Zabranjeno hackovanje telefona (HTC)

poruka: 6
|
čitano: 2.536
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Sa novim modelima telefona HTC je počeo uvoditi ozbiljnu zaštitu protiv instalacije cutom ROM imagea, onemogućavajući instalaciju i probavanje mnogobrojnih Android izvedbi nastalih unutar zajednice korisnika, poput sveprisutnog Cyanogena.

Incredible S model je jedan od prvih sa tom zaštitom i neki korisnici su se u zaštitu već uvjerili; telefon prilikom instalacije novog operativnog sistema radi signature provjeru i ako je ne dobije, zabranjuje instalaciju. Loša vijest za napredne korisnike koji su, o ironije li, najčešći kupci ovakvih telefona.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ovo je jako los potez HTCa, jedan od razloga zbog kojeg sam kupio Desire je mogucnost mijenjanja ROMova.

6 0 hvala 0
15 godina

Vlasnik sam HTC DHD-a, za sada sa svim detaljima originalno osim launchera, kojih imam 7 pa ih mjenjam po raspoloženju.

Moje pitanje vama dečki glasi, kako s tim hakiranim rom-om podižem kvalitetu i čega, produženja radnog vijeka baterije, podizanja OS-a, lakše gledati i downloaud-ati filmove sa neta, zašto ako je original mob uredu, jak sa software-om, molim ako može ili objašnjenje, koliko toliko kvalitetnije i opširnije, ili me uputite na neku temu koja se bavi tematikom. Ovo pišem ponikan činjenicom da je jedna forumašica instalirala neki taskkiller aplikaciju, baš na desire-a i kako joj je tadni vijek bakterije se produljio na čak 4 radna dana, što mi i je i nije za onako baš vjerovati, malo mi je ipak konda predugo. Znam, ovo nema veze sa hackiranjem moba, ali ako taskkiller i ovakvo hackiranje povećaju radni vijek bakterije + hackiranje poveća bzzinu i možda fluidnost radnji, možda bih i ja nešto probao,

BTW; obzirom nisam u tim vodama i sferama s njima na ti, koliko opasnosti povlači takvo ponašanje i obrada softwera i koje bi mogle biti posljedice u najmanjem i najgorem slučaju? Nisam neki freak niti sam neka kukavica, aparat imam kod sebe na korištenju barem 2 godine, ako dođe nešto bolje, kupim novo, stari u mirovinu, ali za ovog već sada imam kupca koji bi ga želio kupiti kada za samo njega budem tražio oko 1500 kunića, a do tada in lagano štedi. Isplati mi se istraživati ili mi savjetujete da smirim hormone!? Nadam se što manje TD-owna na ovi post, nije namjera spamati ili trolati, već samo želim pravilnu informaciju, što i zašto mi se isplati ili ne.{#}   

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zabranjeno hackovanje telefona (HTC)
ATJLučko kaže...

Vlasnik sam HTC DHD-a, za sada sa svim detaljima originalno osim launchera, kojih imam 7 pa ih mjenjam po raspoloženju.

Moje pitanje vama dečki glasi, kako s tim hakiranim rom-om podižem kvalitetu i čega, produženja radnog vijeka baterije, podizanja OS-a, lakše gledati i downloaud-ati filmove sa neta, zašto ako je original mob uredu, jak sa software-om, molim ako može ili objašnjenje, koliko toliko kvalitetnije i opširnije, ili me uputite na neku temu koja se bavi tematikom. Ovo pišem ponikan činjenicom da je jedna forumašica instalirala neki taskkiller aplikaciju, baš na desire-a i kako joj je tadni vijek bakterije se produljio na čak 4 radna dana, što mi i je i nije za onako baš vjerovati, malo mi je ipak konda predugo. Znam, ovo nema veze sa hackiranjem moba, ali ako taskkiller i ovakvo hackiranje povećaju radni vijek bakterije + hackiranje poveća bzzinu i možda fluidnost radnji, možda bih i ja nešto probao,

BTW; obzirom nisam u tim vodama i sferama s njima na ti, koliko opasnosti povlači takvo ponašanje i obrada softwera i koje bi mogle biti posljedice u najmanjem i najgorem slučaju? Nisam neki freak niti sam neka kukavica, aparat imam kod sebe na korištenju barem 2 godine, ako dođe nešto bolje, kupim novo, stari u mirovinu, ali za ovog već sada imam kupca koji bi ga želio kupiti kada  za  samo njega budem tražio oko 1500 kunića, a do tada in lagano štedi. Isplati mi se istraživati ili mi savjetujete da smirim hormone!? Nadam se što manje TD-owna na ovi post, nije namjera spamati ili trolati, već samo želim pravilnu informaciju, što i zašto mi se isplati ili ne.{#} 

Eto, ja cu napravit primjer kod sebe, koristim sa svojim Desireom Oxygen ROM, koji u sebi sadrzi svega nekoliko neophodnih aplikacija, a ostale nepotrebne gluposti koje dobijes sa stock ROMom su iskljucene, to dovodi do puno vise slobodnog mjesta na internom disku, sam Oxygen zauzima puno manje od vecine ostalih ROMova, tako i od stock ROMa, sve mi na njemu radi puno brze i fluidnije i baterija mi traje dosta duze nego inace, a opet si mozes naci neke Sense HD ROMove za Desire koji u sebi imaju jako puno ukljucenih opcija i dodatnih aplikacija, ali oni rade malo manje fluidnije od npr. Oxygena.

17 godina

@ATJ - ja sam na svom legendu imao stock Froyo koji je bio los, trzav, imao je slab signal, cesto je gubio pozive, ugl izgledao je kao poluproizvod HTC-a. Prebacio sam se na CM7 i mogu reci da sam prezadovoljan. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Zabranjeno hackovanje telefona (HTC)
Almin94 kaže...

Sa novim modelima telefona HTC je počeo uvoditi ozbiljnu zaštitu protiv instalacije cutom ROM imagea, onemogućavajući instalaciju i probavanje mnogobrojnih Android izvedbi nastalih unutar zajednice korisnika, poput sveprisutnog Cyanogena.

Incredible S model je jedan od prvih sa tom zaštitom i neki korisnici su se u zaštitu već uvjerili; telefon prilikom instalacije novog operativnog sistema radi signature provjeru i ako je ne dobije, zabranjuje instalaciju. Loša vijest za napredne korisnike koji su, o ironije li, najčešći kupci ovakvih telefona.

Bravo, jebno si napisao tu vijest...

Pukno si C/P se neke druge stranice, i što bi sad ti s tim? Da mi tu svi raspravljamo o nečemu(čemu?)?

Svaki mobitel ima zaštitu, veću (jaču) ili manju (slabiju) i svaka zaštita bude probijena.   Signature provjeru radi i moj Desire sada i sve što nije signano se neće instalirati, po defaultu. Kad se makne signature check  sve se može flashati.

Još jednom, ne znam što ti sad želiš od ove, tobože, vijesti??? Xperia X10 je dugo vremena bila zaključana, najteže su nju otključali. Novi Motorolini mobiteli su također zaključani i ljudi rade razno-razne peticije da im Motorola otključa bootloader (što li je već zaključano)...

Tako da, ništa novo i neobično, sve je isto kao i jučer na Zapadu (Dalekom istoku)...

Sad mi nije ni jasno zašto se uopće ložim na ovakve bezvezne teme...

Twitter: @bmarasovic ||| http://androoolog.blogspot.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice