Ako ste ikad željeli dobar, lak za korištenje i ne komplikovan kao Free Download Manager (FDM), a ujedno i besplatan, možete isprobati Download Ninja. Download Ninja je besplatna alternativa za Internet Download Manager, a ima i takođe iste funkcije kao i IDM. Download Ninja je takođe i Open Source, pa ako neko želi developeru (razvijatelju) možete uručiti donaciju za ovako super software. Ja ga lično koristim na 3 računala i brz i lagan pri skidanju (Windows 8.1 ISO 32-bit 2.6GB skinuo za oko 30 min). Za ovaj program sam čuo na jednom drugom forumu. Developer je Mike D iz Velike Britanije, i mogu reći da sam doista oduševljen programom.Što se tiče jezika ima samo engleski dosad, ali ja sam se javio da prevedem na Bosanski jezik.
Program zahtijeva sljedeće komponente:
Microsoft Visual C++ 2010
Microsoft. NET 4.0 Full (Client Profile i Extended).
Što se tiče operativnog sustava radi na Windows XP,Vista,7,8,8.1 32/64 bit i moguće na Linuxu uz Wine.
Instalacija je brza i laka i ne nameće nikakav adware/bloatware/toolbarove što uobičajeno takvi programi rade,recimo FDM.Instaliran zauzima oko 42 MB, a zauzeće rama je oko 33MB (na mojim računalima i laptopu).Ako vaš sustav nema komponente instalirane navedene iznad podebljanim slovima, one će ih skinuti.
Korisničko sučelje izgleda ljepše i modernije nego IDM, i lak je za korištenje. Na slici ispod imate njegov izgled:
Postavke:
I klikom na tray ikonu :
Chrome dodatak (preusmjerava download i šalje ga Download Ninji i skenira sadržaj na YT,Vimeo (media).
Download Ninja možete preuzeti na www.downloadninja.com
Najnovija verzija je 1.0.3 Build 17.
P.S. Ja se izvinjavam ako slika nema u postu.