Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 637.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
kolac kaže...

trebam kvalitetnu zvucnu karticu,zanima me samo radi igre no treba biti nesto ozbiljno.bas nije bitan vec oni tihi i fini zvukovi i razdvajanje istih. o_o. racunajte da treba biti znatno bolje od novih maticnih. sad neznam kako je sa cijenama kod takvih stvari, jel to 2 ili 5 k kuna,no to je zaista vazno pa pucajte a ja cu se iskrvarit za to koliko ide. i nemam pojma di ima nekih boljih za kupiti pa ako je moguce molim i da se to navede.

Uzmi X-Fi Titanium za 300kn s njuškala, ako ti je do igara, a opet da možeš ponešto i ozbiljnije na nju spojiti.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 12:30 (thedream).
15 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

preporuka zvučne kartice za logitech z906 ? cijena do 1000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
john_ryder kaže...

Creative Labs X-Fi Titanium Fatal1ty Professional !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_artikl=052.320.004

Cemetary gates
17 godina
john_ryder kaže...

http://www.mediastore.hr/pci-e-pcmcia-ostale-kartice/712-e-mu-0404.html

Ovo.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
13 godina
neaktivan

Preporuka zvučne kartice za Creative Gigaworks t40 series II ?
MOžete po jednu iz svakog cijenovnog razreda.
Namjena prvenstveno glazba(85%) a poslije toga filovi i igrice. 

0 0 hvala 0
17 godina
DomyX kaže...

Preporuka zvučne kartice za Creative Gigaworks t40 series II ?
MOžete po jednu iz svakog cijenovnog razreda.
Namjena prvenstveno glazba(85%) a poslije toga filovi i igrice. 

M-Audio Audiophile 2496.

Odlična kartica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 18:42 (Father_Dougal).
15 godina
neaktivan

Ima ih još sjajnih, ESi Juli@ sa njuškala za 500kn, ultimativni best buy. Kao i nešto skromnija ali ne toliko lošija Terratec EWX 24.

http://www.esi-audio.com/products/julia/

http://www.soundonsound.com/sos/apr01/articles/soundcard.asp

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 19:18 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moze preporuka zvucne do 150kn, nova, polovna, ebay, svejedno samo da je dobra za te novce, ima par tema vec ali eto opet prije kupnje bolje pitat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovaj Terratec gore, bez pola sekunde razmišljanja. Za glazbu - mrak. Ako tražiš nešto pak svestranije, i za filmove i igre, onda Audigy 2 (ZS). Za 150kn se da naći i ZS.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 12:32 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Jel mi se isplati uzimat zvučnu karticu za liniju Samsung Max-n22?

stara 11god., još solidno radi

Mislio neku oko 200kn polovnu uzet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za liniju je nisplativo uzimat zvučnu pošto je i ta linija stara ,jedino ako imaš neke kvalitetne zvučnike .

Dont Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 18:47 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Absu kaže...

Jel mi se isplati uzimat zvučnu karticu za liniju Samsung Max-n22?

stara 11god., još solidno radi

Mislio neku oko 200kn polovnu uzet.

Isti odgovor, ako linija ima audio in, uzmeš 2xrca na 3.5mm kabel i spojiš na onaj ewx 2496 terratec, show.

Cemetary gates
13 godina
neaktivan

evo ja sam kupio x-fi titanium i imam zvucnike 1800a. Neko od vas audiofila ce mi se smijat, ali ja sam rpezadovoljan. Za 700 kn sam oboje dobio. Zvuk je dosta bolji nego na integriranoj zvucnoj. Maticna je msi gd55 :)

0 0 hvala 0
16 godina

Da l ise to meni čini ili su zvučne suludo poskupile, prije 6.mj kupio Xonara Ds za 320kn u Linksu, a on sad 500.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
deX1985 kaže...

evo ja sam kupio x-fi titanium i imam zvucnike 1800a. Neko od vas audiofila ce mi se smijat, ali ja sam rpezadovoljan. Za 700 kn sam oboje dobio. Zvuk je dosta bolji nego na integriranoj zvucnoj. Maticna je msi gd55 :)

Najbitnija stvar je da si ti zadovoljan!!:)

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1800492979.png[/IMG][/URL]
13 godina
neaktivan

dali neko zna dali su i koliko, se isplati mjenjati - samo zvuk gledajuci, ove danasnje kartice bolje od audigy platinium ex

0 0 hvala 0
17 godina

U zadnjih par godina kvaliteta integriranih kartica na matičnim pločama se značajno poboljšala. Od C2D serije procesora (te Ahloni x2 i x4), ploče imaju prilično kvalitetne onboard DA konvertere; vrijeme šugavih AC97 codeca je prošlo sa polovicom prošlog desetljeća. Za slušanje glazbe, igranje i gledanje filmova su i više nego dovoljne.
Dodatne zvučne kartice potrebne su samo u slučajevima kada je onboard zvučna neispravna na neki način, te ako se želiš baviti profesionalnim snimanjem, no u tom slučaju pričamo o posve drugoj klasi kartica.
Osobno sam sa novim strojem izbacio M-Audio 2496 van iz stroja jer mi je jednostavno nepotrebna. Onboard zvučna i više nego adekvatno obavlja posao, razlike u zvuku su vjerojatno mjerljive, no to ne znači da su čujne.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kolac kaže...

dali neko zna dali su i koliko, se isplati mjenjati - samo zvuk gledajuci, ove danasnje kartice bolje od audigy platinium ex

Realno, ne isplati se. Pogotovo na prosječnim PC zvučnicima do 1 000kn.

iznenađen i uvređen!
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

U zadnjih par godina kvaliteta integriranih kartica na matičnim pločama se značajno poboljšala. Od C2D serije procesora (te Ahloni x2 i x4), ploče imaju prilično kvalitetne onboard DA konvertere; vrijeme šugavih AC97 codeca je prošlo sa polovicom prošlog desetljeća. Za slušanje glazbe, igranje i gledanje filmova su i više nego dovoljne.
Dodatne zvučne kartice potrebne su samo u slučajevima kada je onboard zvučna neispravna na neki način, te ako se želiš baviti profesionalnim snimanjem, no u tom slučaju pričamo o posve drugoj klasi kartica.
Osobno sam sa novim strojem izbacio M-Audio 2496 van iz stroja jer mi je jednostavno nepotrebna. Onboard zvučna i više nego adekvatno obavlja posao, razlike u zvuku su vjerojatno mjerljive, no to ne znači da su čujne.

Ovisi koji HD codec imaš na ploči, i dalje ih je 90% škart, dok recimo 889A Realtek ili VIA 1828S mogu proći, i njima speckama bar, slični. Koristio sam potonju VIU i stvarno je odlična za zvučnu na ploči ali jednostavno me smeta kao prvo bugovitost drivera i softvera, koji ne pamti postavke koje mu zadam već 10x uđem u njih, i 10x su resetirane, plus problemi kod pojedinih igara sa šumovima umjesto glasova, odnosno što je kolega gore naveo, kao da se svi zvukovi ne reproduciraju kao što bi trebali. U usporedbi sa Xonarom DS ili kakvom X-Fi karticom, onboard tu jednostavno nema što konkurentno ponuditi.

Za svakodnevni rad sigurno da je dovoljna, a o razlikama je dovoljno riječi na netu. Mjerljive su, i čujne. Kao što si ti vjerojatno čuo i na svojoj Audigy seriji, M-Audio seriji i sad natrag Realteku HD. Zasebne zvučne imaju osjetno kvalitetnije ugrađene komponente kao što i sam znaš iz iskustva korištenja, pružaju čišći i glasniji signal, podršku za poneke Dolby tehnologije možda koje bi koristio itd.  Potrebe nam se mijenjaju, to je sve, ali razlika postoji. Naravno da cijela stvar ovisi i o zvučnicima koje koristiš, ali iz iskustva mogu reći da mi je na Realteku signal sigurno tiši i zamuljaniji, a Bass neprecizniji u odnosu na Xonar i Creative kartice koje sam isprobao, plus još neke Terratec i Audiotrak modele.

Dok pak VIA ne izda novi HD driver ne vraćam joj se, iako sam zbog financijske stiske primoran oglasiti zasebnu zvučnu, a preteško mi se odvojiti od nje u stvarnosti. Pisao sam im mailova i mailova, još uvijek ništa.

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=157925

iznenađen i uvređen!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 9:26 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

Za svakodnevni rad sigurno da je dovoljna, a o razlikama je dovoljno riječi na netu. Mjerljive su, i čujne. Kao što si ti vjerojatno čuo i na svojoj Audigy seriji, M-Audio seriji i sad natrag Realteku HD. Zasebne zvučne imaju osjetno kvalitetnije ugrađene komponente kao što i sam znaš iz iskustva korištenja, pružaju čišći i glasniji signal, podršku za poneke Dolby tehnologije možda koje bi koristio itd.  Potrebe nam se mijenjaju, to je sve, ali razlika postoji. Naravno da cijela stvar ovisi i o zvučnicima koje koristiš, ali iz iskustva mogu reći da mi je na Realteku signal sigurno tiši i zamuljaniji, a Bass neprecizniji u odnosu na Xonar i Creative kartice koje sam isprobao, plus još neke Terratec i Audiotrak modele.

Hm, ja razliku u zvuku nisam primjetio između Creative, M-Audija i Trenutne Realtek onboard kartuše. Audiophile 2496 ima pravi line out izlaz, po standardima, pa je poprilično glasan... ove druge dvije se samo malo pojačaju i to je to, glasnoća postignuta (za to i imam pojačalo!).

Razlike postoje, da... moram pronaći jedno divno predavanje sa AES/EBU konferencije o tome što naše uho percipira i kako, bila je jedna divna snimka gitare koja je snimljena istovremeno, sa istog mikrofona, na nekoj skupoj kartuši, klasa par tisuća dolara, te Audigy 4. I makar su čak i waveformovi različiti na pogled (normalizirani po peaku nakon snimanja), oba zvuče identično.

Problem sa audiom je u tome što ga ljudi i dalje ne testiraju onako kako bi se trebao testirati. Dvije kartice se mogu testirati isključivo tako da se ista pjesma reproducira na dvije kartice i snima na trećoj; snimke se poravnavaju da imaju isti početak, te se radi loudness normalizacija kroz Replaygain, i radi se ABX test. Jedino tako možeš dokazati da stvarno imaju toliko različit zvuk da si u stanju u direktnoj komparaciji razlikovati izlaz sa dvije kartice. U međuvremenu, sve ostalo je audiofilski mumbo-jumbo.

15 godina

Molio bih preporuku kartice do nekih 200-300 kn. Komponenta koja mi je najbitnija je da ima dobar dac.

Kartica će uglavnom služiti za slušanje glazbe preko slušalica, koje nisu zahtjevne za tjeranje, pa mi je više potrebniji dobar dac, nego pojačalo za slušalice.

Uz glazbu, tu će naravno biti i igranje, ali ne u toliko izraženoj mjeri.

Kartica koja je meni zapela za oko je Xonar DG.

Samo me još zanimaju (u slučaju buduće vjerojatne nadogradnje), izlazi na kartici. Recimo s/pdif izlaz na koji bi spojio eksterni dac.

Vaša mišljenja su...?

0 0 hvala 0
17 godina
Lourdin kaže...

Molio bih preporuku kartice do nekih 200-300 kn. Komponenta koja mi je najbitnija je da ima dobar dac.

Kartica će uglavnom služiti za slušanje glazbe preko slušalica, koje nisu zahtjevne za tjeranje, pa mi je više potrebniji dobar dac, nego pojačalo za slušalice.

Uz glazbu, tu će naravno biti i igranje, ali ne u toliko izraženoj mjeri.

Kartica koja je meni zapela za oko je Xonar DG.

Samo me još zanimaju (u slučaju buduće vjerojatne nadogradnje), izlazi na kartici. Recimo s/pdif izlaz na koji bi spojio eksterni dac.

Vaša mišljenja su...?

...daj se odluči, treba li ti dobar DAC na kartici ili dobar vanjski DAC?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 10:15 (Father_Dougal).
15 godina

Mislim da možda i nisam najbolje sastavio poruku. Znači za sada me isključivo zanima kartica do 200-300kn. 

Vanjski dac sam samo spomenuo kao buduću nadogradnju (kroz nekih godinu dana).

Kartica bi bila privremeno rješenje i stoga je cifra koju mislim izdvojit za nju relativno mala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moje mišljenje je da bi ti i Audigy 2 Platinum za 130kn bila više nego dovoljna za reprodukciju glazbe na PC-u, na prosječnim zvučnicima i slušalicama.

iznenađen i uvređen!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 11:36 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
thedream kaže...

Moje mišljenje je da bi ti i Audigy 2 Platinum za 130kn bila više nego dovoljna za reprodukciju glazbe na PC-u, na prosječnim zvučnicima i slušalicama.

Pa nadam se da slušalice i nisu baš prosječne {#} 

A što se tiče zvučnika, mislim da to za sada neću kupovati, tako da je slušanje isključivo preko slušalica.

Dakle u razmatranju su:

Audigy2 Platinum - 130kn

Xonar DG - 180kn

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio - 150kn

M-audio revolution 7.1 - 250kn 

Creative X-Fi Extreme Music - 250kn

Creative X-fi Xtreme Gamer - 220kn

E-mu 1212m - 250kn (znam da nema headphone out, ali mi se cijena čini jako dobra, pa me zanima što bi morao nabaviti da mogu slušalice piknuti u nju?)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 16:56 (Lourdin).
13 godina
neaktivan

Lijep pozdrav! Molim vas neku preporuku neke kvalitetne zvučne kartice za oko 100-150 kn. Radi mi samo jedan zvučnik dok se drugi uopće ne čuje. Matiču ploču pogledajte pod "moj PC". Zvučnici su Logitech x230. Trgovina isključivo links! Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TeškiPajzl kaže...

Lijep pozdrav! Molim vas neku preporuku neke kvalitetne zvučne kartice za oko 100-150 kn. Radi mi samo jedan zvučnik dok se drugi uopće ne čuje. Matiču ploču pogledajte pod "moj PC". Zvučnici su Logitech x230. Trgovina isključivo links! Hvala unaprijed.

Sigurno nije problem u zvučnicima?

Novu ili polovnu zvučnu?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
TeškiPajzl kaže...

Sigurno nije problem u zvučnicima?

Novu ili polovnu zvučnu?

Problem je u matičnoj stoga mi treba neka zvučna kartica. Po mogučnosti nova.

17 godina
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice