Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 639.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Kupljena Audigy2 ZS.

Hoće biti problema s radom na Windows 8 64-bitnim?
Ima li službenih drivera ili nekih drugog proizvođača? 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tu vidi za Audigy2ZS i koje OS-ove podržava, meni je prijatelju na W7 64 radila bez problema.

http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079

Ne vidim razloga zašto ne bi u odnosu na W7 i na W8 radila, ali valjda nikad ne znaš.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
veljo_89 kaže...

Poz opet od mene, zvao sam Links i na žalost Asus Xonar Essence ST je nedobavljiva.U planu su mi bile Beyerdynamic DT 990 slušalice u kombinaciji sa tom karticom, pošto je nedobavljiva a kod nas nema alternative (za tu cijenu) uzet ću Sennheiser PC360 ili PC350 pa ako mi mozete reći koju karticu da uparim sa Sennheisericama (za oko 500 kn, 200 gore-dole).

ja imam PC360 i asus xonar DGX. moro sam ju narucit prek ebaya jer kod nas nema, ima samo DG, a na mojoj ploci nema PCI utora nego samo PCI-E. pretpostavljam da imas PCI utor posto si gledo ST, a ne STX, tako da mozes DG i ovdje kupit.

sto se slusa tice, preporucio bi ti PC360 model u svakom slucaju. dosta bolja izrada i bolji zvuk, lakse za "vozit", udobnije (doslovno cijeli dan na glavi mogu bit, a da ih ni ne osjetis). jedino sto ti moze smetat je sto su open, a ne closed ko PC350. znaci cuje se van sto slusas i ti cujes oko sebe ako je neka buka, ne izoliraju nista. to je sto se reprodukcije zvuka tice dobro jer je bolji zvuk tako, ali lose ako npr si u sobi s jos nekim.

15 godina

Hoće li se osjetiti promjena sa intergrirke na recimo Xonar DG, slušalice su Sennheiser HD202?

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
leobugi kaže...

Hoće li se osjetiti promjena sa intergrirke na recimo Xonar DG, slušalice su Sennheiser HD202?

Da

15 godina
leobugi kaže...

definitivno hoće, imam hd201 i d2x i zvuk je neusporedivo bolji nego na integrirki. Kad to dvoje upariš, bit ćeš oduševljen zvukom.

17 godina
leobugi kaže...

TonyKTM kaže...

Da

alengrosevic kaže...

definitivno hoće, imam hd201 i d2x i zvuk je neusporedivo bolji nego na integrirki. Kad to dvoje upariš, bit ćeš oduševljen zvukom.

Slažem se s kolegama u potpunosti. Xonar DG i Sennheiser HD202 su uber kombinacija. :D

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina

Totalno ste u pravu! Potvrđeno sa xonar dg+ sennheiser hd203! Inače najsličnije hd 202... {#}

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...
veljo_89 kaže...

Poz opet od mene, zvao sam Links i na žalost Asus Xonar Essence ST je nedobavljiva.U planu su mi bile Beyerdynamic DT 990 slušalice u kombinaciji sa tom karticom, pošto je nedobavljiva a kod nas nema alternative (za tu cijenu) uzet ću Sennheiser PC360 ili PC350 pa ako mi mozete reći koju karticu da uparim sa Sennheisericama (za oko 500 kn, 200 gore-dole).

ja imam PC360 i asus xonar DGX. moro sam ju narucit prek ebaya jer kod nas nema, ima samo DG, a na mojoj ploci nema PCI utora nego samo PCI-E. pretpostavljam da imas PCI utor posto si gledo ST, a ne STX, tako da mozes DG i ovdje kupit.

sto se slusa tice, preporucio bi ti PC360 model u svakom slucaju. dosta bolja izrada i bolji zvuk, lakse za "vozit", udobnije (doslovno cijeli dan na glavi mogu bit, a da ih ni ne osjetis). jedino sto ti moze smetat je sto su open, a ne closed ko PC350. znaci cuje se van sto slusas i ti cujes oko sebe ako je neka buka, ne izoliraju nista. to je sto se reprodukcije zvuka tice dobro jer je bolji zvuk tako, ali lose ako npr si u sobi s jos nekim.

Danas gledam okolo i zovem 4 shopa niti jedan nema PC 360 ili PC 350...Zovem Links nemogu nabaviti Xonar essence ST/STX da ipak uzmem Beyerdynamic DT 990.

Hoćes karticu za vrhunske slušalice-nedobavljivo, ideš na jeftiniju varijantu-čekaj Sennheiserice mjesec dana...lol, koda smo u Zimbabweu.

15 godina

Odlično, hvala na brzim odgovorima! {#}

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav kolege.

Evo muku mučim već tjedan dana.
Kako sam gore rekao, kupio sam Creative Audigy 2 ZS.

Zvuk, odličan, nemam zamjerke, instaliroa sam zadnje drivere i dobio onu hrpu nekih Creative programa, no to na stranu.

Moj je setup trenutno ovakav:

1. Plantronics Gamecom 380 -> DFI Lanparty X38 T2RB
  •  Slušalice uredno rade, vrlo dobre kvalitete, mikrofon također
  1. Logitech Z323 i Sony linija -> Creative Audigy 2 ZS (spojeno prema slici)
  •  Dobijem zvuk samo na prednjim (Logitech zvučnici).

Nadalje, postavke što se Windowsa tiče su sljedeće

(kada probam reproducirati/testirati svaki zvučnik odvojeno, svaki se čuje i odsvira što mu se zada):

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

nisam stručnjak za tu karticu ali mislim da znam gdje je problem...

dakle ti reproduciraš stereo zvuk i naravno da onda rade samo prednji zvučnici...

postavke u windowsima ti tu neće pomoći, moraš podesiti u driverima od zvučne (u programu koji se instalirao s driverima)...

potraži Speaker fill ili tako nešto...

ili poslikaj sve pa ću ti dalje pomoć...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
XXX-Man kaže...

ili poslikaj sve pa ću ti dalje pomoć...

Za Speaker Fill znam na Realtekovim, ali s Creativeom se prvi put susrećem.

Problem je što nema klasičnom Audio Managera, gdje bi se jackovi dodijelili.

14 godina

Još jedna stvar, kada odaberem neku od ovih postavki, sviraju zadnji (Surround) zvučnici

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A da pokušaš sa CMSS 3D-om? i onda skalirati Front -> Surround kako ti paše?

http://www.tomshardware.com/reviews/creative-x,1101-14.html

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=157925

Stereo upmix na multichannel, moglo bi pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 15:27 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator

nisam nikad petljao po Creative postavkama do sad pa mi je malo problem...

CMSS 3D mi slikaj, 99% sam siguran da je opcija tamo

EDIT: kasnim :)

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 15:26 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

Ma meni je ugašen, imam 2.0 setup, ali koristio sam ga na sličnoj kombinaciji 2.0 + 2.0 i radilo je, kao i na 5.1 zvučnicima (razni).

Mislim da je tu keč, doduše i kad sam imao Audigy2 ZS nisam 2.0 + 2.0 već 5.1 imao, ali morao bi princip biti isti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ne može biti bez surrounda?

Recimo, kad slušam glazbu, ne želim surround.

Evo postavke 

Ne mogu vjerovati da je tako komplicirano {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
sudy_freak kaže...

ček malo...pa što hoćeš onda?

rekao si da ti rade samo prednji i da želiš da rade i stražnji, a to je surround onda...

14 godina
XXX-Man kaže...
sudy_freak kaže...

ček malo...pa što hoćeš onda?

rekao si da ti rade samo prednji i da želiš da rade i stražnji, a to je surround onda...

Pa hoću da mi sviraju stereo kao i prednji.

Bez nekih efekata.

To je bilo moguće na staroj matičnoj/vjerujem da je moguće i na ovoj koju sad imam preko on-board ploče. 

16 godina
moderator
sudy_freak kaže...

Pa hoću da mi sviraju stereo kao i prednji.

Bez nekih efekata.

To je bilo moguće na staroj matičnoj/vjerujem da je moguće i na ovoj koju sad imam preko on-board ploče. 

igraj se s opcijama...iako ja mislim da neće biti efekata...

ili ovo:

Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 15:40 (XXX-Man).
14 godina
XXX-Man kaže...

igraj se s opcijama...iako ja mislim da neće biti efekata...

ili ovo: Smijeh

A bkte.

Nevjerojatno -.-"

Da, kontao sam i to čak.
To će još biti najizglednije rješenje. 

16 godina
moderator

opcija postoji 100% samo treba isprobavat i pronać ju...

što ti ponudi kad otvorišdrop down na CMSS?

ili mi pošalji karticu pa ti javim kad isprobam Smijeh

{#}

14 godina
XXX-Man kaže...

opcija postoji 100% samo treba isprobavat i pronać ju...

što ti ponudi kad otvorišdrop down na CMSS?

ili mi pošalji karticu pa ti javim kad isprobam Smijeh

{#}

Off i offam, ali opet ne čujem -.-

16 godina
moderator

a ništa...čekaj da dođe netko tko ju ima :D

14 godina
XXX-Man kaže...

a ništa...čekaj da dođe netko tko ju ima :D

Za po3.14zidt

17 godina
neaktivan

Creative Sound Blaster Live-Audigy SupportPacks Collection for WinXp-Vista-7 [Daniel K]

probaj nać ovo na stranicama kojimanesmijemostavljatiLink, ima 1.79GB pa budeš našao neku kombinaciju za upogonit karticu

inače su lik (Daniel K) i Creative stalno u svađi po forumima jer im prčka po driverima i onda ih mukte šalje u svijet

naravno, bolji su i imaju pordršku i za stare kartice na Win7 x64 sustavima

u paketu su detaljna uputstva

hope i helped

Cum sapienti viro libenter diserimus
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Na Creative karticama nisam našao opciju za mapiranje stereo kanala na prednje i stražnje. Skoro uvijek tu opciju radi plugin u playeru gdje slušaš audio materijal.

Creative XS nudi 3D CMSS koji radi stereo expand (širi stereo polje na prednjim zvučnicima)  i konverziju u surround koji simulira to što mu ime kaže.

Ako hoćeš slušati audio sa mapiranim zvukom prednji= stražnji, preporučam ti foobar i njegov DSP 

(p) & (c) Dario - 2013

0 0 hvala 1
17 godina

Sad sam skontao... Creative ti to nema. Ono što možeš jest naći audio player koji će ti slati zvuk na sve zvučnike... davnih dana se trebalo označiti u control panelu surround, a u winampu odabrati directx output, i onda bi sviralo na svim zvučnicima.

Posao zvučne kartice NIJE da šalje zvuk gdje bi ti htio, nego da šalje zvuk onako kako je to u postavkama programa koji ga reproducira definirano. Ako je zvuk stereo, reproducira se stereo, ako je surround, onda se tako i reproducira....

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
micho0305 kaže...

Creative Sound Blaster Live-Audigy SupportPacks Collection for WinXp-Vista-7 [Daniel K]

probaj nać ovo na stranicama kojimanesmijemostavljatiLink, ima 1.79GB pa budeš našao neku kombinaciju za upogonit karticu

inače su lik (Daniel K) i Creative stalno u svađi po forumima jer im prčka po driverima i onda ih mukte šalje u svijet

naravno, bolji su i imaju pordršku i za stare kartice na Win7 x64 sustavima

u paketu su detaljna uputstva

hope i helped

Probao sam te neke daniel_k drivere, no bez nekog većeg uspjeha.

Ajd ak ti nije teško, pukni u PP

Dario kaže...

Na Creative karticama nisam našao opciju za mapiranje stereo kanala na prednje i stražnje. Skoro uvijek tu opciju radi plugin u playeru gdje slušaš audio materijal.

Creative XS nudi 3D CMSS koji radi stereo expand (širi stereo polje na prednjim zvučnicima)  i konverziju u surround koji simulira to što mu ime kaže.

Ako hoćeš slušati audio sa mapiranim zvukom prednji= stražnji, preporučam ti foobar i njegov DSP 

Ah, koji šit {#}

Da ne može ovako jednostavno imati izbor kanala, da imaš što hoćeš.

Damn!

P.s. probao sam foobar, radi, za divno čudo.
Raspon zvuka se proširio i jednako svira na sva 4 zvučnika, ali znači da ako želim slušati s Youtube-a recimo nešto, od toga ništa?

E pa stvarno.

Father_Dougal kaže...

Sad sam skontao... Creative ti to nema. Ono što možeš jest naći audio player koji će ti slati zvuk na sve zvučnike... davnih dana se trebalo označiti u control panelu surround, a u winampu odabrati directx output, i onda bi sviralo na svim zvučnicima.

Posao zvučne kartice NIJE da šalje zvuk gdje bi ti htio, nego da šalje zvuk onako kako je to u postavkama programa koji ga reproducira definirano. Ako je zvuk stereo, reproducira se stereo, ako je surround, onda se tako i reproducira....

E pa ovo je stvarno čudna stvar.
Moram priznati.
Nisam neki znalac, ali stvarno me to zbunilo.
I malo sam razočaran da to ne može. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice