WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.024.403
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
WP8 - Općenito

Negdje sam davno procitao da sve pureview kamere dobijaju poboljšanja sa lumia Cyan-om, sad vidim samo 1520,1020 i icon ? 920 i 925 ništa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: WP8 - Općenito
bik kaže...

Negdje sam davno procitao da sve pureview kamere dobijaju poboljšanja sa lumia Cyan-om, sad vidim samo 1520,1020 i icon ? 920 i 925 ništa?

Ja posjedujem 925...meni se cini da slike ispadnu bolje nego sa 8.0 ili 8.1 sa Black. Sada mi konacno slike po danu ispadnu onako kako trebaju, bez suma kao sto je bilo prije.

Enjoy The Silence
16 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Ja posjedujem 925...meni se cini da slike ispadnu bolje nego sa 8.0 ili 8.1 sa Black. Sada mi konacno slike po danu ispadnu onako kako trebaju, bez suma kao sto je bilo prije.

Ja ni prije nisam imal nikakav šum.

Puni format

A imam samo Lumiu 720.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 21:30 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
DommY kaže...
Wolverine kaže...
DommY kaže...

Gdje se moze nabaviti camera grip za lumiu 1020 zna netko?

http://www.mobis.hr/EquipmentList.aspx?id=709957e3-4a5c-403f-8f8d-a34802609aac&l=HR

kod mobisa košta 500kn. ja svoju dobio od t-mobilea kad sam kupio 1020

A negdje vani mozda se moze nac jeftinije?

gledajući na ebayu cijene su slične kad se uračuna poštarina.

http://www.amazon.com/Nokia-PD-95G-WHITE-Camera-Battery/dp/B00DY7VAL4

http://www.mobilefun.co.uk/nokia-pd-95g-camera-grip-battery-case-for-nokia-lumia-1020-yellow-p40058.htm

12 godina
kizo2703 kaže...
MatijaZG kaže...

Ja ni prije nisam imal nikakav šum.Puni format

A imam samo Lumiu 720.

Ovisi koliko detaljno gledas...imao sam hrpu mobitela. Npr, Xperia Z i SGS4 su po danu hvatali bolje slike od Lumie. Low Light je naravno na strani Lumie, a sada sa Cyan i ostale po danu.

Enjoy The Silence
17 godina
kizo2703 kaže...
MatijaZG kaže...

A imam samo Lumiu 720.

Ni meni nema šuma, inace sam prezadovoljan kamerom samo eto ako može bit bolja sa cyanom zašto ne ;)

evo nešto za tvoju micu

wuf wuf

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 12:40 (bik).
17 godina
WP8 - Općenito

Bolje vase slike nego moje sa 1020 zato ne kukajte {#}

Moja slika

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
bik kaže...
kizo2703 kaže...
MatijaZG kaže...

A imam samo Lumiu 720.

Ni meni nema šuma, inace sam prezadovoljan kamerom samo eto ako može bit bolja sa cyanom zašto ne ;)

evo nešto za tvoju micu

wuf wuf

Kako si namjestio taj fokus?

17 godina

objekt slijanja klikom oznacis i stisnes tipku za slikanje, postavke na auto

14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Na svu sreću to meni radi bez ''problema''

0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

Krenuo danas kupiti sestri za rodjendan novi mobitel posto je ona jos uvijek na dummy telefonu. 

I kao prva opcija mi padne na pamet nova lumia 630  ali kada sam vidio da nema blica, proximity senzora, senzora za automatsko osvjetljenje nekako sam ohladio odmah. 

Ovdje u BiH se krecu oko 300 KM=150 eura i najsmjesnije za te novce sam joj upiknuo xperiu SP koja ima 720p ekran iste dijagonale, 8Mpix kameru, blic, oba senzora i gigu rama. 

Nokia je malo pretjerala ovaj put jer iskreno u ponudi je mnogo vise mogu reci boljih android uredjaja za istu lovu, moto G, ova SP, galaxy S3 mini i sl....

Kad uporedim 525, 625 i 630 ne vidim neki znacajn napredak osim procesora ali iskreno ljudima koji kupuju te entry mobove bi (po mom misljenju) vise koristili senzori i dodatnih pola gige rama nego quad core....

2 3 hvala 0
17 godina

Čudno , kod nas xperia se košta ~ 2000kn a lumia 630 ~ 1000kn ,razlika duplo

http://www.edigital.hr/Pametni_telefoni/Sony_Xperia_SP_pametni_telefon_Black_(Android)-p39987.html?bid=&partner=10001

17 godina
WP8 - Općenito

Ovdje je razlika 20 eura izmedju 630 i xperie SP, a shop je provjeren, ranije uzimao telefone kod njih i sve je novo def. 

Lumia

Xperia

Veoma zanimljivo jer ovdje SP dodje oko 1200 kuna, a i u onim skupljim mobitel shopovime ne prelazi 1500 kuna {#}

Sada gledam i na njuskalu su oko 1800 - 2000 kuna nove i vas tamo izgleda stvarno deru {#}

0 0 hvala 1
14 godina
Dr. Vicko kaže...

Ovdje je razlika 20 eura izmedju 630 i xperie SP, a shop je provjeren, ranije uzimao telefone kod njih i sve je novo def. 

Lumia

Xperia

Veoma zanimljivo jer ovdje SP dodje oko 1200 kuna, a i u onim skupljim mobitel shopovime ne prelazi 1500 kuna {#}

Sada gledam i na njuskalu su oko 1800 - 2000 kuna nove i vas tamo izgleda stvarno deru {#}

na piku prati korisnike "Parfemi" , "Bnsk" ta dva su pouzdana, sad ne znam da li imaju u ponudi Lumia 630

Zasto ne razmislis o Lumia 625?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
17 godina
Indestructible kaže...
Dr. Vicko kaže...

na piku prati korisnike "Parfemi" , "Bnsk" ta dva su pouzdana, sad ne znam da li imaju u ponudi Lumia 630

Zasto ne razmislis o Lumia 625?

Ma iskreno mobitel ide sestri za rodj. poklon, a cura koristi mob samo za poruke i pozive i nikako nije htjela da se rijesi svog dummy moba {#} tako da je za nju i L520 bila dobra ali ajde kad vec uzimam da joj uzmem nesh malo ''bolje'' {#}

Da 630 ima blic i senzor osvjetljenja def bih je upiknuo ali izostavili su svije najosnovnije stvari sto po meni nema logike ako planiraju uskoro i 530 izbaciti....

Uglavnom jaranice je nafurale na viber i whatsapp pa eto idealna prilika da joj kupim nesh korisno za rodj. 

Ja sam za sada osim baterija prezadovoljan sa 1020. Isprobao uzivo 1520 i iako onaj ekran mami uzdahe i privlaci jako da se uzme, telefon je jednostavno prevelik za svakodnevno koristenje... 

Cekam 1030 da izadje ili ako iPhone 6 bude fakat dobar pa mozda se vratiti malo na iOS  {#}

14 godina
WP8 - Općenito

pa to onda i ne igra preveliku ulogu, kupi joj 630 i mirna vojska, a nije da ce joj blic nesto pridonijeti po nocu s tom kamerom, i naprotiv da je kamera losa, solidna za slike po danu

nece ni lumia 530 imati blic tako da to ne cekaj, pa ako ti je do blica toliko stalo onda ides na L625

i evo ti jedan savjet od mene ko brat bratu, kad joj kupis telefon ne upucuj je u nesto u te vode da te ne pocne smarati a to ne bi sigurno zelio

ja sam svojoj sestri prosle godine u telekomu uzeo L920 kad je bio onaj popust (jel to ono bilo prosle godine?) i vjeruj da je sad smor zesci kad god je nesto interesuje stalno nesto zapitkuje i dosadjuje

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 22:24 (Indestructible).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Indestructible kaže...

pa to onda i ne igra preveliku ulogu, kupi joj 630 i mirna vojska, a nije da ce joj blic nesto pridonijeti po nocu s tom kamerom, i naprotiv da je kamera losa, solidna za slike po danu

nece ni lumia 530 imati blic tako da to ne cekaj, pa ako ti je do blica toliko stalo onda ides na L625

i evo ti jedan savjet od mene ko brat bratu, kad joj kupis telefon ne upucuj je u nesto u te vode da te ne pocne smarati a to ne bi sigurno zelio

ja sam svojoj sestri prosle godine u telekomu uzeo L920 kad je bio onaj popust (jel to ono bilo prosle godine?) i vjeruj da je sad smor zesci kad god je nesto interesuje stalno nesto zapitkuje i dosadjuje

Po toj logici koju si napisao ja bi ipak objasnio sve da ne smara... Ovako ako joj ništa ne kažem smarat će i više nego što treba :P

@ Uzmi joj Ativ S ;D Zajebavam se

14 godina
WP8 - Općenito

da i opet ono kasnije ja zaboravila to i to, de sto ovo ne radi, sto mi na viber ne dolaze pozivi kao sto drugima dolazi bla bla bla

hajd necemo vise o tome

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 22:47 (Indestructible).

0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

Niste vi mene skontali. Ja sam vec narucio Xperiu, stize sutra {#}

A poceo sam diskusiju jer mi nema logike da L630, koja jeste donji segment, nema senzor osvjetljenja i proximity ali ima quad core {#}

Mislim za ocekivat je da 530 bude ono ''najobicniji'' mob iz lumia linije ali da neke sonovne stvari koje svaki smartphone danas ima izostave, to ne kuzim {#}

I onda kad pogledas sta konkurencija nudi, pogotovo ova Xperia ili Moto G za iste pare zapitas se kakvi ljudi odlucuju poslovnu strategiju. Cak je i GS3 mini bolji u dosta stvari od 630 a vec je dvije godine star uredjaj.

Oduvjek sam volio Nokiu, par prvih telefona su mi svi bile Nokie, uvijek cu pamtit 6600, ali u zadnje vrijeme im fali zdravog razuma {#}

A sto se tice price da cu svako malo morati nesh objasnjavati, prozivljavam ja to svaki dan sa njenim laptopom {#} mada ne ocekujem toliko zbrke sa mobom, prvih par dana i to je to jer kao sto rekoh ona ce zvati, slati poruke, viber i kamera. Napokon ce me prestati smarati da slikam Reksa stalno, sad neka sama fotka {#}

Neki ljudi jednostavno nisu za tehnologiju, tek da mi vidite staru, njoj je i daljinski nekada problem, a insistirala je na smartphoneu {#}

2 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

onda neka je sa srecom, a izgleda da BH Telecom od 1.8 sprema nekakvu akciju za lumia 925 kao prosle godine za lumia 920 :)

0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

Neznam decki ali baš iz tog razloga nikom od bližih poznanika ne preporučujem android, jednostavno wp je daleko više "foolproof". Znaci punac je godinu dana koristio wp8 (htc 8s) i baratao je s njim samostalno, nakon toga bez da mene pita uvale mu galaxy s4mini u tcomu i to je sada sizifov posao za mene i njega, svaki mjesec moram uzet njegov mob i brisat nepotrebne aplikacije koje su zaglavile u pozadini i još hrpe gluposti zbog kojih mob s vremenom postaje neupotrebljiv kad ga zatrebaš za osnovne stvari.

Ako ti je sestri prvi smartphone ja bih se opet odlučio uzet joj L630 makar bio hardwerski slabiji jer ona te razlike nece skužiti a što se tice kamere ekipa s gsm arene kaže da je na toj xperiji najgora 8mp kamera koju su testirali, ekran je TFT s ložim kutevima vidljivosti - na l630 je ips te po testovima baterija bolje drzi na L630..

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Koji video player izabrati da može reproducirati mp4?
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
17 godina
odjavljen
x18x05x kaže...
Koji video player izabrati da može reproducirati mp4?

moli player

http://www.windowsphone.com/en-in/store/app/moliplayer-pro/19ea6d3e-e3d9-401d-b30a-f6471811fe08?signin=true

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 godina
Dr. Vicko kaže...

I onda kad pogledas sta konkurencija nudi, pogotovo ova Xperia ili Moto G za iste pare zapitas se kakvi ljudi odlucuju poslovnu strategiju. Cak je i GS3 mini bolji u dosta stvari od 630 a vec je dvije godine star uredjaj.

Nemas ti pojma stari. Pricas bez veze. Bivsoj curi sam prosle godine kupio SGS3 Mini, i mob je doslovce strava heheh. Steka za najosnovnije stvari, kamera nikakva, i jos puno problema poput baterije koja se je nakon god dana napuhala. Prije mj dana je kupila Lumiu 720, i prezadovoljna je. Ja sam osobno imao hrpu mobitela. Ispisat cu ti samo one skuplje, pocevsi od Xperie P, pa Xperia S pa S3 LTE, S4, HTC One, Xperia Z, Blackberry Q10, iPhone 5, Lumiu 925 koju jos uvijek imam i Xperia Z1. Mogu samo reci da bilo koji Android me je doslovce nervirao. Jedini koji je koliko toliko radio je Z1, iako je taj imao drugih problema, a to je da mi je nakon par dana usla voda u mob i tako su mi u ducanu dali mogucnost da ga zamjenim za bilo sto drugo iste ili vise vrijednosti, ma sam kupio SSD za laptop, i jos neke elektronske naprave. Lumiu 925 imam od 10. mj. Svi ostali su trajali mj dana prije nego bih se ih rijesio. Jedini je iPhone taj sa kojime sam takodjer bio zadovoljan, samo sto koristim Windows usluge, tako da mi Apple nije brand koji bih uzimao u obzir.

Enjoy The Silence
16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Da ponovim:

L625 prednosti:

-veći ekran

-4G

-bolja baterija

-prednja kamera

-flash

-ima tipku za kameru

-full HD snimanje

-supersensitive touch

-svi standardni senzori (L630 nema neke osnovne senzore!)

L630 prednosti:

-clearblack zaslon

-nebitno veći ppi (za 17)

-4 jezgre

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Objavili su Lumiu 530. Foun je, blago rečeno, katastrofa.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Teerex kaže...

Da su barem stavili 1GB RAM, bio bi sasvim dostojna zamjena za 520.

Swedish latin super funk.
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

svaki put ovo dobijem

http://imgur.com/rJzK0AL.jpg

kako da napravim tu kopiju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Teerex kaže...

Da su barem stavili 1GB RAM, bio bi sasvim dostojna zamjena za 520.

Nikako ne bi bio dostojna zamjena za 520. Ima samo 4GB storage, znači da je apsolutno bezvrijedan bez microSD, nema camera button, nema senzore nikakve. Još ova Microsoftova engleska/australska marketing-budaletina kenja o 'gamingu' na 530, s 'pauerom' procesora. Bože..{#} Većina igrica se ni ne da instalirati na microSD, a na telefonu neće biti mjesta. Ovaj telefon je put u propast. Ko se jednom zajebe, neće nikad više, čak ni za sitnu lovu. A zajebat će se svako ko padne na ovo.

Dex.pwn kaže...

svaki put ovo dobijem

http://imgur.com/rJzK0AL.jpg

kako da napravim tu kopiju?

Nakon što isključiš backup odi na OneDrive i obriši staru kopiju. Zatim restartaj mob i uključi backup. Možda to pomogne.

Early adopter
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Gledam na notebookchecku, čak je i procesor slabiji, mada je četverojezgreni™. {#} Koja prevara {#}{#}

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice