Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Da to je kaj velis, nisam pitao zaboravio sam, ali sam pretpostavio posto je dobra konfa da je i zvucna dovoljno dobra.

14 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih

E ljudi vam je ovo mozda poznato:

*-open string

E-x

B-x

G-x

D-x ---------------------------------------------------------------------------*-12--*-10--*-12-*-10-10-12x                                      

A-x------------------------------------*-12--*-10--*-12-*-10-10-12x                               

E-*-12--*-10--*-12-*-10-10-12x------------------------------------------------------------------------------

I onda poslije D nazad na E, nije mi stalo sve u jedan red, oprostite za glupi tab, je

mozda je kome poznato?

Moj nadimak je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 18:04 (Games 4 life).
17 godina
neaktivan

Mislis, ovak ide?

E | --0--12--0--10--0--12--0--10--10--12--|

Ne znam sto ti je zvjezdica, pise se 0, ne *. Uglavnom, ne, nije mi poznato.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Mislis, ovak ide?

E | --0--12--0--10--0--12--0--10--10--12--|

Ne znam sto ti je zvjezdica, pise se 0, ne *. Uglavnom, ne, nije mi poznato.

Piše: * - otvorena žica (sviraj prazno).

I da, ne piše se "*" nego 0 (kao prazna žica) {#}

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
17 godina
neaktivan
PanDragon kaže...

Piše: * - otvorena žica (sviraj prazno).

I da, ne piše se "*" nego 0 (kao prazna žica) {#}

Pa ocito da sam skuzio, znam citati {#}, ali sam to namjerno tak naglasio jer se pise 0, ne *.

@Games 4 life

Probaj na Midomiju odsvirati, sad sam se sjetio, mozda ti pronade.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
17 godina
neaktivan

Sry na duplom, ali jel se itko od vas zeza s backing trakama na Youtube-u? Malo sam u zadnje vrijeme poceo lupati improvizacije preko njih, recimo ovu mi je stvarno gust svirati (backing traka u C-molu):

13 godina
protjeran

Ljudi koju električnu gitaru odabrat za početnika,do 1000kn?Možda neki sqier?Za učenje,sviranje rock-a i metal-a ali pretežito rock...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 9:08 (kuny1234).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Sry na duplom, ali jel se itko od vas zeza s backing trakama na Youtube-u? Malo sam u zadnje vrijeme poceo lupati improvizacije preko njih, recimo ovu mi je stvarno gust svirati (backing traka u C-molu):

Ja se isto baš u zadnje vrijeme s tim bavim,evo meni je ova odlična:

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
16 godina

Koliko bih mogao pokupit moneya za ove dvije gitare.

Planirao sam obje prodati i uzeti nešto malo bolje.

Akustičnu ili elektroakustičnu, vidio bih.

Ugl. zanima me procjena.

Električna je kopija fendera, a klasična je Hohnerovka {#}

Slika1

Slika2

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 15:39 (Hambrle).
16 godina
Hambrle kaže...

Ugl. zanima me procjena.

Slika1

Slika2

Vjeruj mi, da si nam više informacija dao, bilo bi previše.

16 godina
4ucker kaže...
Hambrle kaže...

Ugl. zanima me procjena.

Slika1

Slika2

Vjeruj mi, da si nam više informacija dao, bilo bi previše.

A ne znam stvarno.

Ova fender kopija je marke Joy.

Iako prvi put čujem za tu, ali ajd {#}

Ne znam šta više

17 godina
neaktivan

Istu takvu Hohnericu imam i ja, low-entry model.

Joy je kineska tvrtka, nešto mi zvoni da oni rade one Roostere tj. Konzumcastere.

Ako nijedna nije oštećena i elektronika je dobra na električnoj išle bi svaka za max 400 kn.

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 17:13 (i_rambo_plache).
15 godina
neaktivan

Evo frend prodaje gitaru jer mu trebaju novci, stanje je kao novo, kao što se i vidi sa slika, znalci će znati da je ovo odlična gitara.
http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-s520ex-oglas-5405105

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
13 godina
protjeran

Jel itko voljan odgovoriti na mojih par početničkih pitanja?

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
16 godina
kuny1234 kaže...

Meni se za 1000KN najviše sviđa ona gitara koja ti daje +10 skill points u štednji, jedina joj je mana što nikad ne mo'š znat' kada će novac biti "tu". Ali kad bude, onda kupiš nešto što ćeš moći zvati električnom gitarom.

13 godina
protjeran
4ucker kaže...
kuny1234 kaže...

Meni se za 1000KN najviše sviđa ona gitara koja ti daje +10 skill points u štednji, jedina joj je mana što nikad ne mo'š znat' kada će novac biti "tu". Ali kad bude, onda kupiš nešto što ćeš moći zvati električnom gitarom.

Koliko traje školovanje?

16 godina
i_rambo_plache kaže...

Istu takvu Hohnericu imam i ja, low-entry model.

Joy je kineska tvrtka, nešto mi zvoni da oni rade one Roostere tj. Konzumcastere.

Ako nijedna nije oštećena i elektronika je dobra na električnoj išle bi svaka za max 400 kn.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ne znam, onda je pitanje jel mi se uopće isplati prodavati {#}

Planirao sam uzeti neku poluakustičnu do 1600 možda.

Pa sam mislio da ću za ove dvije bar dobit 1000, i onih 600 doplatiti i to je to.

Sad nemam pojma {#}

Je li ko imao Ibaneza V74ECE?

Možda da njega uzmem?

16 godina
neaktivan

Evo malo sam se bacio u izradu pedala preko ljeta pa da malo vidite kako je to ispalo . Ova koju sam napravio je big muff pi creamy dreamer mod . Pedala ima onako lijepi žestok zvuk :D . Budući da mi je ovo prva pedala zadovoljan sam sa izradom, jedino sam malo zeznuo farbanje ali ok je za prvi put. Još imam komponente za ts808 pa sad kad koji dan uhvatim vremena napravit ću si i nju. Evo par slika

Komponente na okupu za dvije pedale Komponente na okupu za dvije pedale
Gotova pločica Gotova pločica
Unutrašnjost Unutrašnjost
MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Zanima me gdje bih, i za koliko para, mogao uzeti originalni GLP. Ne žuri mi se, do sredine sljedeće godine sam si postavio rok, ali volio bih lagano početi s razgledavanjem.

10000+ za Les Paul Standard
7000+ za Les Paul Studio (lošije drvo i lak, no svejedno super gitara)

Obično oriđiđi LP kupuju bogataši ili (polu)profi gitaristi. Za razgledati ih imaš u Musicshopu No1 (generalni distributer) na Većeslava Holjefca, poslije Lidla, prije izlaza na cestu za Buzin. Ima ih i u drugim dućanima, al vjerojatno ne toliki izbor.

Preporuka da kupuješ preko oglasa (njuškalo, glazbeni forum). Pošto je kriza, ljudi trebaju pare, a gitare teško idu prek oglasnika. Ako ti neće služiti samo za vješanje na zid, trebat će ti i pojačalo, po mogućnosti ne neko smeće od 500 kn. Ona nisu toliki trošak, pogotovo ak nećeš raditi overkill (tipa, ako ćeš samo svirati doma), ali računaj da ćeš potrošit još 2000+ kn, jer na kraju krajeva, gitara šalje signal, a pojačalo (sa zvučnikom) daje zvuk (oboje je podjednako bitno).

Ako još uvijek uspjevaš sjediti na stolcu (tj. nisi pao na pod zbog paprenih cijena), super, ako jesi, pogledaj gitare marke Vintage, jedne od najboljih kopija Gibsona, također iz Musicshop No1. Ostaje ti i Epiphone, koji je proteže Gibsona, zato i skuplji od Vintage za jednaku kvalitetu. Ima još dobrih kopija, no ovo su najpoznatije.

P.S. - malo kome se ovdje žuri kupovati gitare, eto ja imam već 7-8 godina (ne brojim više) klasičnu gitaru za 600 kn pa si par godina unazad govorim ono što Del govori Rodneyju, samo što sljedeće godine neću biti milijunaš, nego ću imati pristojnu gitaru... ;)

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 17:55 (i_rambo_plache).
15 godina
neaktivan

Za te novce bi ti po mom mišljenju najbolje bilo otići kod nekog majstora, i naručiti custom gitaru.
Raspitivao sam se kod Nicka, vjerojatno si čuo za njega, LP je oko tisuću eura (možda čak i dolara, ne mogu se sjetiti davno je bilo)
Sad računaj da ti on može staviti koje god magnete hoćeš, kakvu god elektroniku hoćeš, kakvo god drvo hoćeš, i još neke kerefeke (sedefi po vratu itd.)
Ne znam koliko je vješt po pitanju finisha, al znam da onaj klasični LP finish radi savršeno, jer sam i sam vidio takvih par gitara kod njega.
(znam da si fan Slasha pa bi možda išao na onaj rebrasti finish, iako je to više do drva) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 18:02 (Slash 666).
15 godina
odjavljen

NIPOŠTO UZIMATI OD NICKA!!!

Tip je veliki fušer i općenito neozbiljna osoba, gitaru ne zna napraviti da bude upotrebljiva, ali nije problem naplatiti. Pravi primjer hrvatskog jala i malograđanstva.

Za les paula treba samo čekati super priliku u oglasniku, studio verziju nipošto. Imaš godinu dana tako da čakj priliku i ugrabi.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Tip je veliki fušer i općenito neozbiljna osoba, gitaru ne zna napraviti da bude upotrebljiva, ali nije problem naplatiti. Pravi primjer hrvatskog jala i malograđanstva.

Za les paula treba samo čekati super priliku u oglasniku, studio verziju nipošto. Imaš godinu dana tako da čakj priliku i ugrabi.

Zašto ne Studio? Nikad nisam držao ni Standard ni Studio, al ljudi po drugim forumima govore da je najveća razlika u cijeni... Izuzev malo lošijeg drva, laka i izrade, malo drugačijih pickupa i više hiljada kuna, gdje je ta značajna razlika zbog koje nipošto ne bi trebao uzeti Studio?

IMHO si ti najveći znalac za pojačala i gitare na ovom forumu, ali explain yourself :D

13 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
Jakovp kaže...

Zašto ne Studio? Nikad nisam držao ni Standard ni Studio, al ljudi po drugim forumima govore da je najveća razlika u cijeni... Izuzev malo lošijeg drva, laka i izrade, malo drugačijih pickupa i više hiljada kuna, gdje je ta značajna razlika zbog koje nipošto ne bi trebao uzeti Studio?

IMHO si ti najveći znalac za pojačala i gitare na ovom forumu, ali explain yourself :D

A u čemu je razlika u fići i ferrariu?motor,karoserija,lim,cijena....

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 10:52 (kuny1234).
15 godina
odjavljen

Razlika je u onom što se ne zna dok se ne uzme gitara, u završnoj obradi koja znatno dopriniosi osjećeju pri sviranju, i detaljima koji dosta znače iako se ne bi reklo. Pa onda izbor drva itd. Ne košta bezveze duplo više.

Kod nas ima majstora koji rade dobre Les paulove, to su Robie's guitars, Cats i Leslie, ima i drugih dobrih majstora (Robert Bašić, Wreck...) no ovi imaju iskustva na LP polju.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

Na Cats-a ja ne bih išao, čovjek zna što radi ali je veoma, veoma umišljen.
Sa Nickom imam samo najbolja iskustva, čovjek uglavnom obavi i više posla nego što sam ga tražio (podesi akciju, vrat, ispolira pragove) i to besplatno.

15 godina
odjavljen

Nick nema pojma, a to potvrđuju mnoga više nego negativna iskustva ljudi. Neka su zbilja sramotna, tj većina što sam pročitao.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

Ne znam stvarno, ja govorim iz svog iskustva, koje je bilo super.
Evo nešto što mi je posebno u sjećanju ostalo, Popravljao sam gitaru kod njega, i okej, dođem po nju, gitara super, oktave iznova naštimane, vrat izravnat.
Probavam ju na nekom njegovom maršalcu iz ne znam ni ja koje godine, tranzistorac prastari, super sound.
I vidim nekakvu crnu trzalicu na stolu, probam s njom, sound potpuno drukčiji. Pitam ga šta je ovo, kaže da mu je frend iz Amerike dofurao grafitnu trzalicu.
Nakon par pitanja, ispostavlja se da trzalica košta oko 20 dolara, i da je nema kod nas.
Ja vidno impresioniran, pitam ga da li mi može nabaviti, na što mi on kaže da si ju uzmem.
E sad, to ne bi bilo nešto posebno, al pola sata prije toga sam mu ostao dužan 50 kuna za popravak, jer sam ih putem zagubio.

Tako da, što se mene tiče, čovjek je super, uvijek raspoložen za priču, a i gitare (koje sam probao, držao, i lijepo promotrio) su top kvalitete.

E sad, to je moj dojam, ne želim niti neću proturiječiti tvom stavu, al eto. 

15 godina
odjavljen

Evo jedan od nickovih uradaka pa sam procijeni:

http://snovimalenogmaketara.bloger.hr/

To je o iskutvu s dotičnim graditeljem.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Evo jedan od nickovih uradaka pa sam procijeni:

http://snovimalenogmaketara.bloger.hr/

To je o iskutvu s dotičnim graditeljem.

Kao što rekoh, ne opovrgavam tvoje mišljenje niti izvore, ja govorim iz vlastitog iskustva.

15 godina
odjavljen

Sve ok, ja samo upozoravam.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice