Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.489.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
eywa33 kaže...
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Probajte tko nije najnoviju AIDA64 extreme v5.95.4500, 10 stupnjeva vise grije od Prime v26.6 

Jucer sam isprobao kolko se grije 5820K na 4ghz u primeu 26.6, nakon 15-ak minuta najtoplija jezgra je bila 47° a najhladnija 39°. U sobi je bilo 25°C 😁

A sad lijepo u Studenca po jednu Tommy majonezu, pa stavi malo ispod IHS-a da vidiš kako je nama.

Ne moram, stavim 1.4V pa pocne vatromet na 80°+

10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Eto jos ovdje cisto da se vidi kolko ej sranje taj ASUS, eto ovdje covjek objasnio kakve je probleme imao sa VRM-om i overklokom memorije sa ROG STRIX Z370-F plocom i kako je radila pa onda sa Z370 Taichi, također unutra potvrda da mema na ASRock ploci ide i na 4400MHz ako se moduli daju tolko klokat 

KLIK

13 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

EDIT:

Tj.jedino APEX X ima 4266MHz na sluzbenoj stranici garantirano, da nema veze do ploce onda bi stavili to i na Hero i Formulu a ne 4133MHz, onda ispod toga ploce imaju 4000MHz, meh slabo odrađen posao .

Da je to samo do proca kolko ce radit mema onda bi na svakoj ploci klokao preko 4000Mhz, a jasno je da nemozes, niti sam jos vidio na z370 ASUS ploci memu preko 4133MHz niti ej mogu nac a trudim se 

Eto ti ovdje također vrhunska z370 Taichi ploca, sa odlicno hlađenim VRM-om KLIK, a ispod cu ti stavit detaljan tutorijal kako se fino memorija sa 3600MHz kloka na 4266MHz, plus overklokanej proca, i jos ti covjek apsolutno svaku postavku objasni sta znaci i zbog cega se koristi...

Memory overclock

CPU overclock

To je isti onaj lik sta sam zaljepio tutorijal za delid jucer, tamo je i rekao da ASUS strix z370-F ploca ima slab VRM, i onda ju je mijenjao za Taichi koja je vrhunska.

Maximus X hero ima 4133Apex ima DDR4 4500MHz+ <prema site-u.

Što se tiče mosfeta i općenito pwr delivery komponenti, bitno je koliko može dat struje. Asrock na toj extreme4 koristi 2 različita tipa mosfeta. Jedni su kao u top modelima, a drugi su pak lošije kvalitete i guraju na 40A, a ne 60A kako tvrde. Tipično, jeftine ploče koriste mosfete koji povuku dosta manje struje, što znači generalno teži OC. U usporedbi sa jeftinijim pločama z370, ovaj maximus x hero može povuć skoro duplo više struje. DerŠvabo je dobro ovdje objasnio, pa pogledaj.

pošto timestamp ne funkcionira: oko 3. minute je graf.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 17:25 (eywa33).
13 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Eto jos ovdje cisto da se vidi kolko ej sranje taj ASUS, eto ovdje covjek objasnio kakve je probleme imao sa VRM-om i overklokom memorije sa ROG STRIX Z370-F plocom i kako je radila pa onda sa Z370 Taichi, također unutra potvrda da mema na ASRock ploci ide i na 4400MHz ako se moduli daju tolko klokat 

KLIK

Ne budi debilno selektivan. "TAJ Asus" je generalizacija tipična za srednjoškolce. Asus je izbacio lošije modele z370 čipseta, i to se dade istražit, a onda i takav proizvod zaobić. Tvrditi da je "TAJ ASUS" sranje radi modela, dva, tri... od njih pun k*** je fakat idiotizam.

Malo FIČRA veliš? Poškaklji me. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Maximus X hero ima 4133Apex ima DDR4 4500MHz+ <prema site-u.

Što se tiče mosfeta i općenito pwr delivery komponenti, bitno je koliko može dat struje. Asrock na toj extreme4 koristi 2 različita tipa mosfeta. Jedni su kao u top modelima, a drugi su pak lošije kvalitete i guraju na 40A, a ne 60A kako tvrde. Tipično, jeftine ploče koriste mosfete koji povuku dosta manje struje, što znači generalno teži OC. U usporedbi sa jeftinijim pločama z370, ovaj maximus x hero može povuć skoro duplo više struje. DerŠvabo je dobro ovdje objasnio, pa pogledaj.

Nisam sada ni pricao o extreme 4, ali posto ima jaci VRM to se svede tu negdje kod klokanja kao na HERO X (ipak je extreme 4 1250kn ploca), ovi skuplji modeli imaju sve mosfete i ostalo high end, i heat pipe koji je povezan sa VRM-om, extreme 4 ga nema.

Da za APEX vidim da ima 4500, ali za HERO i ostale vidim d aje 4133 ne vidim plus 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Za ovaj 8 core nisam siguran ali z390 ploce sam vec vidio, na jesen dolazi novi HEDT to je sigurno.

Gdje si ih ti to vidio?

Lucidius kaže...

Eto jos ovdje cisto da se vidi kolko ej sranje taj ASUS, eto ovdje covjek objasnio kakve je probleme imao sa VRM-om i overklokom memorije sa ROG STRIX Z370-F plocom i kako je radila pa onda sa 

Strix Z-whatever nema veze s ovima i Formula, Hero i Code su posve druga razina i tri iste ploče i klasa, Apex je ista osim što imaj optimiziran i smanjeno ožičenje prema DIMM slotovima.

Ne razlikuješ ono što gledaš.

Edit: 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 17:38 (Tonči).
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ne budi debilno selektivan. "TAJ Asus" je generalizacija tipična za srednjoškolce. Asus je izbacio lošije modele z370 čipseta, i to se dade istražit, a onda i takav proizvod zaobić. Tvrditi da je "TAJ ASUS" sranje radi modela, dva, tri... od njih pun k*** je fakat idiotizam.

Malo FIČRA veliš? Poškaklji me. 

Pa covjek je vise platio tu ASUS-icu od Taichi, smijesno kolko je inferiornija, al oduvijek si za ASUS morao iskesirat najmanje 100 eura vise da bi dobio tako negdje podjednak stupanj opremljenosti i kvalitete komponenata, ove godien jos i vise.

Sranje su zato jer se za njihoc cjenovni prag uzme osjetno bolje, zato ASUS-a nitko i en preporucujem sem ako se uzima sami vrh gdje cijena i ne igra nikoem ulogu.

Za fičre si usporedi prije 2 strane sam detaljno opisao koliko je gaming i7 model bogatiji od HERO-a i jeftiniji oko 250kn, pa cak i Taichi koja je oko 500-600kn jeftinija...

10 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Za ovaj 8 core nisam siguran ali z390 ploce sam vec vidio, na jesen dolazi novi HEDT to je sigurno.

Gdje si ih ti to vidio?

U programu KLIK 

10 godina
protjeran

Evo i kratki round up kroz kategorije, i best buy-evi za svaku

Tonči 

Ako cijena  nije bitna ja neznam sta onda uopce razmatras ista osim MSI z370 GODLIKE, koja je dalkeo od svega ovog o cemu se prica 

9 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Probajte tko nije najnoviju AIDA64 extreme v5.95.4500, 10 stupnjeva vise grije od Prime v26.6 

ja probao, ne grije više, imao 5.92 verziju.... 

10 godina
protjeran
lav1000 kaže...

ja probao, ne grije više, imao 5.92 verziju.... 

Ja ne pricam o toj verziji... i neces 10c razlike dobit na 1.25v, meni je na 5.1GHz @ 1.33v oko 8-10c razlika ali ja imam i zahtjevniji proc...

EDIT:

A kolko sam primjetio u CPU-Z, core voltage u PRIME 95 stoji na 1.328v, a ova najnovija AIDA ga raspali do 1.344v, to je između ostalog i jedan od razloga vece temperature 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 18:15 (Lucidius).
9 godina
protjeran

evo Luci kad neće Stjepan moram ja

cb na 5.3Ghz, 1.35V

10 godina
protjeran

Sta ce on, ima otpadni primjerak, a i ti bi trebao odvrtiti barem na 5.4GHz ima tu lufta i za napon a i proc je dosta jednostavniji za klokanje 

Skalpel u ruke i delidaj tu, neudi pekmez 

9 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Sta ce on, ima otpadni primjerak, a i ti bi trebao odvrtiti barem na 5.4GHz ima tu lufta i za napon a i proc je dosta jednostavniji za klokanje 

Skalpel u ruke i delidaj tu, neudi pekmez 

ma negdi nešto počne trottlati na 5.4 odvrti mi test, ali dobijem 1250 score

imam kupca neću delidati.

14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nema, dobar vrm je tek od hero nadalje, i opet slabiji od ASRocka,

Lucidius kaže...

KLIK

Jel imas koji konkretan dokaz o losem VRM-u na ASUS plocama osim ove selektivne gluposti? Negdje gdje je objasnjeno da tvoja Asrock i Taichi imaju bolji VRM od jedne z370-f? 

Kolko se ja sjecam z370-a i z370-i su u pocetku imale problema sa LLC postavkama tj LLC nije radio, sto je jednostavno bilo rijeseno novim biosom.

10 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Ploca te onda hebe, sigurno joj se VRM usija preko 1.35v... nista prodaj to pa na 8700k, sta da se sramotis nisi kojekakva šuša 

10 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...

KLIK

Jel imas koji konkretan dokaz o losem VRM-u na ASUS plocama osim ove selektivne gluposti? Negdje gdje je objasnjeno da tvoja Asrock i Taichi imaju bolji VRM od jedne z370-f? 

Kolko se ja sjecam z370-a i z370-i su u pocetku imale problema sa LLC postavkama tj LLC nije radio, sto je jednostavno bilo rijeseno novim biosom.

Jesi ti čorav il sta, vidis da je covjek imao obje i da je opisao razlike:

What was wrong with the strix top-3:

• - on higher volts (1.35 and above) it kept shutting itself off when doing Prime-95 with AVX small-fft, turned out that the VRM could not handle more then 200w package power draw
    - RGB-leds were bugged, they were on always even though set to disabled from BIOS. Small issue, that persisted on multiple BIOS-updates and was/is VERY annoying!!
    - memory overclocking was bad, was not able to go past 3900Mhz with my memorykit (3600CL15 now runnin 4266MhzCL18 on Taichi)
    ..among other things 

Vrm na Taichi:

- Taichi has really surprised me in a positive way! The VRM handles up to 290W w/o trouble, my CPU is 5Ghz prime-95 AVX "stable" with small-fft while package power draw is hovering around 280W on a two hour run biggrin.gif I realize that it is not safe to run that much current through your VRM & CPU for so long, but I had to try it and it works! Needless to say that it is also stable with a lot lower power on 'lesser'-AVX benches and burners like LINX, IBT, x264 loop-bench, Real Bench.

Eto imas i video da je imao obje:

Asus

ASRock

9 godina
protjeran
Lucidius kaže...
lav1000 kaže...

Ploca te onda hebe, sigurno joj se VRM usija preko 1.35v... nista prodaj to pa na 8700k, sta da se sramotis nisi kojekakva šuša 

od ponedjeljka sam na privjesku  delidat ću ga 

10 godina
protjeran

Meh, i ti se nazivaš kraljem đungle 

14 godina
protjeran

Pa naravno da sam procitao, u tome i je problem kaj sam procitao, to je jedan nebitan lik kojem ploca nije htjela radit na vise od 1.35v u prime95 sa small-fft dok to na budzet plocama to isto nije problem i sad bi on trebao biti neko mjerilo? Ne budi smijesan...

Daj ti nama neki dokaz o komponentama koje idu u asus i asrock ploce istog cijenovnog ranga, mosfetima itd pa onda mozemo pricati, do tad je ovo sam jedan ocajan pokusaj za pravdanje vlastitih tvrdnji. 

12 godina

LLC problemi na Asusu su odavno rjeseni novim biosom, evo npr. ovaj video, al imas dokaza kolko oces.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 19:40 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen

Cijela serija, Hero, Code, Formula i Apex nisu imale problema s temp. VRM-ova, dapače, OC3D je testirao da su to ploče s najboljim temperaturama, 40-50ºC max. Formula se hladi i vodom u loopu, tako da...

Što se delida tiče, pretpostavljam da je i žiletom lako. :)

Nope.
14 godina
protjeran
Moja govnasta Msi z370a pro nemre preci 50°c sta god ja vrtio, mosfet joj je zasarafljen za razliku od nekih ploca kojima su hladnjaci samo prikaceni plasticnim kvacicama, razlike su ogromne.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Znaci lave odustajes od "premium enthusiast" certifikata.
9 godina
protjeran
mislioc kaže...

jednom entuzijast uvijek entuzijast 

Lav doda malo gasa i i9 sjedne u kuciste, poznavajuci sebe cim ja vidim da privjesak malo zaštuca tako ce i biti  

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
mislioc kaže...

Lav doda malo gasa i i9 sjedne u kuciste, poznavajuci sebe cim ja vidim da privjesak malo zaštuca tako ce i biti  

X299 ili se nadaš i9 za entuzijste? X299 je tak-tak. Ako ne trebaš baš toliko jezgara, Z370 ti je brži ukupno.

Nope.
13 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Jesi ti čorav il sta, vidis da je covjek imao obje i da je opisao razlike:

What was wrong with the strix top-3:

• - on higher volts (1.35 and above) it kept shutting itself off when doing Prime-95 with AVX small-fft, turned out that the VRM could not handle more then 200w package power draw
    - RGB-leds were bugged, they were on always even though set to disabled from BIOS. Small issue, that persisted on multiple BIOS-updates and was/is VERY annoying!!
    - memory overclocking was bad, was not able to go past 3900Mhz with my memorykit (3600CL15 now runnin 4266MhzCL18 on Taichi)
    ..among other things 

Uspoređuješ srednji segment Asusove ploče sa jednim od dva flagshipa Asrocka. Strix i Maximus ne koriste iste vrmove pa je stoga vjerojatno tipu vrm trotlao. Maximus ploče nemaju problema sa držanjem 8700k na 1.4+v na primeu. 

lav1000 kaže...

Na 4k i 60hz? Stvoreno za privjesak :)

9 godina
protjeran
Tonči kaže...
lav1000 kaže...
mislioc kaže...

X299 ili se nadaš i9 za entuzijste? X299 je tak-tak. Ako ne trebaš baš toliko jezgara, Z370 ti je brži ukupno.

A sto bi ti preporucio... Uvaljali mi neke glomazne excele, 7700hq brate vrti po 15 -30 minuta  kad pokrenem calculate, dobit cu rak pluca koliko popusim dok to cekam.

Jos mi neki Shivaji iz indije uleti na komunikator dok to vrti pa se sve srusi i onda sve ode u krasan k... 

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Na 4k i 60hz? Stvoreno za privjesak :)

ma za gaming na 4k@60hz i mining privjesak je bomba 

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Moja govnasta Msi z370a pro nemre preci 50°c sta god ja vrtio, mosfet joj je zasarafljen za razliku od nekih ploca kojima su hladnjaci samo prikaceni plasticnim kvacicama, razlike su ogromne.lp

A sta joj ti to molim te radis osim bootanja windowsa zbog validacije 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice