ROM Shadowing informations

poruka: 3
|
čitano: 1.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ROM Shadowing informations

Dali mi moze neko pojasniti izraz iz naslova. Sta to znaci, dali postoje neke opcije itd.

Naime, stavio sam jedan program koji mi preporuca ovo "BIOS shadowing is allowed. Enabling the BIOS ROM shadowing feature will result in performance improvement".

Hvala

Intel(R) Core 2 CPU 6400 @ 2.13GHz,
NVIDIA GeForce 8800 GT, Total Physical Memory 2048 MB Patriot@800, BadAxe2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: ROM Shadowing informations

BIOS shadowing  je opcija koja se može promijeniti u BIOS-u. To je  inače proces kopiranja sadržaja BIOS-a iz ROM memorije u RAM memoriju,  što  bi  teoretski  trebalo  rezultirati  boljim  performansama,  no  to  vrijedi  samo  za  stare  operativne  sisteme  kao  MS-DOS.  Moderni  operativni  sistemi  kao  Windows  XP  ne  komuniciraju  s  hardware-om  preko  BIOS-a,  nego  direktno pomoću  upravljačkih  programa,  stoga  je  zapravo  preporučljivo  isključiti  tu  opciju  pošto  nepotrebno  zauzima  mjesto  u  RAM  memoriji.  Slične  opcije  poput  "Video BIOS Shadowing",  "System BIOS Cacheable", "Video BIOS Cacheable"  također  se  mogu  isključiti  pošto  samo  nepotrebno  oduzimaju  prostor  u  RAM  memoriji  ili  L2  cache-u  procesora, a mogu čak i uzrokovati nestabilnost.

17 godina
RE: ROM Shadowing informations

E hvala majstore, svaka cast na trudu i informaciji. Smijeh

Intel(R) Core 2 CPU 6400 @ 2.13GHz,
NVIDIA GeForce 8800 GT, Total Physical Memory 2048 MB Patriot@800, BadAxe2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice