- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo jedno:
EDIT: E hvala kaj si mi pokazao ovaj video, eto svaki put se iznenadim kolko i dalje ima izvrsnih umjetnika i muzike. Poslušao sam još par njegovih stvari na myspace-u, prekrasno. Kad bi bar mogao negdje nabaviti CD-e, ni kune ne bi zažalio...
Prelijepo zvuci i slicno je:
Danas sam svirao na nekom PeaVay-u na probi grupe (smece, idem jer me mama tjera da se druzim).
Prvi put Wah-wah i prvi put Delay. Svirao sam Whitewash.
P.S.
Meni se zavrti u glavi od ove muzike, nekako mi se same oci zatresu. Bas mi je prijatelj rekao Nauci ovo kad je vidio na Collage humor-u.
ne zna da li se smije stavljati ovdje, ali po meni jedan od najboljih gitarista. Nema baš univerzalnog najboljeg gitarista. Svatko ima svoga po stilu koji svira, ovaj se meni najviše sviđa! :)
Nakon što sam pročitao biografiju, i kroz što je sve prošao užasnut sam bio!
Ali sve jedno, on se stvarno zna izražavati kroz gitaru :)
ne zna da li se smije stavljati ovdje, ali po meni jedan od najboljih gitarista. Nema baš univerzalnog najboljeg gitarista. Svatko ima svoga po stilu koji svira, ovaj se meni najviše sviđa! :)
Nakon što sam pročitao biografiju, i kroz što je sve prošao užasnut sam bio!
Ali sve jedno, on se stvarno zna izražavati kroz gitaru :)
Ako gledas kroz sta je prosao, pogledaj Jason-a Becker-a.
Stvarno tuzna prica.
Al Becker je sma po sebi nevjerovatan. Unatoč svemu, nastavio je skladati, iako mu za par noti treba par minuta.
Jel zna neko ko bi mi u Zagrebu mogel naštimati action, truss rod i to? Naime, imal sam visoki action, pa sam ga spustil, sad naravno, zuji par polja, pa bi trebalo po truss rodu mrdat, a meni se neda nit imam volje...
Jel zna neko ko bi mi u Zagrebu mogel naštimati action, truss rod i to? Naime, imal sam visoki action, pa sam ga spustil, sad naravno, zuji par polja, pa bi trebalo po truss rodu mrdat, a meni se neda nit imam volje...
Svaki music shop. Iako ti treba samo imbus ključ. Nije velika mudrost naštimati action.
EDIT: mislim da će ti više vremena oduzeti nošenje gitare u shop nego da to sam doma napraviš.
Jaaaaj, sad sam se sjetil na koga me podsjeća :D
Na Raidena iz Mortal Kombata, hihihi. XD
Pripazi na jos jednu stvar - ovisno o tome koju gitaru imas, visina zica se nastimava i visinom tremola... tako da nemoj zavrnuti truss rod do daske ako ti je sviranje u drugoj oktavi komplicirano, nego podesi visinu tremola prvo, pa ako zice zuje, onda malo _otpusti_ truss rod.
Nemam ti ja tremolo, fiksni je most.
A ja dok nisam vidio ime mislio da Deus Ex to svira... :D
A ja dok nisam vidio ime mislio da Deus Ex to svira... :D
LoL, da makar!!!
Mene je odusevilo jer sam mislio da proizvodi taj delay zvuk trzajuci brzo, ali pazljivo sam mu promatrao ruke i slusao... samo je odvrnuo delay na 1.5 duzinu jedne note...
Ne kazem da tip nije tehnicar, svaka mu cast... definitivno cu probat naucit tu stvar jednom...
Evo skupilo se nešto para pa sam odlučio promjenit jedan pickup na gitari.
Dakle treba mi nešto za klasični,stari rock i blues, ali da ima i lijep clean.
Zasad ću promjenit samo jedan, a kasnije drugi.
Gitara je Godin Detour,
znači tijelo je poplar, vrat maple sa rosewood fingerboardom.
Na raspolaganju imam oko 600kn.
Preporuke su dobrodošle.
Gitara je Godin Detour,
Preporuke su dobrodošle.
Iako se ne kužim baš u korelaciju tehničkih strana pickupa i zvuka koji se dobiva iz njega, ovako iz prve bi rekao da za ovakav zvuk kakav ti tražiš treba neki pickup s nižim outputom. Iako je po nekom općeprihvatljivom gitarističkom pravilu (iako je ono totalno glupo po mom mišljenju) single coil u neck poziciji tata-mata za bluz (isto kao što je single coil u midu za funk, P-90 za surf, a high-out hum u bridge poziciji za metal). Svaki magnet u određenoj poziciji ima svoj specifičan saund, ali se to da lako prilagoditi s pojačalom ako je ono dobro.
Sa dobrim pojačalom se može i sa humovima postići funk ton recimo... Tebi treba jedan lampaš s finim cleanom za classic zvuk. Iako nikad nisam probao Fenderovog lampaša, u gitarističkim krugovima se priča da Twin Reverb ima najbolji klin saund (iako je to uvelike stvar subjektivnog dojma). E sad, to nisu male pare, al imam neki dojam da bi s pravim pojačalom mogao dobiti bolji zvuk nego s pravim pickupom.
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_53_60&products_id=5694
Ako je vjerovati opisu, ovakvo nešto ti treba.
P.S. - no radije pričekaj još nečije mišljenje, najbolje od Jakovp. Ja nisam baš previše stručan što se tiče tehničke strane gitara.
Gitara je Godin Detour,
Preporuke su dobrodošle.
Iako se ne kužim baš u korelaciju tehničkih strana pickupa i zvuka koji se dobiva iz njega, ovako iz prve bi rekao da za ovakav zvuk kakav ti tražiš treba neki pickup s nižim outputom. Iako je po nekom općeprihvatljivom gitarističkom pravilu (iako je ono totalno glupo po mom mišljenju) single coil u neck poziciji tata-mata za bluz (isto kao što je single coil u midu za funk, P-90 za surf, a high-out hum u bridge poziciji za metal). Svaki magnet u određenoj poziciji ima svoj specifičan saund, ali se to da lako prilagoditi s pojačalom ako je ono dobro.
Sa dobrim pojačalom se može i sa humovima postići funk ton recimo... Tebi treba jedan lampaš s finim cleanom za classic zvuk. Iako nikad nisam probao Fenderovog lampaša, u gitarističkim krugovima se priča da Twin Reverb ima najbolji klin saund (iako je to uvelike stvar subjektivnog dojma). E sad, to nisu male pare, al imam neki dojam da bi s pravim pojačalom mogao dobiti bolji zvuk nego s pravim pickupom.
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_53_60&products_id=5694
Ako je vjerovati opisu, ovakvo nešto ti treba.
P.S. - no radije pričekaj još nečije mišljenje, najbolje od Jakovp. Ja nisam baš previše stručan što se tiče tehničke strane gitara.
Hehe, nisam ni ja previše upućen u pupove ali jedan Wizz vintage paff bi ti savršeno pasao za ovo što želiš svirati.
Javi se čovjeku (Wizz pickups)i reci mu šta želiš, sigurno ćete se dogovoriti. Također cijena ti je taman tu.
A ovo za pojačalo, to je sasvim drugga tema, sumnjam da ima para za twin reverba hehe.

Vidjet ću šta ću iskemijat,
hvala svima na preporukama.
Capricho Arabe sam naucio napamet, to je super, jer se ne moram vise muciti s notama, okretanjem listova, nego samo uzmem gitaru i vjezbam (bilo gdje).
Meni je ovo kul, tu sam još neke varijacije ubacil i tak.
Dosla danas nova igracka
Zadovoljan?
Dosla danas nova igracka
I, jel valja? Kakav je zvuk? Drive? Odvrni ga do kraja pa reci
Dosla danas nova igracka
Zadovoljan?
Jako svida mi se ovaj pocetni zvuk od toga bi se svasta dalo napravit s par dobrih pedala a bez njih mogu dobit super zvukove starijih bendove tipa Black Sabbath AC/DC al za ove zesce stvari ce trebat nekakva pedala
Dosla danas nova igracka
A nisam jos do kraja probo drzo sam gain negdje oko 8 i dobim nes slicno AC/DC-u al kao kaj sam napiso za zesce treba pedala inace zvuk je jako ljep i prirodan i jako sam zadovoljan kad sam spojio svog wasburna na ovo nebo i zemlja naspram staroga svi tonovi su mi cisti,inace drive ti je nesto tipa onaj koji se koristio 80-ih
A nisam jos do kraja probo drzo sam gain negdje oko 8 i dobim nes slicno AC/DC-u al kao kaj sam napiso za zesce treba pedala inace zvuk je jako ljep i prirodan i jako sam zadovoljan kad sam spojio svog wasburna na ovo nebo i zemlja naspram staroga svi tonovi su mi cisti,inace drive ti je nesto tipa onaj koji se koristio 80-ih
Naravno, to je drugi svijet. Ima jedna pedala u oglasniku koja bi zadovoljila kriterije:
http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php/product/12236/limit/recent
To bi ti bilo više nego ok.
Iako vjerujem da ćeš najbolji drive dobit kad odvrneš izlazne lampe, dakle sve do kraja.
Dosla danas nova igracka
Zadovoljan?
Jako svida mi se ovaj pocetni zvuk od toga bi se svasta dalo napravit s par dobrih pedala a bez njih mogu dobit super zvukove starijih bendove tipa Black Sabbath AC/DC al za ove zesce stvari ce trebat nekakva pedala
Dosla danas nova igracka
Ja koristim Cub u kombinaciji sa Rat2 distorzijom, odlična je, da se dost zvukova izvuć.
Ali fali tu još efekata, ovak mi je prejednostavno, koji wah ili tako nešto
Ja koristim Cub u kombinaciji sa Rat2 distorzijom, odlična je, da se dost zvukova izvuć.
Ali fali tu još efekata, ovak mi je prejednostavno, koji wah ili tako nešto
koji?:D ako je 10 ajd mi molim te snimi nesto kad ces imati vremena da posluam kak to zvuci.