Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.008.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih

Pitanje: Kak dobro naštimati gitaru ak ste početnik i nemate štimer,

a po sluhu baš i ne možete jer ste početnik i neznate kak bi trebalo biti...

Kak su to radili početnici u 60ima, 70ima ???

Buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
17 godina

pa imas na netu stimera

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen
Games 4 life kaže...

Pomoću glazbene vilice. Iako sumnjam da ju ti imaš :)

Vilica daje ton A, naštimaš a žicu po njoj, a sve ostale žice naštimaš po a žici.  (E žica na 5 polju jednako otvorena a žica itd).

Bistar sam k'o katran.
16 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

Meni je ovaj tuner odličan. Još sam si kupio onaj nastavak da mogu gitaru na komp uključit, jer mikrofon hvata sve okolo wko ima i najmanje buke.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
Gitare i sve vezano uz njih

Kolko capo uništava žice? Žice su mi se malo pohabale (prije nego inače) pa neznam jel to može bit od capa?

Ima mi smisla, al očekivo sam da capo ipak neće (baš tako brzo) uništiti žice.

Žice su ok, hanabahove nylon (koje uvijek kupujem, al prvi put da su se ovak brzo ofucale), a capo je dosta dobar Dunlopov. (mislim da sam ga platio nekih 180-200kn). A možda previše sviram zadnje vrijeme..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Kolko capo uništava žice? Žice su mi se malo pohabale (prije nego inače) pa neznam jel to može bit od capa?

Ima mi smisla, al očekivo sam da capo ipak neće (baš tako brzo) uništiti žice.

Žice su ok, hanabahove nylon (koje uvijek kupujem, al prvi put da su se ovak brzo ofucale), a capo je dosta dobar Dunlopov. (mislim da sam ga platio nekih 180-200kn). A možda previše sviram zadnje vrijeme..

Pa od kojeg materijala ti je capo? Uglavnom žice se troše od mrtve kože i druge prljavštine, to im ubija zvuk, jer ulazi u namote i time ubija neke vibracije. To što ti ih je capo malo udubio nema veze za zvuk, a sumnjam da će se raspast/puknut, tako da ne brini, samo sviraj, i uživaj u tome što ti žice koštaju 50kn, za bass su 200 :)

Bistar sam k'o katran.
15 godina
Jakovp kaže...

Pa od kojeg materijala ti je capo? Uglavnom žice se troše od mrtve kože i druge prljavštine, to im ubija zvuk, jer ulazi u namote i time ubija neke vibracije. To što ti ih je capo malo udubio nema veze za zvuk, a sumnjam da će se raspast/puknut, tako da ne brini, samo sviraj, i uživaj u tome što ti žice koštaju 50kn, za bass su 200 :)

Hm, na nekoliko mjesta iznad fratova (najviše na D i A žici) žice su fakat shabane. Na tih par milimetara se metalni navoj skroz izlizao. A kapo je Dunlopov za klasičnu, mislim da je aluminijski ali ima kao gumene (ili nešto slično) jastučiće.

Ma nije bed zbog žica, 50 kuna ni sim ni tam. Nego često koristim capo i ponekad ostane na gitari i nakon sviranja. Pa sam razmišljao da nije možda od toga. Jer mislio sam da capo ne smeta ak ostane dulje vrijeme na gitari. Nema oštrih dijelova koji se dodiruju s žicama ili gitarom..

EDIT: LOL sad vidim da je slika bila u png sa transparencijem.

Nemrem podešavat tension na capu. Al mislim da nije do toga. Jer su žice zlizane (dakle na mjestima uopce nema metalnog navoja) iznad fratova (dakle 1-3mm samo, al se vidi) di ni nisam stavljao kapo. Tako da mislm da su "ošle" od sviranja. Al ko što Jakov veli, meh 50 kuna. Svejedno sam mislio mjenjat žice uskoro, pa eto. Ionak mi je gušt otić do shopa, il s kupim i neku novu trzalicu, il polish, ili za čiščenje neku super kul tekućinu. Cjeli izlet.

dunlop classic dunlop classic
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 11:41 (ivan dragi).
17 godina
neaktivan

@ ivan

Probaj malo otpustit pritisak na capu (ako je moguće). Što se tiče žica, ovisi od paketa do paketa kad će koja puknut. Možda si baš naletio na neki set koji je eto, imao slabu žicu. Meni trenutne D'Addario medium tension za klasičnu drže već barem 2 godine. Same pohvale za te žice pošto se donje tri na mjestima gdje diraju fretove jako sporo habaju (umjerena do relativno česta svirka), jedino što ih je prljavština otupila.

EDIT: pogledaj na kojem je mjestu žica pukla. Meni je obično na klasičnoj pucala D žica na bridgeu.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 0:15 (i_rambo_plache).
15 godina
neaktivan

źna li tko gdje mogu naći NOTE za pjesme?

Igor
15 godina
neaktivan

http://www.akordi-za-gitaru.com/

eto je jedna...

ima ih jos da se sjetim

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 21:24 (Intelovac123).
17 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

Što će ti note? Ako već želiš naučiti note, prvi E2 ton ti je ovo (otvorena najdublja žica u standardnom štimu):

Svaki idući ton ide crta-prazno-crta-prazno, polutonovi se označavaju s # (povišen za pola) ili b (snižen za pola) uz notu. Pa skini tabove pa ih prebaci u notni zapis ako baš hoćeš :D

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 22:28 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

Kajdanka?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan

Moze neko strucno misljenje o ovoj pedali?

Custom Badass '78 Distortion

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina

Pogledajte oglas ako je netko zainteresiran.

Ova stvarčica mi bezveze stoji, a ne koristim ju.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
17 godina

skup si 100kn+postarina a s ebay ga se dobi za 50-60kn

You got to lose to know how to win
17 godina

A neznam kak' se kreće na ebayu.

Ja sam ga prije mjesec dana kupio od lika (koji to naručuje s ebaya) za 180kn s poštarinom.

Mislim, mogu ja spustit cijenu, jer fakat mi bezveze stoji a nekom bi moglo koristit.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan

koja je razlika između distorzije i ovredrivea?

Igor
16 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

koja je razlika između distorzije i ovredrivea?

Prakticno, zvuk.

Distorzija 'unistava' audio signal, dakle sinusoidu pretvara u nesto drugo. Overdrive pojacava signal dok lampa ili tranzistor ne pukne u debelo zasicenje, i samim time odreze gornji i donji luk sinusoide.

Vecina ljudi koristi samo overdrive na pojacalu, ali ako upiknes malo distorzije nakon overdrivea, dobijes dosta zanimljiv i 'zao' zvuk.

Like your face - getting forced - to the floor ...
16 godina
15 godina
neaktivan

Koja je razlika izmedju akusticne i elektro-akusticne gitare?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
14 godina
neaktivan

Kolko ja znam elektro-akusticna se moze spojiti na pojacalo, a akusticna nemoze.

EDIT: A koja je onda razlika između akusticne i klasicne ?

Buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 20:16 (Games 4 life).
14 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Koja je razlika izmedju akusticne i elektro-akusticne gitare?

Ovu drugu možeš spojiti na pojačalo bez mikrofona. :)

EDIT: klasična-akustična, klasična ima širi vrat, drukčije drvo, više je za solo, na nju je preporučeno stavljati plastične žice, dok je akustična više za ritam, i na nju se meću metalne žice :)

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 20:19 (dombak1608).
15 godina
neaktivan

Fender CD-140SCE..

Jel ta gitara elektro akusticna ili samo akusticna..

Koju je bolje uzeti? (el. akusticnu ili akusticnu)

I da li je ta Fender bolja od ove i ove?

Mozda sam malo dosadan ali do sad sam imao klasicnu gitaru i sad bi htio kupiti nesto ovako kao ove dvije na linku...

16 godina

Znate li možda ima li netko u Osijeku tko radi setup električnih gitara ?

League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
17 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Fender CD-140SCE..

Jel ta gitara elektro akusticna ili samo akusticna..

Koju je bolje uzeti? (el. akusticnu ili akusticnu)

I da li je ta Fender bolja od ove i ove?

Mozda sam malo dosadan ali do sad sam imao klasicnu gitaru i sad bi htio kupiti nesto ovako kao ove dvije na linku...

Ak ne planiraš svirati akustičnu prek pojačala, ne treba ti elektro-akustična. Ovaj Fender je elektro-akustičan. Imaš i akustičnu verziju te gitare. Jedino što ni Washburnica ni Fender akustične nisu cutaway ("odsječeno" tijelo na desnoj strani gitare) što ima efekta jedino u estetskom pogledu.

Između Fendera i Washburna odlučuju nijanse. Od iste vrste drveta su, iste kvalitete, i previše razmišljaš koju da uzmeš (ak se ne varam, ovog Washburna pikiraš već par mjeseci). Obje su dobre i uzmi onu koja ti se više sviđa izgledom, pošto je jedina razlika u logu na headstocku.

15 godina
neaktivan

Ma nezz..

A jel ima razlike u zvuku izmedju te dvije Washburn gitare sa linka u kvaliteti zvuka kad el. akusticna nije spojena na pojacalo...

Fendera ima drugarica,gitara je super ali to kod nas nema kupiti ...Ona rece da ima stimer na sebi (moguce)?

17 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Ma nezz..

A jel ima razlike u zvuku izmedju te dvije Washburn gitare sa linka u kvaliteti zvuka kad el. akusticna nije spojena na pojacalo...

Fendera ima drugarica,gitara je super ali to kod nas nema kupiti ...Ona rece da ima stimer na sebi (moguce)?

Nema razlike u zvuku. Od istog su drveta, ista serija, samo što jednu možeš spojit na pojačalo, a drugu ne.

Vjerojatno ni između tog Fendera i Washburnica nema razlike u zvuku. Sve su od iste vrste drveta, koje je pak u istom rangu po kvaliteti. Moguće je da ima štimer na sebi, mnoge elektro-akustične ih imaju.

17 godina

Parni Valjak - Zastave solo

Jel ima koji drugi tab za ovaj solo ?

Jer ovaj mi se čini totalno fulan.

16 godina
Xbox360 Modder kaže...

Parni Valjak - Zastave solo

Jel ima koji drugi tab za ovaj solo ?

Jer ovaj mi se čini totalno fulan.

Zašto 90% "glazbenika" koje znam uopće koristi tabove?

Da ne bude da offtopičarim, ne znam gdje postoji drugi, za mene postoji samo onaj koji se nalazi u mom sluhu.

16 godina
neaktivan
@4ucker, sve skidaš sluhom?
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice