Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Da li znaš koliko možda košta Robijev LP?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
odjavljen

Ne znam točno, ali mislim da je u rangu 12k.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

Evo ekipa, mislim da je cijena ok.

link

Ak' je neko zainteresiran, nek' se javi na PM.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan

koje su prednisti (ako ih ima) skalopiranih prstohvata?

Igor
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 18:41 (Vodka 762).
15 godina
odjavljen

Da ti prsti ne dodiruju fretboard dok sviraš, malo gitarista to koristi, tako da je upitna korisnost. Treba probati pa vidjeti paše li ti. Također je dobro za vježbanje, malo je teže svirati tako.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Jakovp kaže...

Evo jedan od nickovih uradaka pa sam procijeni:

http://snovimalenogmaketara.bloger.hr/

To je o iskutvu s dotičnim graditeljem.

Ja bas citam, i ono oprosti ako poznajes covjeka koji je pisao blog - ali taj je pravi balkanac, a ne ovaj 'maketar'.

Proziva ga kako nije hrvat vec u drugom parsusu, onda ga navlaci s kaparom, na kraju ne plati sto je obecao jer gitara ima izguljene vijke i par mm kvadratnih bez laka? Jos lijepo napomene da je zvuk super!

I onda ove bajke o Amsterdamu i prezentaciji autorskog materijala i trazenje tocno odredjene gitare, a onda kao nema se novca?

Najbolja mi je stvar tamo gdje se iscudjava kapari, rofl, pa najbolje da mu tip ide raditi gitaru besplatno, bez ugovora. Normalno da nema registriranu djelatnost, ali nitko normalan ne bi potrosio svojih 600 eura da napravi gitaru nekom tko se u medjuvremenu "predomisli".

Meni se cini, barem iz ovog bloga, da je tip najobicniji razmazeni pozer koji svirat' uopce ni ne zna.

Kad sam kupio RG1527, polovni, imao je ogrebotine svagdje, jer je neka budala bacala jaknu po njemu. A znas i sam kako te ogrebotine izgledaju na crnoj lakiranoj gitari. Mislis li da me to smetalo svih ovih godina dok sam svirao na njoj? Spear Gladius, nov novcat, prilikom transporta ostetio je drvo na vrhu vrata i to dobrano. Tocno tamo gdje je spic, tu se drvo okrnjilo i otrgnulo.

Javio sam covjeku da je transport prosao lose i to _iskljucivo_ da mu dam do znanja da bi trebao promjeniti firmu koja transportira. Ovaj se ispricavao, pitao da mu posaljem gitaru natrag da ce je popraviti ili mi poslati novu.

Rekao sam da ne dolazi u obzir. Gitara radi, ne smeta me u sviranju.

Moguce da su meni cifre gitara i ocekivanja rucnih radova pomaknuta, ali da meni netko za 1400 eura slozi gitaru koja zvuci tocno kako ja hocu - nitko sretniji. *ebe mi se za vizuelne gluposti.

P.S. Ovo sa drop stimovima uopce nije cudno. 0.12 ne stanu u moj spear gladius, 6 zica je predebela za vrat. Moja krivica jer nisam rekao tipu za sto mi treba gitara i kako planiram na njoj svirati. Stavio sam 0.11 i mirna majka.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 19:19 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen

nije u tome stvar, pročitaj malo detaljnjije i pogledaj slike, stvar je u neprofesionalnostima tipa podmetanje letvice ispod vrata i slično, gitara unatoč tome što lijepo zvučni nije svirljiva, a to ne vrijedi 1500e ili koliko je već bilo (zapamti da ni squieri nemaju ovakve mane, već savršenu završnu obradu, i da se radio o novom, a ne rabljenom). Dakako nije to jedino loše iskustvo, ima ih još.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

Vjerojatno nije sve crno-bijelo... Ja sam za Nicka prvi put čuo na 2akordima, gdje je user For (mislim da je registriran i na Glazbenom forumu) pokušavao pronaći svog starog Flying-V od Nicka. Na kraju ga je pronašao, otkupio, dao na restauraciju (možda čak i Nicku) i sad ga opet ima. Pa sam si uvijek mislio, ono, ako mu fakat tolko fali gitara koju je prodao prije 20+ godina, onda valjda nekaj i vrijedi... No opet, možda je lik bio tata-mata za vrijeme Juge, a sad fuša... Ko će ga znati... ¯\(°_o)/¯

Nego... Jel ima koji Jazzmaster fan ovdje?

mmMMMmmM mmMMMmmM
Držite mi fige da dam sve ispite u 9. mjesecu, nađem posao i za cca. pol godine od sada kupim ovu ljepoticu (i neko pojačalo).

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

nije u tome stvar, pročitaj malo detaljnjije i pogledaj slike, stvar je u neprofesionalnostima tipa podmetanje letvice ispod vrata i slično, gitara unatoč tome što lijepo zvučni nije svirljiva, a to ne vrijedi 1500e ili koliko je već bilo (zapamti da ni squieri nemaju ovakve mane, već savršenu završnu obradu, i da se radio o novom, a ne rabljenom). Dakako nije to jedino loše iskustvo, ima ih još.

DI su slike, nisam nista nasao? Moguce da sam u krivu, samo me ton odbio u startu pa sam malo biased.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
15 godina
odjavljen

Da, pročitaj sve, pusti ton. Slike su lijevo gore, piše galerija. Lijepila svugdje a spoju vrata, i druge sitnice. Nađem ja još slika od drugih ljudi ako treba.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Vjerojatno nije sve crno-bijelo... Ja sam za Nicka prvi put čuo na 2akordima, gdje je user For (mislim da je registriran i na Glazbenom forumu) pokušavao pronaći svog starog Flying-V od Nicka. Na kraju ga je pronašao, otkupio, dao na restauraciju (možda čak i Nicku) i sad ga opet ima. Pa sam si uvijek mislio, ono, ako mu fakat tolko fali gitara koju je prodao prije 20+ godina, onda valjda nekaj i vrijedi... No opet, možda je lik bio tata-mata za vrijeme Juge, a sad fuša... Ko će ga znati... ¯\(°_o)/¯

Nego... Jel ima koji Jazzmaster fan ovdje? Držite mi fige da dam sve ispite u 9. mjesecu, nađem posao i za cca. pol godine od sada kupim ovu ljepoticu (i neko pojačalo).

Ma ta priča s flyng V isto... tip koji je imao tu gitaru je uzeo od nicka dok je bio mlad i naivan, morao ju je kasnije davati na kompletnu restauraciju kod jednog uglednog slovenskog majstora jer je bila nesvriljiva.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Da, pročitaj sve, pusti ton. Slike su lijevo gore, piše galerija. Lijepila svugdje a spoju vrata, i druge sitnice. Nađem ja još slika od drugih ljudi ako treba.

Evo sad sam nasao ovih pet slika. Iskreno, meni su to takve sitnice da se uopce ne zamaram time. Sad sam jos uvjereniji da je kupac samo teska picajzla.

No dobro, to je subjektivni stav, definitivno ne tvrdim da sam u pravu za ikoga drugoga. Mogu postovati da ima ljudi kojima gitara mora biti tip top - meni ove sitnice ne bi smetale ni najmanje, ako gitara dobro zvuci.

16 godina
Deus ex machina kaže...
Jakovp kaže...

Evo sad sam nasao ovih pet slika. Iskreno, meni su to takve sitnice da se uopce ne zamaram time. Sad sam jos uvjereniji da je kupac samo teska picajzla.

No dobro, to je subjektivni stav, definitivno ne tvrdim da sam u pravu za ikoga drugoga. Mogu postovati da ima ljudi kojima gitara mora biti tip top - meni ove sitnice ne bi smetale ni najmanje, ako gitara dobro zvuci.

"Problem" je u tome što ljudi baš zato što je kjustom mejd žele da sve bude pod pikslu urađeno.

@i_rambo_plache - još jedan kojem se te gitare sviđaju...

Slike ovih i imam jedine na računalu osim Robijevih LP-ova:

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 21:34 (4ucker).
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
[...]

@i_rambo_plache - još jedan kojem se te gitare sviđaju...

Slike ovih i imam jedine na računalu osim Robijevih LP-ova:

Jazz Jazz
Meni da je jedna ovakva, sunburst s bindingom na vratu, vintage Jazzy pickupima i block inlaysima i mogu umrijeti sretan (prije toga možda još i thinline Jaguar) :D
Jag Jag
Inače, ono bijelo-zlatno iz prijašnjeg posta {nije baš dobitna kombinacija boja, znam [iako nije baš tako loša boja (Inception sa zagradama {#} )]} je Squierov Jazz, prvi koji su napravili, a da je replika pravog Fenderovog (rhythm/lead krug i tremolo). Na videima zvuči izvrsno IMHO, a ak će uživo biti upola zadovoljavajuća, kad ću imati para, uzimam ju (još ak će ju dotad stavit neko u oglasnik, uff...) :D dotad mi je samo eye-candy...

EDIT: evo tog zvuka... Faking moćno! Reže zrak... Bez efekata, samo pojačalo (doduše, također opako) i gitara:

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 23:28 (i_rambo_plache).
15 godina
neaktivan

onaj jaguar je prelijep!!!{#}

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Šta mislite bili mogao prodati Ibanez GRGR121EX s neispravnim bridge pickupom?

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
15 godina
odjavljen

Biš, svakako, cijena 50% nove.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Biš, svakako, cijena 50% nove.

http://webshop.musicshop.hr/gitara-elektrina-ibanez-grgr121ex-p-6899.html?osCsid=abc48ac5d10a3742b07ec6b013f2b9d1

Bio bih prezadovoljan i s 30% budimo realni{#}

15 godina
neaktivan

što joj jednostavno ne kupiš drugi pickup?{#}

sry zbog pitanja ako je prodaja iz nekog drugog razloga :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 18:53 (luka94).
16 godina
neaktivan
luka94 kaže...

Koliko bih platio drugi humbucker?

15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
luka94 kaže...

http://webshop.musicshop.hr/humbucker-c-22_53_60_269.html?osCsid=abc48ac5d10a3742b07ec6b013f2b9d1

ako želiš dimarziove imaš u Rainbwo music shopu :)

16 godina
neaktivan
luka94 kaže...
Tomislav95 kaže...
luka94 kaže...

http://webshop.musicshop.hr/humbucker-c-22_53_60_269.html?osCsid=abc48ac5d10a3742b07ec6b013f2b9d1

Previše mi je dati oko 600 kuna za pickup, radije ću skupit pare pa uzeti novu gitaru

15 godina
odjavljen

Ima i jeftinih pickupova na ebayu, nisu ništa puno gori od onog što je u gitari, ovaj od 600 kn vrijedi više od cijele gitare.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Previše mi je dati oko 600 kuna za pickup, radije ću skupit pare pa uzeti novu gitaru

Pogledaj na njuškalu ili na glazbenom forumu pa za sitne novce kupi stock pickup za taj instrument, sve iznad 200 kn je previše.

13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Evo jedan od nickovih uradaka pa sam procijeni:

http://snovimalenogmaketara.bloger.hr/

To je o iskutvu s dotičnim graditeljem.

Taj blog je prvi i do sada jedini prikaz fušerskog miljea izrade instrumenata na crno. Fakat zanimljivo. Istina da je napisano malo prepotentno al kolko sam čuo autor je takav lik.

Makar sumnjam da je išta neistina kad se opisuju dijalozi do detalja. Također znam da fakat nije lik za dat se zajebavat. Možda je vanjski izgled zabunio majstora da ženi papka.

Al izgleda da se na krivog namjerio. Stari moj. 1500 eura je prevelika cifra za ijedan fuš ak nije dogovoren.

Meni majstor danas (privatno) brusi i čisti felgu za 40kn!!! komad. Kaj bi napravil za 1500 eura?

Mi umirali od smjeha kad nam je frend pričal kak je ovaj lik, autor bloga obišao pola institucija sa svojim slučajem.

Istina da samo budala može u nekoj šupi pomislit da priča sa pravim majstorom al kolko čitam njih dva se poznaju kao susjedi. Tak da nikog ne branim.

Čitam u blogu i fakat ne piše o kom se radi. Samo da taj lik, neki "maketar" (?) pljuje po RH. Meni se čini da autor bloga ima i smisla za humor. Taman i na svoj račun.

Kaj, da ja nekom povjerim 1500 eura ovaj obeća nebesa i doline a kasnije ispadne nismo znali... ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 22:47 (simo dubajić).
17 godina
Tomislav95 kaže...
luka94 kaže...
Tomislav95 kaže...
luka94 kaže...

evo ti si nadi kaj ti pase

http://stores.ebay.com/guitarpartsonline/Pickups-/_i.html?_fsub=13249640&_sid=85685191&_trksid=p4634.c0.m322

ja sam od njih cijelu elektroniku sa pickguardom i svime(strat SSH) za 450kn sa dostavom pickupi su rucno motani,i super sam zadovoljan s time.

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen
simo dubajić kaže...

Taj blog je prvi i do sada jedini prikaz fušerskog miljea izrade instrumenata na crno. Fakat zanimljivo. Istina da je napisano malo prepotentno al kolko sam čuo autor je takav lik.

Makar sumnjam da je išta neistina kad se opisuju dijalozi do detalja. Također znam da fakat nije lik za dat se zajebavat. Možda je vanjski izgled zabunio majstora da ženi papka.

Al izgleda da se na krivog namjerio. Stari moj. 1500 eura je prevelika cifra za ijedan fuš ak nije dogovoren.

Meni majstor danas (privatno) brusi i čisti felgu za 40kn!!! komad. Kaj bi napravil za 1500 eura?

Mi umirali od smjeha kad nam je frend pričal kak je ovaj lik, autor bloga obišao pola institucija sa svojim slučajem.

Istina da samo budala može u nekoj šupi pomislit da priča sa pravim majstorom al kolko čitam njih dva se poznaju kao susjedi. Tak da nikog ne branim.

Čitam u blogu i fakat ne piše o kom se radi. Samo da taj lik, neki "maketar" (?) pljuje po RH. Meni se čini da autor bloga ima i smisla za humor. Taman i na svoj račun.

Kaj, da ja nekom povjerim 1500 eura ovaj obeća nebesa i doline a kasnije ispadne nismo znali... ne znam.

Ma nije tajna, maketar je nick. Nikola Lužaić.

I tip sigurno ne laže.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Planiram prodat svoj shit pa za par mjeseci uzet nešto bolje, neku ok gitaru i lampaško pojačalo, kod frenda sam se uvjerio da su stvarno bolja od tranzistoraca. Kakvav bi lampaš bio dostatan za sviranje po doma ili s prijateljima?

16 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...

Planiram prodat svoj shit pa za par mjeseci uzet nešto bolje, neku ok gitaru i lampaško pojačalo, kod frenda sam se uvjerio da su stvarno bolja od tranzistoraca. Kakvav bi lampaš bio dostatan za sviranje po doma ili s prijateljima?

Vox AC30 {#}

Šalim se, ima i jeftiniji, recimo Laney ima solidnih level-entry lampaških pojačala. Moraš računati da ti tu igra i ulogu sam instrument, tako da nekakvi budget B.C.Richevi i Ibanezi nemaju smisla.Što sviraš, mislim stil, i kakav imaš trenutni setup?

15 godina
odjavljen

Ima fora malih lampaša, fender champ, laney cub10, harley benton ga5, treba samo čekati nešto po oglasniku.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice