Mac ili PC? zaključana tema

poruka: 362
|
čitano: 96.034
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mac ili PC?
dado2202 kaže...
Sain kaže...

Nisam zaljubljen u Apple, ali nikako ne bih volio da razvoj računalne industrije diktira Microsoft ili Dell, koji praktički nikad ne donose nikakve nove ideje i nikada ne donose radikalne nove proizvode. Radije bi Apple.
Haaaa??? Kaj se ovaj šali ili ?? Pa od kad to razvoj računalne industrije diktira Apple ili Microsoft ili Dell? Oni(apple i dell) samo praktički sklapaju skupa komponente koje su već dostupne svima nam, oni tu ništa novoga ne smišljaju. Ajde recimo da Microsoft i apple se bore na tržištu OS-ova i da tu oni diktiraju neki tempo, ali recimo neki "jednostavni" tempo, jer većina ostalih "pro" operativnih sustava (AIX, Solaris ...) ima tehnologije bar par stupnjeva naprednije i bolje od oba ova...
Najjači su korisnici apple-a, koji se hvale kako je to "savršen" i super stroj, a neznaju niti otvoriti konzolu, čak ustvari niti neznaju da je OSX samo modifikacija UNIX sustava (isto kao i Linux)... Tj. podebilizirana (pardon my French) verzija UNIX-a.
 Od kada Microsoft i Apple diktiraju razvoj računalne industrije?? Oduvijek! Nauči malo povijesti. Obje kompanije su imale ogroman utjecaj na razvoj računala koje koristiš danas i koje ti je sad pred nosom.

Ne govorim o megahercima, čipsetima i tim stvarima, nego o načinju korištenja računala.
17 godina
Tux Slave kaže...
 Ispravak: Linux NIJE modifikacija Unix sustava. Linux je Unix-like operativni sustav rađen od nule.

OnTopic:
Unix -> BSD -> OS X. Što vam to govori? Da OS X ima pod haubom iznimno veliku moć administriranja. Iznimno veliku stabilnost. Broj virusa je nula naspram Wina.
Ima lijep izgled koji je - nažalost - porez, prirez, zarez, odrez i ostali *rez za pametne.

Isti taj lijep izgled ja napravim duplo bolji na Linuxu: KDE - Domino, AWN, Compiz. Do I need more? Oh no, thats it? = 0 kn. Istu tu stvar Apple prodaje za masne pare skupini pametnih spomenutih gore
Da naravno, 2x ljepse od Mac-a, 3x stabilnije od windowsa, xxx puta jeftnije od oba, a ima <1% trzisnog udjela, za razliku od MAC-a koji je u zadnjih godinu dana ugrabio 10% trzista:
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Tux Slave kaže...
 Ispravak: Linux NIJE modifikacija Unix sustava. Linux je Unix-like operativni sustav rađen od nule.

OnTopic:
Unix -> BSD -> OS X. Što vam to govori? Da OS X ima pod haubom iznimno veliku moć administriranja. Iznimno veliku stabilnost. Broj virusa je nula naspram Wina.
Ima lijep izgled koji je - nažalost - porez, prirez, zarez, odrez i ostali *rez za pametne.

Isti taj lijep izgled ja napravim duplo bolji na Linuxu: KDE - Domino, AWN, Compiz. Do I need more? Oh no, thats it? = 0 kn. Istu tu stvar Apple prodaje za masne pare skupini pametnih spomenutih gore
Da naravno, 2x ljepse od Mac-a, 3x stabilnije od windowsa, xxx puta jeftnije od oba, a ima <1% trzisnog udjela, za razliku od MAC-a koji je u zadnjih godinu dana ugrabio 10% trzista:
I što to točno znači?

Ja sa Linuxom razvijam čitave dinamičke stranice koristeći GIMP + Inkscape + Bluefish. Jednako obavim posao, ako ne i bolje nego na Macu, odnosno OS X-u. Argument ti nestoji.
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Tux Slave kaže...

OnTopic:

To ti je zbog toga kad neki ljudi nisu upućeni bitno u OS-ove i bitno im je da samo radi, a ujedno im je i glavna filozofija koliko para toliko i muzike. Misle da valja da ne bi bilo besplatno što je krivo mišljenje jer u računalnom svijetu često sve nije tako jednostavno.
17 godina
Alex55 kaže...

Ja sam odustao od programiranja na Mac-u, što ste mogli skužiti ukoliko ste čitali moje postove (a vidim da neki nisu)...

Ne razumijem zašto se toliko ljutite što želim temu navesti ponovno na pravi put (jer ste prvo skrenuli na iPhone, pa sada na UNIX i Linux)?

Probao si PC. Nisi zadovoljan? Pa probaj sad Mac. Ne znaš dok ne probaš. Ako ti se ne svidi, prodaj ga. Uvijek ima onih koji žele Mac (kao što vidiš iz ovih 'razgovora'). Malo ćeš izgubiti na lovi, ali si dobio na znanju i iskustvu.
Dell XPS M1330
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 16:01 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dgigibao kaže...
Veliki Brat kaže...
dgigibao kaže...
...

I stvarno mislite da će Apple omogućiti razmjenu dokumenata bluetoothom i tako omogućiti razmjenjivanje pisama i aplikacija na kojima zgrću silne pare.

...

O, Bože... Uz sve ovo iz naxeemovog posta maloprije - stvarno možeš ovako nešto reći i osjećati se ugodno u svojoj koži? Tebi zaista nije ništa čudno u citiranoj rečenici?!

Ovo me podsjeća na reketarenje - 'stvarno mislite da će vam lokalni mafiozoTM omogućiti da poslujete normalno, kada vam može uzeti teško zarađeni novac?' Najgore je tek kada ljudi pristanu na ovakvo ponašanje i smatraju to posve uobičajenim 'poslovnim' modelom =)
 objasni mi odkad je to piratiziranje softvera i kopiranje muzike legalno? ti si normalan jer to smatraš legalnim?
O kakvom ti piratiziranju pričaš, čovječe?! Nije li maloprije bila riječ o razmjeni datoteka bluetoothom? Zapravo općenito o prijenosu datoteka bluetoothom? Zapravo o upotrebi bluetootha za bilo što osim povezivanja sa slušalicama (npr. miš, tipkovnica, računalo, mobitel) - sve ono što je danas već potpuno uobičajeno i za što je BT, uostalom, i dizajniran...

Sain kaže...
naxeem kaže...
Mac OSX je zastario - da. Sustav koji se realno ne mijenja ništa, koji je ružan (onaj brušeni metal je taaaako 1990ish) i koji već godinama ima jedno užasno loše ergonomsko rješenje po imenu Dock.
Mac OS X se nikako ne može smatrati zastarjelim, prije su windowsi 7 zastarjeli nego OS X. Windows Vista svoje korjene vuče još od NT-a iz 90-ih, i ako bolje pogledaš, neke stvari (npr. device manager) su iste još od 95-ice! S druge strane Apple je vrlo hrabro u potpunosti napustio klasični MacOS i krenu o u razvoj nečeg potpuno novog praktički od nule.
Prvo, Win Server 2008 je pisan od nule, Vista je pisana na temelju tog koda.
Drugo, OSX je došao s povratkom Stevea Jobsa u Apple, nakon što je iz njega bio izbačen i osnovao NeXT. Tamo je experimentirao s BSDom, koji je pak derivat UNIXa, da sada ne duljim, pojedine korake možeš popratiti ovdje: http://www.levenez.com/unix/unix.pdf
Ta tranzicija nije bila hrabra, nego potez očajnika - Apple je tada stajao jako loše, NeXT također i napravili su nešto iz čega na koncu oboje imaju koristi.

SupremeCommander kaže...
Tux Slave kaže...

OnTopic:

Čak 10%?! Pa onda je MS kralj - oni imaju 80-90%, dakle, najstabilniji su, najljepši, itd. Eto, tema zaključena, sada možemo mirno svi na spavanje =)
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Samo nešto iz druge teme s ovog foruma što ču upotrijebit kao dokaz da Apple ne pljačka ljude, oni pljačkaju sami sebe.

http://store.apple.com/us/product/TK651LL/A?fnode=MTY1NDA2OA&mco=MjE1ODExMw

Ljudi poklonite se revolucionarnom stalku za laptop, koji za mizernu cijenu od 40$ pruža sve funkcije stalka, te osigurava hlađenje sa svih strana. Sigurno si mislite, ovo je moralo koštati najmanje 100$, i u pravu ste; ali u ovoj jedinstvenoj web ponudi, ovaj od nedostatka materijala gotovo iščezli stalak, može biti samo vaš za 39,99$.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Samo nešto iz druge teme s ovog foruma što ču upotrijebit kao dokaz da Apple ne pljačka ljude, oni pljačkaju sami sebe.

http://store.apple.com/us/product/TK651LL/A?fnode=MTY1NDA2OA&mco=MjE1ODExMw

Ljudi poklonite se revolucionarnom stalku za laptop, koji za mizernu cijenu od 40$ pruža sve funkcije stalka, te osigurava hlađenje sa svih strana. Sigurno si mislite, ovo je moralo koštati najmanje 100$, i u pravu ste; ali u ovoj jedinstvenoj web ponudi, ovaj od nedostatka materijala gotovo iščezli stalak, može biti samo vaš za 39,99$.

Hehehehe!Smijeh. Nemogu vjerovati da bi netko za ovo dao 40$.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Macintoshi su bez konkurencije najbolja osobna računala već dugi niz godina. Najviše kvalitete izrade, najboljih komponentih i s pregršt inventivnih i jednistvenih riješenja. Po svakom istraživanju tržišta Apple proizvodi se nalaze na vrhu top ljestivce najpouzdanijih i daleko iznad drugoplasiranog exIBMa po broju pokvarenih uređaja.

Oni su jedina osobna računala na tržištu koja imaju OS rađen specijalno za njih i zbog toga su još posebnija i bolja. Puno stabilnija od bilo čega na tržištu a i potpuno sigurna jer još nije napisan virus za OSX. HFS+ file system je svjetlosnim godinama ispred NTFSa i to pridonosi još bržem radu i bržem prenošenju podataka a da ne govorim o tome da nema potrebe za održavanjem i defragmetiranjem jer OSX sam održava sustav na dnevnoj i tjednoj bazi tako da računalo radi podjedako brzo bez obzira koliko već tjedana nije restartano...

Sam Apple je proglašen za najinventivniju tvrtku na svijetu iznad IBMa i Googla već petu godinu zaredom po istraživanju Bussines Weeka.

Ja sad lipo uživam u svom potpuno nečujnom unibody MacBook Prou koji se probudi u roku keks dok mu još ni monitor ne digneš do kraja i odma zasije u punom sjaju zbog instatnog LED backlitea a sama svijetlina će mu ovisiti o okruženju jer ima ambijentalni senzor. Ovisno o okruženju upalit će se i pozadinsko osvijetljenje tipkovnice a veliki multitouch trackpad sadrži isti senzor kakav imate i u iPhoneu...

Sad ću vas prepustiti da živite u iluziji da su vaše zujajuće kante bolje od Maca jer jednostavno Mac niste još doživili. 

Uživajte u zabludi, dok možete.Smijeh

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Macintoshi su bez konkurencije najbolja osobna računala već dugi niz godina. Najviše kvalitete izrade, najboljih komponentih i s pregršt inventivnih i jednistvenih riješenja. Po svakom istraživanju tržišta Apple proizvodi se nalaze na vrhu top ljestivce najpouzdanijih i daleko iznad drugoplasiranog exIBMa po broju pokvarenih uređaja.

Oni su jedina osobna računala na tržištu koja imaju OS rađen specijalno za njih i zbog toga su još posebnija i bolja. Puno stabilnija od bilo čega na tržištu a i potpuno sigurna jer još nije napisan virus za OSX. HFS+ file system je svjetlosnim godinama ispred NTFSa i to pridonosi još bržem radu i bržem prenošenju podataka a da ne govorim o tome da nema potrebe za održavanjem i defragmetiranjem jer OSX sam održava sustav na dnevnoj i tjednoj bazi tako da računalo radi podjedako brzo bez obzira koliko već tjedana nije restartano...

Sam Apple je proglašen za najinventivniju tvrtku na svijetu iznad IBMa i Googla već petu godinu zaredom po istraživanju Bussines Weeka.

Ja sad lipo uživam u svom potpuno nečujnom unibody MacBook Prou koji se probudi u roku keks dok mu još ni monitor ne digneš do kraja i odma zasije u punom sjaju zbog instatnog LED backlitea a sama svijetlina će mu ovisiti o okruženju jer ima ambijentalni senzor. Ovisno o okruženju upalit će se i pozadinsko osvijetljenje tipkovnice a veliki multitouch trackpad sadrži isti senzor kakav imate i u iPhoneu...

Sad ću vas prepustiti da živite u iluziji da su vaše zujajuće kante bolje od Maca jer jednostavno Mac niste još doživili. 

Sve to stoji.Ali sad te ja pitam koliko dođe takav jedan MAC i koliko dođe NAJAČI PC na svijetu?
Nemaju svi ZLATNE POLUGE NA RAJSKIM OTOCIMA DA BI SE MOGLI HVALISAT KAKO IMAJU NAJAČI MAC NA SSVIJETU.
A moraš isto tako biti svijestan da svakoj firmi se može desit da napravi NEISPRAVNU ROBU(ŠKART)pa tako i njima.
tak da je bolje dat 5000kn za prosiječan pc nego za MAC 15000kn koji po preformansama neče bit bolji od PC-a
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 20:56 (microman).
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

kupi jos onaj stalak za $39.99 i bit ces prava faca
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

kupi jos onaj stalak za $39.99 i bit ces prava faca
 OVO POTPISUJEM.
MICROMAN
17 godina
neaktivan
 Smijeh
To ti nije sine od običnog metala...
To ti je APPLE metal... Posebno izdržljiv i dizajniran... Oblikovan od najboljih Jabučinih stručnjaka, prva riječ tehnologije. Njime sigurno rade i one hvaljene nove Macove.
Vidiš ti kako je Apple super, oni nama i stalke prodaju. Ali nije ni fora u tome, već je fora da ne plaćaš metal nego onaj znakić trule jabuke na njemu... A kad ga cure vide....uff...odma ti djecu hoće napravit.

Evo primjer: Obična metla na placu košta 40kn, a da Apple izda istu takvu metlu (samo na nju stavi svoj znakić) metla bi koštala 540kn.
Isti princip je sa svim njihovim originalnim i tobože revolucionarnim proizvodima :)       
-i onda se joše neki pametni na forumima nađu koji te uvjeravaju da je metla s znakićemm Jabuke napravljena od posebnih i jedinstvenih materijala, za razliku od ove jeftine koje svi imaju.

Glavno da se jabučica vidi u društvu ;)     jelda....?=)

Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 21:38 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
 Smijeh
To ti nije sine od običnog metala...
To ti je APPLE metal... Posebno izdržljiv i dizajniran... Oblikovan od najboljih Jabučinih stručnjaka, prva riječ tehnologije. Njime sigurno rade i one hvaljene nove Macove.
Vidiš ti kako je Apple super, oni nama i stalke prodaju. Ali nije ni fora u tome, već je fora da ne plaćaš metal nego onaj znakić trule jabuke na njemu... A kad ga cure vide....uff...odma ti djecu hoće napravit.

Evo primjer: Obična metla na placu košta 40kn, a da Apple izda istu takvu metlu (samo na nju stavi svoj znakić) metla bi koštala 540kn.
Isti princip je sa svim njihovim originalnim i tobože revolucionarnim proizvodima :)       
-i onda se joše neki pametni na forumima nađu koji te uvjeravaju da je metla s znakićemm Jabuke napravljena od posebnih i jedinstvenih materijala, za razliku od ove jeftine koje svi imaju.

Glavno da se jabučica vidi u društvu ;)     jelda....?=)

Vijerojatno su došli na mijesto pada nekog NLO-a i pokupili ostatke tog broda da bi nama smrtnicima napravili stalak koji je NEUNIŠTIV.A ako je tako onda je još JEFTIN.LOL!!!!!!
MICROMAN
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?
  Hehehehe!Smijeh. Nemogu vjerovati da bi netko za ovo dao 40$.

ajde daj neke povoljnije stalke onda, bas mi triba

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...
 A zašto nebi bilo. Nije problem napisati virus za OS X već se ljudima koji ih pišu neda trošiti vrijeme na to kad u startu znaju da se neće baš proširit jer OS X zauzima debelo manji
udio tržišta nego Win pa rađe pišu za Win.
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Pisci virusa najviše vole ove što misle da virusa za OSX nema :)))

Nego digibibao, a što si tako napaljen na tišinu, pa i PC je tih ako ga staviš u npr. ovo.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac ili PC?

E sad bi i ja jedan takav.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

I što bi to trebalo biti Naxeem???

Ali čemu toliko mučenje kada lijepo možeš platiti i nositi???

Jer ukoliko daš, recimo Ve-mil-u da ti složi PC konfiguraciju sličnu Mac-ovoj, dobio bi totalno situ cijenu!!!

Čini mi se da je to ANTEC P182.JAKO TIHO KUĆIŠTE.
NAXEEM ispravi me ako griješim.
MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

MS ima jako dobre proizvode, to nitko ne moze pobit.

WTF?
Dell XPS M1330
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Jer ukoliko daš, recimo Ve-mil-u da ti složi PC konfiguraciju sličnu Mac-ovoj, dobio bi totalno situ cijenu!!!

W-T-F?!
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Gle slažeš sam. Ja sam ljetos složio konfiguraciju za oko 8k kuna sa monitorom koja je debelo bolja u performansama od bilo kojeg iMac-a (sad ne govorim o Mac PRO) čije se cijene kreću od 8.5k kuna pa čak do 20k ovisno o ponudi. Nemoram ni govorit da se iz ovog mog kućišta ne čuje ni muha (hvala Bogu na Antec-u Osmijeh).
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 22:28 (Bugovac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Jer ukoliko daš, recimo Ve-mil-u da ti složi PC konfiguraciju sličnu Mac-ovoj, dobio bi totalno istu cijenu!!!

Aj daj konfiguraciju pa da bas vidimo koliko kosta!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugovac kaže...
 Ja sam ljetos složio konfiguraciju za oko 8k kuna sa monitorom koja je debelo bolja u performansama od bilo kojeg iMac-a (sad ne govorim o Mac PRO) čije se cijene kreću od 8.5k kuna pa čak do 20k ovisno o ponudi.
To je paušalna ocjena. Trebaš usporediti isti softver na istom hardveru (od OS-a, pa dalje).

Možeš probati na Mac-u i PCu iste cijene pokrenuti istu verziju nekog programa. Matlab je zgodan je mu možeš zadati da ti ispiše vrijeme za koje je nešto proračunao. Naravno da to nije 100% realno jer su različiti OS-ovi, ali ipak može dati neku sliku vezano za brzinu kombinacije hardver+softver, iste cijene.

Nakon toga donesi neki sud o performansama (ili napiši odakle ti podatak koji si naveo).

Dell XPS M1330
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ja bih stavio, ali ne znam kako!!!

kako ne znas kako? Pa napisi koje komponente ima ta Jabuka i koliko kosta pa cemo ti mi napisati koliko kosta komp iste snage iste komponente!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Po javnom.hr je i vijest o MacBook Weeelu sa Onion Newsa istina.

A po vama je Griffinov stalak Appleov proizvod.

I onda mi vi recite da niste nepismeni.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne. Probaj s Macom...

Dell XPS M1330
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...
Bugovac kaže...
 Ja sam ljetos složio konfiguraciju za oko 8k kuna sa monitorom koja je debelo bolja u performansama od bilo kojeg iMac-a (sad ne govorim o Mac PRO) čije se cijene kreću od 8.5k kuna pa čak do 20k ovisno o ponudi.
To je paušalna ocjena. Trebaš usporediti isti softver na istom hardveru (od OS-a, pa dalje).

Možeš probati na Mac-u i PCu iste cijene pokrenuti istu verziju nekog programa. Matlab je zgodan je mu možeš zadati da ti ispiše vrijeme za koje je nešto proračunao. Naravno da to nije 100% realno jer su različiti OS-ovi, ali ipak može dati neku sliku vezano za brzinu kombinacije hardver+softver, iste cijene.

Nakon toga donesi neki sud o performansama (ili napiši odakle ti podatak koji si naveo).

Ajd recimo pogledaj na Apple Hrvatska imaš iMac sa 24'' ekranom sa Core2Duo na 2.8Ghz, 2 GB 800 DDR2 i grafičkom HD 2600 PRO sa 256MB rama. Sad ti meni reci kojom se to čarolijom može mjerit sa Quad-om q9450, radeon hd4870 sa 512MB, 4 GB 800 DDR2. A i prostora je na ovom Mac-u manje 320GB naprema 640 kod mene. A cijena mu je oko 13.5k bez dodataka (tipkovnica ...) a ovdje ako uračunam svu periferiju prelazi jedva 9k (gore sam napisao 8 jer nisam svu periferiju uračunao).

E da ovo je možda malo glupo pitanje al jel postoji MATLAB za OS X. Mislim godinama ga za win koristim ali nisam razmišljao o drugim OS-ovima.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 23:04 (Bugovac).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Ode su rastavili stari iMac 24 inča na djelove:

http://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=362&st=0&sk=t&sd=a&start=10

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice