Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 486.294
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O
mbaksa kaže...

Malo nespretno si se izrazio. Ja tražim prave, realne, postojeće, fizičke, materijalne dokaze. I tražim da se na temelju dokaza naprave premise i izvedu logički ispravni zaključci.

Bez ikakvih realnih dokaza ne želim ni gledati, jer se sve onda svodi na pogrešku "argument iz neznanja" - ne zna se kako točno se nešto dogodilo, onda mora da (umetni ovdje bilo što - od nečeg na što teoretičari zavjera svršavaju, do nečeg što bi čak i oni smatrali glupim). Ta logika se moće prikazati ovim:

P1: Ako P(ostoje dokazi) onda Q.

P2: Ne P

-------------------------------------

mbaksa kaže...

Međutim, s obzirom da upravo i jedino državne institucije imaju pristup (svim) dokazima, kad je o ovako velikoj stvari riječ, ako se ikome išta može (koliko toliko) vjerovati, onda je to službeni izvještaj. Jer bi trebao biti utemeljen na dokazima. I to je jedinošto je utemeljeno na dokazima - na pravim, postojećim, materijalnim dokazima. Druga je sad priča koliko tko vjeruje vladi, da je u izvještaju napisala stvari onakvima kakve jesu.

No, ja se ni ne referenciram na izvještaj! Znači, (namjerno) pogrešno prestavljaš moj stav! Logička greška straw man! Ja govorim o ovome: tvrdnja da je vlada organizirala napade 9/11 bila bi nešto nevjerojatno, zapanjujuće, iznimno - da je istina. A slijedimo li Saganovu "Extraordinary claims require extraordinary evidence" jasno je da za to da bi čovjek povjerovao u jednu takvu tvrdnju, trebaju mu se prezentirati "extraordinary" dokazi - znači, čvrsti, konkretni dokazi. A ne - zgrada se nije mogla srušiti sama od sebe pa su je minirali. LOL Ako ideš tom linijom, trebaš objasniti zašto nema nikakvih dokaza za miniranje, moraš objasniti kako su posve neprimjetno ogromnu količinu eksploziva postavili oko nosećih stupova, trebaš objasniti kako ti ljudi mogu živjeti sami sa sobom sa spoznajom da su potamanili blizu 3000 ljudi, trebaš objasniti kako NIŠTA o navodnoj zavjeri nije procurilo u javnost, trebaš... Ma, you get the point - ponavljam se, već sam pisao o tome.

Stoga nemoj izmišljati da tvrdim da treba vjerovati službenoj verziji priče zato jer je to službena verzija priče. Tvrdim da ne treba vjerovati teoretičarima zavjere zato jer nemaju nikakve dokaze i zato jer su njihove tvrdnje utemeljene na logičkim pogreškama. Teret dokazivanja je na njima, jer oni tvrde da je posrijedi zavjera. Ako oni nemaju nikakve realne dokaze za to, o čemu onda pričamo?! Tak ti sused može reći da si mu fkral jabuku i poslati te v rešt samo na temelju toga kaj je jučer jabuka bila na drevi, a denes više nije. Nema veze kaj su ju morti ftičeki pofčukali ili kaj ju je ftrgel neko ko je prolazil polek ili se neko dete došlo posladiti. Ne, sused ti je fkral jabuku i ve mora v rešt. Ko bi drugi, ne? {#}Argument from ignorance. Guglaj.

Daj baksa prestani više ljude za*ebavat okolo. Dokazi, dokazi, nema dokaza,...

Kakve dokaze ti želiš? Da ti dođu doma Rockefeller i Rothschild (ili tko već) i da sjednete fino za stol i da ti oni kažu: Čuj, Mario, znaš ono što se dogodilo 11 rujna? E, pa mi smo to napravili da bismo mogli ići malo na Bliski istok nafte povadit. Da, takve stvari radimo otkad znamo za sebe. I, da, nismo se baš potrudili jer smo vidjeli da se do sada nitko i nije previše bunio jer ovce vjeruju samo našem CNN-u i Fox-u.

Ako čekaš takve dokaze, bogme ćeš se načekati.

PS: Podsjećaš na jednu scenu iz Zeitgeist jedinice na vremenu 1:03:55.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
17 godina
moderator
cinco44 kaže...
Daj baksa prestani više ljude za*ebavat okolo. Dokazi, dokazi, nema dokaza,...

Kakve dokaze ti želiš? Da ti dođu doma Rockefeller i Rothschild (ili tko već) i da sjednete fino za stol i da ti oni kažu: Čuj, Mario, znaš ono što se dogodilo 11 rujna? E, pa mi smo to napravili da bismo mogli ići malo na Bliski istok nafte povadit. Da, takve stvari radimo otkad znamo za sebe. I, da, nismo se baš potrudili jer smo vidjeli da se do sada nitko i nije previše bunio jer ovce vjeruju samo našem CNN-u i Fox-u.

Što, ti nemaš vjere u WikiLeaks? Glavno da oni objavljuju depeše između SAD-a i Hrvatske. O zavjeri 9/11 ni riječi. {#} Aha, kužim, gaće im se tresu, ne usude se to objaviti.

16 godina
roko121roko kaže...

BTW, jedan zanimljiv detalj; Al'Qaeda je naziv američke baze podataka koju su koristile u vrijeme kad su se zajedno s muđahedinima borili protiv Rusa, davno prije nego što je spomenuta ikakva "teroristička organizacija". Tako da mogu reći da je vrlo vjerojatno da ako postoji, ne zove se Al'Qaeda.

-.-

Pa Al'Qaeda na arapskom znači baza (podataka). Kako bi trebali nazivati bazu - šrafciger?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
roko121roko kaže...

BTW, jedan zanimljiv detalj; Al'Qaeda je naziv američke baze podataka koju su koristile u vrijeme kad su se zajedno s muđahedinima borili protiv Rusa, davno prije nego što je spomenuta ikakva "teroristička organizacija". Tako da mogu reći da je vrlo vjerojatno da ako postoji, ne zove se Al'Qaeda.

-.-

Pa Al'Qaeda na arapskom znači baza (podataka). Kako bi trebali nazivati bazu - šrafciger?

Ne govorim o tome. Nego zašto onda s*ru da postoji neka teroristička organizacija koja se zove - baza podataka.

Ja da sam terorist ne bih tako nazvao svoju organizaciju.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
16 godina

Ti bi ju vjerojatno nazvao Bad Company Black Wolfes... I get it...

Al'Qaeda je arapski naziv za bazu. Nastala je kao pokret otpora u Afganistanu za vrijeme rusko - arapskog sukoba u toj zemlju. Pošto je tada bio hladni rat, Amerikanci su se po inerciji svrstali na stranu Al'Qaede. To je više manje bila nakupina boraca ala Štef&Jura koji su za logistiku imali iz sebe SAD.

bin-Laden je nakon što su se Ameri povukli uzeo naziv (jer je bio nešto ala brand, ko kod nas ustaše danas) tog pokreta i ostalo je povijest...

Vjerojatno po tebi su onda Ameri i razvalili kipove Budhe u Afganistanu, jel?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 20:04 (Bukva).
17 godina
rambox kaže...

A na kaj si ti sad spal pa ideš vrjeđat ljude i to direktno ko šmrkavac,{#} samo zato kaj se ne slažu s tobom i još tu potegnut HItlera i njegovu situaciju sa letečom SF Princ Eugen divizijom.{#}{#}

Pa to ne moš nikak usporedit sa 9/11 ko Krava i Balet, uglavnom pregoril ti je Logički Booster tj eksplordiral klasičan Overload fino Kantu leda na glavu i bit če ok fučkaj ga.{#}{#}

Baksa pokusava neke stvari logikom objasnit pa mu ne ide. Ja to zdravoseljacki kazem. {#}

Znaci tebi je Zeitergeist pouzdan izvor? Jel ti i godzilla isto tako pouzdana? Jer je to manje vise ista kita.

I am creationist. I believe man created god.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 20:19 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ti bi ju vjerojatno nazvao Bad Company Black Wolfes... I get it...

Al'Qaeda je arapski naziv za bazu. Nastala je kao pokret otpora u Afganistanu za vrijeme rusko - arapskog sukoba u toj zemlju. Pošto je tada bio hladni rat, Amerikanci su se po inerciji svrstali na stranu Al'Qaede. To je više manje bila nakupina boraca ala Štef&Jura koji su za logistiku imali iz sebe SAD.

bin-Laden je nakon što su se Ameri povukli uzeo naziv (jer je bio nešto ala brand, ko kod nas ustaše danas) tog pokreta i ostalo je povijest...

Vjerojatno po tebi su onda Ameri i razvalili kipove Budhe u Afganistanu, jel?

Ne, nisu.

tnakir kaže...
rambox kaže...

A na kaj si ti sad spal pa ideš vrjeđat ljude i to direktno ko šmrkavac,{#} samo zato kaj se ne slažu s tobom i još tu potegnut HItlera i njegovu situaciju sa letečom SF Princ Eugen divizijom.{#}{#}

Pa to ne moš nikak usporedit sa 9/11 ko Krava i Balet, uglavnom pregoril ti je Logički Booster tj eksplordiral klasičan Overload fino Kantu leda na glavu i bit če ok fučkaj ga.{#}{#}

Baksa pokusava neke stvari logikom objasnit pa mu ne ide. Ja to zdravoseljacki kazem. {#}

Znaci tebi je Zeitergeist pouzdan izvor? Jel ti i godzilla isto tako pouzdana? Jer je to manje vise ista kita.

Nije Zeitergeist nego Zeitgeist.

A mislim da ako je netko naivan, to je onaj koji vjeruje službenim američkim izvješćima.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
17 godina
mbaksa kaže...

Što, ti nemaš vjere u WikiLeaks? Glavno da oni objavljuju depeše između SAD-a i Hrvatske. O zavjeri 9/11 ni riječi. {#} Aha, kužim, gaće im se tresu, ne usude se to objaviti.

Ne previše.

15 godina
neaktivan
roko121roko kaže...
A mislim da ako je netko naivan, to je onaj koji vjeruje službenim američkim izvješćima.

A što su onda oni koji vjeruju razno raznim filmićima na YouTubeu? Uvijek u pravu?

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
15 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...
roko121roko kaže...

A što su onda oni koji vjeruju razno raznim filmićima na YouTubeu? Uvijek u pravu?

Ne. Ja to nisam nigdje rekao.

Da budem precizan; ni jedan filmić nisam ni pogledao.

P.S. ti si onaj sa crocrafta, jel' tako?

15 godina
neaktivan
11.9. zastrašujuće činjenice :O

Ali malo je "brzopleto" smatrati ljude naivnima jer vjeruju u nešto u što ti ili netko drugi ne vjeruje.

Da.

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
16 godina
roko121roko kaže...

Pa daleko više su pouzdaniji nego neki kvazi teoretičari koje čega.

Da je Bush stvarno tako nešto izveo, u trenutko kada bi opozicija preuzimala vlast, dobila bi pristup i nekim "mračnim buhahahahah tajnama". Da s time izađu u javnost, osigurali bi si tisućljetnu vladavinu.

Naravno da svaka istina ima dvije strane i da je prava "istina" negdje u sredini, ali tako nešto tvrditi je smješno.

Mnogo manje "zavrzlame" su procurile u javnost (poput Pearl Harbora, pružanje azila nacističkim znanstvenicima, Watergate, Lewinski), a gdje ne bi ovako nešto... Mislim, stanimo na loptu.

17 godina
moderator
roko121roko kaže...
nidjo123 kaže...
roko121roko kaže...

Ne. Ja to nisam nigdje rekao.

Da budem precizan; ni jedan filmić nisam ni pogledao.

Kad si već tak precizan... Što ti misliš - koliko je skeptika na ovom forumu pročitalo američka izvješća? Pa da bi im onda moglo vjerovati... BTW Jesi ih ti pročitao ili sudiš samo onako bezveze?

15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
roko121roko kaže...

Pa daleko više su pouzdaniji nego neki kvazi teoretičari koje čega.

Da je Bush stvarno tako nešto izveo, u trenutko kada bi opozicija preuzimala vlast, dobila bi pristup i nekim "mračnim buhahahahah tajnama". Da s time izađu u javnost, osigurali bi si tisućljetnu vladavinu.

Naravno da svaka istina ima dvije strane i da je prava "istina" negdje u sredini, ali tako nešto tvrditi je smješno.

Mnogo manje "zavrzlame" su procurile u javnost (poput Pearl Harbora, pružanje azila nacističkim znanstvenicima, Watergate, Lewinski), a gdje ne bi ovako nešto... Mislim, stanimo na loptu.

Zaključimo da ni jedna ni druga strana nisu potpuno u pravu, jer ni ne postoji crno-bijeli svijet gdje su ovi pozitivci, a oni negativci i sad je to tako.

Sve je sivo, pa i ovo.

Ja imam prijatelja koji ne vjeruje da postoji Area 51. Ne govorim o vanzemaljcima i sl. (u to ni sam ne vjerujem), on uopće ne vjeruje u postojanje fizičke vojne baze USAF-a koja i dan danas stoji tamo (samo što službeno ime nije A51). S druge strane imaš ljude koji vjeruju u to da tamo postoje vanzemaljci na kojima se izvode pokusi i da je tamo vanzemaljska letjelica i šta ti ja znam.

A svi znamo da je istina negdje između.

A za preciznost; službena američka izvješća u jednoj rečenici: "Ludi arapi se zaletjeli u WTC i Pentagon, našli smo jednom putovnicu u ruševinama (kolike su šanse za to) i to nam je dovoljan dokaz".

Mislim da je ova rasprava skroz besmislena jer i jedna i druga strana imaju argumente. Ovako možemo i u beskraj.

Složimo se da se ne slažemo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 20:49 (roko121roko).
17 godina

Za sve koji žele znati što se zaista dogodilo 11. rujna, gospodin Dick Cheney ima odgovor.

16 godina
roko121roko kaže...

A za preciznost; službena američka izvješća u jednoj rečenici: "Ludi arapi se zaletjeli u WTC i Pentagon, našli smo jednom putovnicu u ruševinama (kolike su šanse za to) i to nam je dovoljan dokaz".

Mislim da je ova rasprava skroz besmislena jer i jedna i druga strana imaju argumente. Ovako možemo i u beskraj.

Nekako sumnjam da u ijednom izvješću piše "Ludi Arapi..."

Inače, postoje razgovori putnika sa svojim obiteljima koji tvrde da su ih oteli Arapi... Ili su to tajni agenti Amerike kojima je naređeno da nazovu vlastite obitelji i lažu im tren prije nego će poginuti za domovinu?

Nekako kada ti čitam komentare imam osjećaj kao da si pogledao Zeit_kako_se_već_piše i cijelu svoju stranu na njemu temeljiš...

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne, to nije opća činjenica. Pojašnjenje?

Je, opće je poznato. Ne trati mi se vrijeme na to jer samo širimo priču s teme bespotrebno.

mbaksa kaže...
Problematično je da je netko osuđen samo na temelju svjedočanstava - mora da su to bili jako pouzdani svjedoci.
Dakle, situacija nije baš tako čista. Nabavi kompletnu presudu pa idemo gledati zbog čega točno je Zagorec osuđen.

Ne izmotavaj se. Tražio si da ti dam dokaz da je sudska praksa da ljude osuđuju bez materijalnih dokaza. To sam i napravio. Bio sam u pravu, a ti u krivu. Ne vidim što bi više o toj temi bilo nužno reći.

mbaksa kaže...
Logička pogreška argmentum ad populum (sviđanje masama). Istinitost tvrdnje ne ovisi o tome kolikom broju ljudi se tvrdnja sviđa ili koliki broj ljudi vjeruje u nju. Teret dokazivanja ostaje na onome koji nešto tvrdi. Tvrdiš da je posrijedi zavjera? DOKAŽI!

Hahahhahahaha! Po kojoj to logici? Po logici "pravednosti", koja se prilagođava vapajima teoretičara zavjere koji su cijelu zavjeru izmislili? Ne da je logički pogrešno, nego je jedino to logički ispravno - logika se ne mijenja samo zato da bi neka skupina ljudi dobila osjećaj pravednosti. Teret dokazivanja je na onome tko iznosi tvrdnju - ako tvrdnju ne može dokazati, onda je jasno da mu tvrdnja nije ni na čemu utemeljena i da ju onda zapravo ni nije morao izreći. Jesi sad shvatio što si napravio? Napravio si cirkularni argument (begging the question).

Logička pogreška kvaka 22 (catch 22). Postavljaš uvjet za koji znaš da nije moguće ispuniti..

Dosadan si više s tim logičkim pogreškama, tim više što nisi u pravu. Nije to logika pravednosti ili kako je ti god želiš prikazati. Države nisu same sebi smisao i kada se skupi kritična masa mjenjaju se pravila igre. Tada teret dokazivanja nije na masi koja niti ne može imati dokaze, ali ima pravo sumnjati i tražiti dokaze od onih koji ih imaju. Da to nisu moje fiksne ideje spomenuti ću projekt blue book koji je USAF izdala na cca 200 stranica jer je zamisli više njih tvrdilo da postoje NLO-i. A bez dokaza. A oni svejedno izdali studiju. Pa kako kad je teret dokazivanja nije na njima??

Eto, niti tu nisi u pravu. BUHAHAHAHAHAHAHAHA!!

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Ne, to nije opća činjenica. Pojašnjenje?

Je, opće je poznato. Ne trati mi se vrijeme na to jer samo širimo priču s teme bespotrebno.

Poznata je samo u vašim zavjerničkim krugovima. Ako ti se ne trati vrijeme na to, onda nisi ni morao spominjati.

bed kaže...
mbaksa kaže...
Problematično je da je netko osuđen samo na temelju svjedočanstava - mora da su to bili jako pouzdani svjedoci.
Dakle, situacija nije baš tako čista. Nabavi kompletnu presudu pa idemo gledati zbog čega točno je Zagorec osuđen.

Ne izmotavaj se. Tražio si da ti dam dokaz da je sudska praksa da ljude osuđuju bez materijalnih dokaza. To sam i napravio. Bio sam u pravu, a ti u krivu. Ne vidim što bi više o toj temi bilo nužno reći.

Ne imputiraj mi nešto što nikad nisam rekao ni tražio. Da te podsjetim s čim je sve to počelo - rekao sam:

Kažeš da "imaju oni vrlo dobrih razloga da isceniraju sve to" - to je logička pogreška. To što netko ima razloga napraviti nešto, ne znači da je i napravio. Zamisli si da policija i sud funkcioniraju na taj način - nekoga netko recimo upuca i oni zatvore u zatvor sve koji su imali razloga (motiv) za upucati tu osobu. I to je to. Imao/la je razloga to napraviti, dakle to je napravio/la. Pa makar ih bilo i pedeset. Razumiješ li sad zašto je takav način pogrešno zaključivanje?

...

Naime, ja sam dao primjer koji govori o tome da nekoga osude samo na temelju toga što je mogao počiniti neki zločin. Sudovi tako, naravno, ne funkcioniraju.

Sad ti lijepo reci gdje sam ja tebe tražio da mi daš dokaz "da je sudska praksa da ljude osuđuju bez materijalnih dokaza"? Za 9/11 nema ni materjialnih dokaza ni svjedoka navodne zavjere - nema ništa na temelju čega bi se mogla pokrenuti istraga, a kamoli išta više od toga. Ako si me krivo shvatio - reci. Ali mi nemoj imputirati stvari.

bed kaže...
mbaksa kaže...
Logička pogreška argmentum ad populum (sviđanje masama). Istinitost tvrdnje ne ovisi o tome kolikom broju ljudi se tvrdnja sviđa ili koliki broj ljudi vjeruje u nju. Teret dokazivanja ostaje na onome koji nešto tvrdi. Tvrdiš da je posrijedi zavjera? DOKAŽI!

Hahahhahahaha! Po kojoj to logici? Po logici "pravednosti", koja se prilagođava vapajima teoretičara zavjere koji su cijelu zavjeru izmislili? Ne da je logički pogrešno, nego je jedino to logički ispravno - logika se ne mijenja samo zato da bi neka skupina ljudi dobila osjećaj pravednosti. Teret dokazivanja je na onome tko iznosi tvrdnju - ako tvrdnju ne može dokazati, onda je jasno da mu tvrdnja nije ni na čemu utemeljena i da ju onda zapravo ni nije morao izreći. Jesi sad shvatio što si napravio? Napravio si cirkularni argument (begging the question).

Logička pogreška kvaka 22 (catch 22). Postavljaš uvjet za koji znaš da nije moguće ispuniti..

Dosadan si više s tim logičkim pogreškama, tim više što nisi u pravu.

Prvo - logička pogreška? Kažeš dalje da sam već dosadan s logičkim pogreškama, a kad ono - ti nastavljaš s logičkim pokreškama! Da stvar bude gora, kvaka 22 nije logička pogreška, nego logički paradoks. I stranica koju si dao za referencu dao si za bezveze - prava referenca je http://en.wikipedia.org/wiki/Catch-22_%28logic%29 - nauči engleski jezik, pročitaj pa možda onda nešto i naučiš. {#}

Drugo - kako ja to "znam"? Pričaš nebuloze. Ja to mogu znati samo ako sam 100% siguran da nije bilo nikakve urote! Pazi sad ti paradoksa! I onda te ni nemam razloga tražiti dokaze. Ako je zaista postojala urota, onda postoje i dokazi - pitanje je samo jesu li ili hoće li biti pronađeni. S obzirom na to koliko je ljudi trebalo sudjelovati u zavjeri, za očekivati je i da na vidjelo izađu nekakvi dokazi - ikakvi! A nema nikakvih! A nije da je 9/11 bio jučer. Dakle, u ovom slučaju uopće nema govora o kvaki 22 - prije obrnuto.

Teret dokazivanja u takvim slučajevima nikad nije na negacijskoj strani - nego je uvijek na strani onoga koji nešto tvrdi. Ista stvar ti je s čajnikom koji orbitira oko Sunca - ne moramo ti ili ja dokazivati da oko Sunca ne orbitira čajnik (ili vešmašina ili dve litre benzina), nego dokazivati mora onaj koji tvrdi da oko Sunca orbitira čajnik.

bed kaže...
Nije to logika pravednosti ili kako je ti god želiš prikazati. Države nisu same sebi smisao i kada se skupi kritična masa mjenjaju se pravila igre. Tada teret dokazivanja nije na masi koja niti ne može imati dokaze, ali ima pravo sumnjati i tražiti dokaze od onih koji ih imaju. Da to nisu moje fiksne ideje spomenuti ću projekt blue book koji je USAF izdala na cca 200 stranica jer je zamisli više njih tvrdilo da postoje NLO-i. A bez dokaza. A oni svejedno izdali studiju. Pa kako kad je teret dokazivanja nije na njima??

Pa teret dokazivanja ni nije bio na njima, niti su oni išta mogli dokazati - oni su mogli dokazati jedino da izvanzemaljci postoje, pošto se negativne tvrdnje (u pravilu) ne dokazuju. Zašto se ne dokazuju? Zato jer ne možeš zaviriti u svaki kutak Zemlje da provjeriš skrivaju li se izvanzemaljci tamo. Također, mogli su se namjerno pritajiti i kroz nekoliko desetljeća uopće ne posjetiti Zemlju. Dakle, da zaključe da izvanzemaljci ne postoje napravili bi to na temelju argument from ignorance. Zato to ni nisu učinilii. I pazi sad ovo - prestali su s radom zato što further funding "cannot be justified either on the grounds of national security or in the interest of science." - drugim riječima više im nisu htjeli dati love da ih troše na gluposti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 23:03 (mbaksa).
14 godina
protjeran
unknown kaže...

Najpoznatiji simbol SAD-a, nakon zvjezdica i crta sa zastave, je Američki Orao. Stih koji slijedi je preuzet iz Kur'ana, Svete knjige Islama.

'Zapisano je da ce sin Arabije probuditi strahovitog Orla. Ljutnju Orla osjetit ce svi u zemljama Alaha, i makar ce neki drhtati u očaju, drugi ce u nadi govoriti: ljutnja Orla je očistila zemlje Alaha i tamo je zavladao mir.'

To je stih 9.11 u Kur'anu.

1.Nije stih nego Ajet.
2.Nije Alah nego Allah.
Da sam to ja kao Musliman rekao, vjerovatno bi gorijo u Džehenemu(paklu){#}

Ostalo stoji.

SENAID
14 godina
neaktivan

"Stih" 9.11 u Kur'anu:

"Ali ako se oni budu pokajali i molitvu obavljali i zekat davali, braća su vam po vjeri. – A Mi dokaze objašnjavamo ljudima koji razumiju."

Izvor

Pozdrav.

:D
14 godina
protjeran
c04x kaže...

"Stih" 9.11 u Kur'anu:

"Ali ako se oni budu pokajali i molitvu obavljali i zekat davali, braća su vam po vjeri. – A Mi dokaze objašnjavamo ljudima koji razumiju."

Izvor

Pozdrav.

Stih????-provokacija?

SENAID
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ista stvar ti je s čajnikom koji orbitira oko Sunca - ne moramo ti ili ja dokazivati da oko Sunca ne orbitira čajnik (ili vešmašina ili dve litre benzina), nego dokazivati mora onaj koji tvrdi da oko Sunca orbitira čajnik.

...off {#} vizavi čajnika

pa svi čajnici ikad proizvedeni orbitiraju oko sunca skupa sa zemljom, a i veš mašine i benzin... jedini sada već stvarno u tehničkom smislu čajnik koji ne orbitira je pionir ili možda koji čajnik koji je zabunom ostao u svemirskim letjelicama koje orbitiraju nekim drugim orbitama a ne u orbitama oko sunca ili možda čajnici nekih drugih vanzemaljskih civilizacija...

{#}  on...

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 23:43 ((s)izgoreo).
17 godina
moderator
(s)izgoreo kaže...
mbaksa kaže...
Ista stvar ti je s čajnikom koji orbitira oko Sunca - ne moramo ti ili ja dokazivati da oko Sunca ne orbitira čajnik (ili vešmašina ili dve litre benzina), nego dokazivati mora onaj koji tvrdi da oko Sunca orbitira čajnik.

...off {#} vizavi čajnika

pa svi čajnici ikad proizvedeni orbitiraju oko sunca skupa sa zemljom, a i veš mašine i benzin... jedini sada već stvarno u tehničkom smislu čajnik koji ne orbitira je pionir ili možda koji čajnik koji je zabunom ostao u svemirskim letjelicama koje orbitiraju nekim drugim orbitama a ne u orbitama oko sunca ili možda čajnici nekih drugih vanzemaljskih civilizacija...

{#}  on...

LOL Eto, nikad na zelenu granu. Ako sve do u najsitnijeg detalja argumentiram - nije dobro, jer picajzliram i davim ljude s logikom. Sad ispustim jednu sitnicu, za koju sam očekivao da se podrazumijeva (da se čajnik ne nalazi na Zemlji, nego negdje u sunčevom sustavu između planeta - jer ako govorim o čajniku koji se nalazi na Zemlji, onda primjer nema poantu) i eto ga na... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 23:56 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Nije provokacija, pojednostavljavam da bi ljudi lakse razumjeli da onakvo nešto ne piše u Kur'anu. Upravo zbog toga sam i stavio rijec stih u navodnike. Provjerio sam 9tu i 11tu su'ru, mislim ajete 9 i 11 te dvije sure (znaci: 9.9, 9.11, 11.9 i 11.11) i ajeti nisu ni slični. Čak šta više mislim da se ne spominje ni riječ orao u čitavom Kur'anu, mada po tom pitanju nisam siguran.

Pozdrav.

:D
14 godina
protjeran
c04x kaže...

Nije provokacija, pojednostavljavam da bi ljudi lakse razumjeli da onakvo nešto ne piše u Kur'anu. Upravo zbog toga sam i stavio rijec stih u navodnike. Provjerio sam 9tu i 11tu su'ru, mislim ajete 9 i 11 te dvije sure (znaci: 9.9, 9.11, 11.9 i 11.11) i ajeti nisu ni slični. Čak šta više mislim da se ne spominje ni riječ orao u čitavom Kur'anu, mada po tom pitanju nisam siguran.

Pozdrav.

Onda Ok!{#}

SENAID
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

LOL Eto, nikad na zelenu granu. Ako sve do u najsitnijeg detalja argumentiram - nije dobro, jer picajzliram i davim ljude s logikom. Sad ispustim jednu sitnicu, za koju sam očekivao da se podrazumijeva (da se čajnik ne nalazi na Zemlji, nego negdje u sunčevom sustavu između planeta - jer ako govorim o čajniku koji se nalazi na Zemlji, onda primjer nema poantu) i eto ga na... {#}

eeee drug moj, lako ti je sad kad sam ja rekao... {#}

imam osjećaj da će netko (ja prvi da sam astronaut) na budućem putu do marsa npr. izbaciti iz letjelice taj fcking čajnik pa nek "leti" eto koliko si mi dosadio sa tim pogreškama {#}... pa ljudi smo, nismo roboti a nepogrešivost i nadmenost zna nervirati i frustrirati... kako ide ona Naoružan sam oklopom koji je čitav iskovan od grešaka... nekad je dobro stati na loptu koliko god u pravu ili krivu bio a treba razmisliti i o forumskom imidžu (khm ko se javlja {#}), ponekad se čini da uopće ne sudjeluješ u raspravi kako bi branio stajalište za koje misliš da je ispravno već samo da bi pobijedio u diskusiji, IMO, naravno nemam dokaze {#}

toliko zna frustrirati da bi se uključio u raspravu i bio protiv stajališta koje zastupaš iako se sa njima slažem (btw. sa većinom tvojih stajališta se slažem) samo kako bi pobjedio u toj igrici za koju mislim da igraš, svjesno ili podsvjesno... eto dokle frustracija nepogrešivošću ide, da pomišljam na to da bih i sam upao u onu nervirajuću kaljužu koju spočitavam tebi

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 0:39 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Poznata je samo u vašim zavjerničkim krugovima. Ako ti se ne trati vrijeme na to, onda nisi ni morao spominjati.

Evo tog izrazito nepoznatog metka. Pa gdje ti živiš ako ti na sam spomen Kennedyja i metka nije bilo jasno na što mislim??

mbaksa kaže...
Ne imputiraj mi nešto što nikad nisam rekao ni tražio. Da te podsjetim s čim je sve to počelo - rekao sam:

Sad ti lijepo reci gdje sam ja tebe tražio da mi daš dokaz "da je sudska praksa da ljude osuđuju bez materijalnih dokaza"?

Ako si me krivo shvatio - reci. Ali mi nemoj imputirati stvari.

mbaksa kaže...

I kad smo već kod referenci, daj konkretne reference za "Upravo tako sudovi funkcioniraju; ne treba biti dokaza za neko kazneno djelo, dovoljna je izjava bilo koga." - prema tebi to je kod nas normalna praksa pa ne bi trebao biti problem naći hrpu primjera - konkretnih, pravih primjera, a ne onih u kojima

Nema problema i slijedeći puta ću ti pronaći ono što si zaboravio..

mbaksa kaže...
Prvo - logička pogreška? Kažeš dalje da sam već dosadan s logičkim pogreškama, a kad ono - ti nastavljaš s logičkim pokreškama! Da stvar bude gora, kvaka 22 nije logička pogreška, nego logički paradoks.

Ti to ozbiljno?

mbaksa kaže...
Pa teret dokazivanja ni nije bio na njima, niti su oni išta mogli dokazati - oni su mogli dokazati jedino da izvanzemaljci postoje, pošto se negativne tvrdnje (u pravilu) ne dokazuju. Zašto se ne dokazuju?

Ti sebe smatraš logičarom, a uporno promašuješ poantu. Dao sam ti egzaktan primjer kada su službene strukture objavije studiju jer su to zahtjevali ljudi, a bez ikakvog dokaza. Samo su sumnjali. Ti si tvrdio da je to logička pogreška i da teret dokazivanja na ovima koji sumnjaju. Primjer u praksi dokazuje da nisi u pravu i ne postoji logička pogreška. Možeš i to pokušati okretati na koju stranu hoćeš, ali ovdje se ne radi o rezultatima istrage, već o mogućnosti da se radi sumnje i bez dokaza pokrene istraga. Upravo suprotno tvojim tvrdnjama, zar ne?

16 godina
odjavljen

ako jos jednom procitam logika, logicka pogreska propucat cu si koljeno... u pocetku je mozda i bilo zanimljivo (cisto da se prisjetim nekih stvari) ali bome sada vise nije... naporno je..

sumnja je, inace, jako dobra stvar u umjerenim kolicninama..

evo par citata pametnih ljudi :

leonardno da vinci

• "slikar koji ne sumnja u svoje sposobnosti malo postiže."

goethe

• "Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja."

gustave flaubert

• "Kad čovjek očajava, uvijek treba da se nada; a kad se nada, treba da sumnja."

jedni govore jedno, drugi govore drugo... normalno je da sumnja postoji. samo budala moze vjerovat na rijec svemu sto dolazi iz sluzbenih kanala neke vlade... to su uvijek, pa bar izvrnute ili malo promijenjene istine.

netko je pitao; dali vjerujes da bi vlada ubila par svojih ljudi zbog neceg (u ovom slucaju "opravdani" napad na afganistan)? ja bih rekao da da.. to se radilo prije ( pocetak 2. svj rata) i to se radi i sada (pocetak "rata protiv terorizma") 

a ni komitet 300 nije za odbacit

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 10:20 (skank666).
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
roko121roko kaže...

Nekako sumnjam da u ijednom izvješću piše "Ludi Arapi..."

Inače, postoje razgovori putnika sa svojim obiteljima koji tvrde da su ih oteli Arapi... Ili su to tajni agenti Amerike kojima je naređeno da nazovu vlastite obitelji i lažu im tren prije nego će poginuti za domovinu?

Nekako kada ti čitam komentare imam osjećaj kao da si pogledao Zeit_kako_se_već_piše i cijelu svoju stranu na njemu temeljiš...

Nije istina.

Ne znam ja tko je i zašto učinio. Ali ono što sam siguran je da nije točno onako kako se prikazuje da se dogodilo.

14 godina
protjeran
cinco44 kaže...

A ti već znaš da je urota , ne razmišljaš glavom nego pogledaš neki glupi filmić ili paradokumentarac o tome kako je David Icke s reptilima Bushom i ekipom srušio tornjeve.

Bravo, super će ti se mozak razvijat nastaviš li tako razmišljat.

Nije bitno kako se razmišlja, bitno je da se razmišlja.

Ne branim MBaksu nego poput njega trebam dokaz a ne maštarije. Znam da se iz maštarija mogu proizvesti dobra zapažanja no koliko sam pročitao na ovoj temi, većinom su teorije zavjere glupo objašnjene (da prostite) zanovane su na TUĐEM viđenju i zlo mi je od toga.

MBaksa bar razmišlja svojom glavom a ne zasniva svoje teze na osnovu you tube-a i sličnih "pouzdanih" izvora.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice