Binarni prikaz fajlova

poruka: 4
|
čitano: 1.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Binarni prikaz fajlova

Moje pitanje je sljedeće: Jel postoji koji program koji će neku datoteku (neovisno o formatu) prikazati u 'strojnom', binarnom prikazu, znači u obliku nula i jedinica. Ne pitajte me zakaj mi to treba, nit sam ne znam zapravo, samo me nekaj zanima...

( Kak informatičar priča vic? -10011 01101 11010 10011 ... 10101 hahaha... znači, hoću i ja znati tak vic ispričati....)

Ja sam među onih 92 posto. Ako si i ti, kopiraj ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Binarni prikaz fajlova
M4r10 kaže...

Moje pitanje je sljedeće: Jel postoji koji program koji će neku datoteku (neovisno o formatu) prikazati u 'strojnom', binarnom prikazu, znači u obliku nula i jedinica. Ne pitajte me zakaj mi to treba, nit sam ne znam zapravo, samo me nekaj zanima...

( Kak informatičar priča vic? -10011 01101 11010 10011 ... 10101 hahaha... znači, hoću i ja znati tak vic ispričati....)

Za Windows platformu:
Samo ne znam zasto ti treba bas binarno, kada ti je sve daleko lakse u heksadecimalnom zapisu.

No ako te zanima dump izvrsne datoteke, pod Windowsima je to <debug>, a pod Linuxom <gdb(1)>
Takodjer se moze izkoristiti kao i dissasembly.

Sve ti to nece nista koristiti ako ne znas sto to predstavlja(trebas malo teorije nauciti)
There's no place like 127.0.0.1
17 godina
Binarni prikaz fajlova

Da stvarno mi nije jasno šta će ti u binarnom? Ak ti šta pomaže (nisu za binarni), imaš hiew (stariji program, jednostavan za početnike) i ollydbg, preporučio bi ti ollydbg jer je svestran

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Binarni prikaz fajlova

Binarno zato jer je baza za pretvaranje u druge brojevne sustave.

Nešt me samo zanimalo... hvala na odgovorima.

Ja sam među onih 92 posto. Ako si i ti, kopiraj ovo u potpis.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice