ovako, danas sam dobio akusticnu gitaru, jel ima neki link gdje se nalaze durovi (c,d,e...)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovako, danas sam dobio akusticnu gitaru, jel ima neki link gdje se nalaze durovi (c,d,e...)
Nema nažalost.
Nema nažalost.
evo link sa durovima
http://www.guitar-skill-builder.com/images/simple-chord-chart-opt.jpg
Ima li itko zainteresiran da nastavim(o) ovu temu?
Kolega, žao mi je što nema dugme hvala na toj temi, zato zahvaljujem pismenim putem :D . Kad uzmognem vremena, pročitat ću te tutove zato što sam s teorijom relativno slab.
Prolistaj temu, valjda se na svakoj stranici nađe neko tko traži materijale za učiti.
Kako ti to sve znaš?
P.S.
Ne mogu se natjerati da ono pročitam. ALI POKUŠAT ĆU! Nisam mogao. Ono manje-vise sve znam.
Kako ti to sve znaš?
P.S.
Ne mogu se natjerati da ono pročitam. ALI POKUŠAT ĆU!
Knjige? Profesori? Privatne instrukcije? Svega pomalo. Ali dosta sam i zaboravio vec.
Imah srecu pa nam je glazbeni u skoli predavao profesor koji je svojevremeno bio vokal u bendu Stidljiva ljubicica. Covjek je genije sto se glazbe tice.
Kako ti to sve znaš?
P.S.
Ne mogu se natjerati da ono pročitam. ALI POKUŠAT ĆU!
Knjige? Profesori? Privatne instrukcije? Svega pomalo. Ali dosta sam i zaboravio vec.
Imah srecu pa nam je glazbeni u skoli predavao profesor koji je svojevremeno bio vokal u bendu Stidljiva ljubicica. Covjek je genije sto se glazbe tice.
Imam ja solfeggio svake subote sedmicama kojima se ide i u redovnu školu. Jedino što naučimo je nešto malo ritma (ljudi iz redovne škole ne mogu pojmiti kako ja mogu raditi poluritam, kao da sam genije).
Radimo po nekoj seriji knjiga Ivana Golčića Priručnik za solfeggio.
I to sve za to što od, u mom razredu, 5 muškaraca jedino sam ja normalan (mogu otkucati/otpjevati sve primjere iz knjige). 8 nas je na času, a ja većinu potrošim zbog toga što pomažem kolegama da pročitaju primjer.
Lijepo, samo naprijed onda :)
Lijepo, samo naprijed onda :)
Zaboravio sam poentu, nikad ne učimo mnogo... Šteta, a mogli smo, imamo pravo školovanu profesoricu.
Baš sad čitam tu temu o Glazbenoj teoriji i baš bi mogal Domagoj nastavit ak imaš vremena ili još netko,ovo do sad kaj si napisao većinom znam,sad sam još ove zadnje postove pročital.Vidim da si zadnje napisal da ćeš krenuti sa ritmovima i melodijama. :)
jel mi moze neko reci za sta sluzi ovo
Da se uštima gitara :)
gdje se to postavi
Baš sad čitam tu temu o Glazbenoj teoriji i baš bi mogal Domagoj nastavit ak imaš vremena ili još netko,ovo do sad kaj si napisao većinom znam,sad sam još ove zadnje postove pročital.Vidim da si zadnje napisal da ćeš krenuti sa ritmovima i melodijama. :)
Onda cemo nastaviti, sljedeci tjedan najvjerojatnije, makar malo samo (uskoro se blize ispiti).
gdje se to postavi
Ustekas gitaru u njega.
Joj da fakat, nisam opce pogledal sliku... Prikvacis na glavu.
gdje se to postavi
Obično na glavu gitaru.
gdje se to postavi
Ustekas gitaru u njega.
Joj da fakat, nisam opce pogledal sliku... Prikvacis na glavu.
Po mogućnosti na čelo...
Po mogućnosti na čelo...
Ku*cem u celo!
alo glupani, danas sam dobio gitaru, gdje da ja znam gdje cu to prikljuciti
Nigdje, ima mikrofon.
alo glupani, danas sam dobio gitaru, gdje da ja znam gdje cu to prikljuciti
Alo glupane, pa dobio si dva odgovora vec. Al ajde, dobre sam volje, pa evo ti i video:
Našao sam dobru aplikaciju za iPhone "Epic Tune" , sasvim dobro pomaže kod štimanja.
Pozdrav
PS.
nakon koliko vremena sviranja prestanu prsti ( jagodice ) peć ?
Našao sam dobru aplikaciju za iPhone "Epic Tune" , sasvim dobro pomaže kod štimanja.
Pozdrav
PS.
Mjesec dva, ovisi koliko često sviraš. Ja sam imao ogromne žuljeve kad sam počinjao svirati bass, ali sad imam samo tvrđu kožu...
preseravanje.
To se zove glisando, kad se prsti prevuku preko zica.
Pozdrav
PS.
Mjesec dva, ovisi koliko često sviraš. Ja sam imao ogromne žuljeve kad sam počinjao svirati bass, ali sad imam samo tvrđu kožu...
Ja sviram klasiku, nisam imao žuljeve, ali da, imam debelu u tvrdu kožu i potrošen otisak na vrhu prsta (znate kako je u klasici, samo preciznost).
preseravanje.
Onda smo vidjeli različitu stvar, ja sam mislio na ono kada je dignuo ruku totalno u zrak, malo sam se zahebo :)
preseravanje.
Da, to sam mislio, taj slide... hvala.
Vidim da većina udara po električnoj gitari pa jel ima kojih basista ovdje? :)