VHS na DVD pomoću grafičke?

poruka: 15
|
čitano: 7.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

U jednom starom broju BUG-a sam našao temu digitalizacija VHS-a...tamo piše da mi za presnimavanje (osim raznih programa, kablova i sl.) treba ILI Tv kartica, ILI specijalna kartica samo za digitalizaciju VHS-a, ILI grafička kartica s video ulazima...mene zanima ovo treće, u pakiranju s grafičkom sam dobio onaj kabel koji mi od onog ulaza (kao s video samo s više rupica Smijeh) daje 5 novih ulaza/izlaza: plavi, crveni, žuti, S Video i zeleni...

Pa me zanima je li izvedivo digitalizirati video kazete pomoću grafičke (ne All in Wonder) i kako video spojiti na te konektore...?

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i slike tog mog kabla...

I našao sam u uputama za korisnike da je moguće spojiti VCR na grafičku ali je to tamo sve zbrčkano i nejasno...

ako netko možda zna, sutra bih se bacio na posao...

Kabel Kabel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: VHS na DVD pomoću grafičke?
To je VIVO kabel. Nađi CD koji si dobio sa graf, tamo ti je sigurno program koji će poslužit za prebacivanje i kakvu-takvu obradu. VCR ima SCART, jel?
I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
To je VIVO kabel. Nađi CD koji si dobio sa graf, tamo ti je sigurno program koji će poslužit za prebacivanje i kakvu-takvu obradu. VCR ima SCART, jel?
 tako je...
16 godina
odjavljen
Onda je jednostavno. Kupi SCART-Cinch adapter. Adapter u VCR, chincevima spoji sa VIVO kabelom (žuti - video, crveni i bijeli - zvuk, na adapteru i na kabelu, nisam siguran za kabel, provjeri u priručniku - trebaju ti composite i cinch l/r audio). Tako to spoji i pokreni program koji si dobio sa graf.
I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Onda je jednostavno. Kupi SCART-Cinch adapter. Adapter u VCR, chincevima spoji sa VIVO kabelom (žuti - video, crveni i bijeli - zvuk, na adapteru i na kabelu, nisam siguran za kabel, provjeri u priručniku - trebaju ti composite i cinch l/r audio). Tako to spoji i pokreni program koji si dobio sa graf.
 Da, sad sam našao da mi treba za crveni i bijeli chinch onaj adapter Chinch>3,5 mm...samo di taj 3,5 mm uključim?
EDIT: U taj VIVO ili na zvučnu?
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 8:40 (RoyalBlood).
17 godina
neaktivan

Ja mislim da u zvučnu LINE IN, pa u opcijama programa s kojim skidas video stavis da je zvuk na line in od zvucne. Moralo bi radit

I sacrifice so they can live my life, If necessary I'll give my life, No need crying at the end of my life,Just remember me right
16 godina
neaktivan
n3r3d kaže...

Ja mislim da u zvučnu LINE IN, pa u opcijama programa s kojim skidas video stavis da je zvuk na line in od zvucne. Moralo bi radit

Super...
danas se bacam na posao...
16 godina
neaktivan

Nije mi uspjelo...ne valja mi SCART adapter i ovo za zvuk...pa sam razmišljao o ovome:

Da kupim OVAJ SCART adapter (ima output/input što fali kod mojega) i one kablove za zvuk (što se s jedne strane uštekaju u SCART a ovaj 3,5mm na zvučnu)

onda bih sve to spojio i FlyDS-om počeo capturing...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 16:06 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

mislim da nećeš moći... tvoj kabel je TV-out, S, RGB, Composite... nije TV-in, tj. vjerojatno ti kartica nema TV ulaz... provjeri specifikacije kartice koju imaš. (obično se to radi preko tv-tuner/capture kartice, na nVidia neki (rijetki-stariji) modeli imaju in, na Radeonima HD serije (osim 2900) svi podržavaju AVIVO tj in-out, ali je u Catalistu onemogućeno za slabije modele... provjeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

mislim da nećeš moći... tvoj kabel je TV-out, S, RGB, Composite... nije TV-in, tj. vjerojatno ti kartica nema TV ulaz... provjeri specifikacije kartice koju imaš. (obično se to radi preko tv-tuner/capture kartice, na nVidia neki (rijetki-stariji) modeli imaju in, na Radeonima HD serije (osim 2900) svi podržavaju AVIVO tj in-out, ali je u Catalistu onemogućeno za slabije modele... provjeri.

Probat ću, ionako me košta 20 kn a i ti kablovi i SCART adapter će mi opet trebat ako nabavim TV karticu....

a imam neki feeling da će mi uspjet jer piše u uputstvima grafe da je moguće spojit na VCR al je sve nešto nejasno i zbrzano..

17 godina
neaktivan

Mislim da nećeš moći ništa napravit s tim pogotovo ako nemaš tv-in, a koliko sam upoznat s time grafičke znaju imat dosta lošu sliku na ulazu pa ti bolje uložit nešto love u nekakvu karticu koja će ti hvatat video.

0 0 hvala 0
16 godina

-da moguće je spojiti-izlaz na VCR, za ulaz vjerojatno ne... -kad već ideš u nabavu po kablove, provjeri tv kartice jer neke za cca 150kn dobiješ i kabel/adapter ili samo capture card (bez tunera, više ih nema u ponudi) za cca 90kn. u tom slučaju fali ti samo scart-chinch kabel ili adapter.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Za windows Xp se može pronaći i bez TV tunera pa makar i preko nekog oglasa, ali za vistu samo sa tunerom ili postoji usb stick kakvog imam ja baš za tu svrhu, a to već košta. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probat ću pa vam javim...ništa me ne košta :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice