Mac ili PC? zaključana tema

poruka: 362
|
čitano: 96.047
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mac ili PC?
dgigibao kaže...

Za jednog Bugovca napisa si puno nebuloza:

-odakle ti da OSX nema drag & drop? 

-Apple ne izbacuje poluproizvode nego ne želi izbacivati proizvode za koje još nemaju pravo riješenje a video na mobitelima je krajnje nekvalitetno riješenje

-tko se ljuti na MS, nije to dječiji vrtić pa da se ljutiš na nekoga, govorimo o tome tko koga kopira i tko je inovator a tko fotokopirka

-Apple nikad nije težio prema stijecanju monopola, nemoš imat monopol ako samo držiš premium proizvode, to ti je isto kao da kažeš da Mečka neuspješna jer Opel prodaje više auta od nje.

-exIBM je kvalitetan al Apple je idalje na vrhu ljestvice najpouzanijih kompova po svakom istraživanju tržišta

Znači Apple nema još pravo rješenje za copy/pasteBelji se

P.S. Sorry, nisam mogao se odolijeti

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 14:06 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Za jednog Bugovca napisa si puno nebuloza:

-odakle ti da OSX nema drag & drop? 

-Apple ne izbacuje poluproizvode nego ne želi izbacivati proizvode za koje još nemaju pravo riješenje a video na mobitelima je krajnje nekvalitetno riješenje

-tko se ljuti na MS, nije to dječiji vrtić pa da se ljutiš na nekoga, govorimo o tome tko koga kopira i tko je inovator a tko fotokopirka

-Apple nikad nije težio prema stijecanju monopola, nemoš imat monopol ako samo držiš premium proizvode, to ti je isto kao da kažeš da Mečka neuspješna jer Opel prodaje više auta od nje.

-exIBM je kvalitetan al Apple je idalje na vrhu ljestvice najpouzanijih kompova po svakom istraživanju tržišta

Stare verzije nisu imale provjereno. Zadnjih par OS X-a nisam probao zato za njih nisam ni napisao. Ovo za video im baš i nije isprika jer ako svi proizvođači to mogu stavit, a to nije teško za izvest, od kuda su se oni našli pametni da kažu da je to nekvalitetno riješenje. Opet to nije toliki problem ali recimo izostavljanje copy/paste opcije sa smartphone-a je smješno. Da ne kažem da prva verzija iPhone-a nije ni podržavala 3G, a druga se muči sa 3G signalom (dobro to su riješili al opet kad je izašao bilo je problema). I sad ti meni reci da izdavanje smartphonea sa samo 2G nije poluriješenje. A za ovo sa monopolom možeš nekom drugom pričat jer svaka tvrkta želi zauzet što veći prostor na tržištu pa tako ni Apple nije izuzetak. Šta misliš da su oni zauzeli 5% tržišta i rekli sad nam je dosta Osmijeh. U prilog tome što govorim ide da su totalno nefleksibilni što se tiče i hardvera i softvera. Mislim pogledaj koliko uređaja imaju na tržištu s kojima možeš radit samo preko njihovih programa. To ti je politika slična MS-ovoj da stavi internet explorer na Win ili media player pa je popušio kaznu na sudu. Nisam vidio nigdje da je apple zbog recimo itunesa ili nečeg sličnog završio na sudu samo iz razloga jer nema dovoljan dio tržišta.
17 godina
neaktivan
Bugovac kaže...
 Stare verzije nisu imale provjereno. Zadnjih par OS X-a nisam probao zato za njih nisam ni napisao. Ovo za video im baš i nije isprika jer ako svi proizvođači to mogu stavit, a to nije teško za izvest, od kuda su se oni našli pametni da kažu da je to nekvalitetno riješenje. Opet to nije toliki problem ali recimo izostavljanje copy/paste opcije sa smartphone-a je smješno. Da ne kažem da prva verzija iPhone-a nije ni podržavala 3G, a druga se muči sa 3G signalom (dobro to su riješili al opet kad je izašao bilo je problema). I sad ti meni reci da izdavanje smartphonea sa samo 2G nije poluriješenje. A za ovo sa monopolom možeš nekom drugom pričat jer svaka tvrkta želi zauzet što veći prostor na tržištu pa tako ni Apple nije izuzetak. Šta misliš da su oni zauzeli 5% tržišta i rekli sad nam je dosta Osmijeh. U prilog tome što govorim ide da su totalno nefleksibilni što se tiče i hardvera i softvera. Mislim pogledaj koliko uređaja imaju na tržištu s kojima možeš radit samo preko njihovih programa. To ti je politika slična MS-ovoj da stavi internet explorer na Win ili media player pa je popušio kaznu na sudu. Nisam vidio nigdje da je apple zbog recimo itunesa ili nečeg sličnog završio na sudu samo iz razloga jer nema dovoljan dio tržišta.
 Moš li mi objasnit šta tebi predstavlja drag & drop jer se ta funkcija može puno bolje iskorištena na MacOSu nego u Windowsa i skoro sve se može napraviti pomoću toga i to je tako od 1983 npr unmoutanje sticka se može učiniti tako da drag and dropaš ikonu sticka na trash.
Ovo nije tema o iPhoneu pa neću dugo al video na mobu je sranje i ako je njohova politika da sve mora biti vrhunski onda neće staviti sranje funkciju. Prva generacija iPhonea je bila prvotno namjenja samo za US tržište gdje je raširnija WiFi mreža nego 3G pa su stavili WiFi.
Pa Apple je osvojio premium tržište. Njaveći broj prodanih laptopa preko 1000$ su Macovi. Ako im to donosi pare i u tome su uspješni zašto ići na low budget tržište i grcat u minusima?
Zadnji dio nisam razumio. Pa svi iPodovi i iPhoneovi se mogu koristiti i na Macu i na PCu. Možeš koristiti i njihove tipkovnice i miševe i routere i NASove. A ako ih ti želiš tužiti šta ti omogućavaju da imaš urednu muzičku bibiloteku na iPodu uz pomoć iTunesa onda ih tuži samo neznam na kojim temeljima jer iTunes ne dolazi u kutiji s iPodom.
http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 14:40 (dgigibao).
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...
Bugovac kaže...
 Moš li mi objasnit šta tebi predstavlja drag & drop jer se ta funkcija može puno bolje iskorištena na MacOSu nego u Windowsa i skoro sve se može napraviti pomoću toga i to je tako od 1983 npr unmoutanje sticka se može učiniti tako da drag and dropaš ikonu sticka na trash.
Ovo nije tema o iPhoneu pa neću dugo al video na mobu je sranje i ako je njohova politika da sve mora biti vrhunski onda neće staviti sranje funkciju. Prva generacija iPhonea je bila prvotno namjenja samo za US tržište gdje je raširnija WiFi mreža nego 3G pa su stavili WiFi.
Pa Apple je osvojio premium tržište. Njaveći broj prodanih laptopa preko 1000$ su Macovi. Ako im to donosi pare i u tome su uspješni zašto ići na low budget tržište i grcat u minusima?
Zadnji dio nisam razumio. Pa svi iPodovi i iPhoneovi se mogu koristiti i na Macu i na PCu. Možeš koristiti i njihove tipkovnice i miševe i routere i NASove. A ako ih ti želiš tužiti šta ti omogućavaju da imaš urednu muzičku bibiloteku na iPodu uz pomoć iTunesa onda ih tuži samo neznam na kojim temeljima jer iTunes ne dolazi u kutiji s iPodom.
 Dobro izgleda da sam nešto fulao sa ovim d&d ali druge stvari stoje. Kažem Mac sam koristio zadnji put kad su bili oni CRT monitori u bojam (narančasti i tako) sa PowerPC procesorima. Uglavnom hoću reći za ovo zadnje da li je moguće na iPod prebacit i slušat pjesme bez iTunesa bez dodatnog kemijanja po uređaju (ovo je pitanje jer nisam baš upućen u to)? Ako ne to je najviše što me kod njih smeta je zatvorenost koja je izražena u mnogim segmentima ne samo tu. Recimo najbolje mi je kad zbog neke velike cijenjenosti odbiju razmišljat o netbook-ovima jer im je to ispod časti i onda izdaju Air koji košta oko 17k kuna a ima performanse slabije od najslabijeg MacBooka. I nije mi jasno fanatično ponašanje korisnika koji brane Apple svim snagama pa mislim nije to tvoja firma. Njihovi prodajni rezultati nisu tebi ni u džep ni iz njega. Čim pogledaš Jabuku krivo odmah bacaju kletvu na tebe Osmijeh. Samo hoću reći da kod proizvoda je bolje gledat omjer uloženog-dobivenog što se za Apple ne može reći. Njihove konfiguracije su za velike novce oko 50% skuplje a nisu bog zna što (osim ove gore za 100000 kn Osmijeh). Da ne kažem za nadogradivost. I da znam da je to premium klasa i sve to al nekad bi se trebalo gledat dalje od zagriženih jabuka, zakrivljenih prozora i drugih razinih logo-a.

Mislim slažem se da oni posjeduju neku karizmu i kvalitetu koju je bespredmetno komentirati jer je neupitna. Jedan od njihovih proizvoda koji mogu privući kupce je sigurno MacBook. Neznam zašto toliko bježe od niže klase jer kvalitetnijom izradom (uz koju naravno ide i malo veća cijena ali ne ovoliko veća kao sad) bi postigli jako dobar uspjeh. Nek se ugledaju na HP recimo. Njihovi prodajni rezultati su odlični a imaju mnogo mana sa kućištem (skidanje boje, pucanje nosača ekrana i tako) što znači da se neki ustupci moraju napraviti bez obzira na sve. U ovakvom tržištom natjecanju ne možeš glavom kroz zid pogotovo kod sad sve više razvikanije krize. Ljudi imaju manji budžet i jeftinije tržište će prevladat. Kad smo već kod auta gore što si spomenuo tko bi prije 10 godina rekao da će Ameri počet polako razmišljat o autima koji imaju motor manji od 5000 kubika. Nadam se da si shvatio šta sam želio reći.
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Jel možete prestati spominjati uvođenje DDR3 memorije u prijenosna računala s Core2Duo procesorima (još pri tom prošle generacije) inovacijom? Omjer uloženo/dobiveno je ozbiljno blizu nule, DDR3 i brže memorije su odavno postojale ali ih nema smisla ugrađivati u nešto što im ne može iskoristiti potencijal. To je inovacija jednaka Golfu 3 (ili nedaj bože 2) s aluminijskim felgama od 18".

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sain kaže...

Sama tema se pretvorila u natezanje između iracionalnih obožavatelja Applea sa jedne strane i iracionalnih mrzitelja koji većinom nemaju pojma o čemu pričaju (npr. Naxeem i njegove izjave o zastarjelosti OS X-a)...  Sam kreator topica je služio samo da flejma Mac vs. PC raspravu od 10+ stranica.

Digibau nemam razloga odgovarat na post jer je već jasno da piše pijan kao npr. to s drag & dropom što postoji na Windowsima već godinama... da ne govorim da možeš odvlačiti i dokumente na shortcute i sl. gluparije, a kamoli ne uređaje).

Mac OSX je zastario - da. Sustav koji se realno ne mijenja ništa, koji je ružan (onaj brušeni metal je taaaako 1990ish) i koji već godinama ima jedno užasno loše ergonomsko rješenje po imenu Dock.

Ja ne mrzim Apple ni Mac jer ne mogu mrziti računalo. Ne mrzim niti zealote i fanatične obožavatelje koji su sposobni izjaviti čiste i gluparije poput one o krađi i kopiranju. Pa što Apple radi s hrpom stvari na Mac-u? To s kopiranjem me podsjeća na one patente o zaštiti poddomena, 1-clicka, klikabilnog nečega i sl. zdravorazumskih stvari.

Ne možeš biti tako bahat (Apple očito može) da i najgluplje i najjednostavnije ideje smatraš svojim vlasništvom. To je tek potpuno iracionalno.

Ono što stvarno mrzim kod Applea je i činjenica da Apple ima ljigavu i bezobraznu politiku prodavanja muda pod bubrege i mužnje love od idiota koji tom marketingu nasjednu.
Istina iPhone ima naprosto fantastičan touch screen, ali da nema snimanje videa, multitasking, MMS i sl. gluparije?! Daj nemojte me nasmijavati. Ako će većina Apple korisnika naivno popušiti takvu propagadnu, OK, ali nekome tko ima imalo mozga u glavi jasno je da Apple namjerno izostavlja funkcije i pljačka svoje korisnike izdajući glupe i podrazumijevane opcije kao neku revoluciju svakih godinu dana.
Kad dođe novi iPhone Apple će sigurno multitasking prodavati i reklamirati kao najnovije postignuće tehnologije od izuma kotača. TO je ono što me kod Applea iritira.
Dok s druge strane MS sve što ima kao tehnologiju da funkcionira upotrebljivo, ubaci u proizvode.

Tu je velika razlika.
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Sain kaže...

Sama tema se pretvorila u natezanje između iracionalnih obožavatelja Applea sa jedne strane i iracionalnih mrzitelja koji većinom nemaju pojma o čemu pričaju (npr. Naxeem i njegove izjave o zastarjelosti OS X-a)...  Sam kreator topica je služio samo da flejma Mac vs. PC raspravu od 10+ stranica.

Digibau nemam razloga odgovarat na post jer je već jasno da piše pijan kao npr. to s drag & dropom što postoji na Windowsima već godinama... da ne govorim da možeš odvlačiti i dokumente na shortcute i sl. gluparije, a kamoli ne uređaje).

Mac OSX je zastario - da. Sustav koji se realno ne mijenja ništa, koji je ružan (onaj brušeni metal je taaaako 1990ish) i koji već godinama ima jedno užasno loše ergonomsko rješenje po imenu Dock.

Ja ne mrzim Apple ni Mac jer ne mogu mrziti računalo. Ne mrzim niti zealote i fanatične obožavatelje koji su sposobni izjaviti čiste i gluparije poput one o krađi i kopiranju. Pa što Apple radi s hrpom stvari na Mac-u? To s kopiranjem me podsjeća na one patente o zaštiti poddomena, 1-clicka, klikabilnog nečega i sl. zdravorazumskih stvari.

Ne možeš biti tako bahat (Apple očito može) da i najgluplje i najjednostavnije ideje smatraš svojim vlasništvom. To je tek potpuno iracionalno.

Ono što stvarno mrzim kod Applea je i činjenica da Apple ima ljigavu i bezobraznu politiku prodavanja muda pod bubrege i mužnje love od idiota koji tom marketingu nasjednu.
Istina iPhone ima naprosto fantastičan touch screen, ali da nema snimanje videa, multitasking, MMS i sl. gluparije?! Daj nemojte me nasmijavati. Ako će većina Apple korisnika naivno popušiti takvu propagadnu, OK, ali nekome tko ima imalo mozga u glavi jasno je da Apple namjerno izostavlja funkcije i pljačka svoje korisnike izdajući glupe i podrazumijevane opcije kao neku revoluciju svakih godinu dana.
Kad dođe novi iPhone Apple će sigurno multitasking prodavati i reklamirati kao najnovije postignuće tehnologije od izuma kotača. TO je ono što me kod Applea iritira.
Dok s druge strane MS sve što ima kao tehnologiju da funkcionira upotrebljivo, ubaci u proizvode.

Tu je velika razlika.
 O tome sam ja i pričao kad sam spomenuo poluproizvode. Politika im se svodi na to ajde kad smo se već iPhonea uhvatili da ne stave neku opciju u prvotni proizvod pa onda kasnije dodaju i kažu da su napravili neznam šta. Na primjer gore spomenuta 2g/3g situacija je opravdana time da je prvi iPhone trebao biti namjenjen američkom tržištu koji ne koristi baš previše 3G. Pa mislim prodavao se on i u Europi da li je tako teško staviti jedan modul dizajniran na bazi jednog čipa koji je sad već dovoljno jeftin za široku proizvodnju. Kažem opet ne mrzim Apple i oni imaju proizvoda koji su jako dobri da bi neke i sam kupio, ali ne volim kad je neko previše iracionalan u veličanju jedne obične tvrtke koja očito bježi od malih ljudi prema krupnom kapitalu sa svojim proizvodima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 17:25 (Bugovac).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

To šta vi pričate su teorije zavjere i izmišljotine s foruma i blogova a ja vam odgovoram samo s činjenicama poput ove da je prvotni iPhone bija namjenjen samo za USA, no to vama nije interesnatno jer vi imate svoju fiksnu ideju i držite se nje. iPhone je službeno bio dostupan u samo par Europski zemalja na samo par miseci dok nije doša 3G.

Vi stvarno mislite da će Apple ikada istaviti zastarjelu stvar ka šta je MMS na neki budući iPhone na kojem imaš email koji je 100 put funkcionalnija stvar?

I stvarno mislite da će Apple omogućiti razmjenu dokumenata bluetoothom i tako omogućiti razmjenjivanje pisama i aplikacija na kojima zgrću silne pare.

Zašto ne razmišljate logično i poslovno a ne u stilu neke zločinačke organizacije?!

Naxeem opet si površan i netočan.

Bugovac je prvi spomenija D&D kao funkciju koju Mac nema.

"Brušeni metal" na MacOSxu ne postoji već godinama još od Jaguara.

Obično se baš te stvari koje se čine tako očiglede smatraju najboljim idejama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

To šta vi pričate su teorije zavjere i izmišljotine s foruma i blogova a ja vam odgovoram samo s činjenicama poput ove da je prvotni iPhone bija namjenjen samo za USA, no to vama nije interesnatno jer vi imate svoju fiksnu ideju i držite se nje. iPhone je službeno bio dostupan u samo par Europski zemalja na samo par miseci dok nije doša 3G.

Vi stvarno mislite da će Apple ikada istaviti zastarjelu stvar ka šta je MMS na neki budući iPhone na kojem imaš email koji je 100 put funkcionalnija stvar?

I stvarno mislite da će Apple omogućiti razmjenu dokumenata bluetoothom i tako omogućiti razmjenjivanje pisama i aplikacija na kojima zgrću silne pare.

Zašto ne razmišljate logično i poslovno a ne u stilu neke zločinačke organizacije?!

Bugovac je prvi spomenija D&D kao funkciju koju Mac nema.

"Brušeni metal" na MacOSxu ne postoji već godinama još od Jaguara.

Obično se baš te stvari koje se čine tako očiglede smatraju najboljim idejama.

Ovo što sam rekao nije sa foruma već moje mišljenje. Ako je bio samo za US tržište trebao je tamo ostat. A kako su maknuli MMS jer je zastario i nepotreban pa ajmo maknut i SMS i pozive kad je tu na novim mobitelima mail i videopoziv. Šta bi mi pričali kad možeš i vidjet nekog Osmijeh. Sad šalu na stranu. Jel ne misliš da su zaslužili takvo mišljenje sa takvim načinom reklamnih kampanja gdje sprdaju konkurenciju sa sloganima kojima poručuju da pokrenu kopirke i takve stvari. Mislim ne možeš biti toliko umišljen jer nemaju toliko kredita za to. Zamisli da sad ekipa iz Ericssona počne sprdat ostale da ga kopiraju jer su oni napravili prvi komercijalni mobilni uređaj.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 20:26 (Bugovac).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Evo gdje lezi problem - ja bi kod apple , manje cijene, bolji servis, mms, snimanje videa, neovisnost od itunesa, jeftiniji me account sa vise prostora i prometa, mat ekran, net book, posteni studentski popust, odkljucani iphone... 

Znam sve argumente koje apple koristi kako bi objasnio zasto je na sve ove stvari rekao ne, ali ne slazem se sa njima i nemam potrebu da me netko uvjerava kako su ti argumenti ispravni. 

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 20:28 (branimir).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

To šta vi pričate su teorije zavjere i izmišljotine

"Zastarjela stvar kao MMS"
"Zastarjela stvar kao video snimanje"
"Zastarjela stvar kao multitasking"
"Zastarjela stvar kao bluetooth transfer"
"Zastarjela stvar kao file transfer"
...
"omogućiti razmjenu dokumenata i ... zgrću pare" ... "razmišljate poslovno... stil zločinačke organizacije"

Daj pročitaj si komentare. Da se recimo radi o Microsoftu bili bi to jako "zli potezi monopolističkog vraga IT-a"... Ovaj fanatizam kojim ti pišeš i ovako rezoniranje je vrhunac Mac marketinga??

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 14:29 (naxeem).
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

upravo si pokopao svoj hvaljeni Apple
Only God (& mod) can judge me
17 godina
dgigibao kaže...
...

...

O, Bože... Uz sve ovo iz naxeemovog posta maloprije - stvarno možeš ovako nešto reći i osjećati se ugodno u svojoj koži? Tebi zaista nije ništa čudno u citiranoj rečenici?!

Ovo me podsjeća na reketarenje - 'stvarno mislite da će vam lokalni mafiozoTM omogućiti da poslujete normalno, kada vam može uzeti teško zarađeni novac?' Najgore je tek kada ljudi pristanu na ovakvo ponašanje i smatraju to posve uobičajenim 'poslovnim' modelom =)
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
dgigibao kaže...
...

...

O, Bože... Uz sve ovo iz naxeemovog posta maloprije - stvarno možeš ovako nešto reći i osjećati se ugodno u svojoj koži? Tebi zaista nije ništa čudno u citiranoj rečenici?!

Ovo me podsjeća na reketarenje - 'stvarno mislite da će vam lokalni mafiozoTM omogućiti da poslujete normalno, kada vam može uzeti teško zarađeni novac?' Najgore je tek kada ljudi pristanu na ovakvo ponašanje i smatraju to posve uobičajenim 'poslovnim' modelom =)
 objasni mi odkad je to piratiziranje softvera i kopiranje muzike legalno? ti si normalan jer to smatraš legalnim?
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Zasto bi bilo ilegalno razmijeniti nesto preko bluetootha? Po tebi bi trebalo zabraniti i DVD przilice jer sluze (i) piratiziranju!

Ovo je cisti marketinski trik! Branite svoj dzep a ne Jabuku (njen dzep nije u opasnosti dok god budu mogli prodavati stil i dok ljudi ne nauce mijenjat komponente u kompu)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 11:41 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mac ili PC?

Nitko nije reko da su apple proizvodi losi, samo nude malo za svoju cijenu. Konkurentski uredjaji za istu cijenu nude puno vise. Takodjer se slazem sa onim da Apple neke stvari koje su zastarijele (konkretno iPhone i slicno) prodaje pod revolucionarne stvari. Takodjer se ne slazem da je OS-X top top proizvod jer nije, brz je, ali i svaki linux/unix je brz. Kompletan OS-X NIJE JEDNOSTAVNIJI od Windowsa. Po meni, za limit od npr 20 000 kn mozes dobit puno jacu PC masinu nego Mac masinu. Pogotovo ako mislis na njoj vrtit linux jer za tu lovu mozes kupit 2 solidna 22' monitora, postavit radi polje, naso bi se tu i nova Intelova platforma sa DDR3 memorijom, puno jaca grafulja i slicno. Cinjenica je da su sadasnji Macovi PCjevi sa jabukom prilipetanom na svakih 5 cm otkad su presli na intelovu platformu. Ne kuzim entuzijazam ljudi kao sto ste vi. Poistovjecujem vas sa seljacima koji kupe Golfa duju dizela i onda ga usminkaju i kunu se u majku da je njihov golf bolji brzi i kvalitetniji od nekakvog korejanca jer je to korejanac. MS ljudi nevole jer ga godinama po medijima pljuju. Cinjenica je da se velika vecina IT biznisa vrti na Microsoftovoj platformi, da se pri zaposljavanju trazi poznavanje MS Windows OS-a i office paketa, da je preko 90% operativnih sustava u svijetu iz MS. MS ima jako dobre proizvode, to nitko ne moze pobit. A ovih par mulaca sta kenjkaju protiv njega prepricavaju frustracije nekog drugog mulca  koje su procitale na ko zna kakvom forumu/blogu i slicno.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Bez uvrede ali vi Apple-ovci stvarno imate blesave argumente kada je u pitanju nedostatak nekih mogućnosti. Evo npr. iPhone i MMS. Glavni argument je "pa imate mail". Hebote pa imam mail i MMS na najjeftinijem mobitelu na tržištu. Onda slijedi argument "Ionako nitko od vas ne koristi MMS". Pa šta ako i ne koristi? Volim znati da ga imam i da ga mogu upotrijebiti da mi eventualno zatreba. Znam da se pojavila aplikacija za slanje MMS-a ali to je trebalo doći out-of the-box.

Dalje - Nije mi jasno nešto. Npr. Microsoft izbaci DX10 samo za Vistu i odmah su monopolisti, pe*eri, lopovi, a Apple takve stvari konstantno radi a vi ih konstantno opravdavate. Nemam ništa protiv OSX-a. Lijep je, brz itd. ali slično mogu imati na PC-u besplatno koristeći neku distribuciju Linuxa (KDE4 +Compiz). I nemojte mi sad priče OSX je bolji od Linuxa jer ima ovo, ima ono bla bla. Meni je to gotovo identično.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Mac OS X se nikako ne može smatrati zastarjelim, prije su windowsi 7 zastarjeli nego OS X. Windows Vista svoje korjene vuče još od NT-a iz 90-ih, i ako bolje pogledaš, neke stvari (npr. device manager) su iste još od 95-ice! S druge strane Apple je vrlo hrabro u potpunosti napustio klasični MacOS i krenu o u razvoj nečeg potpuno novog praktički od nule.

OS X se nije puno izgledom mijenjao od prvih verzija ali da ima dosta novosti - ima. I brušenog aluminija nema već dugo. Ukus je ionako osobna stvar, meni se recimo sviđa, a Vista mi je grozna izgledom. Što se ergonomije tiče, sada ćeš taj isti dock (ili sličan..) imati i u Windowsima 7 što valjda govori da ipak nije takav ergonomski promašaj kakvim ga opisuješ. Meni osobno jako smeta kada je na dnu ekrana, ali kada ga stavim uz lijevi rub savršena je stvar. Meni.

Appleova rješenja ti se mogu sviđati ili nemoraju, ali činjenica je da konstantno ekserimentiraju sa raznim rješenjima od kojih neki uistinu postaju jaaako korisne stvari. Windowsi 7 će recimo imati nešto u stilu MacOS X Expose funkcije koju Apple ima godinama i koja je meni nevjerojatno korisna i stalno ju koristim kad radim na OS X-u i Linuxu. Jedino ju Windowsi nemaju.

Nisam zaljubljen u Apple, ali nikako ne bih volio da razvoj računalne industrije diktira Microsoft ili Dell, koji praktički nikad ne donose nikakve nove ideje i nikada ne donose radikalne nove proizvode. Radije bi Apple.
17 godina
neaktivan
Sain kaže...
 prije su windowsi 7 zastarjeli nego OS X. Windows Vista svoje korjene vuče još od NT-a iz 90-ih, i ako bolje pogledaš, neke stvari (npr. device manager) su iste još od 95-ice! S druge strane Apple je vrlo hrabro u potpunosti napustio klasični MacOS i krenu o u razvoj nečeg potpuno novog praktički od nule.
LOL pa ti ne znas sto pricas! Vista ti je nanovo radena (zato je u pocetku bila skroz sje****) a WIN7 ispravlja (navodno) greske i donosi nova poboljsanja!

Da device manager je isti ALI STO MU NEDOSTAJE?! Sve je prakticno, i po meni bolje ne moze! To sto Apple u svakom OS-u mijenja izgled svega to je ziva sminka nista drugo!
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Konkurentski uredjaji za istu cijenu nude puno vise.

je istina da apple ima 15% vece cijene od ostalih radi dizajna i brenda, i da je u hrv teska kupnja, osim ako ides bez pdv-a onda je realna...

ali to je zabluda da ne nude puno za svoju cijenu, jedino je problem sta ljudi nemaju iskustva s tin....evo recimo u  svezi laptopa....ti imas laptope sa indeticnom konfiguracijom kao recimo novi macbook pro, a da je i 2-3k kn jeftiniji...ali sve to stoji na papiru samo, dok ne vidis u zivo i shvatis da je do svakog detalja mac laptop PUNO kvalitetniji - izradom(trenutno najbolje), ekranom, trackpadom, baterijom, prenosivoschu(tanak i lagan), tipkovnicom, tišinom rada, tipkovnicom, adapterom i ostalih miljun sitnih detalja kojima su inzhinjeri posvetili puno pazhnje...a štaš kad to ljudi nemogu svatit nego padaju naivci ko i na one monitore koji na PAPIRU nude 10000:1 kontrast i ostale gluposti, a uzhivo puno su losije napravljeni od nekog malo boljeg monitora koji ima 700:1 kontrast...

0 0 hvala 0
17 godina
Sain kaže...

Nisam zaljubljen u Apple, ali nikako ne bih volio da razvoj računalne industrije diktira Microsoft ili Dell, koji praktički nikad ne donose nikakve nove ideje i nikada ne donose radikalne nove proizvode. Radije bi Apple.
Haaaa??? Kaj se ovaj šali ili ?? Pa od kad to razvoj računalne industrije diktira Apple ili Microsoft ili Dell? Oni(apple i dell) samo praktički sklapaju skupa komponente koje su već dostupne svima nam, oni tu ništa novoga ne smišljaju. Ajde recimo da Microsoft i apple se bore na tržištu OS-ova i da tu oni diktiraju neki tempo, ali recimo neki "jednostavni" tempo, jer većina ostalih "pro" operativnih sustava (AIX, Solaris ...) ima tehnologije bar par stupnjeva naprednije i bolje od oba ova...
Najjači su korisnici apple-a, koji se hvale kako je to "savršen" i super stroj, a neznaju niti otvoriti konzolu, čak ustvari niti neznaju da je OSX samo modifikacija UNIX sustava (isto kao i Linux)... Tj. podebilizirana (pardon my French) verzija UNIX-a.
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Od početka ove stranice postove koji su napisani s ciljem vrijeđanja guta mrak, pa se nemojte truditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
Sain kaže...

Haaaa??? Kaj se ovaj šali ili ?? Pa od kad to razvoj računalne industrije diktira Apple ili Microsoft ili Dell? Oni(apple i dell) samo praktički sklapaju skupa komponente koje su već dostupne svima nam, oni tu ništa novoga ne smišljaju. Ajde recimo da Microsoft i apple se bore na tržištu OS-ova i da tu oni diktiraju neki tempo, ali recimo neki "jednostavni" tempo, jer većina ostalih "pro" operativnih sustava (AIX, Solaris ...) ima tehnologije bar par stupnjeva naprednije i bolje od oba ova...
Najjači su korisnici apple-a, koji se hvale kako je to "savršen" i super stroj, a neznaju niti otvoriti konzolu, čak ustvari niti neznaju da je OSX samo modifikacija UNIX sustava (isto kao i Linux)... Tj. podebilizirana (pardon my French) verzija UNIX-a.
 Ispravak: Linux NIJE modifikacija Unix sustava. Linux je Unix-like operativni sustav rađen od nule.

OnTopic:
Unix -> BSD -> OS X. Što vam to govori? Da OS X ima pod haubom iznimno veliku moć administriranja. Iznimno veliku stabilnost. Broj virusa je nula naspram Wina.
Ima lijep izgled koji je - nažalost - porez, prirez, zarez, odrez i ostali *rez za pametne.

Isti taj lijep izgled ja napravim duplo bolji na Linuxu: KDE - Domino, AWN, Compiz. Do I need more? Oh no, thats it? = 0 kn. Istu tu stvar Apple prodaje za masne pare skupini pametnih spomenutih gore.

Gentoo user. :')
17 godina
Alex55 kaže...

Zašto bih, ako sam Mac korisnik, trebao znati otvoriti KONZOLU??? To ne znam niti u Windowsima!!!

I zar je bitno od čega je koji OS... I onako gledamo i radimo u GRAFIČKOM SUČELJU ljudi!!! Dobro došli u 21. stoljeće!!!

E vidiš to je odgovor koji sam trebao od tebe. Samo si mi dokazao ono što sam sumnjao cijelo vrijeme čitajući ovu temu. Ustvari stalno provociraš i uopće ti ne treba savijet za komp, ti si već odlučio i znaš što ti treba, tj. što želiš, a o računalima(općenito) valjda nemaš blage veze sa ovakom izjavom... Baš gledam kako svaki 10-20 post ubaciš svoju nekakvu opasku,tipa : "Nemojte se svađati, bla bla bla  ja trebam samo savjet bla bla" i do baš dok netko od "Windows lovera" ubaci neki "valjani" komentar po kojem je OSX slabiji od Windows-a.

Kupi si Mac i ostavi nas ostale na miru....

Ja inače radim u svemu i svačem (od Unix sustava pa do windowsa) i za svaki znam u kojim uvijetima bolje radi i za što je bolji. Tebi za ovo što trebaš trebaju windowsi, jer u Mac-u budeš morao naučiti "zastarijelu" konzolu i bar neke osnovne naredbe, vjeruj mi...
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Zašto bih, ako sam Mac korisnik, trebao znati otvoriti KONZOLU??? To ne znam niti u Windowsima!!!

I zar je bitno od čega je koji OS... I onako gledamo i radimo u GRAFIČKOM SUČELJU ljudi!!! Dobro došli u 21. stoljeće!!!

Gle win nije ni napravljen da se radi u konzoli, MS je to davno napustio iako ima nekih opcija koje se mogu lakše u Command promptu napraviti. Sa Mac OS-om  je druga stvar. On je baziran na Unix-u u kojem se dobar dio opcija podešava preko konzole samo se Apple u ovom slučaju potrudio da se korištenje iste svede na minimum ali za neke naprednije stvari je ipak potrebno terminal otvorit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 12:53 (Bugovac).

0 0 hvala 0
17 godina
Tux Slave kaže...
 Ispravak: Linux NIJE modifikacija Unix sustava. Linux je Unix-like operativni sustav rađen od nule.

Sorry my bad, u pravu si..., nisam mislio reći da je Linux napravljen od UNIX, nego da su slični u radu(iste komande, neke ima i Windows iste....). Mac OSX (unix-based OS), LINUX (unix-like OS)
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 13:08 (dado2202).
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

...Cekaj, ti bi programirao a ne zanima te koristenje konzola? Sto glumis ti svojim postovima? Sto trazis savjet kada si vec odlucio?
Ne znam cemu toliko pametujes? Mislis ako si otvorio ovaj topic da si Bog i batina?! E hvala sto si mi rekao u kojem smo stoljecu,
idi si sada kupiti Jabuku!

Ova tema treba lock jer jede zivce svima a bez razloga, mali se samo igra sefa! Jedino bi te jabuka i slusala pa ju UZMI VISE a onda odi wynat na Appleov forum!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mac ili PC?

Samo da komentiram onaj jedan post gore u vezi laptopa i kvalitete baterije u iMaca...

Ja cu se opet nadovezati na iPhone jer je to najpoznatiji i najpopularniji proizvod trenutacno od Applea i njegove baterije koja traje jedva dva dana i da... zaboravih reci... integrirana je... Dakle ne mozete otici u ducan, kupiti bateriju i staviti ju sami nego morate ici kod ovlastenog servisera, ostat bez moba par dana dok ovaj ne promijeni i zamijeniti je originalom koji ce stajati koliko i pola iPhonea umjesto da kupis nekakav replacement. Takodjer u ostalih smartphonea kod prosjecnog koristenja baterija traje puuuno puno vise... Ali ok... uvjek mozete u djepu drzat USB kabel za iphone i trcat od kompa do kompa svakih nekoliko sati da ga napunit. Presmijesno! Toliko o monopolizmu!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

Ja sam odustao od programiranja na Mac-u, što ste mogli skužiti ukoliko ste čitali moje postove (a vidim da neki nisu)...

Ne razumijem zašto se toliko ljutite što želim temu navesti ponovno na pravi put (jer ste prvo skrenuli na iPhone, pa sada na UNIX i Linux)?

Pa zato jer ti je OSX samo malo našminkani UNIX... I tko je rekao da ne možeš programirati na MAC-u. Imaš C i C++ jezike... Ja se samo ljutim što si već odlučio što želiš,a onda nas sve lijepo malo po malo j.....

Onaj tko ne želi učiti na tuđim greškama ili uspjesima, nek uči na svojim. Kupi Mac, pa nam se javi nakon par mjeseci dal si zadovoljniji ili ne....

Jedino što možeš napraviti ovdje je postaviti konkretna pitanja i dobiti konkretne odgovore, a ne da pitaš : "Da li mi se isplati crveno, a do sad sam koristio žuto", onda se javljaju oni koji vole crveno, pa oni koji vole žuto itd...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ja sam odustao od programiranja na Mac-u, što ste mogli skužiti ukoliko ste čitali moje postove (a vidim da neki nisu)...

Ne razumijem zašto se toliko ljutite što želim temu navesti ponovno na pravi put (jer ste prvo skrenuli na iPhone, pa sada na UNIX i Linux)?

PA nismo ti mi testni kunici, i ne trebamo tvoje usmjeravanje! Ako se tebi igra usmjeravanja odi u prometnu jedinicu mladezi i unovci taj tvoj "dar"!
Mislim da bi trebao po support na appleov forum a nas "prostake" koji "ne citamo postove" ostaviti na miru!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 13:27 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice