Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih

Blade bi ti bio odličan izbor,

http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php?product=11605

Ali ako ti baš mora pisati Fender na glavi onda uzmi rabljeno. Novi fenderi po našim dućanima su pljačka. Pogotovo meksikanci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 12:08 (Jakovp).
17 godina

nemogu vjerovat da se taj blade jos uvijek prodaje kad vidiš da se smeće od squiera prodava po sličnoj cijeni.

A life? Cool! Where do I download one of those?
17 godina
leo_819 kaže...

nemogu vjerovat da se taj blade jos uvijek prodaje kad vidiš da se smeće od squiera prodava po sličnoj cijeni.

Kako ne, Squieru na glavi pise sitno negdje i Fender a nas narod jako voli razvikane brandove. {#} Moj glas (osobito u toj klasi) odmah ide Bladeu {#} (planiram u dogledno vrijeme upecat neki RH4 za vlastitu kolekciju).

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ljudi sta mislite kakva je ova gitara:

http://www.amazon.co.uk/Jackson-JS1-DMB-Electric-Guitar/dp/B002X332LG

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
17 godina

zkj na amazonu gledas gitare?

Marilyn Manson
15 godina
neaktivan
Gledao sam prvo na stranici leprikon.ba ali tamo nije bilo nikakvih informacija ni nista pa sam onda postavio link sa amazona..
I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
15 godina
odjavljen
Aliser kaže...

Ja mislim da je to gitara za izvuć pare od mladih nadobudnih wannabe metalaca.

Nije neka sreća. (izrada ok osim floyda, zvuk loš)

U toj kategoriji ne valja kupovati gitaru s floyd roseom, bolje uzimati fiksni bridge.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 20:52 (Jakovp).
16 godina
protjeran

Poceo sam uciti ovo.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
17 godina

E ljudi moze savijet za promjenu pickupova gitara je sljedeca

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=7565#

sviram stvari tipa S.O.A.D,children of bodom,disturbed(ponekad),gunsi,BFMV...

i da imam oko 1000kn i za to bi htio promjeniti i neck i bridge pickup

gledo sam ovako nes za bridge

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_53_60&products_id=808

ili

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_53_60&products_id=815

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 20:49 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

E ljudi moze savijet za promjenu pickupova gitara je sljedeca

i da imam oko 1000kn i za to bi htio promjeniti i neck i bridge pickup

[...]

Koje pojačalo imaš?

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
17 godina

trenutno roland micro cube al mislis u skorije vrjeme uzet nekog manjeg lampasa pd 10-15W

Marilyn Manson
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

trenutno roland micro cube al mislis u skorije vrjeme uzet nekog manjeg lampasa pd 10-15W

Da sam ja na tvom mjestu, štedio bi radije za pojačalo. Iako nisam upoznat s Micro Cubeom, vidim da su reakcije šarene za to pojačalo, a ovi magneti što su u tvojoj gitari se ugrađuju i u skuplje gitare.

P.S. - imam li ja osjećaj, ili sam ja jedini na forumu koji ne svira hard rock i metal? Moram primijetiti i da 2/3 ljudi svira G'n'R (od tog dijela 2/3 vjerojatno samo intro iz Sweet Child).

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
P.S. - imam li ja osjećaj, ili sam ja jedini na forumu koji ne svira hard rock i metal? Moram primijetiti i da 2/3 ljudi svira G'n'R (od tog dijela 2/3 vjerojatno samo intro iz Sweet Child).

Hm, ja sam neko vrijeme picio funky za zabavu, ali suxam... takodjer, znam ponekad provesti sate uz improvizacije clean arppegia ili fingerstyle picking... poslusaj par recordingsa..

Imam dosta sirok dijapazon muzike koju volim, ali vise manje suxam u svemu osim metala :-\

Btw, sto sviras? Volio bi cuti ponesto!

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 22:36 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
R4zOR229 kaže...

Da sam ja na tvom mjestu, štedio bi radije za pojačalo. Iako nisam upoznat s Micro Cubeom, vidim da su reakcije šarene za to pojačalo, a ovi magneti što su u tvojoj gitari se ugrađuju i u skuplje gitare.

Ja sviram klasicne skladbe, kako si mene zaboravio?

Imam elektricnu vec 3 godine, jedino sto sam uradio je pola solo-a od Hotel California, G'n'R (nazalost) Knocking on heaven's door (oba solo-a), ZZ Top La Grange (glavnu temu) i neke laganice.

Hard rock ili metal ne mogu slusati... Toliko lose muzike na jednom mjestu (pogotovo one tipa Master of Puppets).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 22:41 (Mentalist).
17 godina
neaktivan

Pa ja sviram sve kaj mi se sviđa. Ono, vrti se playlista, random (a imam svega, ne brinite, nije samo thrash metal :P), op, ovo mi se sviđa, gitara u ruke i skidaj akorde. Onda ako sam raspoložen, kad skontam tonalitet, možda koja improvizacija preko pjesme, nikaj komplicirano, pentatonika obična i tak si kratim vrijeme XD... Ali kad imam vremena i kad me baš pukne, ono, idem svirat "zaozbiljno", to je onda seansa od kojih 2-3 h u komadu, onda je to uglavnom metal...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
[...]
Btw, sto sviras? Volio bi cuti ponesto!

Nemam naviku snimati se, a sad više ni ne mogu pošto mi se mikrofon potrgao -- imao sam headset s mikrofonom... :D

U zadnje vrijeme više skoro ni ne sviram, otprilike otkako sam vratio električnu koju sam imao posuđenu. Sad imam samo klasičnu. Skidao sam Bambi Molesterse za 2akorde, a ovako sviram one pjesme koje slušam, a daju se skinuti na gitari. Od bendova, Pixies, Talking Heads, Devo, The Cure, Nirvana, Television i još puno drugih pjesama...

Evo i snimaka koje imam na Box.net accountu:

Buckethead - Hills of Eternity

Robert Miles - Children

Bajaga - Tišina

Postprodukcija u Audacityju :D

16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
Nemam naviku snimati se, a sad više ni ne mogu pošto mi se mikrofon potrgao -- imao sam headset s mikrofonom... :D

U zadnje vrijeme više skoro ni ne sviram, otprilike otkako sam vratio električnu koju sam imao posuđenu. Sad imam samo klasičnu. Skidao sam Bambi Molesterse za 2akorde, a ovako sviram one pjesme koje slušam, a daju se skinuti na gitari. Od bendova, Pixies, Talking Heads, Devo, The Cure, Nirvana, Television i još puno drugih pjesama...

Robert Miles - Children

Bajaga - Tišina

Zar nije prilicno n00b-ovski slusati Niravnu koja na melodijskom, a ni na tehnickom nivou, ne nudi nista specijalno?

Ovako ja (koji imam prilicno dobar sluh, makar znam stimati gitaru uhom), cujem Nirvanu: Smell like teen spirit ili Rape me, Dumb i razliciti tekstvovi na te pjesme.

P.S.

Jako lijepo uradjen Hills of Eternity.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 23:00 (Mentalist).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ja sviram klasicne skladbe, kako si mene zaboravio?

Imam elektricnu vec 3 godine, jedino sto sam uradio je pola solo-a od Hotel California, G'n'R (nazalost) Knocking on heaven's door (oba solo-a), ZZ Top La Grange (glavnu temu) i neke laganice.

Hard rock ili metal ne mogu slusati... Toliko lose muzike na jednom mjestu (pogotovo one tipa Master of Puppets).

Thumb up zato jer sviraš klasičnu :D.

Kaj se tiče zadnje rečenice: De gustibus (et coloribus) non est disputandum.

A Master of Puppets je magnum opus thrash metala, a možda i metala općenito... No, kao što rekoh, de gustibus (et coloribus) non est disputandum. :) 

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Zar nije prilicno n00b-ovski slusati Niravnu koja na melodijskom, a ni na tehnickom nivou, ne nudi nista specijalno?

Ovako ja (koji imam prilicno dobar sluh, makar znam stimati gitaru uhom), cujem Nirvanu: Smell like teen spirit ili Rape me, Dumb i razliciti tekstvovi na te pjesme.

P.S.

E pa meni nije cilj tehnički se usavršavati na gitari -- ne shreddajući, klasika prolazi jer tu treba fakat istezati prste (mogu odsvirati prvi dio Bourree u e-molu).

Možda Nirvana nije ništa više od par powerchorda, al mi se sviđa što ne koristi C-Am-F-G progresije. Nemoj misliti da ih sviram naveliko, ovo sam na brzinu prošvrljao kroz svoju glazbenu riznicu da napišem što slušam/sviram, a eto, Nirvana mi se učinila ok, a svirao sam par pjesama.

Hills of Eternity -- reverb u Audacityju čini čuda...

Ako znaš naštimati gitaru bez ikakvog referentnog tona, onda wow, ako ti treba samo i jedan referentan ton, onda manji wow. To mogu i ja :P

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

P.S.

Muzika se sluša iz gušta a ne zbog tehničke kompliciranosti :P

I poslušaj malo prvi album, još je jednostavniji ali bar ti ne bi trebao zvučati kao te tri pjesme :P

15 godina
neaktivan

Da, točno to.

Nirvana je skroz jednostavna, ali im to dobo funkcionira, i imaju par stvarno dobrih pjesama.

Mentalist ti bi trebao nekakav progressive metal počet slušat ako voliš komplikacije :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
odjavljen
Slash 666 kaže...

Da, točno to.

Nirvana je skroz jednostavna, ali im to dobo funkcionira, i imaju par stvarno dobrih pjesama.

Mentalist ti bi trebao nekakav progressive metal počet slušat ako voliš komplikacije :D

Ma kakvi, ovo je za njega:

Grindcore / Hardcore / Metal

http://www.myspace.com/jigaigore

Edit: obavezno poslušati anaal forsage, najbolja {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 23:33 (Jakovp).
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Edit: obavezno poslušati anaal forsage, najbolja {#}

Zvuči ko dok imam kolinje doma...{#}

16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

E pa meni nije cilj tehnički se usavršavati na gitari -- ne shreddajući, klasika prolazi jer tu treba fakat istezati prste (mogu odsvirati prvi dio Bourree u e-molu).

Možda Nirvana nije ništa više od par powerchorda, al mi se sviđa što ne koristi C-Am-F-G progresije. Nemoj misliti da ih sviram naveliko, ovo sam na brzinu prošvrljao kroz svoju glazbenu riznicu da napišem što slušam/sviram, a eto, Nirvana mi se učinila ok, a svirao sam par pjesama.

Hills of Eternity -- reverb u Audacityju čini čuda...

Ako znaš naštimati gitaru bez ikakvog referentnog tona, onda wow, ako ti treba samo i jedan referentan ton, onda manji wow. To mogu i ja :P

http://www.4shared.com/audio/u0opM6nK/bourree.html

17 godina

kolko je tesko killswitch ugradit?osobno mi se ne cini nes pretesko al nisam bas na ti s elektronikom pa pitam

Marilyn Manson
17 godina

sad sam googlao i nije teško, imaš dvije žice koje idu na input od gitare, jedino je sranje što trebaš bušit rupu.

A life? Cool! Where do I download one of those?
17 godina

ne nuzno pa mogu ga stavit umjesto jednog knoba tak i onak ih ne koristim i kaj bi trebalo onda jednu zicu u input drugu u nekakvo uzmljenje bar sam ja tak skuzil

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 21:48 (R4zOR229).
15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

ne nuzno pa mogu ga stavit umjesto jednog knoba tak i onak ih ne koristim i kaj bi trebalo onda jednu zicu u input drugu u nekakvo uzmljenje bar sam ja tak skuzil

Nije uopće teško, pogotovo ako ne bušiš rupe. Samo previkaš žicu od output jacka (bilo koju) , spojiš na jednu nožicu switcha, a drugu na jack. To je ako imaš normaly closed switch, ako imaš normaly open (češći slučaj) onda ga spojiš paralelno sa žicama output jacka.

17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Robert Miles - Children

Bajaga - Tišina

"postprodukcija" je katastrofalna.

loše podešen mikrofon (ako ga i ima uopće), loš odnos dubokih i visokih tonova, grozno...svirka OK {#}

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) je velika vojna operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostav
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 23:55 (Bugofil).
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
i_rambo_plache kaže...

Robert Miles - Children

Bajaga - Tišina

"postprodukcija" je katastrofalna.

loše podešen mikrofon (ako ga i ima uopće), loš odnos dubokih i visokih tonova, grozno...svirka OK {#}

@ bold - u potpunosti se slažem :D

1. Gle, mikrofon je sa headseta koji je koštao ili 30 ili 50 kn, više se ne sjećam. Da se dobije koristan ton, treba ga postaviti u rezonantnu kutiju. Fiksirao sam ga tako da sam sluške stavio na desnu natkoljenicu, mikrofon savio i stavio ga u kutiju - još je bio i malo potrgan zbog čega je ponekad udarao o rubove gitare što se i čuje.

2. Zvuk je užasno tih pošto je mikrofon namijenjen za korištenje skroz blizu izvora zvuka (headset), zato sam ga trebao dodatno pojačati u Audacityju što je rezultiralo clippingom zbog čega ima jako puno (pre)visokih tonova, distorzije (one loše) i šuma.

Ovo je snimano tek toliko da se snimi. Možeš primijetiti da nema nikakve pozadine i da snimke traju kratko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 15:22 (i_rambo_plache).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice