Iskustva sa narucivanjem komponenti iz inozemstva

poruka: 18
|
čitano: 3.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav. Zanima me da li netko ima iskustva iz prve ruke sa narucivanjem pc-a recimo iz Usa?

Gledao sam malo po netu i slagao npr istu konfiguraciju u jednom nasem poznatom ducanu i ducanu u Americi.

kod nas  kosta 6800kn a vani 4800kn apsolutno ista konfa.

E sad, zanima me koliko bi me oderali nasi na carini i da li se to moze priblizno izracunat. Jel se pdv placa na cijenu proizvoda ili na cijenu proizvoda sa shippingom npr?

Bojim se da na kraju ne bi i skuplje prosao. Ako netko ima informaciju iz prve ruke bio bi jako zahvalan.  Znam da moram platiti pdv i dostavu , ali nisam siguran dal se jos i neka carina na sve to placa.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ja sam naručio alienware Aurora ALX.došlo mi za mjesec dana.ja nikada ne kupujem kod nas pc jer naši lažu i mažu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iskustva sa narucivanjem komponenti iz inozems
Shocker kaže...

Pozdrav. Zanima me da li netko ima iskustva iz prve ruke sa narucivanjem pc-a recimo iz Usa?

Gledao sam malo po netu i slagao npr istu konfiguraciju u jednom nasem poznatom ducanu i ducanu u Americi.

kod nas  kosta 6800kn a vani 4800kn apsolutno ista konfa.

E sad, zanima me koliko bi me oderali nasi na carini i da li se to moze priblizno izracunat. Jel se pdv placa na cijenu proizvoda ili na cijenu proizvoda sa shippingom npr?

Bojim se da na kraju ne bi i skuplje prosao. Ako netko ima informaciju iz prve ruke bio bi jako zahvalan.  Znam da moram platiti pdv i dostavu , ali nisam siguran dal se jos i neka carina na sve to placa.

1.) 99% dunaca ne salje u Hrvatsku...

2.) Carina ne ide na bijelu tehniku, ali zato PDV 23% (na oznacenu vrijednost proizvoda, postarina se ne racuna u to)

3.) Ako i salju troskovi slanju nisu maleni

= Izade te skuplje nego da kupis koda nas i jos NEMAS GARANCIJU!

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 13:05 (Luka).
16 godina
neaktivan

Znaći ide ti ovako.

Komp + Shipping (dostava) + Carina koja iznosi oko 35% (23% PDV + 10% carina + troškovi).

Znaći izađe te više nego da tu platiš i šta ako ti nešta ode? Ili nećeš imati garanciju ili ćeš morati slati nazad u Ameriku, što se nikako neisplati. Sve u svemu, bolje kupiti neku komponentu na eBayu nego naručivati cijeli komp iz Amerike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Apple nisi mi nista korisno odgovorio.

Moze li koja informacija vise? koliko si platio cijenu kompa a koliko bi dosao tu? Koliko si platio shipping i carinu itd? Drugima hvala na odgovoru, nazalost i sumnjao sam da se ne isplati na kraju, al sam se nadao da ce netko to opovrgnuti :)

Znaci ako sam dobro razumio na inf opremu se ne placa carina , ali se placa pdv plus naravno dostava. Znaci pdv na 4800kn je 5900kn plus dostava vjerojatno dodje na isto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 13:18 (Shocker).
16 godina

Trenutno se baš i ne isplati naručivati cijeli komp negdje izvana jer ćeš morati platiti PDV (+23%) i na kraju će ti doći na približno istu cijenu kao što bi ovdje platio.

Mislim da se najviše isplati naručivati pojedine komponente npr. SSD dikove koji su vani nekoliko puta jeftiniji nego kod nas. I naravno ostale sitnici s ebaya tipa CD, DVD, igre itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 13:15 (MatkoBB).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kupis avoinsku kartu za NY.,odes u razgled usput,kupis komp i vratis se. =)

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan

Ajmo uzeti tvoj primjer.

4800 kn PC + 70$ Dostava (neznam točno, ali uzeti ćemo neku srednju vrijednost) + 0.35*4800 = 1680

Sve skupa = 6830 kn, sa time da dostava može biti veća (naručivao sam nekidan onaj helikopter na benzin iz Amerike i poštarina je došla negdje oko 61$), te da možda nećeš imati garanciju, a i ako dobiješ garanciju kada budeš morao slati PC na popravak ti si taj koji plaća poštarinu, a i može ostati na popravku 1-2 mjeseca. Neznam zašto ne uzeti kod nas PC. Uzmeš komponente u različitim marketima gdje su najeftinije i sam si složiš komp. Imaš garnaciju itd. Za neke stvari koje nema u HR, ili ako je nešta full jeftino pa se još isplati sa carinom i poštarinom onda je to dobro naručiti iz Amerike. Ovako ne.

EDIT: Koliko ja znam PC ne spada pod bijelu tehniku...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 13:20 (Aerendyl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aerendyl kaže...

Ajmo uzeti tvoj primjer.

4800 kn PC + 70$ Dostava (neznam točno, ali uzeti ćemo neku srednju vrijednost) + 0.35*4800 = 1680

Sve skupa = 6830 kn, sa time da dostava može biti veća (naručivao sam nekidan onaj helikopter na benzin iz Amerike i poštarina je došla negdje oko 61$), te da možda nećeš imati garanciju, a i ako dobiješ garanciju kada budeš morao slati PC na popravak ti si taj koji plaća poštarinu, a i može ostati na popravku 1-2 mjeseca. Neznam zašto ne uzeti kod nas PC. Uzmeš komponente u različitim marketima gdje su najeftinije i sam si složiš komp. Imaš garnaciju itd. Za neke stvari koje nema u HR, ili ako je nešta full jeftino pa se još isplati sa carinom i poštarinom onda je to dobro naručiti iz Amerike. Ovako ne.

daj mi link tog helica bas da vidim. Koliko si dao za njega?

16 godina
neaktivan

Helic = 193$, nije na benzin, to sam za frenda naručivao pa se predomislio. Ali eto primjer zašto smo to naručili od tamo.

1. Nema u HR.

2. U Italiji isti proizvod u trgovini dođe oko 1700+ kn.

3. Ovako sa carinom (ako naplate) će nas izaći negdje 1300 kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 13:27 (Aerendyl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako bi si to htio nabavit joj!!!!!!

sto je najbolje imam 1600 kn na kartici bez problema. jos cu vidjet.

di bi mi se vise isplatilo to kupit ovdje ili preko ebay-a??

16 godina
neaktivan

Kao što sam rekao, nema toga kod nas, a u Italiji dođe negdje oko 250-300 Eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

kupis avoinsku kartu za NY.,odes u razgled usput,kupis komp i vratis se. =)

Jedina pametna :)

Znam sad kad je dolar bio slab da je jedan lik koji je svaki tj isao u NY kao stručnjak za oporavak burze,svaki put dofurao jedan laptop kojije tamo koštao trecinu cijene od naše lokalne Smijeh  Nema carine nema ničega,to mi je osobno računalo hehe

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan

Sad da ne otvaram novu temu... Za nekih tjedan dana mi dolazi rodbina iz Australije, pa sad ako mi neko može dati link, ako zna, od nekog dučana s informatičkom opremom u Australiji, pa da malo usporedim cijene s našima, pa ako je tamo dosta jeftinije da mi dofuraju nešto....Smijeh

Svi smo mi Chiteri u očima Noobova....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LoL reci iz kojeg grada su. a sta ces drugo nego vidit koje trgovine tehnicke opreme imaju jedino tako. Nisu bas puno jeftiniji od nas mislim

16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

LoL reci iz kojeg grada su. a sta ces drugo nego vidit koje trgovine tehnicke opreme imaju jedino tako. Nisu bas puno jeftiniji od nas mislim

Oni su iz Sydney-a...

17 godina
neaktivan

A sta ti tocno i treba? cijeli komp? neki dio?

16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

A sta ti tocno i treba? cijeli komp? neki dio?

Trebala bi mi grafa, proc i napajanje...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice