Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.512.876
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mrsmith kaže...
Tonči kaže...
Inače, sinoć na H155i - ne može ohladit preko 4.5 - voda na 35 stupnjeva, ali jednostavno ne prenosi dobro toplinu s procesora koji prijeđe 90, iako je najbolja moguća pasta na njemu. Šteta da je 280mm tako slabašan za ovaj CPU i to ispod 1.3V. 

Koji proc ne može ohladiti preko 4.5? 8700k?

EDIT: Ja sam bio dojma da taj i7 ide na 5Ghz s ventilatorom za kućište koliko su se neki hvalisali :D A na kraju ispada da je lutrija dobit primjerak koji ide 4.7+ uz normalan napon i hlađenje.

ma nije 8700k nego 7980x ili koji već sa 1000 threadova...

17 godina
odjavljen

Gledao sam, ali teško je i kućište naći za dva 360... Recimo, Define R6 ne može progutati 2 360.

Nope.
17 godina
lav1000 kaže...

Aha, okej. Znam da je pričao da slaže i7 8700k s memorijom 4266+ pa gledam koji k ne moze ohladit preko 4.5Ghz.. Sorry.

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

Aha, okej. Znam da je pričao da slaže i7 8700k s memorijom 4266+ pa gledam koji k ne moze ohladit preko 4.5Ghz.. Sorry.

pričao je već Tonči, da ga muči taj i9... da povuče 500w... i on ima doma posebnu fidovku u ormaru kao drug Ansha što ima za gpu na koju je stavio BIOS sa 6kW tdp-a 

17 godina
odjavljen

Da, da, primarna mašina do proljeća mi je 7980XE (kojeg se jedva čekam riješit). 

Inače, čini se da ovdje stanu 2 360 u push-pullu http://tech-legend.com/wp-content/uploads/2016/11/watercooling.jpg

Znači moglo bi ENTHOO EVOLV ATX, ML120Pro, 2x HARDWARELABS BLACK ICE NEMESIS 360GTX... da ohlade sve živo i neživo. Možda bolji od Silent Wingsa s obzirom na buku...

Then again, stane push-pull lakše s ovima: http://www.overclockers.com/noctua-nf-a12x15-fan-review/

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 13:15 (Tonči).
15 godina
neaktivan
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zapravo, vidi: https://imgur.com/DNdi2ZH

ispada da su ML120Pro bolji :)

Zapravo za tebe i nisubolji, u prvoj polovici rpm raspona je SW malko bolji

9 godina
protjeran

navedeni gospodin je imao homoseksulanih sklonosti, te bi stoga svaki pravi Hrvat, katolik, alfa mužjak trebao ubuduće bojkotirati Nvidiu 

predlažem hitno smontiramo šator ispred sjedišta NVidije 

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da, da, primarna mašina do proljeća mi je 7980XE (kojeg se jedva čekam riješit). 

Inače, čini se da ovdje stanu 2 360 u push-pullu http://tech-legend.com/wp-content/uploads/2016/11/watercooling.jpg

Znači moglo bi ENTHOO EVOLV ATX, ML120Pro, 2x HARDWARELABS BLACK ICE NEMESIS 360GTX... da ohlade sve živo i neživo. Možda bolji od Silent Wingsa s obzirom na buku...

Then again, stane push-pull lakše s ovima: http://www.overclockers.com/noctua-nf-a12x15-fan-review/

Problem sa tim manjim zbijenim kucistima je to sta ti radiator u "krovu" skoro nicemu ne sluzi ako puse prema van, a ako ga stavis da vuce unutra, onda ti straga treba jedan brzi/glasniji vent da sprijeci gomilanje topline u kucistu.

Vrlo moguca je situacija da bolje hladi jedan radijator van kucista nego 2 takva u kucistu..

13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ako ćeš ići na to kućište, kontaj samo tanke radove, i mislim neizvediv push-pull.

http://www.modders-inc.com/wp-content/uploads/image//2015/11/IMG_5312.jpg

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Sto se tog kucista tice i air flowa sjetio sam se videa jednog sto sam prije gledao (2:56 min) 

.

Navodno je lose ako se stave dva velika radijatora, nisam dalje previse istrazivao, al to je ono sto sam vidio.

17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Vidio sam... na kraju, ispada da ću ići na X9 i izgubiti malo horizontale na stolu (ogroman je) ili Enthoo Primo koji može ugurati također dva 480mm u push pullu... no, onda ako idem u visinu, može i SMA8 također. Uhh, najgora dilema zapravo.

Da, SW3 su mrvicu bolji, ali vidim na grafu da je to sve li-la. Gledam i https://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/ML120_PRO_RGB/5.html i tu stoji da su SW3 i ML120 jako blizu s time da ispada da ML na 1500 potegnu bolje, što možda nije loše za situacije kad zaista trebaš tih 1500 npr. kod max loada. Koje god uzmem dobro je. Kućište je veći problem.

Za radove još nisam siguran jesu li EK XE ili onaj gore bolji... 

Inače, dobar tekst: http://www.xtremerigs.net/2015/02/11/radiator-round-2015/5/

360 PE od EK-a može hladiti 200W na 750 RPM u push only modu. To je GTX 1080 u loadu. Za PE je to super. Ako uzmemo da 250W guta 5.2 8700K, a dvije 1080Ti po do 300W, trebalo bi cca. 850-900W disipacije i biraš koji RPM... e sad. Na full load do 1000 RPM zaista treba dva 480mm vjerojatno... treba pročitati do kraja. :)

Nope.
14 godina

Tonči kaj si dobio na lotu?

17 godina
odjavljen

Prodao parkete. :P Ma ne, ali spalit ću 1k€ na tišinu. 

Nope.
14 godina
Samo gas jednom se živi.
17 godina
odjavljen
mislioc kaže...
Samo gas jednom se živi.

Pa nije to neka cifra, pogotovo kad ti je to alat i kad zapravo ulažeš u dugoročno upotrebljive stvari. Održavani radijatori traju.
Vis a vis alata, nekidan je frend kupio CNC stroj... nemaš pojma koliko je zapravo nama informatičarima alat jeftin.  

Nope.
18 godina

Gdje je najjeftnije za kupit za živu lovu asrock z370 extreme 4 + i5 8600k?

14 godina
U šmajseru imas i5 8600k za 2000.
10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Cek malo naša Luce je delidala 8700k za bijednih 5.3ghz? Luce naj se sramotit cekam i dalje da dodes do barem 5.5ghz...ajde kaj se bojis pa nebu izgorio.lp

Odvrtio sam za sada jedini cinebench na 5.3ghz, ove retardacije kao ti sa obicnim slikanjem takta me ne interesiraju jer to moze svaka budala uc u win i nabijat napon, od toga nikakve koristi, onih 5.4ghz sam napravio cisto iz sprdnje.

Kada zamjenim pastu za tekuci metal probacu na 5.4GHz cinebench, to je vec nes a ne ove djetinjarije gdje se mucis sa tim slabasnim i5 da bi slikao takt na 2 sec.

Odvrti ti cinebench na 5.3ghz to nebi trebao bit problem za 8600k.

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Stjepko - kralj validacija! 

i veliki gubitnik cinebencha...

17 godina
odjavljen

Pravi test su Cinebench multi, za prvu ruku, ali i Blender BMW render. Preživiš Blender full render i gotovo sigurno je ok.

Nope.
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Asus na cijeloj ovoj liniji ima super VRM-ove i performanse. 4133+, a ne 4133. Mnogi uredno voze 4400 RAM na njoj. Na Herou ovaj kit uredno radi kao što je deklariran, jer to ima veze više s procesorom, nego pločom (IMC).

5Gbps kritika je malo komična.

U svakom slučaju, koštala ploča 330 ili 370, sasvim mi je svejedno. A ni delid tool nije "ozbiljan novac" da bih se zezao žiletom. Prsti su mi skuplji od delid-matea. :)

Nema, dobar vrm je tek od hero nadalje, i opet slabiji od ASRocka, a za memu mi daj jedan link gdje rade preko 4200mhz...

Neznam kako bi porezao prste, nisi klinac

Stjepanj kaže...

ti shvacas ozbiljno Luciju koja u zivotu nije imala Asus plocu? jos veli da "ASUS-ice su jako slabo opremljene ploce i manjak feature-a" hahahah, pa da je probao i low end plocu od 250kn nebi govorio ovakve gluposti kamoli bilo sta skuplje od njih.lp

Pa sta ima meni vjerovat ili ne trolaneru jedan, to pise u recenzijama za z370 seriju nisam ja izmislio, imas linkove sta sam stavio i usporedbe.

Svaki put kad zines ostane govno ispred tebe, pogledaj samo te jeftinije ploce od asusa recimo od 1000 cak i 1500kn, nemaju ni alc 1220 

Jbg tonci i ti ste poznati fanbojevi asusa pa ce ga kupit i da imaju 100 mana vise od drugog proizvodaca.

Tonči kaže...

Inače, danas sam čuo jako ružnu glasinu: da neće biti 8-corea na Z390 :( - why??? Luci, što kaže wccftech??

Što se tiče Asusa... koristim ih nekoliko godina intenzivno nakon GB-a i nisu loši, dapače, jako dobre ploče. 

Što se paste tiče, tekući metal nije pogodan za tekući dušik, ali ni ova pasta za zube koju Intel stavlja nije pogodna za ništa. :D Prednost joj je što je jako trajna, a tekući metal im je preskup, lemljenje im je još skuplje...

Tonci, cinjenica je da je svaka ploca od 2-3k ploca na mjestu, radit ce i klokat ces, ali djelis ih na bolje i losije.

Za ovaj 8 core nisam siguran ali z390 ploce sam vec vidio, na jesen dolazi novi HEDT to je sigurno.

10 godina
protjeran
Tonči kaže...

4133+, a ne 4133.

Ne nego 4133, protrljaj oci ;)

EDIT:

Tj.jedino APEX X ima 4266MHz na sluzbenoj stranici garantirano, da nema veze do ploce onda bi stavili to i na Hero i Formulu a ne 4133MHz, onda ispod toga ploce imaju 4000MHz, meh slabo odrađen posao .

Da je to samo do proca kolko ce radit mema onda bi na svakoj ploci klokao preko 4000Mhz, a jasno je da nemozes, niti sam jos vidio na z370 ASUS ploci memu preko 4133MHz niti ej mogu nac a trudim se 

Eto ti ovdje također vrhunska z370 Taichi ploca, sa odlicno hlađenim VRM-om KLIK, a ispod cu ti stavit detaljan tutorijal kako se fino memorija sa 3600MHz kloka na 4266MHz, plus overklokanej proca, i jos ti covjek apsolutno svaku postavku objasni sta znaci i zbog cega se koristi...

Memory overclock

CPU overclock

To je isti onaj lik sta sam zaljepio tutorijal za delid jucer, tamo je i rekao da ASUS strix z370-F ploca ima slab VRM, i onda ju je mijenjao za Taichi koja je vrhunska.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 17:04 (Lucidius).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pravi test su Cinebench multi, za prvu ruku, ali i Blender BMW render. Preživiš Blender full render i gotovo sigurno je ok.

Za stabilnost? Ni blizu, meni je npr. setup koji je renderao 100+ sati bez greske padao za browsanja u chrome-u, 1-2 puta mjesecno. Mislio sam da nije to do cpu-a ali sitni bump u naponu je rijesio problem.

Svaki setup je stabilan dok se ne srusi :)

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Svaki put kad zines ostane govno ispred tebe

10 godina
protjeran

Probajte tko nije najnoviju AIDA64 extreme v5.95.4500, 10 stupnjeva vise grije od Prime v26.6 

14 godina

Probao moj i3 8350k na 4.5ghz @1.176 sa hyper 212 led oko 62c Znaci zadnje dvije kvacice nisam palio

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 17:02 (mislioc).
10 godina
protjeran
mislioc kaže...

Probao moj i3 8350k na 4.5ghz @1.176 sa hyper 212 led oko 62c Znaci zadnje dvije kvacice nisam palio

Kvacica mora bit samo na FPU

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Probajte tko nije najnoviju AIDA64 extreme v5.95.4500, 10 stupnjeva vise grije od Prime v26.6 

Jucer sam isprobao kolko se grije 5820K na 4ghz u primeu 26.6, nakon 15-ak minuta najtoplija jezgra je bila 47° a najhladnija 39°. U sobi je bilo 25°C 😁

13 godina
odjavljen
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Jucer sam isprobao kolko se grije 5820K na 4ghz u primeu 26.6, nakon 15-ak minuta najtoplija jezgra je bila 47° a najhladnija 39°. U sobi je bilo 25°C 😁

A sad lijepo u Studenca po jednu Tommy majonezu, pa stavi malo ispod IHS-a da vidiš kako je nama.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice