Kupljena Audigy2 ZS.
Hoće biti problema s radom na Windows 8 64-bitnim?
Ima li službenih drivera ili nekih drugog proizvođača?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tu vidi za Audigy2ZS i koje OS-ove podržava, meni je prijatelju na W7 64 radila bez problema.
http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079
Ne vidim razloga zašto ne bi u odnosu na W7 i na W8 radila, ali valjda nikad ne znaš.
Poz opet od mene, zvao sam Links i na žalost Asus Xonar Essence ST je nedobavljiva.U planu su mi bile Beyerdynamic DT 990 slušalice u kombinaciji sa tom karticom, pošto je nedobavljiva a kod nas nema alternative (za tu cijenu) uzet ću Sennheiser PC360 ili PC350 pa ako mi mozete reći koju karticu da uparim sa Sennheisericama (za oko 500 kn, 200 gore-dole).
ja imam PC360 i asus xonar DGX. moro sam ju narucit prek ebaya jer kod nas nema, ima samo DG, a na mojoj ploci nema PCI utora nego samo PCI-E. pretpostavljam da imas PCI utor posto si gledo ST, a ne STX, tako da mozes DG i ovdje kupit.
sto se slusa tice, preporucio bi ti PC360 model u svakom slucaju. dosta bolja izrada i bolji zvuk, lakse za "vozit", udobnije (doslovno cijeli dan na glavi mogu bit, a da ih ni ne osjetis). jedino sto ti moze smetat je sto su open, a ne closed ko PC350. znaci cuje se van sto slusas i ti cujes oko sebe ako je neka buka, ne izoliraju nista. to je sto se reprodukcije zvuka tice dobro jer je bolji zvuk tako, ali lose ako npr si u sobi s jos nekim.
Hoće li se osjetiti promjena sa intergrirke na recimo Xonar DG, slušalice su Sennheiser HD202?
Hoće li se osjetiti promjena sa intergrirke na recimo Xonar DG, slušalice su Sennheiser HD202?
Da
definitivno hoće, imam hd201 i d2x i zvuk je neusporedivo bolji nego na integrirki. Kad to dvoje upariš, bit ćeš oduševljen zvukom.
Da
definitivno hoće, imam hd201 i d2x i zvuk je neusporedivo bolji nego na integrirki. Kad to dvoje upariš, bit ćeš oduševljen zvukom.
Slažem se s kolegama u potpunosti. Xonar DG i Sennheiser HD202 su uber kombinacija. :D
Totalno ste u pravu! Potvrđeno sa xonar dg+ sennheiser hd203! Inače najsličnije hd 202...
Poz opet od mene, zvao sam Links i na žalost Asus Xonar Essence ST je nedobavljiva.U planu su mi bile Beyerdynamic DT 990 slušalice u kombinaciji sa tom karticom, pošto je nedobavljiva a kod nas nema alternative (za tu cijenu) uzet ću Sennheiser PC360 ili PC350 pa ako mi mozete reći koju karticu da uparim sa Sennheisericama (za oko 500 kn, 200 gore-dole).
ja imam PC360 i asus xonar DGX. moro sam ju narucit prek ebaya jer kod nas nema, ima samo DG, a na mojoj ploci nema PCI utora nego samo PCI-E. pretpostavljam da imas PCI utor posto si gledo ST, a ne STX, tako da mozes DG i ovdje kupit.
sto se slusa tice, preporucio bi ti PC360 model u svakom slucaju. dosta bolja izrada i bolji zvuk, lakse za "vozit", udobnije (doslovno cijeli dan na glavi mogu bit, a da ih ni ne osjetis). jedino sto ti moze smetat je sto su open, a ne closed ko PC350. znaci cuje se van sto slusas i ti cujes oko sebe ako je neka buka, ne izoliraju nista. to je sto se reprodukcije zvuka tice dobro jer je bolji zvuk tako, ali lose ako npr si u sobi s jos nekim.
Danas gledam okolo i zovem 4 shopa niti jedan nema PC 360 ili PC 350...Zovem Links nemogu nabaviti Xonar essence ST/STX da ipak uzmem Beyerdynamic DT 990.
Hoćes karticu za vrhunske slušalice-nedobavljivo, ideš na jeftiniju varijantu-čekaj Sennheiserice mjesec dana...lol, koda smo u Zimbabweu.
Odlično, hvala na brzim odgovorima!
Pozdrav kolege.
Evo muku mučim već tjedan dana.
Kako sam gore rekao, kupio sam Creative Audigy 2 ZS.
Zvuk, odličan, nemam zamjerke, instaliroa sam zadnje drivere i dobio onu hrpu nekih Creative programa, no to na stranu.
Moj je setup trenutno ovakav:
- Plantronics Gamecom 380 -> DFI Lanparty X38 T2RB
- Slušalice uredno rade, vrlo dobre kvalitete, mikrofon također
- Logitech Z323 i Sony linija -> Creative Audigy 2 ZS (spojeno prema slici)
- Dobijem zvuk samo na prednjim (Logitech zvučnici).
(kada probam reproducirati/testirati svaki zvučnik odvojeno, svaki se čuje i odsvira što mu se zada):
nisam stručnjak za tu karticu ali mislim da znam gdje je problem...
dakle ti reproduciraš stereo zvuk i naravno da onda rade samo prednji zvučnici...
postavke u windowsima ti tu neće pomoći, moraš podesiti u driverima od zvučne (u programu koji se instalirao s driverima)...
potraži Speaker fill ili tako nešto...
ili poslikaj sve pa ću ti dalje pomoć...
A da pokušaš sa CMSS 3D-om? i onda skalirati Front -> Surround kako ti paše?
http://www.tomshardware.com/reviews/creative-x,1101-14.html
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=157925
Stereo upmix na multichannel, moglo bi pomoći.
nisam nikad petljao po Creative postavkama do sad pa mi je malo problem...
CMSS 3D mi slikaj, 99% sam siguran da je opcija tamo
EDIT: kasnim :)
Ne može biti bez surrounda?
Recimo, kad slušam glazbu, ne želim surround.
ček malo...pa što hoćeš onda?
rekao si da ti rade samo prednji i da želiš da rade i stražnji, a to je surround onda...
Ne može biti bez surrounda?
Recimo, kad slušam glazbu, ne želim surround.
ček malo...pa što hoćeš onda?
rekao si da ti rade samo prednji i da želiš da rade i stražnji, a to je surround onda...
Pa hoću da mi sviraju stereo kao i prednji.
Bez nekih efekata.
To je bilo moguće na staroj matičnoj/vjerujem da je moguće i na ovoj koju sad imam preko on-board ploče.
Pa hoću da mi sviraju stereo kao i prednji.
Bez nekih efekata.
To je bilo moguće na staroj matičnoj/vjerujem da je moguće i na ovoj koju sad imam preko on-board ploče.
igraj se s opcijama...iako ja mislim da neće biti efekata...
ili ovo:

igraj se s opcijama...iako ja mislim da neće biti efekata...
ili ovo:
A bkte.
Nevjerojatno -.-"
Da, kontao sam i to čak.
To će još biti najizglednije rješenje.
opcija postoji 100% samo treba isprobavat i pronać ju...
što ti ponudi kad otvorišdrop down na CMSS?
ili mi pošalji karticu pa ti javim kad isprobam
a ništa...čekaj da dođe netko tko ju ima :D
a ništa...čekaj da dođe netko tko ju ima :D
Za po3.14zidt
Creative Sound Blaster Live-Audigy SupportPacks Collection for WinXp-Vista-7 [Daniel K]
probaj nać ovo na stranicama kojimanesmijemostavljatiLink, ima 1.79GB pa budeš našao neku kombinaciju za upogonit karticu
inače su lik (Daniel K) i Creative stalno u svađi po forumima jer im prčka po driverima i onda ih mukte šalje u svijet
naravno, bolji su i imaju pordršku i za stare kartice na Win7 x64 sustavima
u paketu su detaljna uputstva
hope i helped
Na Creative karticama nisam našao opciju za mapiranje stereo kanala na prednje i stražnje. Skoro uvijek tu opciju radi plugin u playeru gdje slušaš audio materijal.
Creative XS nudi 3D CMSS koji radi stereo expand (širi stereo polje na prednjim zvučnicima) i konverziju u surround koji simulira to što mu ime kaže.
Ako hoćeš slušati audio sa mapiranim zvukom prednji= stražnji, preporučam ti foobar i njegov DSP
Sad sam skontao... Creative ti to nema. Ono što možeš jest naći audio player koji će ti slati zvuk na sve zvučnike... davnih dana se trebalo označiti u control panelu surround, a u winampu odabrati directx output, i onda bi sviralo na svim zvučnicima.
Posao zvučne kartice NIJE da šalje zvuk gdje bi ti htio, nego da šalje zvuk onako kako je to u postavkama programa koji ga reproducira definirano. Ako je zvuk stereo, reproducira se stereo, ako je surround, onda se tako i reproducira....
Creative Sound Blaster Live-Audigy SupportPacks Collection for WinXp-Vista-7 [Daniel K]
probaj nać ovo na stranicama kojimanesmijemostavljatiLink, ima 1.79GB pa budeš našao neku kombinaciju za upogonit karticu
inače su lik (Daniel K) i Creative stalno u svađi po forumima jer im prčka po driverima i onda ih mukte šalje u svijet
naravno, bolji su i imaju pordršku i za stare kartice na Win7 x64 sustavima
u paketu su detaljna uputstva
hope i helped
Probao sam te neke daniel_k drivere, no bez nekog većeg uspjeha.
Ajd ak ti nije teško, pukni u PP
Na Creative karticama nisam našao opciju za mapiranje stereo kanala na prednje i stražnje. Skoro uvijek tu opciju radi plugin u playeru gdje slušaš audio materijal.
Creative XS nudi 3D CMSS koji radi stereo expand (širi stereo polje na prednjim zvučnicima) i konverziju u surround koji simulira to što mu ime kaže.
Ako hoćeš slušati audio sa mapiranim zvukom prednji= stražnji, preporučam ti foobar i njegov DSP
Ah, koji šit
Damn!
P.s. probao sam foobar, radi, za divno čudo.
Raspon zvuka se proširio i jednako svira na sva 4 zvučnika, ali znači da ako želim slušati s Youtube-a recimo nešto, od toga ništa?
E pa stvarno.
Sad sam skontao... Creative ti to nema. Ono što možeš jest naći audio player koji će ti slati zvuk na sve zvučnike... davnih dana se trebalo označiti u control panelu surround, a u winampu odabrati directx output, i onda bi sviralo na svim zvučnicima.
Posao zvučne kartice NIJE da šalje zvuk gdje bi ti htio, nego da šalje zvuk onako kako je to u postavkama programa koji ga reproducira definirano. Ako je zvuk stereo, reproducira se stereo, ako je surround, onda se tako i reproducira....
E pa ovo je stvarno čudna stvar.
Moram priznati.
Nisam neki znalac, ali stvarno me to zbunilo.
I malo sam razočaran da to ne može.