Spajanje na internet

poruka: 11
|
čitano: 6.840
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Spajanje na internet

dakle uzeo sam komp prek njuskala s win 7 32 bit, i sada sam spojio komp s kablom na rooter( imam iskon ) i svijetle sve lampice da je spojeno ali nece se spojit na internet,  tj bude onaj crveni x kao da nece na net ...

sada me zanima kaj moram napravit...zicer je nekaj jednostavno... i zanima me ako ne uspijem se spojit tako, ima rooter i wlan pa dali ce se spojit ako kupim onaj usb wlan , jer komp je metar od rootera

hvala , i sorry ako sam u krivu emu postao :D

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje na internet

Mislim da crveni x bude kad nema mreze, ili kad je lan kabel iskljucen/neispravan... A zuti usklicnik je kad je spojen na mrezu ali bez internet pristupa.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spajanje na internet

a pa ima oboje, probao sam s dva kabla razlicita, al s drugim kompom sam se spojio, je da je zezao jedan dan, ali sam samo ugasio uplaio ruter i spojio se, ovaj nece uopce

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 9:54 (Pri3s7).

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje na internet

Sta ti pise kad stavis misa na ikonu od mreze? Jel pise no internet access ili nesto drugo?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spajanje na internet

Ma samo drivere za mrezu instaliraj. Koja ti je maticna ploca?

--------------------------

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spajanje na internet

zbriso drivere pa restarto komp i to e to

0 0 hvala 0
15 godina
Spajanje na internet

Imam sljedecu situaciju spajam se na internet preko web'n'walk stick-a koji je postavljen na prozor i spojen je sa kompjuterom usb kablom duzine cca. 2m imam 2 do 3 crtice od 5 max. Kad odem na tavan tamo imam max signal 5/5 crtica. Sada bi ja kupio ili napravio usb kabel  od cca 12m . Pa me zanima da li se sa duljinom kabela gubi jačina signala od usb i da li ću imati istu brzinu download-a / jačinu signala kada odem na tavan sa laptopom i kada bi se spojio preko kompjutera iz sobe. Vidi sliku. 

Sl.1 Sl.1
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 12:55 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spajanje na internet

usb kabel smije biti maksimalne dužine 5 metara, više od toga uzrokuje probleme. a da kupis 3g router (router sa usb-om u kojeg prikljucis taj stick) i komp/laptop spojis bezicno ili lan kabelom?

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Spajanje na internet
peace_of_cake kaže...

usb kabel smije biti maksimalne dužine 5 metara, više od toga uzrokuje probleme. a da kupis 3g router (router sa usb-om u kojeg prikljucis taj stick) i komp/laptop spojis bezicno ili lan kabelom?

Po tome LAN kabel moze biti duži od 5m ako bi 3g router bio na tavanu ? 

17 godina
Re: Spajanje na internet

LAN kabel ide preko 100 metara tako da u tvom slučaju može poslužiti odlično.

16 godina
neaktivan
Spajanje na internet

Pozdrav,

Kako isključiti automatsko spajanje na internet prilikom dizanja windowsa.Imam prečac  do Local Area Connection i prije sam preko prečaca uključivao i isključivao konekciju, međutim sada to više ne mogu.Klikom na disable javlja poruku It is not posible to disable the conecction at this time.This conecction  may be using one or more protocols that do not suport Plug-and-Play,or it may have been initiated by another user or the system account.

Windows XP Prof

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice