko maca :-)

- Sampleovi su recordani i editirani u Ableton LIVE 9, po meni definitivno najbolji software za gitariste koji vole jammati, jer je software radjen upravo s tom namjerom (naravno, laptop je spojen na fcb1010 tako da mogu snimati nove sampleove bez klikanja mishem - trenutno radim pomalo i na voice commandu).

- Bubnjevi su nabrzaka slozeni u MIDIju i provuceni kroz EZD sa DFH setom.

- Bass je zapravo _opet_ gitara i Triaxis, potpuno ista shema - osim sto sam na G-Majoru sredio Octaver za dvije oktave nize - daje dosta dobru (i jeftinu) simulaciju bassa. Obradio u Abletonu, ali nisam bas vican editiranju i nisam potrosio puno vremena pa je ispalo kako  je ispalo

- Post processing efekti (reverb, stereo) su editirani u abletonu, a sve je naravno snimljeno dvaput za razliciti kanal (osim soloa koji je bio vise manje trenutak ne-inspiracije)

Eto, link je tu... svaka vrsta komentara je dobrodosla...

http://dl.dropbox.com/u/80655/final%20joyride.ogg

Cheers!

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 18:11 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Cheers!

Nevjerovatno.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
/cut

Kul. :D

17 godina

pitanje dali je moguce kak izvest da mi amplitube promjeni preset dok svira tj da se to narikta ne nekakvu tipku ili tak nes(nemam pedale nikakave ni org amplitube niti ijedne druge)

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
...

Prejebeno ! Namigiva

17 godina
neaktivan

Tek sad vidim da i ovakva tema ima. Eto pa da se i ja javim sa svojim Squier Bullet Strat-om, nema se para za nesto bolje, ali sluzi svrsi. Cool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice