Punjenje elektroničkih uređaja preko PC-a?

poruka: 6
|
čitano: 4.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Dakle u zadnje vrijeme redovito punim razne uređaje preko PC-a, pgotovo zato jer se adapteri skoro uopće više ne dobivaju. 

Najčešće punim smartwatch, kindle, ponekad i mobitel iz raznoraznih razloga. 

Je li to ok raditi ili ima nekih razloga zbog kojih bi se to trebalo izbjegavati? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Punjenje elektroničkih uređaja preko PC-a?

USB ko USB, sve ti je to isto.

Jedino kaj na PC-u dobiješ maksimalno 0.8A na 5V (osim ako imaš ploču s USB fast charge konektorom) pa se onda npr. mobitel puni jako dugo, ali ak ti ni nije bitno da se brzo puni onda nema veze.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2023 16:01 (fer-de-lance).
16 godina

+ računalo ipak nije punjač, kao i trajnost-atesti za jetikaner komponente npr usb port (utičnica) koja će se raspasti nakon recimo 2000 uštekavanja.

+rizik, čisto strujni, trošenje usb kontrolera koji će tako imati višestruko kraći vijek a kad počnu problemi mbo-računalo je za smeće.. tj možeš koristiti ali ipak nije to namjena računala-usb porta, tj teoretski je super što kad zatrebaš-možeš ali bi i dalje trebao primarno koristiti punjače konkretnog uređaja ako ništa drugo zbog snage-struje-brzine.. + ovisi o juzeru, tj kako će tko pričitati istu poruku (razumjeti-koristiti) pa neki tako imaju tisuću i jedan uređaj spojen.. nakon čega se čude kvaru-pregaranju ili resetiranju kao najbenignijoj posljedici..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
9 godina
trosenje usb kontrolera??! popij apaurin.

meni se mob i ostale usb gluposti uvik pune na ugasen komp.
slusalice i mis i aparat i sta god.
trebale bi mi 4 uticnice i 4 adaptera za to sve napojit kad se potrefi da sve treba punit u isto vrime. btw sve litij baterije radje punim sporo nego s tvornickim brzim punjacem pa mi i taj limit struje odgovara.
6 godina
dabar_solta_V2 kaže...
trosenje usb kontrolera??! popij apaurin.

meni se mob i ostale usb gluposti uvik pune na ugasen komp.
slusalice i mis i aparat i sta god.
trebale bi mi 4 uticnice i 4 adaptera za to sve napojit kad se potrefi da sve treba punit u isto vrime. btw sve litij baterije radje punim sporo nego s tvornickim brzim punjacem pa mi i taj limit struje odgovara.

Ja prikopcam na prvi usb c port koji ugladam. BIlo laptop pc punjac od drugog laptopa ili mobitela. Brzo punjenje sporo punjenje. ISkreno bas me briga.... Niti jedna baterija mi do sada nije crkla osim na tabletu koji je sluzio kao displey za vremensku prognozu i sat i bio non stop na punjacu.... 

13 godina
Cansee kaže...

Dakle u zadnje vrijeme redovito punim razne uređaje preko PC-a, pgotovo zato jer se adapteri skoro uopće više ne dobivaju.

Najčešće punim smartwatch, kindle, ponekad i mobitel iz raznoraznih razloga.

Je li to ok raditi ili ima nekih razloga zbog kojih bi se to trebalo izbjegavati? 

1. Već 3 godine svaki dan minimalno dva puta ušetakam/ištekam sve potove na laptopu (3 USBa, napajanje, HDMI, LAN..), a to radi vjerojatno i milijun drugih ljudi, pa su vjerojatno na to i mislili prilikom konstrukcije priključaka

2. Jedno od njih je i wireless charger, ako izdrže svi ostali, onda će i on

3. Kako je fer-de-lance reko, ima čak i UBS portova koji su baš namjenjeni da se mogu koristiti kao punjači durgih uređaja (na mom laptopu je označen s baterijom)

4. Da, naravno da se fizički troši konektor. Ali ako je napravljen za to i oni sami kažu da će izdržati desetke tisuća uštekivanja... samo naprijed

Naravno, pripaziti kod uštekivanja da se pravilno ugura konektor, a ne na silu i pod koso, pa kad to pređe u naviku, to je onda to.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice