Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.009.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
AmonZero kaže...
r3c0d kaže...

Pozz. Sviram već misec ipo dana na prijateljevoj klasinoj i sad bi tija uzet električnu. Vaše mišljenje o ovoj http://webshop.musicshop.hr/gitara-elektrina-p-6255.html i racuna sam neko ovakvo pojačalo http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/gitarsko-pojacalo-roland-cube-20x-footswitch-channel-oglas-4686025. Nešto bolje za te pare ?

Imam isto takvo pojačalo i FENOMENALNO je !

Imaš štimer, brdo efekata i predobar zvuk. Prijatelj je donio neku malo lošiju gitaru i zvuk je bio odličan.

Ti malo pretjeruješ. ^^

14 godina
Gitare i sve vezano uz njih

A mišljenje o gitari, kvaliteta izrade... netko svira na ltd-u?

xf: recod8600
16 godina
r3c0d kaže...

Dosta ograničena  gitara što se zvuka tiče, jer su pick-up-ovi loše izrade...

Na mom Fender Champ-u 600 je clean bio po mom ukusu grozan, gitara je više namjenjena rock i metal žanrovima. Po mom sjećanju tijelo je od lipe, finish mi odaje dojam neke monotone gitare, ironija je u tome što i jest.

Za te novce potraži neku modanu Yamahu Pacificu 112 po oglasima, eto to bi bila bolja solucija, ili još bolje - štedi još i skupi za nešto bolje.

Ja sam za 2000KN ubo Vintage V100CB i ona je s obzirom na cjenovni rang dosta raznovrsna i svirljiva, tako da ciljaj na tako nešto. A za slične novce na oglsima nađeš i Squier Classic Vibe Stratocaster ili Telecaster-a, koji su za te novce odlični.

Na tebi je da odlučiš, eto ja sam ti pomogao koliko-toliko.

14 godina
4ucker kaže...
r3c0d kaže...

Dosta ograničena  gitara što se zvuka tiče, jer su pick-up-ovi loše izrade...

Na mom Fender Champ-u 600 je clean bio po mom ukusu grozan, gitara je više namjenjena rock i metal žanrovima. Po mom sjećanju tijelo je od lipe, finish mi odaje dojam neke monotone gitare, ironija je u tome što i jest.

Za te novce potraži neku modanu Yamahu Pacificu 112 po oglasima, eto to bi bila bolja solucija, ili još bolje - štedi još i skupi za nešto bolje.

Ja sam za 2000KN ubo Vintage V100CB i ona je s obzirom na cjenovni rang dosta raznovrsna i svirljiva, tako da ciljaj na tako nešto. A za slične novce na oglsima nađeš i Squier Classic Vibe Stratocaster ili Telecaster-a, koji su za te novce odlični.

Na tebi je da odlučiš, eto ja sam ti pomogao koliko-toliko.

Najviše bi na njoj  sivra rock/metal. Gleda sam na njuškalu i glazbenom oglasniku i nisam naša sad nešto zanimljivo. Ima li koja još druga stranica? btw kakve su cort gitare?

xf: recod8600
17 godina
neaktivan

Nova serija gitara stiže iz Squiera! Ona koja je meni najviše zapela za oko je VM Tele Special.

Clean:

Dirty:

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina

Evo krenuo sam po sluhu skidat pjesme i sad bi zamolio za malu pomoc ako moze,zanima me dal je ova pjesma iz a mola meni se cini da je al bi bilo dobro da neko potvrdi

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

Ima li neko note za ovo za klavir i gitaru?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Evo krenuo sam po sluhu skidat pjesme i sad bi zamolio za malu pomoc ako moze,zanima me dal je ova pjesma iz a mola meni se cini da je al bi bilo dobro da neko potvrdi

Je, iz Am je.

Intelovac123 kaže...
Ima li neko note za ovo za klavir i gitaru?

http://bit.ly/I9rqZN

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
protjeran

Zašto je on toliko popularan!?

https://www.youtube.com/user/jwcfree

Nisam lud za slavom, ali smije čovjek nekad biti i ljubomoran.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Dobar je, ali je meni nekako dopi*dio taj stil sviranja, i poceo se gay odjevat... {#}

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
16 godina
protjeran
dombak1608 kaže...
Mentalist kaže...

Dobar je, ali je meni nekako dopi*dio taj stil sviranja, i poceo se gay odjevat...  {#}

Čini mi se da ga slušaju većinom curice jer mu je većine komentara "GUITAR GOD, SO MUCH GOOD".

Šta ono ima na prstima?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
13 godina
protjeran
16 godina
protjeran
13 godina
protjeran

I?Isplati li se uzet?!

Fuck it :)
16 godina
Electricman :) kaže...

I?Isplati li se uzet?!

Tu sam svirao, ali samo jednom, na nekom pojačalu kojem ne znam ime, i meni se svidjela, ali ono pravo...

Clean je čist, nekako dobijem onaj osjećaj, ne ostavljam ovu gitaru više iz ruku...

Distorziju stvarno ne znam kakva je da bih mog'o bolje opisati, pa se to raspitaj na GF-u i gitare.info tamo će ti bolje reći, pa i pogledaj malo videe na YT-u..

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Zato što ima para. Meni nevjerojatno ide na jetra, em zato što iskače i iz paštete, em zato što baš i ne volim gitariste koji samo tehniciraju, a najviše zato što svira samo covere. Uz to sve se ne mogu oteti dojmu da su ga roditelji tjerali da do 5. godine može odsvirati Bumbarov let.

16 godina
neaktivan

Gledam malo po you tubu pa naletim na ovakvo sviranje.

E sad moje pitanje je da li se može tako nešto svirati i na klasičnoj gitari.

16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Zato što ima para. Meni nevjerojatno ide na jetra, em zato što iskače i iz paštete, em zato što baš i ne volim gitariste koji samo tehniciraju, a najviše zato što svira samo covere. Uz to sve se ne mogu oteti dojmu da su ga roditelji tjerali da do 5. godine može odsvirati Bumbarov let.

Ma nije meni problem što svira cover-e, ja sviram klasiku već pet godina.

Zvuči prilično dobro, ali i ne svira ništa tehnički zahtjevno (Adele nije zahtjevna). A kako i neće zvučati dobro kad ne svira prstima...

16 godina
League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Interesira me jedna stvar: mozes li mi navesti nekoliko primjera (ako moze, popracenih youtube linkovima) kojima ces slikovito (tj. vid(e)ovito :-D) opisati kako zvuci gitarist koji samo tehnicira, i kako zvuci 'pravi' gitarist, tj. onaj koji po tebi zasluzuje postovanje.

Like your face - getting forced - to the floor ...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Interesira me jedna stvar: mozes li mi navesti nekoliko primjera (ako moze, popracenih youtube linkovima) kojima ces slikovito (tj. vid(e)ovito :-D) opisati kako zvuci gitarist koji samo tehnicira, i kako zvuci 'pravi' gitarist, tj. onaj koji po tebi zasluzuje postovanje.

{#}

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ne znam ih baš puno (pošto ih ne volim slušati), ali u tu kategoriju bi mi spadali Van Halen, Satriani, Malmsteen i sl. (njih znam pošto sam im se divio kad sam počeo svirati). Dakle ekipa koja komotno stane na pozornicu i 10 minuta vozi po jednoj skali, uz popratnu distorziju (gdje gain valjda nikad ne ide ispod maximalnog) te harmonicima svih vrsta, tappinzima, brutalnim silovanjem tremola, arpeggijima i sl. Recimo Eruption ili Arpeggios From Hell, uz sveprisutni Canon Rock.

Naravno, nije sve crno i bijelo pa i za neke gitariste koji bi se mogli svrstati u tu kategoriju imam poštovanja (primjerice Hendrix ili Buckethead) pošto oni rade/su radili stvarno dobru glazbu, ali izuzev tih par izuzetaka, smatram da ostali tehniceri rade isprdke za nadobudnu masu koja se vlaži na paket "distorzija + 500 bpm", nhf.

A tko je dobar gitarist po mom mišljenju?

Iskreno, više ne svrstavam gitariste na top ljestvice, pošto mi je puno bitnije da pjesma u kompletu bude dobra, umjesto da slušam nekog samo zato što ima divnu tehniku. No spajanje tehnike i kreativnosti nije nemoguće. Tako da imamo primjerice ovo:

Television - Marquee Moon

Dinosaur Jr. - The Lung

dok mi je god tier kad neko svira na alternativnom štimu (koji btw, nije drop), primjerice:

Sonic Youth - Expressway To Yr. Skull

Pomalo me živcira što danas 9/10 amaterskih gitarista brije na metal, a gitara je tako svestran instrument s kojim se može toliko toga raditi. Ali ne, svejedno 90% gitarista ne vidi dalje od metala...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 12:46 (i_rambo_plache).
17 godina
i_rambo_plache kaže...

Ne znam ih baš puno (pošto ih ne volim slušati), ali u tu kategoriju bi mi spadali Van Halen, Satriani, Malmsteen i sl. (njih znam pošto sam im se divio kad sam počeo svirati). Dakle ekipa koja komotno stane na pozornicu i 10 minuta vozi po jednoj skali, uz popratnu distorziju (gdje gain valjda nikad ne ide ispod maximalnog) te harmonicima svih vrsta, tappinzima, brutalnim silovanjem tremola, arpeggijima i sl. Recimo Eruption ili Arpeggios From Hell, uz sveprisutni Canon Rock.

Naravno, nije sve crno i bijelo pa i za neke gitariste koji bi se mogli svrstati u tu kategoriju imam poštovanja (primjerice Hendrix ili Buckethead) pošto oni rade/su radili stvarno dobru glazbu, ali izuzev tih par izuzetaka, smatram da ostali tehniceri rade isprdke za nadobudnu masu koja se vlaži na paket "distorzija + 500 bpm", nhf.

A tko je dobar gitarist po mom mišljenju?

Iskreno, više ne svrstavam gitariste na top ljestvice, pošto mi je puno bitnije da pjesma u kompletu bude dobra, umjesto da slušam nekog samo zato što ima divnu tehniku. No spajanje tehnike i kreativnosti nije nemoguće. Tako da imamo primjerice ovo:

Ja recimo Satriania nebi svrstao u isti koš s Malmsteenom.

Malmsteenove stvari su mi samo puko šredanje, bez ikakve kreativnosti, lijepih melodija itd.

Kao što sam kažeš ima onih koji dobro spajaju tehniku i kreativnost, a ja mislim da je Satch jedan od njih.

Evo par primjera

If I could fly

Love Thing

Ten Words

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
17 godina
neaktivan

Da ne spominjem njegovu Searching, po mom misljenju njegova najbolja stvar.

Satch - Searching G3, Tokyo 2005.

Wah dio na 1.45 (i 7.07)... Oh Boze...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina

Ne slušam Satriania previše, iako mi se sviđa njegov stil sviranja...

Nego, vi koji slušate Vaia, koja vam je najdraža pjesma (više njih)? Meni je jedna od dražih: BA DUM BA DUM TSCCC:

17 godina
neaktivan

Ja pak ne slusam bas Vaia. Iako je kraljina. Na jednom intervjuu kad su ga pitali bez cega ne bi mogao nastupiti veli frajer da nista bez ventilatora koji mu puse odozdola da mu kosica vijori {#}.

Jako su mi odlicne Liberty i Fuck yourself.

16 godina
1domagoj1 kaže...

Ja pak ne slusam bas Vaia. Iako je kraljina. Na jednom intervjuu kad su ga pitali bez cega ne bi mogao nastupiti veli frajer da nista bez ventilatora koji mu puse odozdola da mu kosica vijori {#}.

Jako su mi odlicne Liberty i Fuck yourself.

To ponekad izgleda nekako gej, makar meni. lol. Onako dva "razdjeljka" vijore u zraku k'o da su neke izrasline, al' hajd'.. :)

Liberty mi se isto jako sviđa, a u zadnje vrijeme sam zaokupljen Miletom Kitićem i Cecom. Očarali su me...

17 godina

Od Vaia mi je super Whispering A Prayer

btw. zaboravih spomenut da je Coldplay drpio Satrianijevu melodiju iz If I Could Fly

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...
btw. zaboravih spomenut da je Coldplay drpio Satrianijevu melodiju iz If I Could Fly

Posudili su oni svasta {#}

16 godina
1domagoj1 kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Posudili su oni svasta {#}

BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice