Blade bi ti bio odličan izbor,
http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php?product=11605
Ali ako ti baš mora pisati Fender na glavi onda uzmi rabljeno. Novi fenderi po našim dućanima su pljačka. Pogotovo meksikanci.
Blade bi ti bio odličan izbor,
http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php?product=11605
Ali ako ti baš mora pisati Fender na glavi onda uzmi rabljeno. Novi fenderi po našim dućanima su pljačka. Pogotovo meksikanci.
nemogu vjerovat da se taj blade jos uvijek prodaje kad vidiš da se smeće od squiera prodava po sličnoj cijeni.
nemogu vjerovat da se taj blade jos uvijek prodaje kad vidiš da se smeće od squiera prodava po sličnoj cijeni.
Kako ne, Squieru na glavi pise sitno negdje i Fender a nas narod jako voli razvikane brandove. Moj glas (osobito u toj klasi) odmah ide Bladeu
(planiram u dogledno vrijeme upecat neki RH4 za vlastitu kolekciju).
Ljudi sta mislite kakva je ova gitara:
http://www.amazon.co.uk/Jackson-JS1-DMB-Electric-Guitar/dp/B002X332LG
zkj na amazonu gledas gitare?
Ljudi sta mislite kakva je ova gitara:
http://www.amazon.co.uk/Jackson-JS1-DMB-Electric-Guitar/dp/B002X332LG
Ja mislim da je to gitara za izvuć pare od mladih nadobudnih wannabe metalaca.
Nije neka sreća. (izrada ok osim floyda, zvuk loš)
U toj kategoriji ne valja kupovati gitaru s floyd roseom, bolje uzimati fiksni bridge.
E ljudi moze savijet za promjenu pickupova gitara je sljedeca
http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=7565#
sviram stvari tipa S.O.A.D,children of bodom,disturbed(ponekad),gunsi,BFMV...
i da imam oko 1000kn i za to bi htio promjeniti i neck i bridge pickup
gledo sam ovako nes za bridge
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_53_60&products_id=808
ili
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_53_60&products_id=815
E ljudi moze savijet za promjenu pickupova gitara je sljedeca
i da imam oko 1000kn i za to bi htio promjeniti i neck i bridge pickup
[...]
Koje pojačalo imaš?
trenutno roland micro cube al mislis u skorije vrjeme uzet nekog manjeg lampasa pd 10-15W
trenutno roland micro cube al mislis u skorije vrjeme uzet nekog manjeg lampasa pd 10-15W
Da sam ja na tvom mjestu, štedio bi radije za pojačalo. Iako nisam upoznat s Micro Cubeom, vidim da su reakcije šarene za to pojačalo, a ovi magneti što su u tvojoj gitari se ugrađuju i u skuplje gitare.
P.S. - imam li ja osjećaj, ili sam ja jedini na forumu koji ne svira hard rock i metal? Moram primijetiti i da 2/3 ljudi svira G'n'R (od tog dijela 2/3 vjerojatno samo intro iz Sweet Child).
Hm, ja sam neko vrijeme picio funky za zabavu, ali suxam... takodjer, znam ponekad provesti sate uz improvizacije clean arppegia ili fingerstyle picking... poslusaj par recordingsa..
Imam dosta sirok dijapazon muzike koju volim, ali vise manje suxam u svemu osim metala :-\
Btw, sto sviras? Volio bi cuti ponesto!
Da sam ja na tvom mjestu, štedio bi radije za pojačalo. Iako nisam upoznat s Micro Cubeom, vidim da su reakcije šarene za to pojačalo, a ovi magneti što su u tvojoj gitari se ugrađuju i u skuplje gitare.
P.S. - imam li ja osjećaj, ili sam ja jedini na forumu koji ne svira hard rock i metal? Moram primijetiti i da 2/3 ljudi svira G'n'R (od tog dijela 2/3 vjerojatno samo intro iz Sweet Child).
Ja sviram klasicne skladbe, kako si mene zaboravio?
Imam elektricnu vec 3 godine, jedino sto sam uradio je pola solo-a od Hotel California, G'n'R (nazalost) Knocking on heaven's door (oba solo-a), ZZ Top La Grange (glavnu temu) i neke laganice.
Hard rock ili metal ne mogu slusati... Toliko lose muzike na jednom mjestu (pogotovo one tipa Master of Puppets).
Pa ja sviram sve kaj mi se sviđa. Ono, vrti se playlista, random (a imam svega, ne brinite, nije samo thrash metal :P), op, ovo mi se sviđa, gitara u ruke i skidaj akorde. Onda ako sam raspoložen, kad skontam tonalitet, možda koja improvizacija preko pjesme, nikaj komplicirano, pentatonika obična i tak si kratim vrijeme XD... Ali kad imam vremena i kad me baš pukne, ono, idem svirat "zaozbiljno", to je onda seansa od kojih 2-3 h u komadu, onda je to uglavnom metal...
Nemam naviku snimati se, a sad više ni ne mogu pošto mi se mikrofon potrgao -- imao sam headset s mikrofonom... :D
U zadnje vrijeme više skoro ni ne sviram, otprilike otkako sam vratio električnu koju sam imao posuđenu. Sad imam samo klasičnu. Skidao sam Bambi Molesterse za 2akorde, a ovako sviram one pjesme koje slušam, a daju se skinuti na gitari. Od bendova, Pixies, Talking Heads, Devo, The Cure, Nirvana, Television i još puno drugih pjesama...
Evo i snimaka koje imam na Box.net accountu:
Buckethead - Hills of Eternity
Postprodukcija u Audacityju :D
U zadnje vrijeme više skoro ni ne sviram, otprilike otkako sam vratio električnu koju sam imao posuđenu. Sad imam samo klasičnu. Skidao sam Bambi Molesterse za 2akorde, a ovako sviram one pjesme koje slušam, a daju se skinuti na gitari. Od bendova, Pixies, Talking Heads, Devo, The Cure, Nirvana, Television i još puno drugih pjesama...
Zar nije prilicno n00b-ovski slusati Niravnu koja na melodijskom, a ni na tehnickom nivou, ne nudi nista specijalno?
Ovako ja (koji imam prilicno dobar sluh, makar znam stimati gitaru uhom), cujem Nirvanu: Smell like teen spirit ili Rape me, Dumb i razliciti tekstvovi na te pjesme.
P.S.
Jako lijepo uradjen Hills of Eternity.
Ja sviram klasicne skladbe, kako si mene zaboravio?
Imam elektricnu vec 3 godine, jedino sto sam uradio je pola solo-a od Hotel California, G'n'R (nazalost) Knocking on heaven's door (oba solo-a), ZZ Top La Grange (glavnu temu) i neke laganice.
Hard rock ili metal ne mogu slusati... Toliko lose muzike na jednom mjestu (pogotovo one tipa Master of Puppets).
Thumb up zato jer sviraš klasičnu :D.
Kaj se tiče zadnje rečenice: De gustibus (et coloribus) non est disputandum.
A Master of Puppets je magnum opus thrash metala, a možda i metala općenito... No, kao što rekoh, de gustibus (et coloribus) non est disputandum. :)
Zar nije prilicno n00b-ovski slusati Niravnu koja na melodijskom, a ni na tehnickom nivou, ne nudi nista specijalno?
Ovako ja (koji imam prilicno dobar sluh, makar znam stimati gitaru uhom), cujem Nirvanu: Smell like teen spirit ili Rape me, Dumb i razliciti tekstvovi na te pjesme.
P.S.
E pa meni nije cilj tehnički se usavršavati na gitari -- ne shreddajući, klasika prolazi jer tu treba fakat istezati prste (mogu odsvirati prvi dio Bourree u e-molu).
Možda Nirvana nije ništa više od par powerchorda, al mi se sviđa što ne koristi C-Am-F-G progresije. Nemoj misliti da ih sviram naveliko, ovo sam na brzinu prošvrljao kroz svoju glazbenu riznicu da napišem što slušam/sviram, a eto, Nirvana mi se učinila ok, a svirao sam par pjesama.
Hills of Eternity -- reverb u Audacityju čini čuda...
Ako znaš naštimati gitaru bez ikakvog referentnog tona, onda wow, ako ti treba samo i jedan referentan ton, onda manji wow. To mogu i ja :P
P.S.
Muzika se sluša iz gušta a ne zbog tehničke kompliciranosti :P
I poslušaj malo prvi album, još je jednostavniji ali bar ti ne bi trebao zvučati kao te tri pjesme :P
Da, točno to.
Nirvana je skroz jednostavna, ali im to dobo funkcionira, i imaju par stvarno dobrih pjesama.
Mentalist ti bi trebao nekakav progressive metal počet slušat ako voliš komplikacije :D
Da, točno to.
Nirvana je skroz jednostavna, ali im to dobo funkcionira, i imaju par stvarno dobrih pjesama.
Mentalist ti bi trebao nekakav progressive metal počet slušat ako voliš komplikacije :D
Ma kakvi, ovo je za njega:
Grindcore / Hardcore / Metal
http://www.myspace.com/jigaigore
Edit: obavezno poslušati anaal forsage, najbolja
Zvuči ko dok imam kolinje doma...
E pa meni nije cilj tehnički se usavršavati na gitari -- ne shreddajući, klasika prolazi jer tu treba fakat istezati prste (mogu odsvirati prvi dio Bourree u e-molu).
Možda Nirvana nije ništa više od par powerchorda, al mi se sviđa što ne koristi C-Am-F-G progresije. Nemoj misliti da ih sviram naveliko, ovo sam na brzinu prošvrljao kroz svoju glazbenu riznicu da napišem što slušam/sviram, a eto, Nirvana mi se učinila ok, a svirao sam par pjesama.
Hills of Eternity -- reverb u Audacityju čini čuda...
Ako znaš naštimati gitaru bez ikakvog referentnog tona, onda wow, ako ti treba samo i jedan referentan ton, onda manji wow. To mogu i ja :P
kolko je tesko killswitch ugradit?osobno mi se ne cini nes pretesko al nisam bas na ti s elektronikom pa pitam
sad sam googlao i nije teško, imaš dvije žice koje idu na input od gitare, jedino je sranje što trebaš bušit rupu.
ne nuzno pa mogu ga stavit umjesto jednog knoba tak i onak ih ne koristim i kaj bi trebalo onda jednu zicu u input drugu u nekakvo uzmljenje bar sam ja tak skuzil
ne nuzno pa mogu ga stavit umjesto jednog knoba tak i onak ih ne koristim i kaj bi trebalo onda jednu zicu u input drugu u nekakvo uzmljenje bar sam ja tak skuzil
Nije uopće teško, pogotovo ako ne bušiš rupe. Samo previkaš žicu od output jacka (bilo koju) , spojiš na jednu nožicu switcha, a drugu na jack. To je ako imaš normaly closed switch, ako imaš normaly open (češći slučaj) onda ga spojiš paralelno sa žicama output jacka.
"postprodukcija" je katastrofalna.
loše podešen mikrofon (ako ga i ima uopće), loš odnos dubokih i visokih tonova, grozno...svirka OK
"postprodukcija" je katastrofalna.
loše podešen mikrofon (ako ga i ima uopće), loš odnos dubokih i visokih tonova, grozno...svirka OK
@ bold - u potpunosti se slažem :D
1. Gle, mikrofon je sa headseta koji je koštao ili 30 ili 50 kn, više se ne sjećam. Da se dobije koristan ton, treba ga postaviti u rezonantnu kutiju. Fiksirao sam ga tako da sam sluške stavio na desnu natkoljenicu, mikrofon savio i stavio ga u kutiju - još je bio i malo potrgan zbog čega je ponekad udarao o rubove gitare što se i čuje.
2. Zvuk je užasno tih pošto je mikrofon namijenjen za korištenje skroz blizu izvora zvuka (headset), zato sam ga trebao dodatno pojačati u Audacityju što je rezultiralo clippingom zbog čega ima jako puno (pre)visokih tonova, distorzije (one loše) i šuma.
Ovo je snimano tek toliko da se snimi. Možeš primijetiti da nema nikakve pozadine i da snimke traju kratko.