Dakle, da ponovim. Pojam "ateizam" podrazumijeva tvrdnju da bog ne postoji, i ta se tvrdnja treba dokazati. Nadam se da je sada sve jasno.
Implicitno tvrdi da bog postoji? Postoji mnogo definicija ateizma, koje u većini slučajeva ovise o osobnom mišljenju same persone koja ju je osmislila. Da ateizam "podrazumijeva tvrdnju da bog ne postoji" je suludo. Za mene ateizam znači točno što i sama konstrukcija naziva, tj. riječ: a - nedostatak nečega, ne, teizam vjera u boga. Dakle, nedostatak vjere u boga. U tom slučaju na meni nije da dokazujem išta jer je "ateizam" evidentan u mom nedostatku vjere, kao što je evidentan i u nedostatku vjere neke osobe koja nikada nije upoznata sa sustavom vjere u boga/bogove (a takvih postoji).
U samoj diskusiji o postojanju nekog entiteta, naravno, ulazi u igru dokazivanje tvrdnje. No, u tom slučaju se moramo prisjetiti koja tvrdnja je pozitivna, pošto je ta od koje se kreće. Ta početna tvrdnja o postojanju boga ne zadovoljava kriterije falsibilnosti koja je potrebna da bismo je mogli eventualno odbaciti nakon što je dokazana krivom. No, početnu tvrdnju, "bog postoji" ne moguće je opovrgnuti per definition jer ona ne zadovoljava kriterije prije spomenute falsibilnosti. Ako je moguće, naravno, neka mi netko ukaže kojim se načinom to dokazuje "da bog ne postoji". Do tada, ne, ne postoji nijedan jedini razlog zašto bi se poziciji "bog postoji" davala ista kredibilnost kao i poziciji "bog ne postoji".

) samo "kriticki teorijski ateizam" uzima kao ateizam. Znaci, potvrdio si ono sto govorim (da eksplicitni ateizam podvaljujes pod ateizam opcenito) - namjerno si na ovoj temi pod pojmom "ateizam", bez da to ikome drugome naznacis, oznacavao "kriticki teorijski ateizam". To je podvaljivanje, to je manipulacija, varanje, to je jedan bezobrazan nacin raspravljanja, besmisleno trosenje naseg vremena na raspravu do koje ne bi ni doslo da nisi bio neposten, da nisi radio takve podvale.