Carina i zapaljivanje robe

poruka: 16
|
čitano: 3.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam jedan problem lol

Narucio sam iphone 5s s ove stranice:

http://www.aliexpress.com/item/Original-Unlocked-Apple-iPhone-5S-phone-16GB-32GB-ROM-8MP-camera-1136x640-pixel-WIFI-GPS-Bluetooth/2032035069.html

To su refurbuished verzije originala(NAVODNO) gdje bi za bozije cudo dobio od carine informaciju da je to KAO LAŽNJAK i da krsim intelektualno pravo, i da ide na spaljivanje lol

Ja ne kuzim kako, pa bi molio da mi neko objasni ZATO jer kao sto vidite ima preko 2200 narudzba i ljudi nemaju problema po cijeloj EU, narucuju od svagdje, i stavljaju slike kako su dobili i KAKO sad meni u HRVATSKOJ, se moze ovo desit, ne moguce da je svima original a meni fejk ili obrnuto haha, koda ljudi iz EU nemaju zastitu intelektualnog prava. + jos je ovaj koji prodaje stavio 100% geninue inace full refund STO nema smisla inace bi ga svi zajebali haha

platio sam toliko koliko vidite na starnici, i koliko ce me doc spaljivanje (ako dode do toga)?

Hvala na pomoci,

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 21:32 (Cursed).
16 godina

Neznam za proceduru kod takvih stvari ali ti mogu reci sto bih ja ucinio.
Zvao carinu i trazio da posalju nekakav dokaz da se to zbilja radi o laznom uredaju. I naravno bit uporan. I definitivno pitat na konto cega su oni zakljucili da je uredaj lazan.
Nakon toga kontaktirat aliexpress i rec im sto se dogodilo, valjda imaju nekakvu podrsku u slucaju da poslana posiljka ne odgovara opisu(tako potvrdila carina?!?).
I ako si platio preko paypal-a mozda bi cak i mogao pokrenit refund s te strane jer ti je carina rekla da je doslo sto nisi kupio(tj ista shema kao za ali).
Sretno. : )

16 godina
neaktivan
Re: Carina i zapaljivanje robe

Hvala na nekoj pomoc, jos nekog cekam da mi odgovori tko je strucan za ovo u detalje.

Aliexpress nudi zastitu, tj prodavac ne dobije novac dok ja ne stisnem da sam dobio tj da je stiglo(vec oni drze, tipa escrow) ne brine me toliko to za povrat novca, vec sta ne znam koliko ce mi opizdit kaznu ako dode do toga :(

16 godina

Hm..tehnicki ti si narucio originalan uredaj a ne laznjak.
I mislim da se na taj nacin mozes branit, dokaz u kupnji konkretnog uredaja koji se reklamira kao pravi imas.
Zovi, pitaj i budi dosadan dokle god ne dobijes odgovore na sva pitanja.
Mislim da bi zbilja bilo glupo kad bi tebi opalili kaznu jer ti je netko poslao laznjak..pogotovo ako imas dokaz o narucenom originalu a ne laznjaku.

18 godina

Otkad se el. otpad spaljuje? 

18 godina
neaktivan

Neko se polakomio za tvojim mobitelom. Ne odustaj, zaprijeti da ćeš sve dati u novine, da ćeš postaviti šator pred Carinsku upravu i sl. što god ti padne na pamet. I dobro je zapazio @lllnuclearlll u gornjem postu. Kakvo crno spaljivanje, spalim im ga &/)=#.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 21:38 (Jura iz druge galaksije).
15 godina

Ja bi nazvao i došao tamo da osobno provjerim da li je to lažnjak ili ne, te ukoliko nije (ako je gore iOS) nekome tamo opalio dobru šamarčinu

16 godina
neaktivan

Nazvao sam da bi sazno da likovi nisu uopce provjerili jos dali je fake ili ne, vec da je navodno SAMO SUMNJIV iako je ovaj sta je reko zbunjen i nije znao sta da kaze, i da ce sad doc neki apple strucnjak nemam pojma i on ce rec jer on ima kvalifikacije za to da vidi ako je original ili ne, i sad moram cekat 20 dana ako ne i vise da dodem uopce na rec... mislim ono likovi po cijeloj europi dobivaju jedino ja od svih imam sranja s ovim >.<

18 godina
moderator

Slična stvar se dogodila kolegi u ovoj poruci. Prvo ga zvali da ga obavijesti da je riječ o krivotvorini, poslije on zvao njih pa su mu rekli da paket još nisu obradili.

9 godina
neaktivan

Pozdrav.

Ispričavam se ukoliko pisem na krivom mjestu, ali nova sam ovdje. 

Zanima me sto mislite postoji li mogucnost da carina vrati dron koji planiram naruciti sa Gearbest-a. Tocnije, radi se o quadrocopteru i to je vise igracka, 30tak dolara, pa mislim da ne bi trebalo predstavljati problem, ali ima kameru i citala sam na raznim forumima da je bilo slucajeva u kojima ljudi nisu dobili narudzbu bas zbog carine.

hvala svima unaprijed

13 godina
protjeran
Nikolina11 kaže...

Pozdrav.

Ispričavam se ukoliko pisem na krivom mjestu, ali nova sam ovdje. 

Zanima me sto mislite postoji li mogucnost da carina vrati dron koji planiram naruciti sa Gearbest-a. Tocnije, radi se o quadrocopteru i to je vise igracka, 30tak dolara, pa mislim da ne bi trebalo predstavljati problem, ali ima kameru i citala sam na raznim forumima da je bilo slucajeva u kojima ljudi nisu dobili narudzbu bas zbog carine.

hvala svima unaprijed

Nekuzim zasto bi vratili posiljku , ako zapne na carini dobit ces postu doma da je to na carini da im moras poslat racun o kupnji ili neku potvrdu te platiti carinu . Carini se sve preko 25 eura ili 24 tako nesto . Ja sam sa gearbesta narucio mikrofon , arm stand za njega cca 300 kn i to mi je otislo na carinu jer je paket bio velik i naravno platio sam carinu . 

A druga stvar narucio kamericu xioami yi od 550 kn koja je dosla doma nije zavrsila na carini jer je paket jako mali bio pa ga nisu uzeli :D nema pravila da ce ti ocarniti ovo a nesto ne . Sve kakve si srece :D

Nemoj se prkosit gravitaciji .
9 godina
neaktivan

Za koliko su ti dosli kamera i mikrofon?

18 godina
moderator

Svi koju nešto kupujete izvana, bilo da se radi o eBayu, AliExpressu ili nečem desetom, pročitajte: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan

Cursed kako si ti riješio ovu situaciju mene je snašla ista nevolja, unaprijed hvala na odgovoru

11 godina
neaktivan
gexgexgex kaže...

Cursed kako si ti riješio ovu situaciju mene je snašla ista nevolja, unaprijed hvala na odgovoru

Evo bas citam i mene zanima.

I nije problem otvarati stare teme nego jbg covjek je neaktivan..

9 godina
neaktivan

i tebi zapeo refurbished mobitel za kojeg sumnjaju da je krivotvorina?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice